Jam qenia me e zhvilluar qe popullon kete planet, pra jam ne te njejtat pozita sic je ti ne planetin tend.
Jam qenia me e zhvilluar qe popullon kete planet, pra jam ne te njejtat pozita sic je ti ne planetin tend.
Ji Vetvetja!
Kerkova? Me falni po ku e dini qe une kerkoja? Nga kuptuat? Perse duhet t'ju kerkoj xhanem? Pastaj nga e dini qe jeni ajo qe une kerkoj. Bile ku e dini qe une nuk vazhdoj te kerkoj akoma perderisa shpreheni "kerkove", dmth, kerkimi ka mbaruar. Kjo supozon se une vertet te kerkoja dhe te gjeta... Pyetja ime (se ato te mesipermet po i emertojme meditimePostuar mė parė nga Mina
Jam ajo qe ti kerkove!) eshte:
Cfare ju shtyn te jeni kaq e sigurt?
Shpirti, ti nuk e ke idene se cfare ndodh ne Planetin tim (i cili mund te kete komplet ligje te tjera, te paperceptueshme nga imagjinata tokesore). Po mua si vizitor nga nje planet tjeter me lindi kjo pyetje:Postuar mė parė nga shpirtIfshehur
Cfare e ben nje qenie ne planetin tuaj te vetemertohet si me e zhvilluara kur (me sa dime ne nga vezhgimet e meparshme te Alieneve te tjere), juve nuk keni arritur te zbuloni 100% veten tuaj e jo me qeniet e tjera qe ju rrethojne?
Tani, Sokol, une nuk mund tia marr imagjinaten borxh atij jashtetokesorit dhe me kete qe kam do arsyetoj. Dhe sa per ate qe eshte apo nuk eshte ai qenia me e zhvilluar ne planetin e tij, derisa ka ardhur ketu, dhe nuk eshte robot, ka llogjike qe te jete me i zhvilluari ne planetin e tij.
Tani pergjigja:
Ne e emertojme veten tone si qeniet me te zhvilluara, sepse pavaresisht sa e njohim veten tone dhe sa i njohim banoret e tjere te planetit ne arrijme ti sundojme ata, jo aq nga forca jone sesa nga aftesite tona mendore.
Ji Vetvetja!
Per te perkryer qenien e tyre...
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
Heshtja ime u trishtua...
Qenie do te thote gjallese.
Yhyyyy, sa kisha pa shkruar ketu...!
===============================================
Mbi dallgėt e jetės kjo udha ime e gjatė,
unė rrėxohem dhe... ngrihem prapė!
Une perfaqsoj njeriun! Ti, finalizove qellimin tend! Cfar do te kerkoje tjeter ne nje planet te huaj, pervec nje qenie inteligjente?
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Shpirti:
Ne cfare menyre i sundoni ju qeniet e gjalla ne planetin tuaj?
Per c'arsye duhet t'i sundoni qeniet e tjera te planetit tuaj (nese vertet i sundoni)?
(nga nje perkufizim lakonik per secilen pyetje)
Puhiza:
Me sa dime ne Alienet per historine tuaj, juve njerezit, e keni perdorur diturine edhe per qellime te tjera si psh. Bomba atomike, mashtrime masive per te influencuar rracen njerzore ne vendimmarrje, mashtrime individuale ne emer te synimeve tuaja absurde qe kane vetem egoizmin ne themel etj. etj. etj...
Mos valle kete quani perkryerje ju ne kete planet?
Orioni:
Cfare do te thote gjallese?
Mina:
Une si vizitor i ri ne kete planet, nuk jam bindur akoma nese juve jeni qenia me inteligjente e ketij planeti.
Dhe fakti qe juve flisni me kaq siguri per gjera qe mund t'i qartesonit duke pyetur me pare me beni akoma me te pasigurt ne procesin e bindjes sime.
Me ben shume pershtypje ne fakt qe vetemertoheni qenia me inteligjente e ketij planeti, dhe nuk po arrij te kuptoj dot se mbi c'baza e keni ngritur kete arsyetim. Te njejtin debat kam pasur edhe me nje tjeter individ te species tuaj, dhe ai shprehte te njejtat tendenca.
Mbi c'baza?
Shume shpejt do te bindesh qe njeriu eshte qenia me inteligjente ne Toke! Ate qe ka bere njeriu, fale intelektit te vet, nuk e ka bere asnje qenie tjeter e planetit tone! Cdo gje e bukur e ketij planeti eshte veper e njeriut! Si qenie superiore ne kete planet, une, njeriu, kujdesem edhe per qeniet e tjera sic jane kafshet.
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Alien i dashur, nuk e besoj se cmenduria e nje grupi te caktuar njerezish qe udhehiqen nga interesa cnjerezore, mund te perfaqesojne denjesisht krenarine qe te jep te qenit njeri, krenari apo persosmeri e cila, eshte ne evolucion e siper.
Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
perplasen nė detin e renkimit pamor,
Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
Heshtja ime u trishtua...
Krijoni Kontakt