Postuar më parë nga Kilimanxharo
Jo jo, kapu, uppsss, kili...![]()
Postuar më parë nga Kilimanxharo
Jo jo, kapu, uppsss, kili...![]()
The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.
Unen nuk kapem per fije tkashtes si juPostuar më parë nga Shiu
![]()
O kiliminxharo,mos u kap per fije te kashtes si ne,kapu per (me) ket nuse me veloPostuar më parë nga Kilimanxharo
![]()
![]()
Kete nuse e ka detyru sheriati islam ne sudan me vnu shamin. Unen veq pom vjen turp si i trajton sheriati madje edhe kafshet me vnu burkaPostuar më parë nga buki19
![]()
![]()
S'prish pune,lirisht kapu !!Postuar më parë nga Kilimanxharo
natyrisht qe jane kontradiktore,Postuar më parë nga Shiu
ne fillim besoja ne islam, ndoshta sepse nuk kisha bere ndonjehere debat mbi te .
Me vone pashe se pyetjeve te jo-besimtareve nuk mund tu pergjigjesha plotesisht me arsye por vetem duke u mbeshtetur ne nje besim pothuajse te verber, te tipit "eshte ashtu se ashtu ka thene Zoti".
Njeriu reflekton dhe fillon te shohe gjerat per ate qe jane ne te vertete.
A do ti thoje nje jo-besimtari qe shan islamin qe me vone kthehet ne islam dhe e lavderon ate qe atij i ka dale boja?
jo, perkundrazi do ta lavderoje,
e njejta gje eshte edhe anasjelltas, ka qe hyjne ne fe, ka qe dalin nga feja.
Ti konsideron si "metamorfoze" shkrimet e mia kontradiktore,
atehere konsidero si "metamorfoze" edhe kthimin ne islam.
Paskan fillu cit-catet dhe kan lene muhabetin pergjysem.............
Gjithsesi,...Ndoshta jam i vonuar ne kohe qe te shkruaj dicka ne lidhje me temen, megjithate nuk me rrihet pa i shkruar dy fjale.
Papa Benedikti i 16 njihet shume mire se eshte shume ndryshe nga Gjon Pali pasi qe vjen nga rangje fanatike dmth nga ato katoliko-centrise dhe nuk mundet asesi qe te ndryshoje natyren e tij prej katoliko-centristi.
Nuk me duket habi qe Papa te kete perdorur referime "te paqellimshme" ne nje audience apo ne ndonje tjeter si ajo ne Universitetin e Bonit. Tema per te cilen do te fliste Papa ate dite nuk kishte lidhje me Islamin por duhej te kishte lidhje me "Mendjen dhe Besimin ne zakonet kristiane dhe ne civilizimin kristian". Mirepo shume amatoreske duket referimi i Papes me Perandorin Bizantin Emanuel II Paleologos, duke iu referuar debatit te tij me nje intelektual pers (musliman) rreth temes "Kristianizmi dhe Islami".
Papa thote ne vazhdimin e ligjerates se deshiron te debatoje nje pike e cila ka te beje me "mendjen dhe besimin" dhe thote se Perandori me siguri e ka ditur ajetin Kur'anor qe thote se "S'ka dhune ne fe" dhe thote se kjo ndoshta eshte nje nga ajetet e hershme, atehe kur Profeti Muhamed nuk kishte ende force ne dore, por Papa thote se Perandori mesiguri kishte dijeni rreth Islamit dhe vazhdimesise se tij ne Kur'an ku flet per luften pa paralajmerime ne marrdheniet me Kristianet dhe Politeistet dhe Perandori i kthehet debatit ne menyre te befasishme dhe te rende duke shtruar nje pyetje kryesore ne lidhje mes Fese dhe Dhunes ne menyre te pergjithshme:
"Me trego se me cte re erdhi Muhamedi, dhe do te gjesh gjera te gjitha te keqia jo humane, sikurse eshte urdhri per perhapjen e fese me dhune".
Papa vazhdon referimin e tij nga Perandori duke thene se ai i pat shpjeguar ne menyre te detajuar shkaqet te cilat vijne nga perdorimi i dhunes ne perhapjen e fese dhe e cileson te pamendte (jo logjike).....etj etj..nga fjalet e Papes
Keto nuk jane referenca per te treguar apo shpejguar te keqiat apo te mirat e keti debati apo se c'fare perfitojme ne nga ky debat, nga kjo nuk kuptohet vetem se bindjet e Papes si ato te Perandorit ne rastin me te keq dhe ne me pak te keq nese Papa s'kishte dashur te percjell kete mesazh te referuar si bindjen e tij eshte shume amatoresk ne referime, ose, ose atij ia kan servirur per te lexuar nga sekretaret e tij kjo eshte me pak e mundshme dhe nese eshte e vertete eshte shume komike.
Te kerkoje falje Papa askush te mos prese, vet keqardhja e Papes, nese ka vertet keqardhje per keqkuptimin, tregon edhe nje here amatorizmin e tij ne transmetimin e mendimit te tij tek te tjeret qe s'e ka fare ama fare sepse te gjitha mendimet bien mbi te nese e marrim te mireqene ligjeraten e tij.
"Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.
pu pu pu sa i thelle eshte ky djale......... me ja pas zili per bes.....lum si shqiperia qe e kePostuar më parë nga xfiles
![]()
Problemi qe kane Qafirat me Myslimanet ne ket pike eshte i thjeshte: Myslimani vertet nuk duhet te prese per kerkim falje, apo censurim mendimi te lire. Fakti qe irritohen katunaret e Pakistanit, qytetaret e Indonezise, apo imamet me korrespondence te Al-Azharit eshte nje dicka e pa-perceptueshme.Postuar më parë nga rapsod
Papa nuk ka kerkuar falje: vetem ka shprehur keqardhjen per reagimin e Myslimaneve. Kurrsesi nuk mund te quhet ky Pape amator.
Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit
Ky pape mund te quhet injorant
Zoti i Hebrenjve Zoti I muslimaneve dhe Zoti I krishtereve nuk eshte kundra luftes.Luftetare ka qene Davidi.Ka vrare ne emer te ketij Zoti.Kush eshte Papa ne sy te Zotit para Davidit?
Il cuore matto che ti segue ancora
E giorno e notte pensa solo a te
Krijoni Kontakt