Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 26
    Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Edhe pak, edhe do bindem qe kam jetuar nje jete para kesaj! Kaq te shpeshta jane. Problemi eshte se i kam dhene fjalen vetes qe sa here te me ndodhe, nuk do i tregoj kujt (supersticioz robi ktu) dhe te them te drejten u be kohe qe s'flas, biles sa nganjehere s'durohet duke e mbajtur te fshehur ne vete kete ndjesi...Perfundimisht, futi nje cigare, nje birre dhe mos e vrisni mendjen shume, se perndryshe i futeni fese dhe...aty shkoni per lesh miu me bikini!

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga Michelle
    Déjà vu is French for "already seen." Déjà vu is an uncanny feeling or illusion of having already seen or experienced something that is being experienced for the first time.
    Michelle
    ne njerezit jemi "limited", ne vision, perceptim etj.
    wow fancy french word deja-vu! lol

lexo me vemendje, please.

subjekti im me i preferuar seksi, pse nuk quhet "deja-vu"? ti ndien te njejtat feelings, kryen te njejtat veprime dhe ne shkalle makro-matematikore distanca juaj nga nje dhome ne tjetren eshte zero me referanca te largeta.

ajo deja-vu eshte pare miliona vjet te shkuara, ti po ben nje riperseritje ne kohe ne rrethana,vende disi me ndryshe.

"In our lives we all come around in a circle, seeking our origin, and its secret lies in the center. Of what is true for flies is also true for elephants. All life is one"

-- charles darwin

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga DeuS
    Edhe pak, edhe do bindem qe kam jetuar nje jete para kesaj!
    po ke jetuar, me garanci. sbesoj se do na tregosh se nga stergjyshi yt u martua me stergjyshen e pamela anderson dhe ti e ke "recall" sa dasmore kishte dasma.

e tere historia eshte shkruar ne triliona kombinacionet dna jote ka.

merreni seriozisht, me
    "-" dhe "." behen mors kombinacione primitive germash, te afta te transmetosh 10 faqe mediokre nga demokratet e forumit, po me triliona kombinacione te dna?

ne nuk dime manualin si zberthehen keto kombinacione.

jemi shume larg, gjoja sikur po punojme per stem-cell reseach qe te kuptojne ne kohe nese nje grup kombinacionesh gjenesh prezente ne embrio do e bejne njeriun tullac,etj.

TiRoNce Ose Herga Maska e Michelle
    Anëtarësuar
    29-08-2006
    Vendndodhja
    Endless Sorrow
    Postime
    165
    ja dhe nje gje tjeter ne lidhje me deja vu
    dje po flisja me nje shoqe ne telefon dhe me tha se perpara 7-8 muajsh kishte pare ne enderr sikur i kishte humbur celulari dhe e kishte gjetur ne pune
    kesaj endrre nuk i kishte kushtuar rendesi shume por dy dite me pare i kishte humbur vertet dhe te nesermen e kishte gjetur po ne ate vend si ne enderr dhe kur me tregoi direkt me vjati mendja tek tema jone dhe mendova qe ishte shume e pershtatshme per kte teme e shikoni qe ka dejavu :P
    ju falenderoj te tereve qe keni mare pjese ne teme
    me respekt Michelle
    Nuk duhet vetem te vdesesh fizikisht qe te jesh "pa jete"...

gjithmone e me larg
    Anëtarësuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    Mos Ia Vini Emrin deja Vu Rasteve Qe Pershkruani Ketu Sepse Nuk Eshte Ashtu. Keto Qe Pershkruani Ju Jane Parandjenja Apo Endrra. Deja Vu Eshte Dicka Tjeter.
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

|Live Your Life| Maska e Zzanushjaa
    Anëtarësuar
    20-08-2003
    Postime
    83
    Citim Postuar më parë nga FLOWER
    Mos Ia Vini Emrin deja Vu Rasteve Qe Pershkruani Ketu Sepse Nuk Eshte Ashtu. Keto Qe Pershkruani Ju Jane Parandjenja Apo Endrra. Deja Vu Eshte Dicka Tjeter.

Pajtohem me ty,,,Deja VU eshte kur ndodh diqka ne ate moment dhe te duket qe po te njejten sken e ke perjetuar edhe me heret....mua me ndodh shume shpesh..ndosh diqka qe eshte e njohur per mua....kjo eshte De Javu.
    ♥♥♥♥♥♥

i/e regjistruar Maska e cikita
    Anëtarësuar
    12-05-2006
    Postime
    117
    shume po shume shpesh..ne fillim e kisha te veshtire te mesohesha por tani me ben prshtypje kur nuk me ndodh shpesh..eshte ndjenje e kendshme sepse pak a shume e di s cdo ndodhi...

TiRoNce Ose Herga Maska e Michelle
    Anëtarësuar
    29-08-2006
    Vendndodhja
    Endless Sorrow
    Postime
    165
    uau cfare reagimesh (kjo ishte sa per nxefje) dhe ju falenderoj te tereve
    Eshte shume e vertete qe kjo nuk eshte deja vu normale qe jo dhe me vjen mire qe e keni kuptuar kte gje
    Dhe njehere ju falenderoj te tereve per pergjigjet
    dhe alketi ti me pyete a eshte sexy ajo shoqja ime???
    pyetje eshte ajo
    ajo eshte supersexy sex bomb
    respekte nga michelle
    Nuk duhet vetem te vdesesh fizikisht qe te jesh "pa jete"...

satyr Maska e Gunnar
    Anëtarësuar
    23-06-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    490
    Citim Postuar më parë nga Peniel
    Interesante. Unë personalisht kam pasur eksperienca të tilla dhe jo pak.

Më tepër ka qenë nëpërmjet ëndrrave. Bëhet fjalë për skena të ndryshme të cilat kanë të bëjnë me një moment në të ardhmen. Në fillim i konsideroja thjesht ëndrra, por kur vinte momenti që kisha përjetuar apo kisha parë në ëndërr, atëhere më kujtohej se diku e kisha parë këtë skenë. Pastaj kujtohesha.

Fillova të argëtohem në një farë mënyre megjithëse ato që shihja ishin pjesëza të vogla të një ndodhie që gjithmonë kishte të bënte me të ardhmen. Fillova të mbaj mend ato që kisha parë dhe kur fillonte momenti që kisha parë në ëndërr e dija me saktësi se çfarë do ndodhte. U përpoqa disa herë të ndryshoj këtë rrjedhë të ngjarjes që shihja në ëndërr dhe me të vërtetë e bëra njëherë dhe për çudinë time u ndjeva keq. Nuk arrita të kuptoj arsyen dhe më erdhi shumë çudi. Nejse.

Për shumë mund të jenë qesharake por më besoni që ka njerëz që përjetojnë gjëra të tilla dhe ndoshta më shumë se kaq.

Gjithë të mirat,

ns
    ne fakt edhe une mbaj mend shume episode te tilla megjithese me shume i perkasin kohes se femijerise pasi ka ndonje dekade qe nuk mbaj mend te me kene ndodhur me.

megjithate nuk mbaj mend te jem munduar ndinjehere te nderhyj ne rrjedhen e ndonje ngjarjeje
    To look life in the face....

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139

Deja vu mua me ka ndodhur shume shpesh.

Kur kam qene per here te pare ne Stamboll, ne nje moment m'u duk se kisha qene edhe here tjeter ke i njejti vend dhe kisha pare te njejtit njerez, gje qe s'ishte e vertete.

Kur kam punuar per US ARMY, per here te pare futesha ne kampin ushtarak BONDSTEEL i cili s'kishte as tre muaj qe ishte ndertuar, dhe une ndjeva sikur kisha qene dhe njehere tjeter aty.

Kur kam qene per here te pare ne Tirane, gjithashtu kam patur deja vu.

Kjo (mendoj se) shpjegohet ne kete menyre: Truri eshte shume kompleks dhe si rrjedhim prej tij lindin fenomene komplekse te pashpjegueshme. Per mendimin tim deja-vu duhet te kete te beje me kujtesen. Dmth ne momente te caktuara ne trurin tone rikthehen momente te jetuara me pare, imazhe te vjetra, te cilat gabimisht lidhen me ate qe jemi duke perjetuar ne ate moment. Pra ne te kaluaren ne mund te kemi perjetuar nje situate te ngjashme me ate qe jemi perjetuar ne te tashmen dhe truri yne, gabimisht, na jep ate ndjesi familjariteti qe quhet deja-vu.

Gjithsesi, me duhet te permend se si dukuri, deja vu nuk eshte gjithaq e studiuar ne psikologji, sepse sipas profesorit tim te psikologjise, shume njerez e perjetojne por shume pak e diskutojne, dhe per me teper zgjat per nj kohe aq te shkurter saqe s'te le hapesire studimi
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-05-2009, 14:39
  2. A keni perjetuar ndonjhere eksperienca paranormale?
    Nga Mina në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 28-02-2007, 08:22
  3. Zamira Caka: “Fëmijëria ime e përjetuar midis pesë qyteteve”
    Nga Xhuxhumaku në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2006, 06:46
  4. Dashuria nje ndjenje e "vetme" apo nje kompleks ndjenjash ..!!
    Nga AuGuSt_ në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 20-04-2005, 18:21
  5. Poezi e shkruar nga ndjenje e perjetuar
    Nga ergys18 në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 07-04-2003, 08:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •