Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 26
    TiRoNce Ose Herga Maska e Michelle
    Anëtarësuar
    29-08-2006
    Vendndodhja
    Endless Sorrow
    Postime
    165

Kush nga ju e ka përjetuar këtë ndjenjë?

Hi all eshte hera e pare qe po hap nje teme kshu qe mos po kishit verejtje mos hezitoni pa u zgjatur shume
    Besoj se te tere e keni degjuar kengen e fundit te Beyonce-Deja Vu (mua me pelqen shume)
    per te tere ata qe nuk e kuptojn DEJA VU ky eshte nje fenomen qe e perjetojne shume njerez dhe do te thote qe dicka qe ti e ke pare ne enderr ose e ke pare si nje vegim (sdi a jam shume e qarte) ta perjetosh ne realitet dhe jam shume kurioze ta di sa prej jush e kan pasur kte ndjesi se mua me ka ndodhur nje here dicka qe e kam pare ne enderr mbas disa muajsh me ka ndodhur ne realitet identike me cdo detaj
    Po e jap versionin dhe anglisht se mbase ju ndimon me shume kjo eshte mare nga google
    This paranormal phenomenon is somewhat similar to Precognition, but rather than seeing a scene earlier in time than it actually happens, it is usually seeing a scene at a location that is distant. If Clairvoyance occurs alone, the awareness (vision) seems to sometimes be occurring at the exact same moment when some real event is occurring. Clairvoyance seems to also sometimes be combined with Precognition, where a distant, future scene is seen in a dream or daydream.
    Déjà vu is French for "already seen." Déjà vu is an uncanny feeling or illusion of having already seen or experienced something that is being experienced for the first time.
    Michelle

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Deri tani nuk kam pas ndo1 DEJA Vu.Te shikojme me kalimin e kohes se mos na vjen ndo1 keshtu papritur.

► ☆☆☆ ◄
    Anëtarësuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mëmëdhe
    Postime
    4,834
    Mua me ka ndodhur por jo plotesisht,gjithsesi eshte afruar shume.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Interesante. Unë personalisht kam pasur eksperienca të tilla dhe jo pak.

Më tepër ka qenë nëpërmjet ëndrrave. Bëhet fjalë për skena të ndryshme të cilat kanë të bëjnë me një moment në të ardhmen. Në fillim i konsideroja thjesht ëndrra, por kur vinte momenti që kisha përjetuar apo kisha parë në ëndërr, atëhere më kujtohej se diku e kisha parë këtë skenë. Pastaj kujtohesha.

Fillova të argëtohem në një farë mënyre megjithëse ato që shihja ishin pjesëza të vogla të një ndodhie që gjithmonë kishte të bënte me të ardhmen. Fillova të mbaj mend ato që kisha parë dhe kur fillonte momenti që kisha parë në ëndërr e dija me saktësi se çfarë do ndodhte. U përpoqa disa herë të ndryshoj këtë rrjedhë të ngjarjes që shihja në ëndërr dhe me të vërtetë e bëra njëherë dhe për çudinë time u ndjeva keq. Nuk arrita të kuptoj arsyen dhe më erdhi shumë çudi. Nejse.

Për shumë mund të jenë qesharake por më besoni që ka njerëz që përjetojnë gjëra të tilla dhe ndoshta më shumë se kaq.

Gjithë të mirat,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

gjithmone e me larg
    Anëtarësuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    deja vu eshte ndjesia kur nje situate qe ndodh per here te pare te duket sikur e ke perjetuar me pare. nuk eshte parashikim i te ardhmes. s'ka te beje as me parandjenjen.
    ndjesi te tilla me ndodhin here pas here sidomos kur e kam trurin e ngarkuar.
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Me ka ndodhur shum her.. mendoj se esht mese normale kur ke mbingarkese.. apo ne gjendje stresi.. sidomos
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

TiRoNce Ose Herga Maska e Michelle
    Anëtarësuar
    29-08-2006
    Vendndodhja
    Endless Sorrow
    Postime
    165
    faleminderit per pergjigjet te gjitheve
    Michelle
    Nuk duhet vetem te vdesesh fizikisht qe te jesh "pa jete"...

gjithmone e me larg
    Anëtarësuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    The term dйjа vu is French and means, literally, "already seen." Those who have experienced the feeling describe it as an overwhelming sense of familiarity with something that shouldn't be familiar at all. Say, for example, you are traveling to England for the first time. You are touring a cathedral, and suddenly it seems as if you have been in that very spot before. Or maybe you are having dinner with a group of friends, discussing some current political topic, and you have the feeling that you've already experienced this very thing -- same friends, same dinner, same topic.
    As much as 70 percent of the population reports having experienced some form of dйjа vu. A higher number of incidents occurs in people 15 to 25 years old than in any other age group.

Several psychoanalysts attribute dйjа vu to simple fantasy or wish fulfillment, while some psychiatrists ascribe it to a mismatching in the brain that causes the brain to mistake the present for the past. Many parapsychologists believe it is related to a past-life experience. Obviously, there is more investigation to be done.
    ------------------------------------------------
    deja vu eshte frengjisht dhe do te thote "e pare njehere me pare". ato qe e kane perjetuar kete ndjesi e pershkruajne si nje ndjenje te perjetuar te dickaje qe s'duhet te jete e tille ne fakt. le te themi psh qe po udhetoni per here te pare ne angli dhe jeni duke vizituar nje katedrale. papritur keni ndjesine sikur keni qene me pare ne ate vend. ose ndoshta tek hani darke me miqte tuaj dhe diskutoni per politike keni ndjesine sikur e keni perjetuar pikerisht kete gje me pare- te njejtet miq, e njejta darke dhe te njejta teme bisede.
    70 % e popullsise thote se ka perjetuar ndonje forme te deja vu. numri me i madh i rasteve te deja vu-se ndodh ne grup moshat 15-25 me shume se ne ndonje grup moshe tjeter.
    disa psikoanaliste ia atrubuojne deja vu-ne fantazise ose deshires per plotesimin e nje deshire. ndersa disa te tjere e pershkruajne si dicka qe nuk funksionon ne tru dhe ben trurin qe te ngaterroje te tashmen me te shkuaren. shume parapsikolege besojne se lidhet me perjetime te se shkuares. mesa duket ka akoma shume kerkime per te tu bere ne kete fushe.
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    une shoh cdo nate ne enderr ishin tim qe po cmendem per te e shohh sikur jemi serish bashke por ne realtitet sme ka ndodhur vecse shpresoj

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Unë përjetoj këso raste pothuajse mbi 50% të kohës, dhe më shumë ka të bëjë me njerëzit e panjohur.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-05-2009, 14:39
  2. A keni perjetuar ndonjhere eksperienca paranormale?
    Nga Mina në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 28-02-2007, 08:22
  3. Zamira Caka: “Fëmijëria ime e përjetuar midis pesë qyteteve”
    Nga Xhuxhumaku në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2006, 06:46
  4. Dashuria nje ndjenje e "vetme" apo nje kompleks ndjenjash ..!!
    Nga AuGuSt_ në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 20-04-2005, 18:21
  5. Poezi e shkruar nga ndjenje e perjetuar
    Nga ergys18 në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 07-04-2003, 08:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •