pershendetje te gjithve
do ju kisha lute shum nese bene me ma perkthyer nje tekste nga shqipja ne frengjishte.
teksti:
Shum politikan premtojne shum gjera qe pastaj dhe nuk i bejne. Para se te dalin ne zhgjedhje japin fjalen qe do te rregullojne shum gjera qe kan mbetur anashe. Ajo gje qe une do te kerkoja nje politikani qe eshte pergjegjes i nje shteti, do te ishte ; me pake premtime dhe me shum zhvillim , se sa ma shum zhvillim aqe me shum ec nje shtet perpara.
Por si kurse une te isha nje politikane,do ti ndihmoja sa ma shum botes. Une mendoje se ne nje shtet demokratik, nuk duhet me pase njerze rrugve. Se cili nga ne ka te drejten me pase nje ogjake mbi kryje,ku mundet me e mbrojtur koken e vete.
Sot ne shum shtete demokratike, ka shum te rritur po ashtu dhe te moshuare qe nata i ze neper parqe,rruge etc. Nese nje politikane mendone per keta njerze do te ishte nje hape shum i madhe per te miren e nje shteti.
Por per te miren e nje shteti duhet me luftue edhe ndaje shum gjerave tjera si p.sh. kunder kriminaliteteve. nje persone qe krye nje krime duhet denuare por ate jo me 1 vjet burge por duhet me e pase nje denim ma te rende se sa me 1 vjet burge.
une do te kerkoja nga nje politikane, qe te dyja gjerat qe i ceka me pare,tju hedhin syrinen pake ma shum.
Por nga ana qe rrjedhe kriminaliteti eshte se shum persona nuk kane pune .Punesim eshte nje tjeter problem. shum te rriture nuk kane vende pune dhe pasi qe nuk kane me qe merren ,keshtu dhe fillon dhe dhuna(krimi.[/FONT]
une do tju kisha lutur shum ,por nese keni mundesi ,sepse me duhet per 16.09.2008. per shkolle
faliminderite shum
Krijoni Kontakt