Close
Faqja 5 prej 24 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 232
    alvi
    i/e ftuar
    Postuar më parë nga StarCraft

Tash psh. thua se pse muslimanet nuk shkojne te jetojne ne Arabi (dije se Shqiperia ESHTE SHTETI I VETEM MUSLIMAN NE EVROPE, PRA EDHE TY SI QYTETAR I ATIJ SHTETI TE BIE TE SHKOSH ATJE) kur po u ditka se atje paska vende si Afganistani, Irani e ku ta di une? Hmmm...

Harrove Bosnjen dhe Hercegovinen si dhe Turqine zoti dijetar.
    Apo kujt i plasi per te verteten?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Star..

E megjithse nuk kisha deshire qe te pergjigjesha, por ju deshironi nje pergjigje.
    Ju ose nuk kuptoni , ose ..
    Nuk jam ende i qarte se ne cilen pjese te shkrimeve te mija ju kam fyer juve. Perpara se te me akuzosh , sille ata me fakte.
    Pyetja ime nuk ka pasur dhe nuk ka aspak qellim ofendues, talles dhe cinik. Kjo ju pelqen juve qe ta trajtoni keshtu, pasi ne vend qe te pergjigjeni duke u ndodhur ngusht para nje fakti , dreshoni dhe kaloni ne poziten e te persekutuarit.
    Perseri po ja u shpjegoj me durim dhe me qartesi .
    pyetja ime kishte per qellim qe te di se sa ju myslimanet shqiptare, qe jetoni ne PERENDIM, do te ishit te gatshem qe te jetonit ne vendet ku zbatohet besimi islam, dhe ligjet e kuranit.
    Kjo eshte pyetja ime ne thelb. Me gjej ku eshte ofendimi, cinizmi, dhe te tjerat qe thoni, se nuk i mbaj mend te gjitha.
    Me poshte une ju kam treguar nje te vertete te cilen e kini pohuar ju me gojen tuaj se: Perendimi eshte vendi me imoral ne bote. Ne perendim ka vetem pisllik. Pra keto jane mendimet tuaja ne lidhje me Perendimin ne te cilin ju jetoni. Nese deshiron informacion per kete fakt mund te gjesh sa te duash ne kete forum bile dhe ne te gjitha faqet islame ne internet. Atehere vij perseri ne nje pyejte dhe ju them: Perse ju perzgjidhni qe te jetoni ne nje vend te piste dhe imoral te ciline shani nga mengjezi deri ne darke, dhe nuk perzgjidhni qe te jetoni ne nje vend ne mes te besimtareve dhe ligjeve islame? Me gjej ku eshte ofendimi , nese ju e quani ofendim te vajturit e te jetuarit ne vendet islamike, per mua kjo nuk eshte ofendim. pasi ata kane perzgjedhur qe te jene plotesisht nen urdhrat e Allut ne te cilin edhe besojne. Nese une do te jetoja ne nje vend me besim te kundert me timin, si dhe ne nje vend te piste (sic ju quani perendimin) , nese dikush do te me pyeste se , a ke deshire qe te shkosh ne nje vend te krishtere, do te kisha hikur naten dhe jo diten. Pra kjo eshte perzgjedhje ime si i krishtere.
    Ju lutem te dashur myslimane , periquni qe te diskutoni lark urejtjeve dhe perndjekjeve. Une vetem ju ftova qe te perzgjidhni te shkoni atje , dhe ju shikoni se cfare bete, po sikur une te kisha mundesine qe tju coja atje cfare do te benit...
    Megjithte une ju kam falur per cdo gje qe mendoni per mua.
    Une as kam pasur qellim qe tju fyej juve dhe askend tjeter ne kete forum. Besimi eshte ceshtje te perzgjedhuri. gjykimi i takon vetem Perendise Zotit Krisht.
    Deshmuesi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    MORE TI DESHMUESI TI BRE BURR QENKE IGNORANT DHE NE FJAL I POSHTER TI NA QUAN TE GJITH NEVE HIPOKRIT DHE NE FUND PYET SE KU TE KAM OFENDUAR TI OSE NUK DIN SE QKA FLET DHE ME TE VERTET KURR SHKRUAN HUMB KONTROLLEN OSE TI JE NGA ATA TE CILET E LYPIN TE JU HAPET EDHE NJE GOJE PERFUNDI MJEKRE DHE ME SIGURI KJO E PARA NUK DO TE GJUANTE ME KESI BERLLOGU.KERKOJ FALJE TE TJEREVE PER KET SHKRIM TIMIN POR KY E DETYRON NJERIUN TE SILLET KEQ E ME KEQ TI PYET E MANDEJ NA AKUZON DHE NESE MERR PERGJIGJJE TI PERSERI VAZHDON ME TE VJETREN MORRE KE TI TE NDALUR NDONJ HERR.TI MORRE NUK MERITON AS TE FOLET ME TY KESHTU QE ME EMIRRA E MESE MIRRES ESHTE QE NA LE NE MUSLIMANEVE RREHAT SE AS NE NUK TE PENGOJM TY (DERI NE QAST TE CAKTUAR).
    NJE KESHILL TE GJITHEVE QE JAN TE BESIMIT MUSLIMAN ME MIRR SE IGNORIMI I KETI PERSONI NUK KA LE TE THOT KY SE NEVE NA KA MUAJT E DIM NE DHE E DIN KRIJUESI NE FUND SE QBEN ME KESI PERSONA.
    PERSHENDETJE E MIJA TE GJITHEVE.

Lovefool Maska e Chocolat
    Anëtarësuar
    16-10-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    18

Re: Kisha nje pyetje per besimtaret mylimane.

Postuar më parë nga deshmuesi
    Gjitmone kam pyetur besimtare te ndryshem myslimnae rreth kesaj pyetje , te cilen po e them me poshte, por pergjigje te sakte nuk kam mare ndonjehere, mbase ju ketu ne kete forum do te mund te me jepni nje pergjigje te drejtperdrejte.
    Pyetja eshte:
    A do te ishit te lumtur qe te jetonit ne nje vend 100% mysliman , ku shteti ne te cilin do te jetonit te ishte plotesisht i drejtuar simbas rregullave te kuranit, dhe nese ka nje vend te tille perse nuk shlkoni te jetoni atje por beni ceshte e mundur qe te shkoni dhe te jetoni ne perendinm?
    Ne kete forom verje se shume myslimane te cilet jane me te vertete myslimane te zjarrte , vendodhjen e tyre e kane o ne USA, o ne Danimarke, O ne gjermani , o ne Itali, o ne Londer, dhe percudi asnje prej tyrer nuk eshte ne Avganistan, Iran , Irak e tjera. Vajtja ne keteo vende eshte FREE, nuk ka nevoje se perse te shpenzosh pare per vize e te tjera. Pra perse ju , nuk bashkoheni me komunitetin tuaj dhe te jetoni vertet simbas kuranit , ne menryre qe te jeni me konkret ne ato qe deshmoni.
    Nuk e kuptoj se, perse kini zgjedhur Perendinim si vendin tuaj per te jetuar, i cili eshte kunder besimit tuaj, dhe kini perjashtuar vendet ku kryhet plotesisht kurani dhe ushtrohet ploteisht besimi islam? A deshironi te jetoni si ilsamista, ja ku i kini kushtet, Allau ja u ka dhene plotesisht mundesite , perse i refuzoni dhe vini kunder tij? Une si i krishtere kur nuk do ta ndroja nje gje te tille, qofte dhe me arin e gjith botes. Mos valle jeni bukeshkale ndaj ISlamit? Po Allau e pelqen nje gje te tille? Nje nga ceshtjet qe kurani parashtron eshte os jetoni me qafiret dhe ata qenuk besojn ne Alla. Ju pra mendoj se jeni kunder ketij koncepti te Allaut, sepse ju kini erdhur ne perendim , ku cdo gje eshte e keqe.
    Jam duke pritur pergjigjen dhe prononcimin tuaj, sidomos te atyre qe jetojne ne Perendim, sepse besimi eshte VEPER dhe jo vetem fjale.

I dashur vella!
    Ne rradhe te pare thuhet Allah dhe jo Alla!

Tani vazhdoj me dikutimin....
    Shahadah!
    Pyetja qe ti shtron nuk ka per te marre pegjigje,kjo sepse eshte nje pyetje (me gjithe respektin) Budallaqe.
    Ti thu ate jetoni ne nje vens ku te zbatohen ligjet e Kuranit 100%.Me gjej shtetin ku lihgjet e Kuranit zbatohen 100% dhe une dhe cdo besimtar do thote "PO do jemi i lumtur te rri atje".
    I vemti vend ku njerezit sillen e veprojne vetem si i pelqen Zotit eshte parajsa.

Ti ngre pyetje mbi endrra?
    Sepse pytja jote bazohet mbi themele prej letre.Nuk ka sot nje shtet Islamik si thua ti.Ka shtete ku Sherihati keqinterpretohet,dhunohet,deformohet dhe imponohet.
    Ajo qe njerezit bejne ne interes te tyre(ekonomike,politike,sociale)nuk kane lidhje me besimin e vertete.

So u find the place....
    Pastaj shohim e bejme

Allahu ndihmofte ata qe te jane pergjigjur me zgjuarsi,Choc
    "In due,si sofre meglio!"

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anëtarësuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Si mendon ti Cokollata, cili eshte shteti ku feja islame eshte e zbatuar ne perqindjen me te madhe dhe sa mendon ti eshte kjo perqindje?

Do kisha interes te di mendimin tend?

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    o beobab, trojet shqiptare MUSLIMANE bre burr, cka don me shume?

Si duhet nje shtet musliman te duket?

Tek shqiptaret kurrorezimi behet se pari sipas ritit fetare, dhe pastaj shkohet e mirret ajo fletushka te maticari (fjale slave, pasiqe nuk kemi institucion SHQIPTAR ne pseudoslavi per kete gje). Ndarjet poashtu behen se pari sipas ritit fetare. Ramazani mbahet si e ka rrednin (me xhip ne syfir duke i ra lodres, qe te zgjohen besimataret, e mos mbeten pa syfir). Hoxha pes here ne dite thir ezanin, ashtu edhe si ne afganistan, e poashtu si ne afganistan, edhe tek ne njerezit shkojn ne xhami, kush don, natyrisht. Alkoholin se pijme, kush don e pin, si ne afganistan. Mishin e derrit nuk e hame, kush don e hane, por ne pizza per shembull e mshehin NEN kackavall, qe te mos duket (kam nje shok pizzaxhi, dhe atij i ka ndodh nje gje e tille, per te ra ne kokerz te bithes eshte ky tregim).
    Emrat i vendojm sipas deshires, emra muslimanesh, hasan, hashim, mamut, zulqufli etj..., jo bash si ne afganistan, por aty afer diku.

Ke edhe ndonje pyetje?, kalkulatori im tregon tash nje perqindje prej 100, sa i perket maqedonise dhe kosoves. Nese ka ketu ndonje prej shqiperie, kisha dash te me tregoj, se sa perqind MUSLIMAN eshte perditshmeria e nje individi MUSLIMAN ne shqiperi.

Flm
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anëtarësuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Domethene ti Nuh ke bindjen se ne ate pjesen qe sapo permende eshte 100 perqindja?

po te tjeret c'thone?

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Postuar më parë nga alvi
    Harrove Bosnjen dhe Hercegovinen si dhe Turqine zoti dijetar.
    Apo kujt i plasi per te verteten?

alvi,

ti e di mendimin tim per ty keshtu qe kete rradhe andej s'do futem.

Nese se di, Bosnja e Hercegovina perbehet prej dy entiteve. Nje eshte Republika Boshnjako-Kroate (kroatet s'jane muslimane) e tjetra eshte "Republika Srpska" (shkijet jane ortodokse). Nga kjo del se nje pjese e madhe e popullates se Bosnjes eshte jo-muslimane.

Kurse per Turqine, nese nuk e di nga gjeografia te them se teknikisht nuk eshte ne Evrope. Pra, kur flitet per shtete muslimane ne Evrope, permendet vetem Shqiperia.

Kjo nuk eshte aspak e keqe. Kete ta perceptosh alvi, patriot me pallte evropiane.

Te flm...

Deshmues,

disi me duket se i ke harruar ato qe i the me perpara?

Thua se pse nuk shkojne Muslimanet te jetojne ne Arabi? Po Krishterimi nga dul o dashamir? Me duket se ne Jerusalem, qe eshte tani Kryeqyteti i pseudo-shtetit kriminel izraelit. E kjo eshte ne zemer te Arabise.

Pastaj e dime se Kryekisha gjendet ne Stamboll, ish-Konstandinopoje. Pse s'shkon te jetosh ne Arabi, apo Turqi, ti besimtar i flaket Krishti?

Besoj se cdo fe te meson qe te perhapesh besimin tend me fjale te mira, me vullnet te mire dhe deshire te paster. Nese e ke per qellim njollosjen e muslimaneve, dhe lavderimin e te krishtereve, beje bile ne menyre te duhur. Se keshtu je teper transparent ne ofendime e nencmime.

Edhe nje gje, musliman nuk jam. Jam Buddhist, nje filozofi krejt opozitare me keto dyja.

Pershendetje!

StarCraft.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-08-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    12
    NORCA.LI TI QENKE NJE NGA ME TE PAINFORMUARIT NE PLANET APO SI TA THEM NJE NGA ME I KEQ FORMUARI NE BOTE.
    TE LUTEM LEXO POR JO NE ALFABETIN LATIN SE ESHTE ANTIARABIK
    NESE KE NEVOJE PER INFORMACIONE RRETH FAKTEVE HISTORIKE SOCIOLOGJIKE,ETNOGRAFIKE,ETIMOLOGJIKE,LINGUISTIKE, ARTISTIKE,TEOLOGJIKE PER KURANIN SI EDHE PER GABIMET THEMELORE QE JANE GJENDUR NE TEKSTIN KURANOR ME DERGO NJE MESAZH
    DHE UNE DO TE PERGJIGJEM ME FAKTE DHE ARGUMENTE SE JU I DASHUR BASHKATDHETAR PO UDHTONI NE NJE TERREN TE PA NJOHUR PREJ TEJE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-08-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    12
    STAR CRAFT.
    ME VIKA KEQ PER TY DHE PER MOS KUPTIMIN TEND TOTALITAR
    KAFKA NE NJE TREGIM TE TIJIN THOTE NE SE NUK E DIN KU JE DUKE SHKUAR ME MIRE HIQ DORE.
    KESHTU EDHE TI I DASHUR VELLA ME MIRE HIQ DORE NGA BUDIZMI SI FE SEPSE ME TE VERTETE ESHTE VETEM NJE FILOZOFI
    DHE AJO E MJERE

Faqja 5 prej 24 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  2. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 12:57
  3. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2005, 09:04
  4. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-09-2005, 20:18
  5. Taksa e Xhizihase: Barazi edhe dinjitet nen ligjin islamik?
    Nga Seminarist në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-10-2002, 04:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •