Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 26 prej 26
    i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga Alienated
    Deja vu mua me ka ndodhur shume shpesh.[/COLOR]
    njerezit jane "limited" ne vision dhe perceptim te dallojne ndryshimet e vogla te ketyre deja vu. jane fiksasione etj.

duhet te kuptojne se jane dy deja vu te ndryshme, ne fakt jane dy situata te ndryshme. disa elemente te perbashketa kane sigurisht.

e djeshmja eshte ndryshe nga sotmja. ka diferenca, nuk jane deja vu!

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga Alket123
    njerezit jane "limited" ne vision dhe perceptim te dallojne ndryshimet e vogla te ketyre deja vu. jane fiksasione etj.

duhet te kuptojne se jane dy deja vu te ndryshme, ne fakt jane dy situata te ndryshme. disa elemente te perbashketa kane sigurisht.

e djeshmja eshte ndryshe nga sotmja. ka diferenca, nuk jane deja vu!
    Po mo Alket123
    Fakti qe une thash se me ka ndodhur shpesh nuk do te thote se E NJEJTA deja vu me ka ndodhur. Flas per situata te ndryshme te cilat me kane ndodhur ne vende te ndryshme. Sqarimin e dhashe me siper
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

i/e regjistruar Maska e adibela
    Anëtarësuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    larg dhe afer
    Postime
    46
    Po po deja vu. edhe une kam perjetuar te tilla, dikur tani ka kohe qe nuk kam perjetuar nje te tille. mbase eshte e vertete qe ndodh me shpesh ne moshen 15 25 vjec.
    me thene te drejten behesha keq heret e para, me kapte nje frike per gjerat qe do te ndodhnin nje seconde me vone, po pastaj fillova te mesohem dhe beja shaka me veten se : une e di se cdo te thote ky/kjo tani.
    Nje prej gjerave qe kam lexuar per deja vu- si perceptim, eshte se ka te beje me trurin po se po, se mos me hidheni ne gryke per gabime pastaj, me perceptimin dhe transmetimin e situates qe eshte about to happen nga te dy syte dhe veshet ne momente me te njemijtat e secondes diference.
    Njeri sy e vesh e kalojne informacionin pak pak pak pak pak fare me pare se tjetri dhe truri e merr te njejtin info dy here ne nje kohe shume te shkurter, dhe hera e dyte eshte .dadada deja vu.
    Ben sens apo jo? Prandaj edhe psikologjia nuk eshte marre thellesisht me kete fenomen sepse nuk eshte fort i lidhur me te pandergjegjshmen e famshme apo me pak me gjenetiken.
    Edhe per mua nuk kane lidhje endrrat me dejavu.
    Por gjithashtu jam e bindur se kam jetuar nje e disa jete mbase po kjo mbrese nuk me ka mbetur nga deja vu -te por nga gjenetika qe e kam fort per zemer e i perulem pafundesise se kombinimeve te saj.
    koha eshte armiku i vetem qe kam

"WHITE ANGEL" Maska e gabriela_athine
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    185
    Citim Postuar më parë nga Michelle
    Hi all eshte hera e pare qe po hap nje teme kshu qe mos po kishit verejtje mos hezitoni pa u zgjatur shume
    Besoj se te tere e keni degjuar kengen e fundit te Beyonce-Deja Vu (mua me pelqen shume)
    per te tere ata qe nuk e kuptojn DEJA VU ky eshte nje fenomen qe e perjetojne shume njerez dhe do te thote qe dicka qe ti e ke pare ne enderr ose e ke pare si nje vegim (sdi a jam shume e qarte) ta perjetosh ne realitet dhe jam shume kurioze ta di sa prej jush e kan pasur kte ndjesi se mua me ka ndodhur nje here dicka qe e kam pare ne enderr mbas disa muajsh me ka ndodhur ne realitet identike me cdo detaj
    Po e jap versionin dhe anglisht se mbase ju ndimon me shume kjo eshte mare nga google
    This paranormal phenomenon is somewhat similar to Precognition, but rather than seeing a scene earlier in time than it actually happens, it is usually seeing a scene at a location that is distant. If Clairvoyance occurs alone, the awareness (vision) seems to sometimes be occurring at the exact same moment when some real event is occurring. Clairvoyance seems to also sometimes be combined with Precognition, where a distant, future scene is seen in a dream or daydream.
    Déjà vu is French for "already seen." Déjà vu is an uncanny feeling or illusion of having already seen or experienced something that is being experienced for the first time.
    Michelle
    DEJA VU DO TE THOT DICKA QE E KAM PARE DHE BEHET PRAPE.UNE KUR BEJ DICKA ME DUKET SIKUR E KAM PERJETUAR EDHE NJE HERE ATE CAST POR NUK MUND TA KUPTOJ A KA QENE ENDERR APO RALITET.ME KA NDODHUR EDHE TE SHOH NJE NJERI TE PANJOHUR DHE DITEN TJETER TA SHOH NE RRUGE.
    Ι DON'T HOPE FOR ANYTHING
    I AM NOT AFRAID OF ANYTHING
    I AM FREE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Mua me ka ndodhur tani shume afer.Ate dite mendoja qe do ndodhte por jo se e pashe ne enderr.Por isha e sigurt qe dicka do ndodhte.

TiRoNce Ose Herga Maska e Michelle
    Anëtarësuar
    29-08-2006
    Vendndodhja
    Endless Sorrow
    Postime
    165
    Ju Falenderoj te gjitheve qe moret pjese ne teme dhe Respekte me kaq dua qe tema te mbyllet
    shume flm dhe nje here per ata qe kane shkruar
    Nuk duhet vetem te vdesesh fizikisht qe te jesh "pa jete"...

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-05-2009, 14:39
  2. A keni perjetuar ndonjhere eksperienca paranormale?
    Nga Mina në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 28-02-2007, 08:22
  3. Zamira Caka: “Fëmijëria ime e përjetuar midis pesë qyteteve”
    Nga Xhuxhumaku në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2006, 06:46
  4. Dashuria nje ndjenje e "vetme" apo nje kompleks ndjenjash ..!!
    Nga AuGuSt_ në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 20-04-2005, 18:21
  5. Poezi e shkruar nga ndjenje e perjetuar
    Nga ergys18 në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 07-04-2003, 08:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •