Close
Faqja 6 prej 34 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 335
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Hajt Tarabe hajt.
    Ce ke kalle. Shih cfare pergjegje imagjinative per nje pyetje the thjeshte e konkrete.

Blete... Blete i thuhet Bletes!
    blete, me te rene i thuhet biise, mizes se Bletes! (E qarte, po si!)

Bleta vdes : bleta cofe. (e qarte, po si, po si!)

Bleta bene vetvrasje, bleta jo!

E QARTE? -Po si, po si...

Bleta konsiderohet nje qenie pervetshme dhe jo si grumbull. Ajo vepron si nje organizem unik i perbere qe mendohet se ka shpirte. Prandaj Bleta vdes, ndersa bleta cofe si nje qelize e trupit te njeriut pa u marre vesh.

Puplen e barte prifteresha e Maates jo me mate shpirtera po me u kujdese per gjoin, e ka mjet per te larguar betet nga hojet pa i lenduar. Por definitivisht jo nga puplat e Athenes.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    ...o VAFTIS...
    ......................e megjithate...ti prape ngelesh ai qe une kam thene ne postimet e mesiperme...nuk ke c ben ..nuk del dot nga natyra jote...:-)

ne postimet e mesiperme eshte permendur vdekja dhe mjalti...jo pa qellim
    ...hem..shqiponja dhe bleta?..po ce bre vafto...ce indianet e amerikes e kane shqiponjen udherrefyese...po alkimia c thote per shqiponjen...po bleta pse ka lidhje me shqiponjen...po lajmetare kush ishin ....po treshja e zanafilles se mednimit parashikues kush ishte...po me dyllin e bletes c'u be c'u ndertua?

(ketu sqarim per shoket tane kudo...bleta e portokallise eshte jashte ketyre diskutimeve...ajo(ai) eshte shqiptare puro) :-)

c mendim ke per qipron o vaftis..per bletet e saja?
    po per bletet e mikenes?
    po per bletet e etruskeve?
    po per bletet e krimese?

keto na thuaj e leni palacolliqet...jo ngordhi jo cofi...jo pupla me mos i vra..se mos te del pupel pule pastaj..

ne te gjitha pyetje-sugjerimet qe kam bere me siper ke nje dynja me shtigje ku ta kerkosh maten tende

....o VAFTIS ti mund te iluminosh ne te tereve me perfundimet e tua ...po cfare ben ti hedh vec ca postime qe jo nuk japin asgje po perkundrazi.."kundershtojne" edhe ato qe hedhin te tjeret...kopsite pak mendimin tend ...me pika ..jo te na thuash

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Jo kete ta le ty, si me i mencuri dhe me i dituri i kesaj teme. Nuk kam hapur kete teme te shtyhem me taraba se me nje te fryre tarebat i fluturise era.

Mos bej insinuata po thuaj cfare te vlon ne mendje, sigurisht qe do gjesh bashkmendimtar.

Por keshtu me keto shprehjet tua nebuloze dhe fyerje te panevojshme nuk arrin gje, as te une po as te tjeret.

Ah, po... dhe te mos harroj kete. Nuk eshte Mata e imja!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    ...aaa edhe dicka tjeter...xhaxhi VAFTIS

si djale i mire qe jam po te jap edhe nje ujdhese tjeter per kerkimin ten

...Styx i ra nga Kina dhe te permendi Aleksandrin....pastaj u afrua pak me teper dhe te permendi Camerine..pastaj une te thashe per arvanitasit ne luften kunder per. otomane.....po ti shoku ashtu sie e them edhe me siper ...me mungese te theksuar valesh...:-)...
    po gjithsesi s je rob i ke ene ti...
    dhe qe mos e davarisim kot muhabetlliun... aty me siper te bona ca pyetje per bletet e atij e per bletet e ketij...tani po i shtoj edhe nje tjater listes...
    per bletet franceze...se edhe ato jane interesante...edhe ato i kishin qejf varret...pastaj qejfi me qejf shkon dhe nje mbreti nje dite ju shkrep qe te flinte me to
    ketu ke edhe foton e mbretit imitues....po gjithsesi nip nga nje rrace e tmerrshme dhe fisnike...
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    VAFTIS....meqe te ka zon sevdaja me pseudonimin tim....kerko edhe per ate se do gjesh ndonje gjo...era nuk i ben keq BARAT..perkundrazi...e ushqen me shume hahahah...
    ...pastaj o vaftis....mos e merr me kaq nevrikllik he burr se thjesht po diskutojme...po ti me duket se nxehesh se nuk i jap arret te qeruara...:-).....nejse
    te te bej edhe nje sqarim te vogel...se mbase kujton se po te shaj kur te them vaftis..por nuk e bej VAFTIS=BAPTIS..

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Vaftis te thuash atje ku ke vaftisur veten, por jo ketu!

Po pse kotesh duke i turbulluar mendjen vetes gjithandej me bletet. Ti flet nga pozicioni se cdo gje dihet dhe se eshte teori e mbaruar kjo puna e Maates. Dhe une i gjori pasi nuk e paskam lexuar kete teori te vertetuar, ti si djale i mire qe je, me hedh asociacione per te me ndihmuar, me ftofte - nxehte ne me nyre qe une te mos bi nga provimi se te vje keq.

Te faleminderit shume tarabe por nuk kam nevoje per instrukcionet tua. Nuk merrem me pergjithsime. Mjaltin e bletes e ka cmuar e gjithe bota mbare dhe askush nuk mund te thote jo ne e duam me shume se te tjeret, prandaj eshte e jona.

Kur ta kuptosh se pergjithsimet te shpiejn drejte pergjithsimeve tjera secilen here me te thjeshta se e para do te thuash: ne drec te mallkuar. Paskam bere asgje prej gjithcka!
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Vaftis te thuash atje ku ke vaftisur veten, por jo ketu!
    nuk jam i vaftisur... :-))

Ti flet nga pozicioni se cdo gje dihet dhe se eshte teori e mbaruar kjo puna e Maates. Dhe une i gjori pasi nuk e paskam lexuar kete teori te vertetuar, ti si djale i mire qe je, me hedh asociacione per te me ndihmuar, me ftofte - nxehte ne menyre qe une te mos bi nga provimi se te vje keq.
    edhe nje here..ti i merr shume seriozisht gjonat...nuk eshte se me vjen keq a mire...menyra se si te drejtohem eshte me shume nje zhargon qe e ben me pak te merzitshem postimin dhe qe fundi i fundit na mban ne loje...))

kur te them qe s je rob i keq e kam me ter mend...nuk tallem...
    per c teori e ke fjalen?..une nuk po te tregoj asnje teori te vertetuar..perkundrazi po te jap gure mozaiku...nuk jane instruksione...thjesht po jap mendimin tim modest ne nje forum te hapur...por qe te mbrosh idene se Mat eshte perendi shqiptare duhen se paku disa argumenta, te cilat ti nuk i thua (dhe ate e di ti se pse)...une them se ashtu si pjesa tjeter e historise, edhe historia e Mat shqiptares ben pjese ne thenien e famshme..."Historia boterore nuk do te jete kurre e sakte derisa shqiptaret te jen ne vendin e mohuar"....qe ketu mund te zere fill (sipas meje) edhe lidhja e Mat me "kulturat e qyteterimeve te vdekura"....gjithsesi une thjesht po marr pjese ne diskutim qofte edhe duke gabuar...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Dhe si mund te jape gure mozaiku njeri qe nuk e ka pare mozaikun te tere?
    Si mund te japesh koordinata elementesh nese nuk e ke pare planin e situacionit nga qielli? Jo ato koordinata guresh qe po i jep me ngulm, tregojne se ti e ke te formuluar ne plotesi marredhenien e ketyre gureve te vecuar ne mozaikun e pergjithshem dhe e di sakte ku, e si qendron secili gure ne relacion me tjetrin.

Me vjen mire qe nuk qenke i vaftisur por me vjen keq se te paska zene ramazani.
    Une jam Baptisti. Neper ofiqin tim kan kaluar gjithe ata qe deshen te shenjteroheshin, te gjithe mesite rend kan kaluar nga ofiqi im, ata kerkojne miratimin tim, une ua ap disave, por une s'i detyrohem asnjerit.

Me kete kuptim jam une Baptisti ketu.
    Pershendetje nga:
    Troy III
    The Last Standing Defender
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    "Mjalti eshte nje kure per cdo semundje, dhe Kurani eshte nje kure per te gjitha semundjet e trurit. Nisur nga kjo une ju keshilloj te dy kurat, Kuranin dhe mjaltin.'
    Profeti Mohamed

Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    po te isha mistrec mikenasit do te me quanin ndryshe ;-)

Faqja 6 prej 34 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •