a mundet naj njoni te me shpjegoje se si ka munsi se te gjith ato antar qe jan kundra zyrtarizimit te gjuhes turke ne prizren ne ket teme, jane pro hapjes se shkolles greke ne himare ke ajo tema tjeter?????????????????????????
a mundet naj njoni te me shpjegoje se si ka munsi se te gjith ato antar qe jan kundra zyrtarizimit te gjuhes turke ne prizren ne ket teme, jane pro hapjes se shkolles greke ne himare ke ajo tema tjeter?????????????????????????
JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE
A ka mundesi ti brezi i bananes,te ne shpjegosh cfare do tu thuash niperve te Isa Boletinit,Idriz Seferit,Dede Gjo Lulit,Azem e Shote Galices,Abdylit dhe gjithe atyre qe dikur lidhen besen ne ate Prizren te shpetojne Shqiperine nga shpata dhe turqishtja e Anadollit.Postuar më parë nga derjansi
Dhe gjakun nuk ta le njeri ta falesh TI dhe derdimenet e tjere te cdo lloj parlamenti,pasi nuk e derdhet ju,pa per ta nderuar nuk pret njeri nga ju ta nderoje.
Firme nxire.................i pervuajtur nga censura virtuale.......................
Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 25-09-2006 më 23:46
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
Pergjigjen qarte fare e ka dhan Llapi.Pra asht ba gjuhe zyrtare vetem ne Prizren ku ka minoritet Turk.Postuar më parë nga Llapi
Ndersa shkollat greke ne Himare dhe puna e piste e klerikeve orthodoks grek ne asimilimin e treves shiptare te Himares per motive politike jane ne dem te ceshtjes kombetare.
Himara do jete kali trojes dhe molle sherri ndermjet nesh dhe greqise.
Il cuore matto che ti segue ancora
E giorno e notte pensa solo a te
Qe te flasin gjuhen amtare nuk jam kundra por qe te behet zyrtare eshte e pa pranushme.qe te pranosh kete do te thote qe edhe minoriteti grek 20 mije (e jo 400 mije se kush kishte thene me siper se di) ,kurdet (15 milion ) e te tjere pakica ne shtete te botes te fillojne te kerkojne per gjuhe zyrtare.per me teper kur Turqia nuk e zbaton kete dhe me te drejte sepse ka friken e copezimit ne lidhje me te vete quajturin Kurdistan.per me teper kur turqia para disa viteve ishte kunder nderhyrjes,panvaresise se Kosoves per te njejtat shkaqe qe ka me kurdet.
edhe ne se kane nderhyre,ose gjoja te kane ndihmuar gjate historise (vetem ne kohen e M.KEMAL Ataturk) nuk eshte se te kane dashur ty e mua me zemer por sepse akoma e quajne toke te tyre e ty te quajne turk.
nje shtet nje komb nje gjuhe
Gjuha Shqype
Përmbi za që lshon bylbyli,
gjuha shqipe m'shungullon;
përmbi er' që jep zymbyli,
pa da zemren ma ngushllon.
Ndër komb' tjera, ndër dhena tjera,
ku e shkoj jetën tash sa mot,
veç për ty m'rreh zemra e mjera
e prej mallit derdhi lot.
Nji kto gjuhë që jam tue ndie,
jan' të bukra me themel
por prap' kjo, si diell pa hije,
për mue t'tanave iu del.
................................
Ku n'breg t'Cemit rritet trimi
me zbardh, Shqipe, zanin tand,
e ku Drinit a burimi
që shpërndahet kand e kand.
Geg' e tosk', malsi, jallia
jan' nji komb, m'u da, s'duron;
fund e maj' nji a Shqipnia
e nji gjuh' t'gjith' na bashkon.
Qoftë mallkue kush qet ngatrrime
ndër kto vllazën shoq me shoq,
kush e dan me flak' e shkrime
çka natyra vet' përpoq.
Por me gjuhë kaq t'moçme e mjera
si nj'bij' kjo që pa prind mbet:
për t'huej t'mbajshin dhenat tjera,
s't'kishte kush për motër t'vet.
E njat tok' që je tue gzue,
e ke zan' tash sa mij' vjet,
shqiptaria, që mbet mblue
sot nën dhe, edhe shqip flet.
Naivitrti nuk merr fund!!!!Postuar më parë nga derjansi
U krijua komuna turke ne Kosove, turqishtja gjuhe zyrtare..............
Po ne Kosove nuk iu mohon kush te drejten turqeve te mesojne turqisht ( kete te drejte nuk e gezojne shqiptaret e as popujt tjere ne Turqi). Te keshe nje shkolle nuk krahasohet me "gjuhe zyrtare". A eshte veshtire te kuptohet kjo?
Kjo vjeshte filloi e "mbare" per shqiptaret.
Ne Kosove kjo, ne shqiperi shkolla greke, ne Mal te Zi arrestohen shqiptaret per "terorizem", vecse pse kerkonin te drejtat e veta...... Deri kure keshtu?
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Me sa kuptoj une turqishtja eshte gjuhe zyrtare vetem ne Prizren por jo ne tere Kosoven.
Pastaj, ne te ardhmen kur Kosova te formohet si shtet dhe te krijoj nje kushtetute besoj se duhen formuluar ligje te posacme te cilat e bejne te pamundur zyrtarizimin e nje gjuhe te trete ne Kosove ne rast se pakica apo minoriteti nuk permbush te pakten 5% te popullates.
Pra, sic e hoqen turqishten si gjuhe zyrtare me pare mund ta bejne perseri duke implementuar ligje te posacme ne Kushtetute.
Creative artwork requires creative thinking from a creative mind
prandaj u vrane gjith ato burra e gra ne luft prandaj o masakruan shqiptaret qe te vinte dita fatlume e demokracise dhe te gezonin te drejtat e tyre.
ja arritem dites ta plotesojm endrrat tona dhe te flasim turqisht serbisht dhe harixhisht (rome)shqip flasim here tjeter.per kte kan luftuar brez pas brezi (shqiptaret).
Dini te lexoni shqip apo lexoni e nuk kuptoni?Pergjigjen qarte fare e ka dhan Llapi.Pra asht ba gjuhe zyrtare vetem ne Prizren ku ka minoritet Turk.
Kuvendi i Kosoves, jo kuvendi i Prizrenit, votoi per kete ligj, dhe turqishtja nuk eshte me gjuha zyrtare e Prizrenit, turqishtja eshte gjuha e trete zyrtare e mbare Kosoves.
Shqipja, serbo-kroatishtja dhe turqishtja jane gjuhet zyrtare te Kosoves. Dhe kete nuk ta thote Llapi, as Albo, ta thote Kuvendi i Kosoves.
Albo
Nuk shoh personalisht asnje problem qe truqishtja te figuroje de juro si gjuhe zyrtare ne Kosove.De fakto nuk do te mund te behet kurre per faktin se numri i turkofoneve eshte i paperfillshem.Por edhe sikur numri te ishte me i madh,c'fare problemi ka ketu?Ne shqiptaret si zakonisht reagojme me pasion dhe jo me logjike.A nuk kerkojme ne zyrtarizimin e shqipes kudo ku ka shqiptare?Kete kerkojne edhe te tjeret.Perderisa ka 15 mije turkofone ne Prizren apo 1500 gekofone ne Himare qe duan te shkollohen ne gjuhen qe ata e konsiderojne amtare perse u dashka me i dhene kaq rendesi?Ne krijojme kot problem edhe atje ku nuk ka.Ne duam ti bindim se jane shqiptare te greqizuar ose turqizuar,kur ata vete thone se jane greke apo turq.Shkurt ne politikisht dhe ekonomikisht jemi te varur prej te tjereve,pra hapja e nje shkolle ne Himare duhet te konsiderohet si nje harac qe i paguhet Greqise kur ke parasysh numrin e madhe te shqiptareve qe jetojne ne Greqi.Poashtu me turqit,kur ke parasysh qe eshte i vetmi vend ballkanik, dhe anetar i NATO qe mund ta konsiderojme si aleat.Nuk mund te kemi luksin te jemi ne konflikt me te gjithe ballkanin.
Pse c'far i veconka Turqit nga Ballkanikasit e tjere ce ata t'jene te vetmit aleat tonit ne rajon? Feja?! That's B$, stop trying to sell any of it here!Postuar më parë nga murik
Ti tashi je n'anen e Shqipnis apo Turqise, Greqis, dhe te tjerve? E ke shikuar filmin Kumbara. Po ti shkpus dy rreshta nga ai film ce do t'tingllonin mir n'vesh tan.Postuar më parë nga murik
Michael Corleone: "Fredo, you're my older brother... and I love you...but don't ever take sides, with anyone, against the family again. Ever."
Ndryshuar për herë të fundit nga Djal_Lacjan : 25-09-2006 më 23:03
Krijoni Kontakt