iken debatiku e vjen mistrecja, te kujtoje dhe ajo budallalliqet aq te embla te femijrise.
kam pasur nje komshie ne pallat, migenen, mosha ime dhe kjo dhe bashke me ate, ishim bere problem ne lagje. nje nder bemat tona (dhe krenaria jone sic e quanim ne) ishte qe te kati i katert i pallatit, te lidhnim dorezat e dyerve qe ndodheshin perballe njera tjetres. nje fill spangoje te njera doreze dhe fillin tjeter te tjetra dhe pastaj ti binim zileve e te zbrisnim nje kat me poshte. dyert e apartementeve hapeshin pothuajse njekohesisht, kur binte zilja dhe robt qe hapnin deren, fillonin terhiqnin njeri-tjetrin. une me migenen qeshnim me te madhe te kati i trete. ketu kam qene ja 10 11 vjec.
kurse rreth moshes 8-9 vjecare, me kujtohet qe ne gocat e lagjes, e kishim lene me cunat e lagjes te benim dashuri.(hahahaha edhe sot e kesaj dite, shkrihem kur e kujtoj). cunat e lagjes dhe ata jo me te medhenj se ne ne moshe. kishim caktuar diten dhe mezi e prisnim. si perfundim, takimi u be mbas nje kodre. gjeja e vetme qe ndodhi, eshte se jam shtrire ne bar me kurriz dhe se me ka hypur genti siper.
po e forta ishte se nje cun tjeter i lagjes, pak me i madh ne moshe ky,(erjoni) na kishte pare sepse e kishte shtepine ne kat te peste dhe filloi qe nga ajo dite te me bente presion. me kujtohet qe sahere merrja rrush kur dilja perjashte, me thoshte, ma jep mua se perndryshe do i them mamit tat.
mizerja....![]()
![]()
Krijoni Kontakt