Gjitmone kam pyetur besimtare te ndryshem myslimnae rreth kesaj pyetje , te cilen po e them me poshte, por pergjigje te sakte nuk kam mare ndonjehere, mbase ju ketu ne kete forum do te mund te me jepni nje pergjigje te drejtperdrejte.
Pyetja eshte:
A do te ishit te lumtur qe te jetonit ne nje vend 100% mysliman , ku shteti ne te cilin do te jetonit te ishte plotesisht i drejtuar simbas rregullave te kuranit, dhe nese ka nje vend te tille perse nuk shlkoni te jetoni atje por beni ceshte e mundur qe te shkoni dhe te jetoni ne perendinm?
Ne kete forom verje se shume myslimane te cilet jane me te vertete myslimane te zjarrte , vendodhjen e tyre e kane o ne USA, o ne Danimarke, O ne gjermani , o ne Itali, o ne Londer, dhe percudi asnje prej tyrer nuk eshte ne Avganistan, Iran , Irak e tjera. Vajtja ne keteo vende eshte FREE, nuk ka nevoje se perse te shpenzosh pare per vize e te tjera. Pra perse ju , nuk bashkoheni me komunitetin tuaj dhe te jetoni vertet simbas kuranit , ne menryre qe te jeni me konkret ne ato qe deshmoni.
Nuk e kuptoj se, perse kini zgjedhur Perendinim si vendin tuaj per te jetuar, i cili eshte kunder besimit tuaj, dhe kini perjashtuar vendet ku kryhet plotesisht kurani dhe ushtrohet ploteisht besimi islam? A deshironi te jetoni si ilsamista, ja ku i kini kushtet, Allau ja u ka dhene plotesisht mundesite , perse i refuzoni dhe vini kunder tij? Une si i krishtere kur nuk do ta ndroja nje gje te tille, qofte dhe me arin e gjith botes. Mos valle jeni bukeshkale ndaj ISlamit? Po Allau e pelqen nje gje te tille? Nje nga ceshtjet qe kurani parashtron eshte :Mos jetoni me qafiret dhe ata qenuk besojn ne Alla. Ju pra mendoj se jeni kunder ketij koncepti te Allaut, sepse ju kini erdhur ne perendim , ku cdo gje eshte e keqe.
Jam duke pritur pergjigjen dhe prononcimin tuaj, sidomos te atyre qe jetojne ne Perendim, sepse besimi eshte VEPER dhe jo vetem fjale.
Krijoni Kontakt