Close
Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 135
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-07-2006
    Postime
    35
    Citim Postuar më parë nga Cyclotomic
    Ky eshte turp qe po beni, turp te keni ore greker,dhe ato karrikedashesit shqiptare qe shfrytezoni popullin ne kete fare feje.

As ka rendesi car jane Himarjotet, akoma sjane Arab te Sllavizuar, duket qarte se sa ulet shkon morali njerezor per dy pare dhe per pak sensacion, kjo e kombinuar dhe me etjen mesjetare te fqinjeve. Ajo qe po ndodh ne Himare eshte dicka tragjike. Un si Himarjot i falenderoj nga zemra vellezerit Dardane per kete akt madhor qe kryen, qe treguan se ne nuk jemi lene ne harrese. Hapi tjeter me i mire do ishte organizim vullnetar, si ne cdo vend demokratik per te ndihmuar ate krahine. Perpara se te cojme ushtare ne Irak e Liban se keshtu i do ***** Fatmir Mediut(djali i Fatorinove eshte bere minister) te cojme vullnetare per te ndihmuar keta njerez te varfer. Kjo nuk vlen vetem per Himaren, por dhe per krahina te shumta te veriut qe jane lene ne harrese te perjteshme.

Kaq kisha une,

tani propaganda greke eshte e lire te vazhdoje... megjithate harrova, skan nevoje per lejen time, kan bekimin e kryetarit.

Eh mo Tannhauser, ske faj ti joooo, nuk ke faj as ti as Albo, as ata palaco ne qeveri as Bollano e as ndonje trushkulur Himarjot qe mendon se ja hedh bythes duke u paraqit si Grek. Un jam ai, qe sja ka rrasur ti pergjigjet njerit nga institucioneve me ne ze boterore Greke per burse te plote studimesh. Ne te ardhmen, un mund te isha ai qe ti dhe Albo e femijt tuaj do i puthshit duart dhe do kerkonit bekimin. Kjo per te treguar se kush jam une, por edhe se sa mire e dine Greket historine e familjeve shqiptare dhe se ku te perhapen, e se sa inferior je e do mbetesh ti, nje ushtar i rendomte i armates greke.

Mbec mire.

nuk shtoj asnje presje tjeter , bravo!!!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    23
    Albo pse i ben lemsh gjerat?
    Po flasim per Himaren jo per minoritetin grek i cili ndodhet ne Dropull.
    Minoritare greke ka ne Dropull, ka ne Gjirokaster, ka ne Sarande, ka ne Permet, ka ne Himare, ka ne Tirane, ka ne Vlore, ka ne Skrapar (Polican), ka ne Kolonje/Erseke, dhe nuk dallohen nga emri i fshatit, por dallohen nga gjuha greke qe e kane gjuhe te nenes.

Nese ne Himare nuk do te kish minoritare greke, nuk do te kish as shkolle greke sot, nuk do te kish as teme e debat ne kete forum per Himaren.

Nacionalizmi juaj fshatarak qe kerkoni ti beni te gjithe shqiptare me zorr, kur ata ua thone me plot goje qe nuk jane shqiptare por minoritare greke, eshte nje lloj skizofrenie kronike. As nuk e kam kuptuar, as nuk do ta kuptoj ndonjehere.

Albo

Qyfyre prej Alb-s:
    As nuk e kam kuptuar, as nuk do ta kuptoj ndonjehere.
    Nje problem, sado i thjeshte apo i nderlikuar te jete, duhet marre vesh, kuptuar, e pastaj mund te japesh opinion, apo sic ben Albo, perpiqet tu jape te tjereve mend.

Ketu ka nje ndarje te madhe, tragjike do te thosha: nuk e kupton nga njera ane, e nga ana tjeter e pret bileten duke thene se nuk do ta kuptosh asnjehere.

Ahere duhet te marresh vesh se skizofrenia eshte ndarje e psikikes ne dy pjese, te pa pajtueshme me njera tjetren, ashtu sic e pershkruan ti veten.

I ke rene pikes! Ndihmo veten qe te te ndihmojne te tjeret ...

Citim Postuar më parë nga Albo
    ...Minoritare greke ka ne Dropull, ka ne Gjirokaster, ka ne Sarande, ka ne Permet, ka ne Himare, ka ne Tirane, ka ne Vlore, ka ne Skrapar (Polican), ka ne Kolonje/Erseke, dhe nuk dallohen nga emri i fshatit, por dallohen nga gjuha greke qe e kane gjuhe te nenes...

...Nacionalizmi juaj fshatarak qe kerkoni ti beni te gjithe shqiptare me zorr

[Albo
    Ke harruar Tropojen, Shkodren, Puken ...
    Perderisa jemi shtet demokratik sigurisht qe minoritar ka kudo, nuk kane qene ndonjehere ne "geto", po kjo c'do te thote qe meqe ka mbi 20 femije te kene edhe nje shkolle kudo ndodhen

E persa i perket "Nacionalizmi tone fshatarak" kishim mesuesa te mire vetem se jo te gjithe jemi nxenes te bindur, ca i shfytezojne njohurite ne dobi te "mesuesve" e ca te tjere ne dobi te IDENTITETIT TE VETE KOMBETAR
    Ndryshuar për herë të fundit nga ooooo : 02-10-2006 më 03:35

i/e regjistruar Maska e PRI-LTN
    Anëtarësuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Vlorë
    Postime
    671
    Citim Postuar më parë nga Humdinger
    Në Himarë NUK KA GREKOFONË e jo më grekë, sepse grekë nuk ka kurkund në Shqipëri.
    Grekofonë, ka në Novoselë të Vlorës, apo në Akërni, por jo në Himarë... tërcet e vërcet janë të kota në temë !!

Dhe shumë fshatra të Korçës kanë pasur shkolla (rreth 22 të tilla) që mësonin greqisht në kohën e Zog-sorrës, por faktikisht fëmijët që mësonin në to, ISHIN SHQIPTARË
    E di or te keqen vellai, une jam vete nga Himara, po mesa duket Albo e di me mire kete pune perderisa flet me aq bindje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2003
    Postime
    424
    Citim Postuar më parë nga Albo

Nacionalizmi juaj fshatarak qe kerkoni ti beni te gjithe shqiptare me zorr, kur ata ua thone me plot goje qe nuk jane shqiptare por minoritare greke, eshte nje lloj skizofrenie kronike. As nuk e kam kuptuar, as nuk do ta kuptoj ndonjehere.

Albo
    Kush ka thene me plot gojen qe nuk eshte shqiptar por minoritar grek?

Sa per Himaren, eshte nje nga te paktat krahina ne Shqiperi qe kane arritur te ruajne lirine e tyre ndaj çdo te huaji, nuk besoj qe kjo te ndryshoje sot prandaj Albo mos u lodhni kot.
    Himariotet nuk i ka lidhur dot as Turqia, as Italia dhe nuk besoj se do t'ia arrije sot Greqia, megjithe investimin e madh qe ka bere dhe megjithe tradhetine e politikaneve te korruptuar te Tiranes.

Dhe Albo, nga skizofrenia (= ndarje e personalitetit ne dy pjese) duhet te bejne kujdes ata qe duan te jene edhe shpirt shqiptari edhe shpirt greku.
    E drejta vonon, por nuk harron!

DIZER_7 Maska e dizer7
    Anëtarësuar
    24-05-2006
    Vendndodhja
    EARTH
    Postime
    176
    kurse ti tanuzer,mos haro se eshte e njohur mire ca greqishte flasin himariotet.:
    "Hajde, irthe to autobuzi".Kjo eshte greqishtja e tyre.Himarjotet, jane burraveca dhe kjo njihet nga te gjithe.ne kohen e enverit ata ishin spiunat dhe rufjanet me fanatik qe mbronin ppsh-ne. Enveri ishte kaq i kenaqur nga ta kur pa qe ishin shqiptare patriote sa qe u jipte dhe vendet me te mira pune.Ishin vete himarjotet qe reagonin egersisht kunder propagandes greke dhe hidhnin poshte pretendimet e tyre te asaj kohe.

Eshte turp nga zoti te degjohen fjale si "pretendime teritoriale" ne kohen qe shqiperia harinte deri ne preveze dhe kjo pranohet edhe nga vete greket,kurse keta kopila shesin veten e tyre si prostituta te greku per 300 euro.

Dihet shume mire gjithashtu se greqishtfolesit,erdhen per pune ne jugun e shqiperise.Numri i tyre jo vetem qe eshte shume i vogel(sipas organizatave nderkombetare ne 90 ishin 3% e popullsise),tani shumica kane ikur,po jane edhe vazhdimisht ne zhdukje.

Eshte turp per qeverine tone te lejoje nga keto gjera ne zemer te shqiperise.

Tani, mos mendoni se eshte ndonje rezik i madh,se ata kane mbetur nje grusht pleqesh qe per 10 vjet,atje do kete me teper kosovare sesa himarjote.

Vete himarjotet nuk duan ta shohin himaren me sy,dhe shumica ka ikur pergjithmone andej.ata qe kane mbetur,jane ca fshatare qe genjejne veten me genjeshtra qe u shesin qarqet nacionaliste greke.....

RROFTE SHQIPERIA,
    POSHTE HIMARJOTET E QELBUR.
    Po Do Paqe, Behu Gati Per Lufte!

i/e regjistruar Maska e Arcas
    Anëtarësuar
    10-11-2005
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga dizer7
    kurse ti tanuzer,mos haro se eshte e njohur mire ca greqishte flasin himariotet.:
    "Hajde, irthe to autobuzi".Kjo eshte greqishtja e tyre.Himarjotet, jane burraveca dhe kjo njihet nga te gjithe.ne kohen e enverit ata ishin spiunat dhe rufjanet me fanatik qe mbronin ppsh-ne. Enveri ishte kaq i kenaqur nga ta kur pa qe ishin shqiptare patriote sa qe u jipte dhe vendet me te mira pune.Ishin vete himarjotet qe reagonin egersisht kunder propagandes greke dhe hidhnin poshte pretendimet e tyre te asaj kohe.

Eshte turp nga zoti te degjohen fjale si "pretendime teritoriale" ne kohen qe shqiperia harinte deri ne preveze dhe kjo pranohet edhe nga vete greket,kurse keta kopila shesin veten e tyre si prostituta te greku per 300 euro.

Dihet shume mire gjithashtu se greqishtfolesit,erdhen per pune ne jugun e shqiperise.Numri i tyre jo vetem qe eshte shume i vogel(sipas organizatave nderkombetare ne 90 ishin 3% e popullsise),tani shumica kane ikur,po jane edhe vazhdimisht ne zhdukje.

Eshte turp per qeverine tone te lejoje nga keto gjera ne zemer te shqiperise.

Tani, mos mendoni se eshte ndonje rezik i madh,se ata kane mbetur nje grusht pleqesh qe per 10 vjet,atje do kete me teper kosovare sesa himarjote.

Vete himarjotet nuk duan ta shohin himaren me sy,dhe shumica ka ikur pergjithmone andej.ata qe kane mbetur,jane ca fshatare qe genjejne veten me genjeshtra qe u shesin qarqet nacionaliste greke.....

RROFTE SHQIPERIA,
    POSHTE HIMARJOTET E QELBUR.
    E ti je ai patrioti qe do ndreqi punet ? Ku i ke faktet ore patriot i vyer ?
    Na jep disa fakte se Himarjotet qenkan burraveca(krahina e vetme qe nuk u "shpua" nga Osmanet).
    Na jep disa fakte se cilat figura nga Himara ishin ne krye ne kohen e Enverit etj etj.

Ti nuk di ceshtjen e problemit e me sa kam pare une ne kete forum pervec PRN-LTN, Cyclos e ndonje tjetri asnjeri nuk e ka te qarte se cili eshte "fshati" problematik i Himares, persene e kesaj gjeje.

Atyre qe i ka dhene poste Enveri jane nga Vunoi jo nga Himara "problematike". Ik meso historine nje here, nese nuk e di. Nese e di, pune te mbare o pasardhes i Tannhauserit me petkun e patriotit.

DIZER_7 Maska e dizer7
    Anëtarësuar
    24-05-2006
    Vendndodhja
    EARTH
    Postime
    176
    mos me krahaso me tanhauzerin se e shpife fare muhabetin.
    S

DIZER_7 Maska e dizer7
    Anëtarësuar
    24-05-2006
    Vendndodhja
    EARTH
    Postime
    176
    Sa per per patriotizmin mos me thuaj mua per vendin ku kam lidur dhe jam ritur,se eshte sikur i tregon gjyshit arren.
    Une di ato qe thote populli,dhe dalin gjithmone te verteta. Pse aske dyshim ti per burravecarine e himarjoteve?MOS nuk e tregojne hapur?Edhe vetem kjo tema e tregon hapur.Ata po te ishin burra,do thoshin me krenari:Ne jemi bij shqiptar.
    Po ata perkundrazi shiten te greku.Dhe e bukura eshte se vete greket i kane inat sa me nuk behet minoritaret.Mua shume grek me kane thene se kane shume me teper bese te shqiptaret sesa te ata qe e quajn veten "minoritare".Dhe ne greqi te gjithe thone hapur qe himarjotet jane spiunam, bile disa i quajne dhe neperka.sa gjejne mundesine,vene dhe i kallezojne cfaredo qe dogjojne ne policine greke.

Aman mos na lodh shume me kete race te ndyre pseudogrekesh te piste.

Faqja 12 prej 14 FillimFillim ... 21011121314 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Minoriteti grek në Himarë falënderon kryeministrin Berisha
    Nga lushnjar në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 24-02-2007, 11:56
  2. Nikolas Geixh, vizita në Himarë dhe fshatrat minoritare
    Nga forum126 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 17-08-2006, 22:36
  3. Kristo Frashëri: Dilema për Himarën
    Nga Qafir Arnaut në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  4. Historia e Himarës Shqiptare
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 22-12-2004, 19:54
  5. Himare: Votimet perfundojne, arrestimet fillojne
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 220
    Postimi i Fundit: 25-11-2003, 03:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •