Close
Faqja 4 prej 24 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 232
    alvi
    i/e ftuar
    O Norca, kot me te pyt, a e di ti kuptimin e fjales pedofili, se po shof qe e ke perdor ven e pa ven?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

alvi

Mos ke dert ti sa i di une fjalet qe i perdori. Po te mos i dija, te njejtat apo te ngjashmet do t'i kisha perdore edhe kunder teje. Meqe ne rastin tend nuk ka pasur shkas...
    Ti si duket nuk po i kupton qellimet e disave apo nuk don t'i kuptosh.
    Qe te mos ngaterrohemi:
    Une i rrespektoj njerezit me qellime te mira. I pranoj gjithashtu edhe kritikat konstruktive. Une nuk e fus hunden ne krishterizem, budizem e religjione tjera duke pohuar se ata e kane gabim besimin e tyre, pastaj ju shtroj pyetje sipas "paragjykimeve te mia muslimane". Me paragjykime e botekuptime te uleta nuk do te kisha qene ne gjendje ta kritikoj ndonje. Ne kete rast do te me duhej te veproj si keta duke perdorur fjale te pista por jashtezaonisht shume te kozmetizuara (te cilat ti nuk qenke ne gjendje t'i kuptosh apo nuk don t'i kuptosh). "Problemi" im qendron se une nuk flas me kozmetike por jam i drejtperdrejte. Per kete arsye fjalet e mia shumekushit i duken te ashpra.

Fjalen qe me pyete se a e di eshte akti me i keq ne bote dhe i cili akt eshte me i denueshmi ne gjithe boten. Eshte marria me e madhe qe mund ta bej nje njeri, po qe se ate do te mund ta quanim njeri, meqense ai ka vetem trajte njeriu...

Tung!

alvi
    i/e ftuar
    O Norca, seriozosht te pyeta, se mu duk sikur i kishe perdorur gabim, prandaj, dhe nuk desha te nderhyja me korrigjim sikur te isha ndonje profesor(lol)
    Pershnetje Norca, pa tendence fare, Alvi!

*KOSOVARE* Maska e Arjeta
    Anëtarësuar
    17-10-2002
    Vendndodhja
    Danimarke
    Postime
    184
    Deshmues...
    Nese don me dite te verteten shkrimi yt eshte ofendues per ata po heshti sepse nuk dua ta lodhi koken me nje person si ti e aq me pak me keta tjeret qe po mundohen te trillojn pyetje e nenpyetje rreth ilsamit sepse nuk ju takon atyre qe ta na i tregojne te metat e fes tone kur nuk i shikojn te metat e juaja krejt katastrof....Kujt po i tregon ti se shkrimi yt eshte i qart dhe pa fyerje a fore po shet ketu a...ma bre se marre duhet me ta ardh si shqiptar qe je me na ofendu keshtu.

No rrespect!

Te lumt Norca.li qe mundesh te ju perballosh ketyre ofendimeve qellimkeqese te ketyre anetareve te pa fe qe po na shtrojne kesi lloj pyetjesh????

Pershendetje nga Arjeta
    [size=0.5]Sometimes friends
    cause You pain & happiness
    they come & go
    but one thing 4 sure
    they Love & miss you,
    believe me I am 1
    of them......!!![/size]

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Jo alvi, nuk te jam hidhëruar...

Alvi
    Une nuk t'u hidherova aspak por nuk e permenda ate fjale edhe nje here, meqenese perdorimi i fjaleve te tilla duhte patur ndonje shkas e, para se gjithash, te perdoret me vend. Atje ku e ka pasur vendin e kam perdorur. Nese mendon se do ta perdori edhe kunder teje - gabon.

Une pra nuk mbaj kurrfare inati me ty, ndaj edhe as nuk ndjehem i ofenduar e as i sulmuar nga ti.

Cdo te mire!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-10-2002
    Vendndodhja
    Winterthur
    Postime
    20
    Nuk ja vlen as pak te debatosh me shen albanin e deshmuesin i nderuari Norça.li, kta njerz ja nuk kuptojn fare shqip ja janë të hipnotizuar nga priftrit e tyre, sa edhe vet ata nuk e din se shka po flesin.
    Te kisha preferuar ni pytje per ata dy se pasi po i ditkan te gjithat,atëhere ishte pyetja se sa musliman a kan lishue fejen islame e kan kalue ne fen krishtere?kjo ishte e tera!
    Mieë mbetshi
    Të jetojm ne paqë

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

norca, arjeta dhe ti i fundit.

Perse periqeni qe ta tjetersoni pyetjen time dhe ta ktheni ate ne nje mjet luftarak?
    A nuk jeni ju ata qe thoni: Islami fe e paqes?
    Uno po ju pyes qarte dhe shkurt: do te pelqenit qe ne vend te perendimit te shkatruar, te shkonit dhe te jetonit ne vendet arabe ku kjo fe zbatohet dhe ta provonit ne realitet paqen e besimit tuaj?
    A ka ketu dicka ofenduaese? nese ju e merni per ofendim atehere kjo gje eshte e rrezikshme sepse ju u ofendokeni nga vete ato qe deshmoni per fene tuaj. Atehre lind pyejta , islami ose eshte fe e paqes, ose jo. nese do te ishte vertet, nuk ke se perse te ofendohesh dhe te nxjeresh eksplozion ti Norca nga goja jote.Ti thua eshte fe e paqes , dhe une te pyes: A deshiron te jeteosh atje ku kjo paqe aplikohet.
    Po keshtu edhe ti Arjeta. NE faqen islame ke hapur nje teme ku me tre fjlae deklaron se islami eshte fe e paster dhe e paqs. Atehere a deshiron qe te shkosh e ta provosh kete realitet dhe paqe ne ato vende ku kjo fe zbatohet me ligje e saj? Kjo eshte thejsht nje pyetje ku ti dhe cdo kush mund ti pergjgijet pa lufte dhe ofendime.
    Cfare ka ketu per tu ofenduar , per tu zemeruar e per te sulmuar me "bomba" nga goja? Gjeja me e veshtire per te diskutuar me ju eshte se, nese ju vendoseni para faktit menjehere ose do ta denigroni biseden duke e kthyer ate ne ceshtje kombetare, ose do te filloni te nxirni pislliqe nga goja dhe edukata juaj , si Norca me co.ose do te filloni dhe te cireni te inatosur.
    Perse une i dhashe pergjigje pyetjes qe ju drejtova?
    Ne te gjitha shkrimet tuaja. bije ne sy qellimi dhe kundershtimi i hapur qe kini ndaj krishterizmit, dhe vendeve Perendimore ne te cilen ndodhet kisha e Krishtit. Nese ju do te jetonit ne vendet jo perendimore , mbase dhe nuk do te kisha deshire qe tju beja nje pyetje te tille. Por kur shof se , njeri eshte ne Danimarke, tjetri ne gjermani , tjetri ne USA, tjetri ne Angli, tjetri ne Itali e te gjithe te tjeret ne Perendim. Atehre mora deshiren e mire qe tju drejtoj kete pyetje. Neqofte se ti je kunder vendit qe te mban me buke, e para ,kjo eshte mosmirnjohje, dhe e dyta , kjo buke te ngec ne fyt , i themi ne andej nga anet tona. Si nuk foli mire njere prej jush per vendin ne perendim ne te cilin jeton, pervec Alvit. dhe per mua Alvi eshte nga te vetmit qe pranon realitetin. Me kete nuk dua te them se Perendimi eshte parajsa. Jo kjo eshte e gabuar, por ne fillim njeriu tregohet mirenjohes ndaj te mirave qe ky vend i ofron, dhe se dyti ai i ve ne dukje te keqijat qe po ky vend i ofron. Ky eshte nje percaktim normal , por jo edhe te mirat ti quajme te liga , dhe te ligat e arabeve ti quajme vetem te mira sepse keshtu thote ilsami. Kjo eshte verberi dhe une me ane te pyetjes sime ju dhashe mundesine qe te shihnit, por ju ecet dhe vertetuat verberine demagogjike ne te cilen besoni . Edhe njehere ja u perseris, do te ishte deshira ime me e madhe per te shkuar e jetuar ne nje vend ku ligjet e shtetit do te ishin prej Bibles. Kjo do te ishte gjeja me e merkullueshme qe une do te provoja ne jeten time dhe qe do ta perzgjidhje me te gjithe forcen e besimit tim ne Krishti. Ndersa ju perballe nje perzgjedhje te tile , me vepra dhe me fjale treguat se pranoni te jetoni pikerisht atje, ku sipas jush jane vendet me te keqija dhe armike te islamit. Kjo eshte ceshtja i nderuar Norca. dhe mos u perpiq qe te ne sjelllesh edukaten tende , qe eshte mjerane. (besimi ndikon drejtpersedrejti ne edukaten personale dhe familjare te njeriut, nuk dua tju fyej por ju i nderuar Norca e "villni" kete fakt ketu ne forum, megjithate "uthulla e forte , demton enen e vet".).
    Keshilla ime eshte: Periquni qe se pari te kuptoni pyetjen, dhe me pas te jepni pergjigje. Perpiquni qe te mos i tjetersoni direksionin dhe qellimin e cdo pyejteje, dhe te hidheni tek ceshtja kombetare ose tek te drejtat e njeriut. Besimi eshte ceshtje personale dhe atdheu eshte ceshtje e te gjithve, kush e ngatron ose eshte i panxne ose eshte "kazos".
    M@t.
    Sa per ju zoteri , perpara se te shkruash ne forum eshte mire qe te jesh "esell", dhe jo te thouash: jam dakort me shokun parafoles dhe me ate qe do te flase pas meje.
    deshmuesi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

deshmuesi nuk merr vesh se eshte koketrashe

O deshmues i nderuar

Une te tregova nje here dhe e cilesova pyetjen tende se cfare eshte. Nuk dua te persedytem. Problemi yt eshte se ti nuk e din fare se cka eshte islami. Nese ti e barazon islamin me terrorizem, me primitivizem, prapambeturi dhe te gjithat qe vijne si gjera te shemtuara nga bota arabe e shume te tjera, ti pra nuk flet per islamin por flet per dicka tjeter. Ti ben monolog duke menduar se je duke i shtruar dikujt pyetje. Ti nuk e din kujt ia ke shtruar pyetjen mua apo Bin Ladenit? Neve apo Al Qaides? Neve apo terroristave arabe?

Apo, mos mendon ti se ne, vetemse pse jemi te besimit musliman duhet ta puthim ne prapanice cdo te krishtere, cdo perendimore duke treguar mirenjohjen ndaj tyre? A mendon se duhet te falemi per cdo dite per ta se na kane shpetuar nga uria?

Une nuk kam prirje ta kritikoj tjetrin. Po t'i mirrja shembull te gjithe te krishteret ashtu sic vepron ti edhe une do te kisha shtruar pyetje-monologun e njejte si ti. Gabimi i vetem qe kam bere une ketu eshte se jam leshuar ne nivel aq te ulet sic je ti. Asgje tjeter. Kurse, rast yt eshte njesoj si te flasesh me murin. Fol me ty e fol me murin - njesoj.

Pastaj, mos me fut me nje thes se edhe une e paskam sulmuar krishterizmin. Une nese kam folur keq per krishterizmin nuk kam menduar ne te gjithe te krishteret por ne rastet e atyre qe i takojne nivelit tend. Une nuk i lidhi mesimet e Krishtit me veprat e te krishtereve. Po t'i lidhja ato edhe une do te nxirrja rezultate te njejta si ti.

Ne pra, pa marre parasysh se si kane qene rrethanat kur kemi pranuar kete fe, si muslimane qe jemi nuk paskemi te drejte ta kritikojme vendin ku jetojme. Ne duhet vetem te jemi falenderues per kete te mire qe na e kane bere perendimoret (=te krishteret) dhe te heshtim. Neve nuk kemi te drejte te ankohemi ckado te keqe te na e bejne ata por duhet o te heshtim o te shkojme atje ku e kemi vendin.

Ti prap e lidh dhe e ve ne pykepyetje islamin se a eshte fe e paqes apo e luftes. Islami, ne mos me shume, eshte se paku poaq paqedashes e luftenxites sic jane edhe religjionet tjera.

Ti pastaj me thua perse une nxehem e alvi i kupton te gjithat? Cdo njeri kupton aq sa ka kapacitet. Une, ne kete rast, mund te flas vetem per veten time. Nuk e di sa here t'u kam pergjigjur deri tash se do te shkoja po qe se...? Ndaj edhe nuk te jap pergjegje per pyetjet e parashtruara ne drejtim te tjeterkujt, ne drejtim te cilin e din vetemse ti...

Ju te krishteret p.sh. presni kthimin e Mesiut. Sa jeni te sigurte se jeni duke i ndjekur mesimet e tij? Une dyshoj shume se nuk eshte puna ashtu sic mendoni ju. Qofshim gjalle dhe e perjetofshim.

P.S.
    Po sa kam hapur nje teme lidhje me islamin me titull "400 pyetje - 400 pergjigje per Islamin". Nese ke mundesi, lexoje ate, mjafton te lexosh deri te pyetje-pergjigja e 7-te ( e te mos marresh mund me te madh) e pastaj ndoshta do te diskutojme neve edhe ndonje here tjeter bashke. Perndryshe...?!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-10-2002
    Vendndodhja
    Winterthur
    Postime
    20
    Faleminderit shum or "Vëlla" deshmuesi, pasi se i takojmë nji kombi por turperohem se kur shoh se pikrisht ti ai qe te tjerve i shet mend e vet shprehesh ne ket menyrë dhe me më thret esel(gomar)por ska gja ashtu edhe ti e meriton pas te gjitha ato shka i ceke deri tani,mos harro se ne dy pyetjet e mia akoma sje pergjigjur ...
    Të jetojm ne paqë

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Deshmuesi!

Sa bukur flet per gjera qe si di... bile te kam edhe zili se eshte talent te kesh imagjinate kaq te zhvilluar! E pastaj shpifjet ne te gjithe i kemi si profesion primar, por dhunen s'po ta kuptoj?!

Dicka me shtyen te jem skeptik... Thua se jam i Krishtere, e ketej shan e fyen?! Se besoj se ne Bibel shkruan se duhet share e ofenduar njerezit e besimeve tjera? Ose une jam gabim valle!!

Ndoshta. Cka s'ndodh kish thene Arjeta.

Tash psh. thua se pse muslimanet nuk shkojne te jetojne ne Arabi (dije se Shqiperia ESHTE SHTETI I VETEM MUSLIMAN NE EVROPE, PRA EDHE TY SI QYTETAR I ATIJ SHTETI TE BIE TE SHKOSH ATJE) kur po u ditka se atje paska vende si Afganistani, Irani e ku ta di une? Hmmm... interesante... po ti pse s'shkoje te jetoje ne Bashkimin Sovjetik ne kohe te Xhaxhait? Ose ne Kine? Sepse edhe atje 100% shteti ishte i paster. Komunist, mendoj. E ti si pinoier i atij shteti ke mundur te shkosh te jetosh.

Edhe njemend, Shqiperia eshte shtet musliman (mbi 70%). Pse se len Shqiperine, ta anulosh shtetesine e te behesh Gjerman, Italian?

Eshte pyetje demagogjike. Por, e di se ti je talent e pergjigjesh. Pastaj thua se Allahu ka thene se muslimanet s'duhet te jetojne bashke me "qafire".

Jo ore burre, kur e paske lexuar (dyshoj) sigurisht paska ndodhur ndonjefare eklipse ose ekuinoksi e s'paske mundur ta shohish mire cfare shkruan, ose ose po shpif e po e ushtron profesion e vjeter ketu?

Deshmues,

Feja eshte dic personale dhe vendbanimi eshte dic personal. Nje njeri i mencur me pat thene njehere "Vendlindje nuk quhet ai vend qe te ka lind, por qe te ka ngire".

Te jetosh ku te duash, eshte dic qe ti e zgjedh.

Si dhe nje Llapsus i madh qe e ben ti. P.sh Hinduset qe jetojne neper bote nuk hajne mish te lopes. Ne Indi lopa eshte e shenjte. P.sh neper Fast Food neper Amerike indianet porosisin Pule, ose Peshk e kurrnjehere Mish lope. (Hinduizmi eshte feja mee vjeter ne bote, diku 4000 P.E.S.). Dihet se ne Perendim mishi i lopes hahet shume. Mirepo ata jetojne aty edhepse feja e tyre ju thote ndryshe. Pastaj ata kane veshje te ndryshme e shume prej tyre mjekerr edhe me te madhe se arabet. (Mjekrra eshte simbol i Krishterimit mos te harrojme).

Bile ketyre aq ters ju shkon Perendimi sa s'ta merr mendja. Keta besojne ne Riinkarnim, gje te cilen dy fete me te medha te botes (Muslimanizmi dhe Krishterizmi) e hedhin poshte.

Mirepo, as kjo s'ju pengon atyre.

Krishterimi nuk e propagandon dhunen, aq me pak Muslimanizmi. Kur vendos te flasesh per nje fe, se paku lexoje Librin kryesor te saj. Po hedh fjale ne ere ketu dhe ate ne nje menyre ofenduese, nencmuese e fyese. Nuk e di se si njeri prej moderatoreve nuk ka nderhyre ende?

Kosoven e shpetoi Perendimi edhepse eshte nje shtet dominant muslimanesh. Ata nuk thane se neve duhet te shkojme ne Arabi, se nuk kemi vend ne Evrope sepse kur ata ende luanin bixhoz ne ate boten tjeter ne ishim ketu duke jetuar.

Mirepo, shoh se as dijeni per prejardhjen shqiptare s'paska.

Nje njeri si ti, duhet te izolohet fare, Te lihet anash e te flas vet me vete, e ndoshta edhe me ndonje pasues rrugesh tua.

Eshte turp per nje Forum qe mban njerez te tille, se jo per ty. Ti vetem po e tregon fytyren tende: Ate te Arrogantit shekullor.

Gjatjeten...

Faqja 4 prej 24 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  2. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 12:57
  3. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2005, 09:04
  4. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-09-2005, 20:18
  5. Taksa e Xhizihase: Barazi edhe dinjitet nen ligjin islamik?
    Nga Seminarist në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-10-2002, 04:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •