Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 135
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,965
    Postimet në Bllog
    22
    Ata jane femije shqiptar qe vine nga familje shqiptare dhe fakti qe mund te shkojne ne nje shkolle greke, nuk i ben minoritar. Ashtu si qindra shqiptar te tjere qe shkojne ne kolegjin turk, amerikan, francez...etj, nuk quhen as turq, as amerikan, francez etj.
    Ne Shqiperi nuk gjen as minoritet amerikan, as minoritet francez, por gjen minoritet grek, turk, malazez, rom, vlleh... Nuk ka vend te besh krahasime me kolegje dhe shkolla qe mbahen me leke nga qeverite e vendeve perkatese per te ndihmuar minoritetin e tyre ne Shqiperi, me shkolla qe hapen nga amerikane e franceze.

Nese Rrexhep Mejdani e dergon femijen e vete ne kolegjin turk ne Tirane, kur shume mire mund ta dergonte ne nje kolegj amerikan, italian apo francez ne Perendim, per ty kjo mund te mos kete rendesi, per mua flet me plot goje. Une nuk i gjykoj njerezit nga fjalet qe nxjerrin nga goja, une i gjykoj njerezit nga zgjedhjet dhe qendrimet qe mbajne.

Ai prind qe e shkollon femijen ne gjuhen greke apo turke, e bene kete gje me vetedije te plote dhe me liri te plote. Pasi tek e fundit, si kolegji turk si shkolla greke jane hapur jo per "shqiptaret", jane hapur per "femijet e minoritareve".

Mund te kete mes tyre prinder qe nuk jane minoritare por i dergojne femijet e tyre ne te tilla shkolla?

Sigurisht qe ka, por kjo nuk i ben ata shqiptare te vetedijshem, vetem sa deshmon se sa e vleresojne ata si prinder tek femija e tyre ushqimin e identitetit kombetar shqiptar qe fillon me ate elementarin, arsimin ne gjuhen shqipe.

Sigurisht qe ne Shqiperi ka minoritete, por Himara nuk eshte minoritet grek.
    Himara eshte nje cope toke dhe toka nuk ka se si te jete "minoritet" edhe sikur te doje te jete e tille. Ata fshataret e Himares qe zgjedhin ti dergojne femijet e tyre ne shkollen greke me ngulm, ata jane minoritare greke, te pelqen apo nuk te pelqen ty dhe mua. Absurde jane insistmi i shume prej jush qe te beni shqiptare ata qe ua thone me plot goje dhe me gojen e tyre qe nuk jane shqiptare por minoritare greke ne toke shqiptare!!! Une nuk e di se cfare duhet ta bejne ata minoritaret e Himares me shume se kaq qe edhe ju te kuptoni se ata jane minoritare e jo shqiptare autoktone.

Problemi nuk eshte tek minoritaret greke ne Himare, problemi eshte ne mendjet tuaja qe jetoni me iluzione te trasheguara se te gjithe shtetasit shqiptare jane shqiptare autoktone. Nuk eshte krim te jesh minoritar, krim eshte ti mohosh tjetrit identitetin e tij kombetar.

Eshte njesoj si ata njerezit me te cilet une punoj te mblidhen e te me thone ne korr qe une nuk jam shqiptar ne mes te Amerikes, por jam amerikan si ata!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 26-09-2006 më 22:27

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,965
    Postimet në Bllog
    22
    Faktikisht nuk eshte e drejte qe ne Himare te fitoje PBDNJ 56% me votat e PD-se kur PBDNJ e vetme nuk merr as 20% te votave. Eshte nje shtremberim i votes.
    PD dhe PS kane 16 vjet qe nuk kane fituar zgjedhje ne Himare. Fitimtare kane dale vetem atehere kur kane vene dore mbi voten. Elektorati i Himares eshte elektorat tradicional i PBDNJ dhe PD dhe PS bejne koalicion me PBDNJ ne menyre qe ai deputeti apo ai kryetari i bashkise te jete ne krahun e tyre e jo ne krahun e kundershtarit.

Mentaliteti yt me lart eshte nje mentalitet i hapur komunist, duke iu imponuar vullnetit te zgjedhesve dhe votes se lire te zgjedhjeve. Vota e nje minoritari vlen njesoj me voten e nje shqiptari autokton ne nje Shqiperi demokratike. Meso qe ta respektosh voten e tjetrit ne menyre qe edhe te tjeret te respektojne voten tende.

Ajo qe eshte me te vertete per te ardhur keq eshte qe nje emigrant shqiptar si ti qe jeton ne Amerike te influencohet nga pikepamje grekofile, ne nje kohe kur kane qene pikerisht shqiptaret e Amerikes si Fan Noli etj. te cilet kane bere per Shqiperine me shume se çdokush tjeter duke i larguar orthodoksit shqiptare ne atdhe nga influenca e Greqise.
    Ti Fan Nolit nuk i di as emrin e vertete e jo me te dish te gjitha peripecite e jetes se tij, prandaj mos e zer ne goje emrin e Nolit. Une nuk jetoj mes "grekofilesh", une jetoj mes gjithe rracave dhe gjithe popujve te botes, ne shtetin me te fuqishem te botes, dhe nese kam mesuar ndonje gje nga 1 dekade jete ne Amerike, mesimi me i madh eshte pikerisht, forca e jashtezakonshme e unitetit ne diversitet ne shoqerine me diverse te mbare historise se njerezimit.

Albo

Ne Shqiperi nuk gjen as minoritet amerikan, as minoritet francez, por gjen minoritet grek, turk, malazez, rom, vlleh... Nuk ka vend te besh krahasime me kolegje dhe shkolla qe mbahen me leke nga qeverite e vendeve perkatese per te ndihmuar minoritetin e tyre ne Shqiperi, me shkolla qe hapen nga amerikane e franceze.
    Nuk po diskutojme ekzistencen ne Shqiperi te minoritetit grek dhe minoriteteve te tjera te permendura, por qe Himara (dhe ketu perfshihen banoret dhe toka e atij vendi) nuk eshte minoritet grek. Krasimi im kishte te bente me faktin qe hapja e nje shkolle ne gjuhe te huaj dhe frekuentimi i nxenesve ne keto shkolla, nuk i ben ata automatikisht minoritet. Po shkollat e hapura nga amerikanet, francezet, italianet...me cfare mbahen, valle me leket e shtetit shqiptar?!

Ai prind qe e shkollon femijen ne gjuhen greke apo turke, e bene kete gje me vetedije te plote dhe me liri te plote. Pasi tek e fundit, si kolegji turk si shkolla greke jane hapur jo per "shqiptaret", jane hapur per "femijet e minoritareve".
    Cdo njeri i perkufizon gjerat bazuar ne botkuptimin e vet, por kjo me lart eshte nje absurditet pasi ne kolegjin turk, ne universitetin amerikan, ne shkollat italiane, ...shkojne nxenes shqiptare me origjine shqiptare. Ne mes tyre sigurisht mund te kete edhe minoritar dhe pjesmarja eshte perzgjedhje e prinderve per femijet e tyre. Kjo perzgjedhje mund te jete per arsye ekonomike, niveli shkollor, orari, kurset e ofruara, vendodhjeje etj...por nuk eshte percaktim qe frekuentimi i nje shkolle ne gjuhe te huaj te ben minoritet te vendit ku flitet ajo gjuhe.

Absurde jane insistmi i shume prej jush qe te beni shqiptare ata qe ua thone me plot goje dhe me gojen e tyre qe nuk jane shqiptare por minoritare greke ne toke shqiptare!!! Une nuk e di se cfare duhet ta bejne ata minoritaret e Himares me shume se kaq qe edhe ju te kuptoni se ata jane minoritare e jo shqiptare autoktone.
    Mbi c'kritere e quan Himaren minoritet?
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Eshte me te vertet per te Uluritur, kaq driteshkurter te jene te gjithe qeveritaret tane? Askush te mos e caj koken se c'behet me jugun e aq deshiruar nga greket?????????
    Ore kur do e marrin vesh ato katnar qe na qeverisin qe "bamiresia" e grekeve per shkolla e kisha sheh me larg se keqardhja per "vorioepiriotet e vuajtur" Po tu digjej aq shume barku grekerve per ta u jepte nenshtetesine qe ne fund te fundit u takon ne baze te te drejtave te njeriut, e do kishin rene rehat edhe "minoritaret e vuajtur" nga shteti shqiptar, edhe ne nga ata.
    Apo harrojne qe serbet mbeshtesin mendimin e tyre qe Kosova u perket pikerisht se ne territoret e Kosoves ekzistojne manastire serbe ...
    Kjo eshte per fat te keq tonin largepamesia e Ortodoksise Greke e Serbe
    Ku eshte Kisha autoqefale e krijuar nga NOLI, perse edhe mbas 15 vjetesh lirie besimi Kryepeshkopi i mbare Shqiperise duhet te vazhdoj te jete nenshtetas Grek?????????
    ...A si nuk kam nje grusht te fuqishem
    me ja ngjesh malit qe s'bezan...
    E pra ah si nuk e zgjojme dot ndergjegjen tone kombetare e te zhdukim nga harta politike liderat e "skaduar" qe sot e 15 vjet njehere njeri e njehere tjetri bejne gabime strategjike ne politiken e tyre ne kurrizin tone
    Vaj medet ne per ata qevetitare qe u ndodhen ne inagurim e nuk u beri pershtypje asgje, e pse tu bente e dine mire rolin e tyre-shkojne atje ku i thone dhe jane te bindur( nuk u ka thene njeri te jene edhe te vemendshem) kane gjera te tjera ne koke...

Perjashtuar Maska e strano
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Vendndodhja
    n'toke
    Postime
    371
    Himariotet e kan deklaruar vete se jan Minoritet Grek. Juve akoma sju mbushet mendja se ajo pjese toke si takon me shqiperise!! Ato edhe ne zgjedhjet lokale ngriten flamurin Grek..!! Pse duhet ti gjykojme, fundja eshte zgjedhja tyre edhe ato ndihen me mire me nenshtetsi Greke.

Asnje nuk te detyron te jesh shqiptar..Himariotet e kan deklaruar veten se jan GREK edhe pse jan te lindur ne toke shqiptare.. mua sinqerisht sme behet vone se si e deklarojne veten.. ajo pjese toke per mua quhet Greqi.

Edhe si te tille trajtohen si Grek.. ne rast se nje shqiptar do ta ndihmoja ne kushte te veshtira.. nje Himarioti sdo ja ktheja shpirtin nga e mbara!

Edhe kur qeveria Jone e di se mesimi ka nis ne gjuhen Greke edhe nuk ben asgje, atehere cna duhet neve qe flasim per ata..?? Koken hengshin.

Mos i jepni kaq rendesi dickaje qe ka perfunduar me kohe.. HIMARA eshte Pjese e Greqise edhe jo vetem Himara, perfshi edhe Dhermiun vend ne te cilin i gjith fshati flet Greqisht..

Ato fshatra jan pjese e Greqise ndaj mos tu duket habi qe flasin Greqisht edhe mesimi nis me himnin Grek.

Gjith te mirat.

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anëtarësuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar më parë nga Tannhauser
    E di shume mire qe nuk eshte keshtu. Himarjotet kur mesuan se do perfshihen ne shtetin e ardhshem shqiptar derguan nje leter Fuqive te Medha (25/11/1913) ku midis te tjerash thuhej: θα φονευθώμεν πάντες, αλλ' η Χειμάρρα ενωθείσα μετά της Ελλάδος δεν θα λεχθή ότι υπεδουλώθη εις Αλβανούς. E kupton shume mire c'do te thote kjo. Kurse Himarjotet ishin nga te paret qe dolen ne protestat kur mesuan se do perfshihen ne shtetin e ri shqiptar (protestat e medha ne 17 Qershor te 1913). Ti them te gjitha keto, qe te shikosh se klima per bashkim me greqine kishte filluar para se te filloje levizja e armatosur, pra pa patur ndihme nga Greqia, dhe nuk kishte te bente me turqit. Edhe te mos harrohet se Himara ishte e para qe shpalli autonomine, duke krijuar perkohesisht krahinen autonome te Himares.

Eshte e vertete qe ne Himare zbarkoi nje force vullnetare greke por ajo u prit si clirimtare nga Himarjotet. Edhe nuk eshte e rastit qe komandanti i autonomisteve, Spiromilua, ishte nga Himara. E konsideronte veten shqiptar qe luftonte kunder turqve?

Dhe Himarjotet ishin ata qe luftuan edhe shqiptaret e cregullt edhe ata te rregullt te ushtrise shqiptare te Vidit (te organizuara nga oficere hollandeze).

Keto i pranojne edhe historjanet shqiptare (mund te lexosh Historine e Shqiperise, v. III) por i karakterizojne si grekomane, apo grekomedhenje, apo filogreke. Si mund ti karakterizosh te tille kur ata luftojne duke thene se jane greke?

Po thellesisht i ndikuar nga kultura bizantine ka qene gjithe Jugu i Shqiperise, si psh krahina e Lunxherise, e Zagorise, te Permetit etj por keto krahina nuk flasin greqisht, as kerkuan ndonjehere autonomi as pretendojne sikur kane minoritet. Dhe te vertetoj se kane ndjenja te thella shqiptarizmi. Une permenda vetem tre fshatra qe nga eksperienca ime (duke i vizituar, duke folur me njerez), edhe duke lexuar kronika te vjetra udhetaresh rezultojne fshatra me minoritet grek. Une nuk them qe nuk ka familje qe flasin shqip apo jane shqiptare, une them qe shumica dermuese, si para rregjimit komunist, si dhe tani jane pjese e minoritetit grek.
    Tanhauser me keto qe ke shkruar je perfaqesuesi me i denje i propagandes nacionaliste greke...

Je i sigurte qe "Himariotet" shpallen AUTONOMINE apo kishin ardhur forca ushtarake greke te cilat jo vetem qe kishin zbarkuar ne Himare por gjithashtu kishin zbarkuar edhe ne Vlore dhe bombardonin qe andej Kaninen.

Edhe sot duken demtimet e kalase se Kanines nga predhat e topave te ushtrise greke.

Krejt rastesisht gjate nje vizite ne Kanine nje plak me tregoi per kete ngjarje.

Ne 1914 tha : erdhi greku dhe e bombardonte kalane qe poshte nga Vlora.

E njejta gje ndodhte edhe ne Gjirokaster edhe ne Korce. Ushtria greke i kishte pushtuar keto treva dhe me pas dergoheshin ato "peticionet e famshme" qe ti na i permend ku shprehnin "vullnetin" e popullates per bashkim me Greqine!
    Nuk ka njerez te perkryer ka vetem qellime te perkryera!

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Me te vertete, postime si ky i Peniel-it me kenaqin pasi paraqesin ne menyre demonstrative nje mentalitet te ndryshkur qe mbizoteron midis shume shqiptareve. Enver Hoxha ka vdekur Peniel, dhe bashke me te vdiq edhe ndjenja e shtetrethimit. Por me sa quket Penieli dhe sume forumiste te tjere nuk e kane marr vesh. Dhe kjo ka si pasoje qe te jete veshtire qe te zhdukesh edhe keshtjellen e fundit nacional-komunizmit shqiptar, konceptit e armikut ‘monarkofashist grek’.

Per Hoxhen ‘greku’ ishte nje psikoze. I ishte krijuar kjo psikoze qe ne femijeri, kur Gjirokastra u pushtua nga ushtria greke dhe me vone u perfshi ne krahinen autonome. Por psikoza e tij u ushqye dhe nga ‘Baba Ceni’, xhaxhai I tij Hysen Hoxha, nje njeri qe I urrente greket.

Keshtu urrejtjen e tij ataviste, E. Hoxha ia kaloi (midis psikozave te tjera) edhe popullit shqiptar. Ne kete menyre ‘monarkofashizmi grek’ fitoi me te drejte nje vend nderi ne ‘armiqte e betuar’ te Shqiperise, krahas imperializmit amerikan, social-imperializmit sovjetik, revizionizmit jugosllav e disa mijera e mijera armiqsh te jashtem e te brendshem qe ‘rrezikonin’ Shqiperine.

Por ne ate perjudhe armiqte ishin ceshtje jetike per Shqiperine. Ishin ceshtje jetike per komunizmin dhe diktaturen e proletariatit. Sot ka nevoje identiteti shqiptar per armiq? Ka nevoje identiteti shqiptare per greke?

Pas kesaj hyrjeje le te analizojme c’fare shkruan Penieli.

Citim Postuar më parë nga Peniel
    Sa për mikpritjen greke flasin ata që e kanë provuar vetë. Edhe unë jam një nga ata. Vërtet ka pasur mikpritje por vetëm nga të krishterë të vërtetë. Ekziston kaq shumë urrjetje, kaq shumë rracizëm, kaq shumë smirë dhe kaq shumë inat dhe ndjenja që të kujtojnë primitivitetin, sa nuk e imagjinon dot.
    Penieli shtron ceshtjen e mikepritjes se grekeve. Shume bukur. Pa u zgjatur ne aspektet historike te kesaj ceshtjeje duhet te zgjidhim se pari nje problem. C’fare eshte mikepritja Peniel? Cili eshte perkufizimi i saj? Se njerez te ndryshem mund te kene (ne baze te pervojes se vete) pikepamje te ndryshme per mikepritjen.

Penieli e kapercen kete pyetje (mbase nuk ja beri kurre vetes) por kapercen ne menyre habitese edhe nje problem tjeter. Ne krahasim me cilin shtet e kontrollon ti mikepritjen? Sepse mikpritja presupozon nje mase krahasuese, psh nje popull ose nje shtet.

Na thote Penieli se ka egzistuar mikpritje por nga ‘krishtere te vertete’. Me te vertete rezervohemi ne kete pohim sepse nuk dime c’fare quan penieli krishtere te vertete. E vetmia qe mund te supozojme eshte se keta ‘krishtere te vertete’ jane evangjelistet, pjese te tyre qe eshte dhe Penieli. Pra ne kete menyre emigrantet gezuan mikpritje nga me pak se 3% e popullsise greke. Eshte real ky pohim? Mendoj se jo, pasi pjesa dermuese e ketyre ‘krishtereve te vertete’ jeton ne qendrat e urbanizuara te Greqise, Athine dhe Selanik kurse pjesa dermuese e emigranteve (shqiptare dhe jo) jane ne krahinat provinciale. Keshtu i bie qe numri i te mikepriturve te jet tejet i vogel, perkatesisht ne disa mijera fryme?

Megjithate rezervohemi per kete konkluzion pasi presim percaktim me te hollesishem nga Penieli.

Na thote pastaj Penieli se ka egzistuar (dhe egziston) urrejtje, rracizem, dhune e plot ndjenja primitive.

Une dua ta pyes Penielin. Kur more riskun dhe le atdheun tend per te shkuar ne Greqi nuk i mendove keto gjera? Mendove se Greqia eshte vendi ideal, qe i kishte zgjidhur problemet e veta dhe ishte ne gjendje te perballoje nje numer relativisht te madh emigrantesh? Nuk e prisje se prezenca jote (si emigrant dhe jo si shqiptar) do ngjallte keqardhje, dyshime, mosbesim ne popullsi?

Ne cilin shtet te botes nuk ka pasur reagim kunder emigranteve (duke perfshire ketu edhe shtete si ShBA dhe Australia qe kane bazuar egzistencen e tyre ne emigrim). Por duhet te dallosh z. Peniel mosbesimin qe eshte rezultat normal i fenomenit te emigrimit, nga racizmi te cilin ti ja ngjesh gjithe popullit grek. Nuk mund te quash ti nje popull qe ka vuajtur nga plaga e emigrimit ne kondikta shume me te veshtira nga shqiptaret. Grekeve dhe Turqve qe shkonin ne Gjermani u kerkohej edhe informata me e vogel, edhe numri i dhembeve kurse ne Greqi emigrantet hyjne e dalin si zot shtepie.Nuk ishte (ish) presidenti grek ai qe morri anen e emigrantit shqiptar (bashke me gjithe forcat politike te vendit, bashke me intelektualet etj) ne ceshtjen e flamurit?

Por ndoshta ti si grek nuk e ke ndjerë sepse ndodhesh në atdheun tënd. Dhe sa për milionin e shqiptarëve rroftë buxheti i Komunitetit Europian nga ku Greqia merr shuma jo të vogla dhe nuk ekziston ky milion falë 'mikpritjes' greke.
    Jo Peniel, une nuk erdha ne atdheun tim, kjo qe bera une nuk quhet riatdhesim, por quhet emigrim sepse atdhe kam token qe linda. Dhe jam emigrant ne Greqi qe ndaj te njejtin fat me shumicen e emigranteve. Dhe nje here e kalova kufirin nga mali por e dija shume mire se po do me kapnin do kishin gjithe te drejten e botes te me kthenin me shkelma prap pasi shkela ligjin.

Dmth sipas llogjikes sende femijerore nje million emigrant ne Greqi egziston fale shumave qe vijne nga BE? Na i thuaj keto shuma, dhe na trego qellimin e tyre. Keto shuma nuk vijne e investohen per ceshtje te grekeve por per permiresimin e jeteses te emigranteve, nuk vijne si ndihmese per ekonomine greke por per ceshtjen e politikes se emigrimit.

Më vjen shumë keq që ky Forum po katandiset progrek.
    Le te supozojme se ky Forum eshte progrek apo filogrek. Dy terma qe pelqeni te perdorni ti dhe disa forumiste te tjere. Ne te vertete problemi nuk e keni me Forumin, problemin e keni me Albon, por kjo eshte nje ceshtje qe do pergjigjet Albo dhe jo une.

Le te vazhdojme pra me supozimin fillestar, se Forumi eshte progrek apo filogrek. Nga momenti qe nuk cenohen interesat kombetare pse eshte hall i madh ne qofte se eshte Forumi filogrek? Eshte e keqe te jesh filogrek? Keni bere nje ekuacion tejet paradoks ne mendjen tyre ku filogrek=antishqiptar ose akoma me keq grek=antishqiptar. Gete ka qene filogrek, Shiler po ashtu, Xhorxh Kaning ka qene filogrek, Ciceroni e plot te tjere. Simpas llogjikes suaj I bie qe keta te jene antishqiptare?

Nuk e prisnit qe ceshtje qe kane te bejne me Greqine dhe greket do diskutoheshin ne kete forum? Me te vertete duhet te jeni shume naive ne qofte se besonit nje gje te tille ne momentin qe ceshtja e emigranteve, e cameve dhe e minoritetit grek jane disa ceshtje qe nuk kane te bejne vetem me Shqiperine.

Sipas mendimit tend Peniel, Forumi duhet te kishte hapur llogore dhe te kishte ne shenje greket?

Me sa duket Albo është shumë i entuziasmuar prej teje dhe përpin çdo informacion tëndin. Jo më kot të ka quajtur edhe 'njeri enciklopedi' dhe mburret me ty.
    Une nuk jam magjistar dhe as postimet e mia kane karakter dhe vecori hipnotizues. Albo dhe forumistat e tjere (duke perfshire ketu edhe ty) jane ne gjendja, shpresoj, tu bejne kritike postimeve te mia. Une kenaqem kur mbi temat qe kam hapur ka debat pasi edhe ju mesoni edhe une. Mua me vjen shume mire kur nje anetar me thote se nuk kam te drejte diku dhe e kundershton kete me fakte ose ndan nje mendim te ndryshem nga ai qe kam une. Nga anetare te tille kam vecuar nje numer te madh si Seminaristi, Albo, tani 26, Labeati, fejer nagy etj qe kane kulturen e debatit.

Megjithatë kjo 'enciklopedia jote bie erë nacionalizëm grek. Ti jeton në Greqi dhe studion në Greqi. Po me sa duket Albo nuk e di se grekërit ushqehen me ndjenja nacionaliste që në fëmijëri. Ndaj edhe mendon në mënyrë të 'pafajshme' dhe shprehet në mënyrë të tillë kur bie fjala për çështje greke në Shqipëri. Me sa duket ty të paska munguar dhe nuk humbet rastin të ushqehesh me këtë të 'njohuri'.
    Me sa duket ti ke mesuar te debatosh me te ashtuquajturen ‘menyre vertikale’ sin e ushtri, ku asgje nuk mund te kundershtohet dhe injoron ‘menyren horizontale’ te shprehjes ku debatohet lirisht dhe me argumente. Ngjan me te vertete me boksieret qe lozin vetem me thesin e boksit pasi e dine qe ai nuk mund te pergjigjet, te tille bashkebisedues do. Edhe sikur nacionalist te isha, apo rracist, apo komunist, apo manihaist, apo traktorist, kjo nuk te jep ty te drejte me shume nga une dhe as mund te perdoret si kunderargument. Une kam studjuar edhe ne Shqiperi edhe ne greqi dhe te pakten mund te dalloj c’fare eshte propaganda.

Nuk e kuptoj se çfarë bën ti akoma këtu në këtë Forum i mbiquajtur forumishqiptar.com. Ndoshta ke ngatërruar Forum sepse me sa shoh nuk quhet forumishqiptarogrek.com. Ti nuk e ke vendin këtu dhe nuk e kuptoj akoma pse ti lejohesh të jesh këtu, kur shfryn në çdo anë të Forumit duke kundërshtuar e hedhur poshtë çdo gjë shqiptare.
    Do ta thoshje kete gje Peniel ne qofte se do gjendeshe nje dite ne parlamentin shqiptar? Do ti kapje anetaret e minoritetit grek dhe do tu thoshje ‘C’beni ketu, ky eshte parlament shqiptar, nuk eshte parlamenti shqiptarogrek’. A eshte e rastit qe shtetet nuk qeverisen nga njerez si ty? (Nuk them, ka dhe perjashtime).

Nuk ke asnjë ndryshim me të gjithë paraardhësit e grekërve dhe serbëve që përpiqen t'i nxjerrin shqiptarët jo autoktonë. Si popull që ka ardhur dhe ka pushtuar tokat e tyre. Si një popull pa histori e shumë e shumë të tjera.
    Bej nje mundim dhe keto ‘shume e shume te tjera’ mi trego se perndryshe ngelen shpifje.

Une shmangem nga njerez sektare, pasi i kam qortuar nje here e dy here

Citim Postuar më parë nga tani 26
    Je i sigurte qe "Himariotet" shpallen AUTONOMINE apo kishin ardhur forca ushtarake greke te cilat jo vetem qe kishin zbarkuar ne Himare por gjithashtu kishin zbarkuar edhe ne Vlore dhe bombardonin qe andej Kaninen.
    Ngateron bombardimet e luftes se pare ballkanike. greket e bombarduan kaninen dhe Vloren ne 1912-13 dhe goditnin kryesisht forcat turke. Ne Himare zbarkoi ne 1914 nje force prej 200 vullnetaresh nga Kreta, por komandanti nuk ishte Spiro Spiromilo, dhe Jorgji Bollano, Himarjote? Ne te vertete ne kete levizje morren pjese, jo ushtria greke pasi ajo qe terhequr me urdher te venizellos, por rreth 1500 oficere dhe ushtare te ushtrise greke qe dezertuan dhe u bashkuan me autonomistet. Shumica e ketyre ishte me origjina nga fshatrat dhe krahinat ku kishte popullsi greke. Por ushtria autonomiste numeronte rreth 12000-15000 luftetare. Ku u gjeten keta luftetare?

I morri ndonjeri me zor?

Pse jam perfaqesues i nacionalizmit? Une nuk shpreha asnje gjykim per levizjen, thjesht kam paraqitur te gjitha pasazhet historike. Madje edhe historiografia shqiptare e ka pranuar qe ne 'krahinat greqishtfolese' ka patur ;grekomane' ose 'grekomedhenj' qe kerkonin bashkim me greqine. Lexo 'Historia e Shqiperise' v. III, botim i Akademise, 1984
    Ndryshuar për herë të fundit nga Tannhauser : 27-09-2006 më 06:13

Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    P.S. Ka ndonjeri nga ju qe nuk pranoni se Himara ka popullsi greke ndonje ide se pse Himara ne kohen e Zogut permblidhej ne zonat me minoritet grek dhe kishte dhe shkolla greke?

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Ti tannhauser e pranon qe greqia perzuri camet me dhune dhe trashegoi pasurin e tyre me te padrejte?

Nese po atehere..demshperbleni pasurine qe ju(greket) e vjedhet pastaj hapni gojen per te vetquajturit grek(orthodokset) e Himares.
    Ndryshuar për herë të fundit nga FLORIRI : 27-09-2006 më 08:49
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Biznesmen i ardhshem Maska e Tepelenas_nr_1
    Anëtarësuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    Athina fck city
    Postime
    202
    Hapje e shkolles greke ne himar ska te bej me te drejat e njeriut ska te bej me deshiren per te folur gjuhen qe ata duan.Ka te bej me interesat e grekve ne shqiperi.Eshte e vertet ne shqiperi ka nje PAKIC greke ne zonen veriore te epirit.( mos perdorni propagandhen vorioepir!!!) shteti shqiptar se ka mohuar kurr nje gje te tille (fatkeqesisht)perkundrazi te gjithave shtet te tjera qe ka pat grek si turqi maqedoni etc..ne shqiperi ata kan patur te drejta si gjith te tjeret,vetem ne shqiperi.Mbas renies te komunizmit filluan dhe perpjekjet e grekve per tu dhen minoritetit grek drejtesit qe duheshin..si pas atyre.Si do qe te jet sot cdo gje politikia ekonomia ...shtyhen nga interesi .Ndaj dhe behen perpjekje sa me te shumta per te sjenn minoritin grek ne sken.Mbas cdo veprimi ka arsyeje ekonomike ,.Greket duan te ken fuqi ne nje zone te shqiperis te cilen propagandha greke e quan te tyre( akoma enderrojen dhe enderrat e tyre ua mesojen dhe femijve te tyre...duke e ber qimen tra.)...te mos u lodh...u hap nje shkoll greke ne nje zone shqiptar jo per te drejtat e minoriteti grek etc...por per shkakun se shqiperia nuk eshte e forte ekonimisht nuk ka fuqi aq sa te duhet qe te mos pranoje perhapjen e grekofolsve ne shqiperi.POR akoma dhe me gjith keto qe behen skemi pse te shqetesohemi grekofolesit ne shqiperi jan rreth 3% e gjith popullesis.Asgje me teper.Nuk duhet njeri te mendoj se greqia mund te bej dicka tjeter per vendet ne te cilat ka grekofoles.Eshte me mir te mos u jap rendesi aq sa nuk duhet gjera te tillave .Ata qe duan permiresimin e shqiperis dhe te popullit shqiptar do ishte me mire ta harrxhonin energjin e tyre ne gjera te tjera qe demtojen shoqerin shqiptare...si papunesia, korrupsioni.varferia..etc.
    Mind is like a parachute it works best when it is open
    Dalai Lama

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Minoriteti grek në Himarë falënderon kryeministrin Berisha
    Nga lushnjar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 24-02-2007, 11:56
  2. Nikolas Geixh, vizita në Himarë dhe fshatrat minoritare
    Nga forum126 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 17-08-2006, 22:36
  3. Kristo Frashëri: Dilema për Himarën
    Nga Qafir Arnaut në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  4. Historia e Himarës Shqiptare
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 22-12-2004, 19:54
  5. Himare: Votimet perfundojne, arrestimet fillojne
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 220
    Postimi i Fundit: 25-11-2003, 03:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •