Close
Faqja 23 prej 29 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 281
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga alko71
    Sill fakte per keto qe po shkruan.

A ishe ti prezent kur(nese) ndodhen keto? Apo me te degjuar e ke?

Romani i Ismail Kadarese nuk eshte ngjarje e vertete por imagjinate e shkrimtarit.

Cudi si neve askush nga gjysherit apo stergjysherit nuk na treguan asnje ndodhi te tille!
    çudi qe do fakte,
    mbase stergjysherit e tu ishin ata.
    stergjysherit e mi tregojne ndryshe, ma kane thene se osmanet mbulonin deri ne gryke djemte e rinj me shpate tek fyti per ti bindur baballaret e tyre te pranonin fene islame. Kuptohet qe i kane keqkuptuar se ata te shkretit per mire e kishin, pastaj nuk mund te quhet dhune nje gje e tille , e rendesishme eshte qe po perhapej feja e stergjysherve te tu.
    Kontrollo njehere je shqiptar me origjine arberi apo shqiptar me origjine mongoleze.

Bile per betejen e Fushekosoves(Gazimestanit)me 1389,sic me kane treguar te paret e mi,Serbet kishin leshuar femrat tu dilnin para ushtrise osmane per ti joshur ata dhe nuk ja kishin arritur sepse ata ishin te edukuar ne frymen islame.Deri sa ata po fushonin ne nje vend nga marshimi i gjate femrat serbe uleshin afer tyre ndersa ata i ngulitnin shpatat e tyre ne dhe ne mes tyre dhe atyre femrave si shenje pengese.

Mund te te shkruaj edhe per Millosh Kopilicin(Obilicin) sa kam degjuar po deshe, por per te mos dal nga tema me shume, po e le kete histori te degjuar me kaq.

Pastaj ç'hyn serbi ketu, me sa di une shqiptaret nuk i nxorren femrat per te joshur ushtrine osmane. Pa me thuaj pak kur keta ishin te edukuar ne frymen islame pse erdhen e na pushtuan?
    Nga menyra se si flet per osmanet duket qe i paske idhuj.

Nese ata ushtare do te vepronin ashtu sikur ti e pershkruajte, atehere ata do te dilnin nga rregullat dhe ligjet islame.

Robereshat qe zihen ne lufte,kursesi nuk guxojne te dhunohen, por pritet qe te dale ndonje i aferm i tyre dhe te kerkoje lirimin e tyre duke e blere lirine e tyre.Dhe nese nuk paraqitet askush kurre,ato jo vetem qe nuk dhunohen,por ushqehen me te njejtin ushqim qe hane anetaret e familjes,vishet me te njejten veshembathje pa e dalluar nga anetaret e tjere te bashkesise,sillen me miresjellje ndaj saje (apo tij),nuk fyhet ,nuk maltretohet,dhe mundet edhe te lirohet nga pronari si shenje e miresise.
    Ka pasur shum raste kur edhe jane liruar roberit e zene dhe ata nuk kane dashur vet te kthehen ne taborrin e tyre.

E keni edhe rastin e Salahudin-it komandantit te ushtrise islame gjate luftes per Jerusalemin.Ai nuk e vrau asnje te krishtere pas renjes se Jerusalemit ne duart e ushtrise islame,por me percjellje u derguan deri ne bregdet dhe u lane te lire te ktheheshin ne Europe.
    E dini mire se si u sollen ushtaret e kryqezatave kur e moren Jerusalemin per here te pare.Vrane cdo person qe e gjeten brenda mureve,musliman e jevrej.
    Ore po ky islami qe eshte fe e paqes,
    keta burra te nderuar osman e arab te edukuar me frymen islame,
    po si eshte e mundur qe ne keto shkrimet e tua flitet vetem per lufte,
    po kur ishin kaq te mire keta paraardhesit e tu pse nuk ndejten ne vendin e vet? Pse duhet ta pushtonte jeruzalemin salahudini?
    Sepse ishte edukuar me frymen e dhunes dhe pafytyresise islame.

Pastaj ka te dhena qe te Krishteret e Egjiptit e priten me gezim hyrjen e ushtrise Islame ne Egjipt dhe disfaten e ushtrise Romake.Pasi qe ishin te persekutuar dhe te shtypur nga Romaket,ndersa me renjen e Egjiptit ne duart e Muslimaneve ata ishin te lire te praktikonin besimin e tyre dhe e falenderonin Zotin qe i dha fitoren bijve te Ismailit.
    Ka fakte te shumta per tolerancen e Islamit gjat shekujve dhe bashkejetesen e Muslimaneve, Krishtereve dhe Jevrejve ne harmoni me njeri tjetrin por ju si duket nuk po ju konvenon kjo gje dhe po i heshtni me qellim.
    ne nuk ishim egjiptiane,
    se fundja egjypti plot me magjypa si arabo-osmanet eshte.
    ti krahason egjyptin me arberit? Po a ka krahasim?
    Nejse te kuptoj se ti fundja nuk do hedhesh poshte paraardhesit e tu.

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    feja islame ne shqipri esht perhap me interes jo me dhune. psh kryeplakut te fshatit i esht dhene pozite nga sulltani, dhe pjeses se popullsise qe ka ndryshu fene i jan ul taksat. ajo qe "esht perhap me dhune" esht mit...dmth turqit kan perdor dhunen persa i perket faktit qe kan ardh e kan pushtu vendin/ballkanin po jo per ti nderru fene popullsise.
    pervec malesorve te cilet ishin pak a shum jasht influences se turqise, shumica e popullsise ne qytete dhe fshate kan ndryshu fene per interes dhe nje gjys-autonomi politike. ali pashes psh ju dha fuqi e paimagjinushme

fakti qe nji pjese kaq e madhe e popullsise ka ndryshu fene ne nji gadishull rrethuar me sllave dhe greke...dhe fakti qe kristiane e muslimane kan punu bashke per pavarsi ne shekujt e ardhshem...dhe fakti qe gjat komunizmit prap kristiane e muslimane kan punu bashke (per keq ket radhe) dhe e mohuam fene aq shpejt...tregon qe identiteti shqiptar shkon pertej fese dhe sot egziston pavarsisht nga feja, si ne shum shtete perendimore...gje qe smund te thuhet per vende tjera ne ballkan

ps. sa per asaj qe turqit kan refuzu femrat "se ishin edukuar ne menyre islame", kush i shpiku haremet?
    kalifati arab ka qen perandoria me e "cthurur" e mesjetes...perralla si njemije e nje net kan tmerru europen fanatike me historite "imorale" qe permbanin

i fus ne thonjza ngaqe skam nej gje kunder p'idhit

Perjashtuar Maska e Cappuccino
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311

Romani i Ismail Kadarese nuk eshte ngjarje e vertete por imagjinate e shkrimtarit.

Cudi si neve askush nga gjysherit apo stergjysherit nuk na treguan asnje ndodhi te tille!
    Bile per betejen e Fushekosoves(Gazimestanit)me 1389,sic me kane treguar te paret e mi,Serbet kishin leshuar femrat tu dilnin para ushtrise osmane per ti joshur ata dhe nuk ja kishin arritur sepse ata ishin te edukuar ne frymen islame.Deri sa ata po fushonin ne nje vend nga marshimi i gjate femrat serbe uleshin afer tyre ndersa ata i ngulitnin shpatat e tyre ne dhe ne mes tyre dhe atyre femrave si shenje pengese.
    Mund te te shkruaj edhe per Millosh Kopilicin(Obilicin) sa kam degjuar po deshe, por per te mos dal nga tema me shume, po e le kete histori te degjuar me kaq.

Nese ata ushtare do te vepronin ashtu sikur ti e pershkruajte, atehere ata do te dilnin nga rregullat dhe ligjet islame.

Robereshat qe zihen ne lufte,kursesi nuk guxojne te dhunohen, por pritet qe te dale ndonje i aferm i tyre dhe te kerkoje lirimin e tyre duke e blere lirine e tyre.Dhe nese nuk paraqitet askush kurre,ato jo vetem qe nuk dhunohen,por ushqehen me te njejtin ushqim qe hane anetaret e familjes,vishet me te njejten veshembathje pa e dalluar nga anetaret e tjere te bashkesise,sillen me miresjellje ndaj saje (apo tij),nuk fyhet ,nuk maltretohet,dhe mundet edhe te lirohet nga pronari si shenje e miresise.
    Ka pasur shum raste kur edhe jane liruar roberit e zene dhe ata nuk kane dashur vet te kthehen ne taborrin e tyre.

E keni edhe rastin e Salahudin-it komandantit te ushtrise islame gjate luftes per Jerusalemin.Ai nuk e vrau asnje te krishtere pas renjes se Jerusalemit ne duart e ushtrise islame,por me percjellje u derguan deri ne bregdet dhe u lane te lire te ktheheshin ne Europe.
    E dini mire se si u sollen ushtaret e kryqezatave kur e moren Jerusalemin per here te pare.Vrane cdo person qe e gjeten brenda mureve,musliman e jevrej.

Pastaj ka te dhena qe te Krishteret e Egjiptit e priten me gezim hyrjen e ushtrise Islame ne Egjipt dhe disfaten e ushtrise Romake.Pasi qe ishin te persekutuar dhe te shtypur nga Romaket,ndersa me renjen e Egjiptit ne duart e Muslimaneve ata ishin te lire te praktikonin besimin e tyre dhe e falenderonin Zotin qe i dha fitoren bijve te Ismailit.
    Ka fakte te shumta per tolerancen e Islamit gjat shekujve dhe bashkejetesen e Muslimaneve, Krishtereve dhe Jevrejve ne harmoni me njeri tjetrin por ju si duket nuk po ju konvenon kjo gje dhe po i heshtni me qellim.
    Alku turku

Ne temat tjera alko na spjegon se islami e ndalon sulmin dhe xhihadi domethan vetembrojtje, pra islami e perkrah luften per vetmbrojtje kur sulmohet nga te tjeret.
    E kush sulmoi turqit para 6 shekujve?
    Pse erdhen ato gjamalla ne Ballkan pa i sulmuar kush?
    Pse ia ndrruan fene Gjergjit dhe e bene synet kur ishte akoma femije?
    Qenka ky morali dhe fryma e islamit per te cilen flet?

Cporru ore njeri i ndyre mos u duk kesajde se po kundermon gjithandej

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Qyshkur Shqipëria është "shtet islamik" në sytë e Europës?
    (Letër drejtuar Sh.T. z. Besnik Mustafaj, Ministër i Punëve të Jashtme)

Nga Virgjil Muçi

Z. Ministër,
    I befasuar mora vesh lajmin e pjesëmarrjes së ambasadorit të shtetit tonë në takimin e thirrur nga Papa Benedikti XVI me 20 ambasadorë "të vendeve islamike" të akredituar pranë Selisë së Shenjtë, Vatikan, takim që sipas njoftimit vjelë nga organet e shtypit e të masmedias së huaj kishte të bënte me keqkuptimin e krijuar pas një ligjërate mbajtur nga Papa në një nga universitetet e Gjermanisë me rastin e një vizite zyrtare aty.Takimi në fjalë, sipas një komunikate shtypi lëshuar paraprakisht nga Vatikani, synonte të davariste mjegullën e krijuar si dhe të jepte ndihmesën e vet lidhur me dialogun midis dy feve të mëdha monoteiste, Islamit dhe Krishterimit.
    Afërmendsh, nuk më takon mua të qortoj Protokollin e Sekretarisë së Shtetit të Vatikanit lidhur me atë se kë fton ose jo në takimet e Atit të Shenjtë, ndonëse do të ma kishte ënda t'i kujtoja atij Protokolli se dikur Shqipëria konsiderohej prej Vatikanit si "ledh mbrojtës i Krishterimit" në Europë dhe heroi ynë kombëtar thirrej nga papët e kohës "Atlet i Krishtit", por është e drejta ime t'ju kërkoj juve dhe qeverisë shqiptare të na informojë si shtetas të këtij vendi (islamik?!) se çfarë problemesh dialogu e komunikimi paskësh vendi ynë me Selinë e Shenjtë. Ç'është e vërteta, këtë pyetje kam dashur të bëja edhe kohë më parë, kur në botën islamike shpërthyen protesta kundër karikaturave të publikuara nga një fletushkë daneze që përqeshnin profetin Muhamet, dhe kryeministri danez Rasmusen, i ndodhur nën trusninë e tyre, shkoi e thirri në një takim të veçantë ambasadorët e të gjitha vendeve islamike të akredituara në Danimarkë: për çudi, midis tyre edhe të Ngarkuarin me Punë të Republikës së Shqipërisë në atë vend. Them për çudi, ngaqë në Shqipëri as kishte pasur e as do të kishte më pas protesta a katrahura me shkyerje e djegie flamujsh e portretesh të kujtdoqoftë. Si ka mundësi që, në të dyja rastet, qytetarët e Shqipërisë t'i marrin vesh këto njoftime nga media, ndërsa Ministria e Punëve të Jashtme nuk e sheh të udhës të nxjerrë qoftë edhe një komunikatë të shkurtër, të paktën për të na bërë me dije se për çfarë është kuvenduar në këto takime? Se me ç'arsyetim shtetëror u është dhënë leje përfaqësuesve të shtetit shqiptar të marrin pjesë në to? Se çfarë qëndrimi kanë mbajtur këta përfaqësues në këto takime, ndërkohë që qëndrimet dhe prononcimet e organizatorëve të tyre tanimë janë publike?
    Ma do mendja, zoti Ministër, se si njeri i letrave lypset ta dini reagimin e Faik (bej) Konicës, si Ministër i Shqipërisë në Washington, ndaj Departamentit Amerikan të Shtetit, ky kur e pati quajtur gabimisht Shqipërinë "vend mysliman". Ai burrë shteti dhe njeri i pendës e zmbrapste me energji këtë emërtim. Një politikani të regjur e ligjvënësi në disa legjislatura nuk ka nevojë t'i kujtoj që Kushtetuta e vendit e cilëson Republikën e Shqipërisë si shtet laik, për rrjedhojë as "mysliman", as "të krishterë". Atëherë, zoti Ministër, në ç'cilësi është autorizuar ambasadori shqiptar të marrë pjesë në atë takim? Dhe, e përsëris, përse nuk informohet opinioni publik shqiptar për këtë gjë? Për një gjë të jeni i sigurtë se një këmbë nuk mund të futet në dy këpucë. Them se e kuptoni mirë përse e kam fjalën, ndaj dhe nuk po zgjatem më tej.
    Së fundi, shpresoj që kjo çështje t'i interesojë edhe z. Kryeministër të Shqipërisë dhe z. President të Republikës, duke qenë se politika e jashtme është një dimension i rëndësishëm i funksioneve të tyre shtetërore, sot e në të ardhmen.

CAZETA SHQIPTARE
    Shtator 28
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    X files, Kilimangjxharo(Cappuccino).

Une vetem tregova ate qe kam degjuar ashtu sikurse ju po beni pra jemi te barabarte, e po deshet fakte shkoni tek tema < Virmanet e Sulltanit qe deshmojne tolerancen e portes se larte> e hapur nga Arrnubi me heret.Po deshet ju sjell edhe ketu fakte sa te doni,por ju nuk keni mundesi te sjellni pastaj per ta arsyetuar ate qe thoni.

Une para se gjithash jam Njeri e pastaj jam Shqiptare.

Me sa di une mor Kili turqit erdhen ketu me ftese te njerit prej fiseve shqiptare per tu ndihmuar ne lufte kunder nje fisi tjeter.Pra ende ishin duke luftuar ne mes vete fiset dhe si duket turku i bashkoi se nuk do te bashkoheshin kurre fiset shqiptare.

Ebu pilaf(babai i orizit)

Salahudini vetem po e kthente ate qe e kishin marre me dhune te krishteret.Dhe ky kur e mori nuk veproi sic vepruan ata me banoret brenda mureve.Po deshe fakte lexo historine ose shikoje filmin KINGDOM OF HEAVEN edhe pse ka pak anim ne ate film dhe shtremberim te se vertetes.

Jane dy grupe njerezish ,te drejtet dhe te pa drejtet.

Ne te drejte bejne pjese te gjithe ata qe e thone te verteten pa marre parasysh ciles fe i takojne dhe qe kane frike nga Zoti i boterave.E thone ate edhe sikur te jete kunder vetes se tyre dhe nuk e meshefin.

Grupi tjeter i ka cilesite e kunderta.

Andaj nuk ka rendesi per mua a eshte shqiptare apo serb grek a turk.Nese bejne padrejtesi njesoj jane per mua.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alko71 : 29-09-2006 më 00:56
    Why do people with closed minds always open their mouths?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Ebu pilaf(babai i orizit)

Salahudini vetem po e kthente ate qe e kishin marre me dhune te krishteret.Dhe ky kur e mori nuk veproi sic vepruan ata me banoret brenda mureve.Po deshe fakte lexo historine ose shikoje filmin KINGDOM OF HEAVEN edhe pse ka pak anim ne ate film dhe shtremberim te se vertetes.

Jane dy grupe njerezish ,te drejtet dhe te pa drejtet.

Ne te drejte bejne pjese te gjithe ata qe e thone te verteten pa marre parasysh ciles fe i takojne dhe qe kane frike nga Zoti i boterave.E thone ate edhe sikur te jete kunder vetes se tyre dhe nuk e meshefin.

Grupi tjeter i ka cilesite e kunderta.

Andaj nuk ka rendesi per mua a eshte shqiptare apo serb grek a turk.Nese bejne padrejtesi njesoj jane per mua.
    Fole bukur ketu,
    per njerezit e drejte e te padrejte,
    Vetem se ne islam njerezit ndahen ne myslimane dhe jo-myslimane.
    plus qe ndarja jote i klasifikon njerezit sipas besimit ne zot dhe frikes ndaj tij.
    Nje njeri qe ka frike nga zoti nuk eshte me mire se nje kriminel qe ka frike nga burgu.
    Zoti i boterave nuk eshte allahu gjakpires e hipokrit.

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar më parë nga iliria e para
    I befasuar mora vesh lajmin e pjesëmarrjes së ambasadorit të shtetit tonë në takimin e thirrur nga Papa Benedikti XVI me 20 ambasadorë "të vendeve islamike" të akredituar pranë Selisë së Shenjtë, Vatikan
    O Tempora, O Mores!!!

Me duket se papa lexon forumin se s'ka mundesi ndryshe...
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar më parë nga D@mian
    O Tempora, O Mores!!!

Me duket se papa lexon forumin se s'ka mundesi ndryshe...
    lol

Ka vlere simbolike, ambasadori yne me sa di eshte katolik dhe eshte thirr si perfaqesues i nje vendi "mysliman" per te vene ne dukje "tolerancen fetare". Ca t'i besh, mbahemi per shembull i mire nga te dyja anet

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine
    lol
    Ka vlere simbolike,
    Po aq vlere simbolike sa ndodhja e Shqiperise ne kete liste vendesh:
    http://www.oic-oci.org/english/main/member-States.htm

Citim Postuar më parë nga D&G Feminine
    Ca t'i besh, mbahemi per shembull i mire nga te dyja anet
    Natyrisht, kedo njeri me dy pare mend te pyesesh "Si e do vendin tend?", ai te pergjigjet "Si Shqiperia!!!".
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Natyrisht, kedo njeri me dy pare mend te pyesesh "Si e do vendin tend?", ai te pergjigjet "Si Shqiperia!!!".[/QUOTE]

Hajde ironi hajde

Duhet ta leja me kaq, mgjt po te them se Shqiperia konsiderohet si vend mysliman prej vendeve islamike, per te thene qe ata kane "baza" edhe ne Evrope, po nga ana tjeter Vatikani gjithmone e ka konsideruar si "baze" te veten gjithashtu. E kuptove tani punen e shembullit?

Ryder, grow up sweety

Faqja 23 prej 29 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  2. Muslimanet ne U.S.S.R (ish Bashkimi Sovietik)
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2008, 20:23
  3. “Muslimanët në Ballkan - realiteti dhe e ardhmja”
    Nga ~Geri~ në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 11-10-2008, 19:52
  4. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59
  5. Qëndrimet e Perëndimit ndaj Islamit dhe mulimanëve
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-02-2006, 17:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •