Postuar mė parė nga
Hyj-Njeriu
Te me falesh baptisto qe do te dal perseri kunder, e duke shpresuar qe sdo irritohesh sikur te ka pickuar arza po them qe bias e miz per mendimin tim skane ate lidhje qe do tu japesh.
Miz = mi-z
z tregon per mendimin tim z(h)urmen , insektet bejne zzzz
rrenja eshte mi...
mi nuk eshte gje tjeter vecse im(t) pra e vogel e imet,miz = gje e vogel,imet zhurmuese
ma-dh, ma-kro,ma-l ,ma-se e fjale te tjera shqip apo te huaja me rrenje shqip ,tregojne dicka te madhe,njesi te madhe.
mi-kro,mi-u, mi-z,mi-shkonj,mi-j, im-t tregojne dicka te vogel,njesi te vogel....ka ngelur ne shqip si forma i/e im-et
vete fjala mije tregon ndarjen me te vogel ekzistuese te atehershme ,duke qene se ne logjiken e vjeter 1 ishte e madhja 2 ishte ndarje ne njesi me te vogla,tre akoma me te vogla e keshtu me radhe
mije dmth ndarje shume e vogel ,milion apo mijon e mijard tregon kalimin j-l
Kurse blet nga bilia apo bija,bijat - bilat-blet
Vete fjala bij-bil-bir sepse bij tregon shumesin e meshkujve dhe femrave,bij-te dhe bij-at vjen nga bi qe do te thote lindje,jete,dalje,ngritje,dhenie,shtim e njekohesisht,renie,vdekje,goditje,pakesim etj
Gjithe filozofia e jetes dhe vdekjes eshte permbledhur tek fjala bi,pra vete dialektika e shprehur me nje fjale. Ku ka lindje ka vdekje,ku ka ngritje ka renie.... Popull gjenial i yni,keshtu duket.
Po me siguri vjen nga greqishtja bios ,per kenaqesine e 700 milion europianeve.
Pastaj nga bi vjen bir e pastaj burr,-i biri u be burr-
nga bir vjen fjala latine vir thjesht kalimi banal b-v,vir-burr-mashkull nga vir vjen virtus-virtyt qe do te thote burreri apo burrni ... Njeri i virtytshem= Burrnin e celikt te Fishtes.
Krijoni Kontakt