Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 75

Tema: Jashtokesori

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Postuar mė parė nga Orion_DYRRAHU
    Njeriu eshte steriotipi i qenies me dominante qe popullon kete planet; njeri prej tyre jam une.
    Nese fiziologjikisht, 'jashtetokesori' do ishte i njejte me ty, a do perkufizohej dhe ai si "Njeri"?

Orion!
    Cfare do te thote "qenie"?

Huggos!
    Cfare eshte mbjellesi? Po korresi?
    (meqe te kam bere 2 pyetje, mund t'u pergjigjesh seciles me nga nje "vetperkufizim")

Puhiza!
    Pyetja ishte: Cfare do te thote "Di"? (jo cfare eshte)

Lili!
    Cfare do te thote "te kundert"?

(kuqalashe, pse ti i ha frutat para buke keshtu? )

p.s.
    Disa nga ju, nuk e kane "rrenjosur akoma qe bashkebiseduesi juaj nuk e ka idene per Jeten dhe normat ne Planetin tuaj. Dmth. qe nese perpiqeni t'i sqaroni dicka, duhet te shpreheni me terma me te pergjithshme. Kini parasysh pra qe eshte JASHTOKESOR.

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Po nese jashtetokesori nuk di shqip.. me mbetet tja shpegoj vetem me shenja.. qe po e bej, por se kaloj dot per postim.

huggos

Ti moderator po i shkel vete "rregullat e lojes".

Eshte e thjeshte qe Jashtokesorin une ta vendosja ne nje pozicion te tille qe ai komunikon me vale cerebrale (telepatik ky jashtokesori).
    Pastaj, si me i perparuar teknologjikisht qe duhet te jete se s'ben (perderisa erdhi ai ne planetin tend e jo ti ne te tijin), ai "mund te gjeje" nje pafundesi menyrash per te komunikuar me ty.

Po ne keto gjera i supozojme. Mire eshte te kapemi pas mendimeve e jo pas fjaleve.

Po ti hajt futi nje fshese postimeve qe kane dale nga "RREGULLI" i lojes se do na behet si stadium ketu pastaj.
    • Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.

• Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetė.

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Te dish do te thote te kesh njohuri mbi nje fakt, fenomen, ndodhi te caktuar.Te dish do te thote te perpiqesh te kuptosh ate qe te rrethon. Te dish do te thote te pershtatesh dhe te arrish te mbijetosh. Te dish do te thote edhe te vuash...nganjehere...
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Postuar mė parė nga Puhiza
    Te dish do te thote te kesh njohuri mbi nje fakt, fenomen, ndodhi te caktuar.Te dish do te thote te perpiqesh te kuptosh ate qe te rrethon. Te dish do te thote te pershtatesh dhe te arrish te mbijetosh. Te dish do te thote edhe te vuash...nganjehere...
    (Pavarsisht se nuk u je permbajtur rregullit te lojes dhe ke kaluar ne nje lirike, po perpiqem te pershtas biseden ne loje bashke.
    -Me falni mua Jashtokesorin, por juve Puhiza keni rradhitur dy gjera te kunderta ne mbeshtetje te njera-tjetres (shikoni u pasurua fjalori i jashtoksorit, mesoi fjalen "i kundert" nga Lili ).
    Thoni: "te dish do te thote te kesh njohuri mbi nje fakt", nderkohe qe ne vazhdim te atij mendimi shprehni dicka tjeter, shume te ndryshem nga fillimi i tij: "Te dish do te thote te perpiqesh te kuptosh". Te perpiqesh do te thote qe nuk e ke arritur akoma dicka nderkohe qe te kesh do te thote qe e zoteron dicka.
    Une ne fakt prisja te me shprehje nje vetperkufizim lakonik te asaj qe e quajme "Dije". Pasi "di" eshte njekohesisht jo vetem folje, por edhe rrenja e fjaleve "dije", "dituri", "dijeni".)

Qellimisht kam lejuar vetem nje fjali per te mu pergjigjur, pasi do te shperndahemi jashte mase dhe Jashtokesori do te coroditet nga gjithe keto koncepte te shprehura qe ai nuk i njeh me pare (po me sa duket moderatorin e ka zene gjumi). Pra 1 nga 1 me mire.
    sa per pershtatjen, vuajtjen etj do te te shkruaja nje liber me poshte, por nuk e lejon loja

At'here, une po vazhdoj duke u kapur pas fjalise tende te pare duke te pyetur:

Cfare quan fakt, feneomen apo ndodhi ti tokesore?

Nga nje fjali lakonike ju lutem qe ka te beje me pyetjen.

Postuar mė parė nga lulja_e_dimrit
    nje hic (kalimtar krejt i rastesishem dhe i perkohshem....)
    Cfare eshte hici?

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Ate qe me shohin syte dhe me percepton mendja ne te qinden e sekondes...
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Jam ajo qe ti kerkove!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

Postuar mė parė nga Puhiza
    Ate qe me shohin syte dhe me percepton mendja ne te qinden e sekondes...
    Dmth. qe dija juaj eshte informacioni qe ju transmetojne shqisat tuaja (ndijore dhe pamore) dhe me pas perpunohet ne tru per te mbetur ne nje memorje me akses relativ? M! Interesante, do e mbaj shenim t'ua u tregoj atyre ne planetin tim kur te kthehem.
    Jam shume kurioz te di (po pasurohet fjalori akoma ) se :
    per cfare u nevojitet "Dija" tokesoreve?
    • Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.

• Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
      po s'e diti peshku e di Zoti vetė.

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •