Close
Faqja 8 prej 29 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 281
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga fjollat
    Kurse unë vej bast se ti dhe tufa së cilës i takon ti, nuk e merrni vesh atë që e thash unë, nuk e merrni vesh sherin e papës, që tall bishtin lart e posht me turmat, që po i përgatit turmat e reja për një kryqzatë therjesh... por do ta kuptosh kur zjarri që po e ndez ky, do ta djeg edhe b*thën tënde!
    sigurisht se gati jeni per ti vene flaken çdo gjeje.

je ejjuhel muslimun
    eudhu bi shejtani min sherri-l papuuun(si i thone pap ne arabisht)

sa vargje te bukura.
    a ka ndonje qe arrin te beje vargje te tilla , ja pra ato vargje jane prej allahut.

edhe nje gje fjollat,
    une u ofendova nga fjalimi yt i mesiperm , jo vetem na shave ****** po edhe na kercenove, po se jeni trima ju , si thote allahu, mjafton te besh vepra ne emer te allahut se nuk ka problem , vrit ,digj, dhuno ne emer te alllllaaaahut.
    Tani une kerkoj qe ti te dalesh perpara nje gjykate nderkombetare dhe te kerkosh falje mbi kercenimet e tua dhe ofendimet,ça ti besh se nuk kam ndonje foto tenden qe ta digjia ketu ne mes te romes duke protestuar dhe kercenuar.

P.S. Po per femrat a parashikon allahu 50 djem te bukur e te virgjer apo vetem virgjeresha ka. Tani ose allahu eshte maskilist ose ka qejf skenat lezbo se nderkohe qe meshkujt do kene virgjereshat ju femrat doni apo nuk doni do merri edhe ju nja 50 virgjeresha per koke.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

"Nje fotografi flet me shume se 100 fjale"
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 18-09-2006 më 10:04
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar më parë nga fjollat
    qafir!
    Po e marr personalisht dhe po jap mendimin tim mbi postin tend!
    Shoqerite europerendimore te sotme nuk barazohen me shoqerite e Shek. XI-XIII. Banoret vendas te Perendimit jane aq te emancipuar sa te mos terhiqen per hundesh neper kryqezata te shenjta apo ku ta di une. Keto jane shoqerite me te hapura ne planet, qe kane pranuar ne gjirin e tyre miliona emigrante te feve dhe racave te ndryshme me shpresen fillestare te sinqerte te integrimit paqesor. Vertet mendon se banoret e edukuar dhe arsimuar vendas te vendeve si Franca (ku vetem 30% deklarohen katolike, shumica jane agnostike dhe ateiste) etj mund te mashtrohen aq lehte sa leshohen per te cliruar "Tokat e shenjta" e per te siguruar ndonje vend ne parajse (sic enderrojne disa te tjere). Mendoj se gabohesh! Nqs shoqerite perendimore dikur arrijne nje momentum kunderveprimi, kjo nuk do te jete aq shume pse ata do te ndihen te kercenuar ne identitetin e tyre te krishter (ne sensin teologjik). Kunderveprimi do te jete si pasoje e kercenimit te fitoreve politiko-kulturore te Rilindjes Evropiane, Iluminizmit dhe revolucioneve te Shek. XVIII-XIV, te menyres se jeteses dhe vete te bazes greko-romake te qyteterimit evropian.
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar më parë nga D@mian
    Po e marr personalisht dhe po jap mendimin tim mbi postin tend!
    Shoqerite europerendimore te sotme nuk barazohen me shoqerite e Shek. XI-XIII. Banoret vendas te Perendimit jane aq te emancipuar sa te mos terhiqen per hundesh neper kryqezata te shenjta apo ku ta di une. Keto jane shoqerite me te hapura ne planet, qe kane pranuar ne gjirin e tyre miliona emigrante te feve dhe racave te ndryshme me shpresen fillestare te sinqerte te integrimit paqesor. Vertet mendon se banoret e edukuar dhe arsimuar vendas te vendeve si Franca (ku vetem 30% deklarohen katolike, shumica jane agnostike dhe ateiste) etj mund te mashtrohen aq lehte sa leshohen per te cliruar "Tokat e shenjta" e per te siguruar ndonje vend ne parajse (sic enderrojne disa te tjere). Mendoj se gabohesh! Nqs shoqerite perendimore dikur arrijne nje momentum kunderveprimi, kjo nuk do te jete aq shume pse ata do te ndihen te kercenuar ne identitetin e tyre te krishter (ne sensin teologjik). Kunderveprimi do te jete si pasoje e kercenimit te fitoreve politiko-kulturore te Rilindjes Evropiane, Iluminizmit dhe revolucioneve te Shek. XVIII-XIV, te menyres se jeteses dhe vete te bazes greko-romake te qyteterimit evropian.

D@mian,mua me duket se mu kjo qe e markova eshte problemi i disave qe ndoshta nuk jan aq te emancipuar.Sidomos kur te miret parasysh fakti qe numri me i madhe i ketyre racave te ndryshme jan musliman.
    Une vetem po mundohem te mar me mend se cka mendon papa dhe disa te tille kur tju bie ne mend se Islami po deperton qetas,pa shpate,ne boten e cila duhet te jete dhe konsiderohet si e krishtere,e ne te vertet eshte ashtu mu si thua ti agnostike dhe ateiste,me nje fjale tjeter bote shpirterisht shterpe.Bote ku banoret e saj kan vetem dy probleme sa kam mundur te verej ;ku do ti kalojn pushimet ,dhe ne cilen shtepi pleqesh do te kalojn jeten pasi te pensionohen.Ne nje depresion te thelle shpirteror.Natyrisht qe papes i dhemb kjo nga se eshte nje toke pjellore per Islamin.Pra si tha fjolla me lart,ky ekces i papes ka mund te jet gjithefar por jo aksidental dhe i rastesishem.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Ja edhe disa reagime paqesore te xhihadit paqesor islam per te cilin bente fjale Perandori i shek 14 (Manuel II) i cituem prej Benediktit 16.
    Edhe verene a kane ndryshu ndoj fije:

"We tell the worshipper of the cross (the Pope) that you and the West will be defeated, as is the case in Iraq, Afghanistan, Chechnya," - said a Web statement by the Mujahideen Shura Council, an umbrella group led by Iraq's branch of al Qaeda.

"We shall break the cross and spill the wine ... God will (help) Muslims to conquer Rome ... (May) God enable us to slit their throats, and make their money and descendants the bounty of the mujahideen," - said the statement, posted on Sunday on an Internet site often used by al Qaeda and other militant groups

Shikjo ku shkon absurdi: Vete al-Qaeda e xhihadistat, terroriste 24 karatesh qe ka kohe qe kane deklaru lufte ne emen te islamit, fyehen kur u permendet pikerisht ajo qe ata vete deklarojne se bajne... pra lufte per triumfin e islamit kunder jo-muslimaneve ne gjith planetin.

Keta jane armiku ma i madh i popujve muslimane e jo Benedikti 16.

Meqe ra fjala ju muslimanet shqiptare qe i jeni bashku korit te turmes somalo-arabo-pako-malajo, a ju vijne per shtat keto deklaratat e masiperme te luftetareve te islamit paqesor?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga buki19
    D@mian,mua me duket se mu kjo qe e markova eshte problemi i disave qe ndoshta nuk jan aq te emancipuar.Sidomos kur te miret parasysh fakti qe numri me i madhe i ketyre racave te ndryshme jan musliman.
    Une vetem po mundohem te mar me mend se cka mendon papa dhe disa te tille kur tju bie ne mend se Islami po deperton qetas,pa shpate,ne boten e cila duhet te jete dhe konsiderohet si e krishtere,e ne te vertet eshte ashtu mu si thua ti agnostike dhe ateiste,me nje fjale tjeter bote shpirterisht shterpe.Bote ku banoret e saj kan vetem dy probleme sa kam mundur te verej ;ku do ti kalojn pushimet ,dhe ne cilen shtepi pleqesh do te kalojn jeten pasi te pensionohen.Ne nje depresion te thelle shpirteror.Natyrisht qe papes i dhemb kjo nga se eshte nje toke pjellore per Islamin.Pra si tha fjolla me lart,ky ekces i papes ka mund te jet gjithefar por jo aksidental dhe i rastesishem.
    domethene per ty te mos besosh ne zot ne menyren e feve do te thote te jesh shterpe shirterisht?
    Me sa duket nuk i njeh mire keta te botes perendimore sepse nuk mendojne vetem se ku do i kalojne pushimet, jane njerez qe e duan jeten dhe e jetojne , kur them qe e jetojne nuk e kam fjalen per shthurje por per jete normale dhe te lire larg skllaverise ideologjike.
    Per ju po nuk qe mysliman me siguri je nje shpirt-shterpe.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Edhe nji tjeter reagim "paqesor" islam:

Another militant group in Iraq, Ansar al-Sunnah, also vowed to fight Christians in retaliation.

"You will only see our swords until you go back to God's true faith Islam," it said in a separate Internet statement.
    ........

Pra per tu hakmarre kunder fyemjes qe islami kerkon te perhapet me shpate... dhe per te provu qe kjo nuk eshte e vertete, por shpifje e Papes...

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    feja nuk vret njerez...njerzit vrasin njerez

nji njeri paqesor qe kthehet ne njeri i dhunshem pasi konvertohet ne x fe, dmth qe ka qen gjithmon i dhunshem dhe thjesht ka prit per i justifikim me shpreh dhunen...po te mos gjente fene do gjente dicka tjeter per te justifiku besimin qe esht e drejte qe te tjeret duhet te vdesin nga dora e tij

ta qush 1 fe te dhunshme esht te nenvleftesosh faktoret politiko-historike te rajonit dhe ti vesh shum rendesi fese

njeriu me paqesor ne rrethana esktreme do kthehet i dhunshem dhe do perdore cdo ideologji qe ka afer per te justifiku dhunen...nga ana tjeter nje njeri i dhunshem qe jeton ne rrethana paqesore, do perdore paqen per te justifiku dhunen, si shum ktu qe dalin avokate te tolerances perendimore per te shpreh ekstremizmat e veta

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    kshq pytja esht

me mir te perdoresh dhunen per te justifiku paqen apo paqen per te justifiku dhunen...apo ta heqesh komplet dhunen nga ekuacioni dhe te jetosh ne nji bote endrrash ku abeli dhe kaini nuk vriten asnjeher per ti vjedh tokat njeri tjetrit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga hi, ryder
    feja nuk vret njerez...njerzit vrasin njerez

nji njeri paqesor qe kthehet ne njeri i dhunshem pasi konvertohet ne x fe, dmth qe ka qen gjithmon i dhunshem dhe thjesht ka prit per i justifikim me shpreh dhunen...po te mos gjente fene do gjente dicka tjeter per te justifiku besimin qe esht e drejte qe te tjeret duhet te vdesin nga dora e tij

ta qush 1 fe te dhunshme esht te nenvleftesosh faktoret politiko-historike te rajonit dhe ti vesh shum rendesi fese

njeriu me paqesor ne rrethana esktreme do kthehet i dhunshem dhe do perdore cdo ideologji qe ka afer per te justifiku dhunen...nga ana tjeter nje njeri i dhunshem qe jeton ne rrethana paqesore, do perdore paqen per te justifiku dhunen, si shum ktu qe dalin avokate te tolerances perendimore per te shpreh ekstremizmat e veta
    nuk e ke keq jo,
    vetem se nuk di si ta justifikoj faktin qe ne kuran dhuna urdherohet ne menyre te drejt perdrejte.

e marr me mend se ne ato "avokatet" me ke futur edhe mua meqe e kam mbrojtur tolerancen perendimore qe i ka mirepritur myslimanet te cilet tani si shperblim duan ti nenshtrojne ne "fene e allahut",
    ekstremi te shtyn ne ekstrem.

si perfundim eshte me mire te hiqet dhuna nga ekuacioni, por duhet te hiqet nga te dyja anet e barazimit. Ndersa njera ane dhunen e ka me bollek nuk shoh pse ana tjeter nuk duhet te mbrohet duke bere te njejten gje.

Si perfundim bindja e fetareve eshte se me mire te besh lufte ne emer te zotit se sa te besh paqe ne emer te njerezimit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 18-09-2006 më 12:49

Faqja 8 prej 29 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  2. Muslimanet ne U.S.S.R (ish Bashkimi Sovietik)
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2008, 20:23
  3. “Muslimanët në Ballkan - realiteti dhe e ardhmja”
    Nga ~Geri~ në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-10-2008, 19:52
  4. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59
  5. Qëndrimet e Perëndimit ndaj Islamit dhe mulimanëve
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-02-2006, 17:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •