Close
Faqja 9 prej 29 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 281
    Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    fakti qe bota myslimane esht inferiore ekonomikisht dhe politikisht ndaj botes kristiane (nfakt botes ateiste) ben qe bota myslimane te jet me e dhunshme.
    ne kohen e kalifatit arab kur situata ka qen e kundert, bota kristiane ishte me e dhunshme...gjithmon i dobeti do ket mentalitet te dhunshem ndersa i forti do injektoje dhunen duke tentuar te mbaje ekuiliber ideologjik me paqen

te duket koincidence qe vendet me te varfra dhe me te skamura ne bote jan vendet me te dhunshme dhe me fanatike, pavarsisht ca feje kane?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga hi, ryder
    te besh paqe ne emer te njerzimit esht iluzion

njerzimi nuk esht i dizenjuar per paqe...nqs beson ne evolucion beson qe i forti do haje te dobetin, dhe i dobeti do perdore dhunen per tju kthy te fortit dhe do e bazoje ket dhune ne nji te drejte hyjnore per te egzistu dhe per te permbys te fortin
    fatkeqsisht ky eshte realiteti,
    po te pakten ne natyre kafshet jane pak me te ndershme se nuk vrasin ne emer te zotit por ne emer te urise dhe mbijeteses.

iluzion apo jo nuk kam ndermend ti perulem ketyre te vetquajturve rob te allahut qe duan ta kthejne njerezimin ne nje tufe bagetish te veshura njesoj qe ngrene ****** nga mengjesi deri ne darke nga frika se do digjen ne zjarr.
    Sa te kem fuqi do flas e do i kundershtoj jo si avokat i perendimit por si njeri i lire me mendime te lira.

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    lol un ja ve fajin cifuteve

pas renjes se komunizmit duhej nje monster i ri qe tja zinte vemendjen njerzve...islamiket gjithmon kan pas te njejtin mentalitet po kohet e fundit i esht drejtu projektori dhe jan acaru me qellim qe te shpalosin mentalitet ekstrem

historia meson qe cdo superfuqi ka nevoje per 1 gogol qe te trembe popullsine, ashtu si kishte nevoje stalini per trockyn. popullsia ka nevoje per frike dhe per tagji per te egzistu ne nji gjendje mpirje...si rezultat vetem populli diskuton per "fene". myslimanet dhe kristianet qe diskutojn ktu, jan thjesht tifoza futbolli qe shajne njeri tjetrin nga ane te kunderta te te njejtit dimension. sja kan idene se per ca po diskutojn...thjesht irritohen e acarohen per dicka qe se kan as vete te qarte.

gjithcka esht konflikt interesash...ska industrialist ne amerike apo perendim apo arabi saudite qe beson ne fe apo ne dhune fetare apo kercenim vlerash apo cenim lirie globale...thjesht dun me mbush xhepat dhe ne kohe lufte mbushen xhepat shum me mir se ne kohe paqeje

un pervete kam aq frike nga 1 terrorist islamik aq sa kam frike nga 1 batalion merimangash helmuese qe vin nga afrika qendrore apostafat per te me vra mu

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Sa prej jush qe flisni me kaq zjarr e kane lexue fjalen e Papes?

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Nji murgeshe katolike qe punonte ne te vetmin spital te Mogadishos per me ndihmue pa shperblim ate popull te mjeruem, u vra kur persona te armatosun antare te "gjyqeve islamike" qe kontrollojne ate qytet e qelluan me arme zjarri mbas shpine. Kjo per hakmarrje kunder fjales se papes Benedikti 16, te cilen me siguri as qe e kane lexue.

Po cilat kjene fjalet e fundit te kesaj murgeshe?

"Sister Leonella, a nun who devoted her life to helping the sick in Africa, used to joke there was a bullet with her name engraved on it in Somalia. When the bullet came, she used her last breaths to forgive those responsible.

"I forgive, I forgive," she whispered in her native Italian just before she died Sunday in the Somali capital, the Rev. Maloba Wesonga told The Associated Press at the nun's memorial Mass in Nairobi on Monday.

No comment!

Per ata qe nuk dijne mire anglisht:

Moter Leonella, nji murgeshe qe ja kushtoi jeten e vet ndihmes ndaj te semureve ne Afrike, bente shaka duke thane se ne Somali gjindej nji plumb me emnin e saj te gdhendun ne te. Kur ky plumb i erdhi, ajo perdori frymen e fundit per me i fale personat pergjegjes.

" I kam fale, i kam fale" peshperiti ajo ne gjuhen e vet italiane, pikerisht para se te vdiste ne kryeqytetin somalez" - u shpreh per AP Rev. M.Wesonga ne meshen perkujtimore diten e hane ne Nairobi.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga fjollat
    O kungëll... për llogjikën që ma ke!
    Intenzivisht po punohet të arrihet një aleancë e fortë trans-atlantike (evropë-amerikë) në luftën kundër gjoja rrezikut të madh nga islamistët radikal... kjo ishte vetëm një hap më tutje për të përforcuar lidhjet
    Po te pyes edhe nje here: c'pune paska Papa me krijime aleancash trans-atlantike?
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga fjollat
    A di ti me na tregu pse i kish thënë papa ato fjalë? Thjeshtë rastësi a?
    Jam e sigurt qe mund ta gjesh ligjeraten e tij ne internet o lum lymja!
    Po te kesh aq tru sa te kuptosh se per cfare behet fjale do kuptosh qe citati i Manuel Paleologut ilustron tezen qe besimi/feja perhapen me arsye e jo me dhune. Ne ate ligjerate Papa i quajti komentet e Palelogut 'brusque' dhe 'forceful'...dmth 'te pahijshem'.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 19-09-2006 më 22:22
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Jam e sigurt qe mund ta gjesh ligjeraten e tij ne internet o lum lymja!
    Po te kesh aq tru sa te kuptosh se per cfare behet fjale do kuptosh qe citati i Manuel Paleologut ilustron tezen qe besimi/feja perhapen me arsye e jo me dhune. Ne ate ligjerate Papa i quajti komentet e Palelogut 'brusque' dhe 'forceful'...dmth 'te pahijshem'.
    Kjo pra ishte pika kryesore e fjalimit te papes: "feja duhet te mbeshtetet ne "arsye" dhe jo ne dhune. Po nga ana tjeter s'mund ta kufizosh vetem me arsyen sepse varferohet si koncept."
    Ky pape eshte INTELEKTUAL!
    Ndryshuar për herë të fundit nga D&G Feminine : 18-09-2006 më 15:24

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Te kerkosh falje publike ne sy te botes ,do te thote te pranosh gafen qe ke bere!!prandaj duke pranuar gafen qe ka bere papa benedict XVI njehkosisht ai vet pas disa luhatjeve kerkoj dhe falje publike ndaj muslimanvet ne mbar Boten.prandaj kjo nuk ka qene e lehte per papen meqense me te veshtire e ka pas me kerku falje se sa kur ka bere ate gafen!megjithate deshiroj qe te kete ndiku mosha ne momentin kur ai ka bere ate gafen!Mase me muslimanet papa e mbylli ket incident duke kerku ndjes,por problemi eshte a do kete kurrajon papa qe tu kerkoje ndjese te gjithe kristianizmit ne mbar boten per nervozizmin qe pa dyshim ata kan pesuar pas komenteve dhe reagimeve te papes?Prandaj une mendoj qe muslimanet nuk duhet te shfrytezojne nje gafe qe papa beri,por mjafton falja qe ai kerkoj,dhe te mbyllet kjo ndolli me kaqe,duke respektuar te gjitha sektet fetare musliman, katolik,ortodoks juwish hindu,a po cfar do qofshin ato duke jetuar ne harmoni te plote dhe ne paqe.ndersa ne shqiptaret duhet te keme me respekt kur bejme komente per probleme te tilla,sepse neve jemi kombi qe shquhemi per tolerance fetare ne bote.e them kete se shof se sa dikush i del ne mbrojtje muslimanvet ,direkt nga disa persona te pa pergjegjshem i tiketojne si terroriste!po nga ana tjeter dalin ne mbrojtje te kristjanvet direkt po persona te pa pergjegjshem abuzojne duke cituar lere se ju jeni phedopile!prandaj njerzit e ndershem duhet distancohen nga ofendime apo shprehje te tilla.

Perjashtuar Maska e fejer_nagy
    Anëtarësuar
    18-08-2005
    Vendndodhja
    këtu
    Postime
    231
    Or Qafir përse e ke marrur me kaq entuziazëm mër lal, këtë përplasjen mes feve (qytetërimeve)? Ç'të shtyn të jesh aq entuziast? Ça përfitimi do kenë shqiptarët nga një konflikt botëror në mes feve? Nuk i kuptoj motivet që të shtyjnë të bëhesh mbështetës (entuziast) i një skenari qe do kishte pasoja shumë të rënda për shqiptarët?!

Kujt i leverdis një përplasje apo një lufte e 'nxehtë' mes feve? Sigurisht që nuk u leverdis shqiptarëve. Në fakt, shqiptarët jane ata që i druhen më se shumti një lufte fetare, ngaqë një luftë fetare, me përmasa botërore, nuk do ti kursente as shqiptarët. Biles, ka shumë të ngjarë që shqiptarët të përfundonin më keq se të të tjerët.

Ma do mendja që ti Qafir je i vetëdijshem, apo të paktën duhet të jesh, për realitetin shqiptar në Ballkan, përfishi këtu edhe realitetin mbrenda Rep. së Shqipërisë, ku tre komunitetet fetare bashkëjetojnë me njëri tjetrin. Po ashtu mendoj se je i vetëdijshëm për pasojat që do sillte një konflikt fetar. Meqë je i vetëdijshëm, ngaqë je rritur në atë vend, atëherë përse je mbështetes i mendimeve të një ekstremisti si Daniel Pipes, mendime këto që janë tepër të rrezikshme për shqiptarët?

Daniel Pipes është një çifut amerikan, dhe si çifut që është, ai shkruan shkrime dhe bën analiza që janë konform asaj që ai beson është në interes të kombit të tij izraelit. Kur ke parasysh konfliktin arabo-izraelit, i kupton arsyet që e shtyjnë Pipes-in të shkruaj ato që shkruan. Pra me një fjalë, D. Pipes ka agjenden e tij. Pak a shumë të njëjtën agjende, apo agjendë të ngjajshme me të, kanë edhe analistë tjerë tek të cilët ti bazohesh, dhe tezat e të cilëve ti i merr ashtu siç ti servojnë.

Po ti Qafir ça agjende ke, që je bërë mbështetës i tyre? Nuk besoj që ke të njëjtën agjendë me atë të Daniel Pipes?! Ti nuk je një hebre (veç po të jesh konvertu), prandaj nuk ka ndonjë arsye që mendimet e tua të jenë të një linje me ato të Daniel Pipes-it. As grek, ma thotë mendja, nuk je?! As sërb nuk je?! As ndonjë i huaj tjetër nuk besoj që je?! Pra je shqiptar; je pjestar i një kombi që, për mirë ose keq, ka tre fe. Po meqë je pjestar i këtij kombi, përse je në favor të një konflikti që nuk është aspak në interes të kombit shqiptar? Përse nuk bën atë që bën edhe vetë Daniel Pipes: para se të shohësh interesat e të tjerëve, shifi interesat e kombit tënd!

Përse i fryn tymit të urrejtjes dhe konfliktit ndërfetar? Do të shohësh luftë civile ndërfetare mes shqiptarëve? Don që sërbet dhe grekët ti msyjnë territoreve shqiptare me preteksin e luftës 'kundër terroristëve islamik'? Po të duash atëherë vazhdo 'mshoju' tezave të Daniel Pipes-it, dhe Pajpsave tjerë.

Ti Qafir duhet të kuptosh, se të jesh në favor të një konflikti apo lufte mes feve në botë, don të thotë të favorizosh një luftë fetare edhe në Ballkan, pra edhe në vetë territoret shqiptare, përfishirë këtu edhe Rep. e Shqiperisë (se territoret shqiptare nuk do mund ti shmangen nje konflikti fetar, sidomos me shtetet 'dashamirëse' që i kemi në fqinjësi). Ti Qafir duhet të kuptosh, se të jesh në favor të një lufte ndërfetare në Ballkan dhe në Shqipëri, don të thotë të jesh pro një gjakderdhjeje shqiptare në Ballkan dhe pro një lufte vëlla-vrasëse mbrenda shtetit shqiptar. Të jesh pro një gjakderdhjeje shqiptare në Ballkan, don të thotë të jesh një anti-shqiptar dhe mbështetës i një politike anti-shqiptare. Unë nuk mendoj që ti Qafir je, apo ke dëshirë të jesh, një anti-shqiptar dhe përkrahës i një politike anti-shqiptare; are you & do you Kaafir-al- Arnaut ?

PS: Mënjanë postimi im i drejtuar Qafirit, dhe të tjerëve që mendojnë si Qafiri ...
    Sa i përket temës mendoj që 'hi, ryder' e ka thënë atë që është dashur të thuhet. Të rrish të polemizosh se kjo fe më e mirë, ajo më e keqe, kjo fe është kështu, tjetra është ashtu, është thjesht të grish bar ....
    ..... klerik politikan apo politikan klerik?

Faqja 9 prej 29 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  2. Muslimanet ne U.S.S.R (ish Bashkimi Sovietik)
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2008, 20:23
  3. “Muslimanët në Ballkan - realiteti dhe e ardhmja”
    Nga ~Geri~ në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-10-2008, 19:52
  4. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59
  5. Qëndrimet e Perëndimit ndaj Islamit dhe mulimanëve
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-02-2006, 17:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •