Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39
    i/e regjistruar Maska e OO7
    Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Pershendetje te gjithe debatueseve ne teme ne rradhe te pare.

Po nis me repliken direkte te OO7 qe po me pyet per doktorin. Ajo cka thashe une ishte per te sqaruar Pasiqe dhe Tulipani Zi, te cilet e kishin kthyer temen ne nje debat personal midis dy tifozave te ekipeve te Partizanit dhe Tiranes, qe asnje rezultat i shkuar ne te vertete nuk ka ndonje rendesi pervec asaj statistikore. Nuk ka rendesi sa kampionate ka njera apo tjetra e sa fitore njera ndaj tjetres. Rendesi ka e tashmja gje qe duhet te theksojme se Tirana eshte me mire. moralisht, fizikisht dhe ne tabelen e renditjes.

Pasiqe, nese do te kishe pare nje postim timin ne kete teme do kishe vene re qe kam thene se hapesi i kesaj teme nuk do jete dhe aq Tifoz, perderisa kerkon shkrirjen e ekipit te tij me nje tjeter. Sa per debatin tend per ngjyrat e Partizanit te ciles ti thua qe jane ngjyrat e Sovjetikeve Komuniste po te bej nje pyetje per ngjyrat e SK Tirana e cila eshte themeluar nga vllehet te ardhur ne Shqiperi nepermjet Greqise, a mos valle keto ngjyra jane te flamurit Grek ? Nese po, cilen do te pranoje ngjyrat e komunizmit apo ato Greke ? Nese jo, ku jane bazuar themeluesit e saj per te vendosur keto ngjyra ? Ngjyrat e Partizanit jane Verdhe e Kuq. Eshte ekip i themeluar gjate regjimit Komunist, dhe si cdo gje e themeluar gjate regjimit komunist eshte themeluar i tille qe te mos binte ndesh me "Parimet e Regjimit". Pra ngjyrat jane si ato te Moskes. Por duhet ti shkosh pak me thelle kesaj pune. Ato ngjyrat e kuqe ne flamujt komuniste jane ngjyra qe simbolizojne gjakun e derdhur nga Partizanet e cdo shteti per mbrojtjen e atdheut te tyre. Ndaj rrjedhimisht ngjyra e kuqe e Partizanit simbolizon dhe gjakun e derdhur per mbrojtjen dhe clirimin e Shqiperise. Sa per mendimet e tua per temen dhe shkrirjen e dy ekipeve per ti sherbyer futbollit te te rinjve mendoj se jane disi "idiotike" pasi ti nuk e di se cfare ndodh me futbollin e te rinjve ne Shqiperi. Kur ta mesosh atehere do jesh ne gjendje te japesh nje pergjigje te permiresuar dhe te sakte.

Per kete teme eshte e kote te jap mendim pasi me duket nje teme absurde. Nuk ka tifoz te vertete te cilindo ekipi, qofte dhe ai ne nje kategori ZH (nese egziston nje e tille ndokund) qe te kerkoje shkrirjen e ekipit te tij me nje tjeter.

E.T.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga OO7 : 06-10-2006 mė 13:39

Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Citim Postuar mė parė nga Pasiqe
    007 ti me duket se ke ngjashmeri me kuajt pasi keta shohin bardhe e zi dhe nuk ia kane idene ngjyrave.

Nese ngjyrat e Partizanit jane te kuqe, kjo nuk i dedikohet ngjyres se flamurit kombetar. I dedikohet ngjyres se Ushtrise se Kuqe sovjetike e cila u imitiua nga gjithe vendet e lindjes te mbushura me partizane te udhehequra nga komuniste.

Nese duam te harrojme historine, e bejme, po le te mos themi qe partizani ka ngjyrat kombetare se eshte gjynah: Ngjyrat e kombit jane kuq e zi, kurse partizani jot eshte i kuq flake per te emuluar idete e Moskes.
    O Psigqe
    ngjashmeri me kuajt keni ju zebrat e Tirones vija vija, e njejta rac jeni.

Edhe njeher tjeter : Ngjyra e Partizonit eshte ngjyra e gjakut dhe 1 nga ngjyrat e flamurit Kombtar.
    Juve ju eshte mpir truri nga komunizmi, kujtoni se ka lidhje Partizoni me Komunizmin ( ka tifoza Partizoni qe jan antikomunist dhe te persekutuar biles)

Disave nga ju , esht per te ardh keq... jeni shum mrapa lale. e ngatroni politiken me sportin

PARA PARTIZONI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    Citim Postuar mė parė nga E.T.
    Pershendetje te gjithe debatueseve ne teme ne rradhe te pare.

Po nis me repliken direkte te OO7 qe po me pyet per doktorin. Ajo cka thashe une ishte per te sqaruar Pasiqe dhe Tulipani Zi, te cilet e kishin kthyer temen ne nje debat personal midis dy tifozave te ekipeve te Partizanit dhe Tiranes, qe asnje rezultat i shkuar ne te vertete nuk ka ndonje rendesi pervec asaj statistikore. Nuk ka rendesi sa kampionate ka njera apo tjetra e sa fitore njera ndaj tjetres. Rendesi ka e tashmja gje qe duhet te theksojme se Tirana eshte me mire. moralisht, fizikisht dhe ne tabelen e renditjes.

Pasiqe, nese do te kishe pare nje postim timin ne kete teme do kishe vene re qe kam thene se hapesi i kesaj teme nuk do jete dhe aq Tifoz, perderisa kerkon shkrirjen e ekipit te tij me nje tjeter. Sa per debatin tend per ngjyrat e Partizanit te ciles ti thua qe jane ngjyrat e Sovjetikeve Komuniste po te bej nje pyetje per ngjyrat e SK Tirana e cila eshte themeluar nga vllehet te ardhur ne Shqiperi nepermjet Greqise, a mos valle keto ngjyra jane te flamurit Grek ? Nese po, cilen do te pranoje ngjyrat e komunizmit apo ato Greke ? Nese jo, ku jane bazuar themeluesit e saj per te vendosur keto ngjyra ? Ngjyrat e Partizanit jane Verdhe e Kuq. Eshte ekip i themeluar gjate regjimit Komunist, dhe si cdo gje e themeluar gjate regjimit komunist eshte themeluar i tille qe te mos binte ndesh me "Parimet e Regjimit". Pra ngjyrat jane si ato te Moskes. Por duhet ti shkosh pak me thelle kesaj pune. Ato ngjyrat e kuqe ne flamujt komuniste jane ngjyra qe simbolizojne gjakun e derdhur nga Partizanet e cdo shteti per mbrojtjen e atdheut te tyre. Ndaj rrjedhimisht ngjyra e kuqe e Partizanit simbolizon dhe gjakun e derdhur per mbrojtjen dhe clirimin e Shqiperise. Sa per mendimet e tua per temen dhe shkrirjen e dy ekipeve per ti sherbyer futbollit te te rinjve mendoj se jane disi "idiotike" pasi ti nuk e di se cfare ndodh me futbollin e te rinjve ne Shqiperi. Kur ta mesosh atehere do jesh ne gjendje te japesh nje pergjigje te permiresuar dhe te sakte.

Per kete teme eshte e kote te jap mendim pasi me duket nje teme absurde. Nuk ka tifoz te vertete te cilindo ekipi, qofte dhe ai ne nje kategori ZH (nese egziston nje e tille ndokund) qe te kerkoje shkrirjen e ekipit te tij me nje tjeter.

E.T.
    C'te te them une ET, me the idiot dhe per vete i solle vllehet nga Greqia. Ke degjuar ndonjehere per Voskopojen? Me sa di une ndodhet akoma ne Shqiperi.

Po ndoshta si ET qe je duhet te jesh nga ndonje planet tjeter.

Per sa i perket Tulipanit te Zi, ai eshte tifoz i vertete dhe une kam kohe qe polemizoj me te e nuk e kam problem fare pasi di me teper se shume te tjere ju ne forum.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Pasiqe : 06-10-2006 mė 13:58

Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Te thuash per shkrimin qe eshte disi "idiotik" nuk do te thote se shkruesi i tij eshte "idiot".

Ti i merr faktet shume perciptaz duke permendur vetem pjesen qe te intereson. Vllehet e pare te Voskopojes nuk kane lindur aty zoteri, pasi po te kishin lindur aty do te ishin Shqiptare. Vllehet ne Shqiperi kane ardhur nepermjet Greqise dhe jo direkt nga Rumania. Kam pasur nje harte diku te levizjeve te vlleheve ne Ballkan por spo e gjej se ku. Sapo ta gjej do ta postoj qe ta shohesh se nga ku kane ardhur. Vllehet Arumune ne fillim jane vendosur ne Greqi dhe shume pak ne Maqedoni. Me pas me ndarjen e kufijeve nderkombetare, ne vitin 1913 nje pjese e tyre jane spostuar afer Liqenit te Prespes dhe te pjeses Korce Erseke Leskovik Permet brenda kufirit Shqiptar. Me pas ata kane levizur neper Shqiperi ku nje pjese e mire e tyre u shperngul ne Tirane. Pra kshu i bie qe vllehet qe kane themeluar FK Tiranen te kene ardhur nga Greqia.

Ketu nuk jemi per te dhene leksione historie por per te folur per futbollin sot ndaj keto te gjitha jane te teperta, ngjyra jote ngjyra ime, une kam kaq ti ke aq une kam fitu kaq ti ke fitu kaq.

Nese do ta vazhdosh ende kete debat po pres pergjigjen e pyetjes qe te bera. Ato ngjyrat e Tiranes, cfare simbolizojne dhe nga jane nisur themeluesit e saj per te vendosur ato ngjyra? Pasi partizanit ti "duket" se ja ke gjetur origjinen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga OO7 : 06-10-2006 mė 16:30

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    ET, vllehet e Shqiperise nuk kane ardhur as nga Greqia as nga Rumania po jane ilire te latinizuar para 2000 vjetesh. Bej nje ekskursion ketu me poshte:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=61904

dhe lexo gjithcka c'mund te lexosh, se une jam lodhur t'u shpjegoj njerezve se c'jane vllehet.

Te thuash qe vllehet jane te ardhur ne Shqiperi eshte sikur te thuash qe francezet jane te ardhur ne France apo spanjollet ne Spanje (vetem pse flasin gjuhe latine). Ashtu si francezet u latinizuan (dhe perpara flitnin gjuhe galeze), ashtu u latinizuan edhe ca popullsi ilire.

Dhe po e le me kaq, po mos thuaj qe kane ardhur nga Greqia se le kokrren e namit. Dhe ne qofte se une bej nje postim idiotik, do te thote se jam idiot. Prandaj as fjalen "idiotik" mos e perdor se edhe pse jemi te bar sporti, ia lyp nevoja te jemi nje cike me kulture. Fundja sporti eshte nje forme kulture.

Nga vijne ngjyrat e Tirones se superlavdishme: Tirona qe thu ti lindi shume kohe para ushtrise se kuqe. Ne vitin e larget 1920 themelohet nje klub ne bazat e shume shoqatave qe kishin 20 vjet qe luanin futboll neper lagje. Ashtu si eshte luajtur ne Shkoder futbolli, luhesh edhe ne Tirane ne 20 vitet e para te shekullit XX.

Ngjyrat e para te Tiranes kane qene bardhezi, pasi u moren fanelat me porosi ne Itali dhe jane perdorur pikerisht fanelat e Juventusit. Po flasim per 1920. Ne ate kohe ka pasur edhe nje skuader qe quhesh Juventus ne Shkoder. Ishte Juventusi shkodran. Ata e kishin bluzen identike.

U vendos ne vitet '20 qe Tirona ta kishte bluzen bardheblu qe te mos ishte si Juventusi, po te kishte dicka krejt te veten, ngjyra blu mbarebote tregon fisnikeri (nga ajo vjen dhe shprehja "gjak blu" qe tregon prejardhje mbreterore). Ne ato vite (1928) Shqiperia u be monarki dhe nje nga aresyet e ndryshimit te ngjyres ajo ishte. Prandaj ngjyrat e Tiranes jane bardhe (ciltersi, pasterti) dhe blu (fisnikeri, si nje nga skuadrat me te vjetra te Shqiperise, dhe simbol i monarkise).

Ngjyra blu nuk eshte apanazh i grekeve dhe Tirona me Greqine s'ka asnje pune. E nuk ka lidhje fare qe 3 pjesetare ne mbledhjen e themelimit te saj ishin vllehe. Dhe mos u beni injorante qe te na thoni qe vllehet qenkan greke pasi late nam. Vllehet kane bere kunder grekeve nje nga lufterat me te pergjakshme te historise ballkanike ne shekullin e XIII. Nese lexon historine e Vllahise te murgut francez Faveyrial do kuptosh se c'jane ata.

Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Spo me kupton fare zoteri, nuk thashe qe vllehet jane Greke, por kane ardhur ne Shqiperi nepermjet Greqise. Nuk ka paragraf ne Historine e Shqiperise qe te flasi per Iliret e natyralizuar ne Vllehe, apo per vete Vllehet. Une vete jam vllah ndaj dhe si detyre kam te di prejardhjen time. Ndoshta je ende i ri dhe nuk i ke mesuar tama gjerat pasi i shef shume perciptaz.

Nga vijne ngjyrat e Tirones se superlavdishme: Tirona qe thu ti lindi shume kohe para ushtrise se kuqe. Ne vitin e larget 1920 themelohet nje klub ne bazat e shume shoqatave qe kishin 20 vjet qe luanin futboll neper lagje. Ashtu si eshte luajtur ne Shkoder futbolli, luhesh edhe ne Tirane ne 20 vitet e para te shekullit XX.

Ngjyrat e para te Tiranes kane qene bardhezi, pasi u moren fanelat me porosi ne Itali dhe jane perdorur pikerisht fanelat e Juventusit. Po flasim per 1920. Ne ate kohe ka pasur edhe nje skuader qe quhesh Juventus ne Shkoder. Ishte Juventusi shkodran. Ata e kishin bluzen identike.

U vendos ne vitet '20 qe Tirona ta kishte bluzen bardheblu qe te mos ishte si Juventusi, po te kishte dicka krejt te veten, ngjyra blu mbarebote tregon fisnikeri (nga ajo vjen dhe shprehja "gjak blu" qe tregon prejardhje mbreterore). Ne ato vite (1928) Shqiperia u be monarki dhe nje nga aresyet e ndryshimit te ngjyres ajo ishte. Prandaj ngjyrat e Tiranes jane bardhe (ciltersi, pasterti) dhe blu (fisnikeri, si nje nga skuadrat me te vjetra te Shqiperise, dhe simbol i monarkise).
    Vertet interesante si histori kjo. Kur e ke mesuar, ne perrallat qe te ka treguar gjyshja? SK Tirana qe ta dish zoteri u formua ne vitin 1926 ne saje te bashkimit te disa ekipeve ne asamblene e vitit 1920. Bluzat e para te Tiranes kane qene vertet bardh e zi si te Juventusit te Shkodres. Me pas pas fitimit te kampionatit te pare ne 1930 me 29 Qershor ne nje mbledhje te posacme tre prej themelueseve te Tiranes vendosen te ndryshonin ngjyrat e saj ne bardh e blu. Kaq dihet, hipotezat per mbreterine apo Greqine jane thjesht humbje kohe per ata qe merren.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    1,509
    ET na dole gjysme vllahu si Muahhh dhe Tulipani i zi, po per vllehet s'dini gje prej gjeje. Nuk e di nga kane ardhur te tute, po nga ana e tim eti di te te them me siguri qe s'kane ardhur nga Greqia, po nga zona te Shqiperise.

Mund te te them edhe qe dime rrenjet e familjes nga kodiket e Voskopojes qe prej vitit te larget 1645. Dhe nuk ishin ne Greqi ato rrenje po ne Shqiperi. Shko studio edhe pak se ke rruge te gjate per te bere.

Ja, fillo avash avash me kete

http://en.wikipedia.org/wiki/Vlach

Ti ET je i forte, pasi thua te njejtat gjera qe them une dhe i merr per vete. Po sikur te te them une qe dy nga ata anetaret qe vendosen te behen ngjyrat bardhe e blu ngjyrat e Tiranes jane gjaku im, c'thua ti?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Pasiqe : 09-10-2006 mė 16:00

i regjistruar gabimisht Maska e FЯODO
    Anėtarėsuar
    27-03-2005
    Postime
    652
    Citim Postuar mė parė nga E.T.
    Spo me kupton fare zoteri, nuk thashe qe vllehet jane Greke, por kane ardhur ne Shqiperi nepermjet Greqise. Nuk ka paragraf ne Historine e Shqiperise qe te flasi per Iliret e natyralizuar ne Vllehe, apo per vete Vllehet. Une vete jam vllah ndaj dhe si detyre kam te di prejardhjen time.
    Nuk eshte fare e sakte.
    Vllehet jane nje popull i shperndare ne disa territore te Europes Juglindore dhe e kane prejardhjen nga traket dhe iliret.
    Vllehet ishin popull autokton ne territoret ku jetonin dhe gjuha e tyre u formua nga influenca e Perandorise Romake.
    Creative artwork requires creative thinking from a creative mind

Trusti i Lulelakres Maska e Tulipani Zi
    Anėtarėsuar
    02-09-2004
    Vendndodhja
    Aty ku mos qofsha
    Postime
    412
    ET na dole gjysme vllahu si Muahhh dhe Tulipani i zi, po per vllehet s'dini gje prej gjeje.
    Zombie, une jam Lab. Kur thashe qe rrjedh nga familje cobanesh e kisha fjalen per zanatin e te pareve te mi e jo per origjinen etnike.
    BRIGADA E KUQE PERJETE

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. 1990-2007, 100 vrasjet mė tė bujshme nė Shqipėri
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 02-09-2013, 17:30
  2. Bashkimi Bėn Fuqinė!
    Nga biligoa nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-06-2009, 16:04
  3. Moisiu: Nuk nėnshkruaj shkarkimin e kryeprokurorit Sollaku
    Nga Antimafia nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 192
    Postimi i Fundit: 30-09-2007, 18:11
  4. Si vjen bashkimi kombėtar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 487
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 00:19
  5. Mbi 4 Shkurtin
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-02-2004, 09:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •