Close
Faqja 14 prej 24 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 232
    Per Indritin:

Indrit, nuk eshte e vertete qe Perandoria Otomane nuk i ka imponuar fene Shqipetareve pervec poezive te rilindasve une mund te flas per familjen e tim eti. Ata u larguan nga Kruja ne ate kohe per te ruajtuar fene edhe kjo per shkak te rrugeve qe kjo Perandori ishte duke perdorur.
    Gjithesesi sa per ta ditur
    Ask not what your country can do for you.
    Ask what you can do for your country.
    JFK

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    ELIZA
    JU FALENDEROJ PER PJESMARRJEN NE KETE TEME DHE UROJ QE TE MRRESH NJE PERGJIGJIE TE MIRE.
    ESHTE E VERTETE QE ME ARDHJEN E PERANDORISE OSMANE ISLAMI MORI PERHAPJE TE MEDHE NE SHQIPERI[SEPSE ME PARE E KISHIN SJELLE TREGETARET ARABE]GJITHASHTU KULTET E PARA ISLAME U NDERTUAN ME ARDHJEN E KESAJ PERANDORIE.
    POR NUK MUND TE PRANOHET NGA LLOGJIKA E SHENDOSHE FAKTI SE ISLAMI U PERHAP ME DDHUNE PASI EDHE SOT E KESAJ DITE NE SHQIPERI KA JOMUSLIMANE. UNE E LEXOVA CKA ME SHKRUAJE DHE TE BESOJ QE JENI LARGUAR NGA SHQIPERIA POR VALLE A KA QENE E MUNDUR QE NE KUHEN E KESAJ PERANDORIE TE MBAHEJ FEJA QE DOJE?
    UNE DUA TE THEM SE PO SEPSE NJE I KRISHTERE MASHKULL PAGUANTE VETEM 800 LEKE APO VLEREN E NJE DELJE XHIZJE KURSE NJE MUSLIMAN SHKONTE 12 VJET NE SHERBIM USHTARAK
    PRA TNI TE TE PYES A ESHTE ME MIRE TE RRISH 12 VJET NEPER RRUGE APO TE JAPESH NJE DELE E TE RRISH NE SHTEPI?
    PASTAJ CDOFAMILJE E KRISHTERE PAGUANTE NE VIT XHIZJE ME VLEREN E TRE BUKEVE KURSE NJE FAMILJE MUSLIMANE PAGUANTE ZEKATIN.
    PRA BESOJ SE PER TRE BUKE SJA VLEN TE NDERROSH FENE.
    TANI TE FALENDEROJ E TE UROJ GJITHE TE MIRAT
    INDRITI
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-12-2002
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    14
    Sipas nje studimi shqiptaret jane i vetmi komb i pa fe , edhe i pa bese ne tere boten. Kjo justifikon edhe faktin qe ne jemi njerez qe cdo gje e bejme nga frika. edhe se mjafton nje dhune qe te na maje si pula .Keshtu shqiptaret u bene muslymane , sepse si komb europian perjashtohet mundesia qe ne te kemi qene muslymane.Se si u beme , cdo kush e di mire. Edhe se kush u bene muslymane , edhe kete ju e dini mire.
    ja kalofshi sa me mire

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    Si mendoni ju: Nje zemer qe ka deshire te vrrase, mund te kete vend paqja e Perendise ???????????????????????????????????
    Jo more po me çudit shume. Sikur te mos ta dija do betohesha se s'je ti ai qe ben thirrje per t'u lutur per Izraelin duke e ditur fare mire se ky shtet ngrihet mbi debimin dhe masakrimin prej dekadash te miliona arabeve autoktone. Apo arabet s'futen te krijesat e Zotit? Meshira juaj e famshme Kristiane s'arriti e s'arriti dot ta perfshije edhe kete komb ose kombe te tjera qe s'jane fare muslimane. Nje zemer qe ka deshire te vrase etj. etj. pah çfare fjalie prekese. Ama kur vjen puna te palestinezet qe debohen e masakrohen, te mijra femijet irakene qe vdesin çdo muaj per shkak te embargos, te qindra mijra boshnjaket e çeçenet e vrare

Ti tani mund te thuash ç'te duash por une nuk e kam per zakon te ndruhem nga mendimet dhe ndjenjat e mia dhe aq me pak te genjej veten.

Verejtje e Moderatorit: Kujdes me fjalet qe perdorni
    Ndryshuar për herë të fundit nga huggos : 16-12-2002 më 13:01

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anëtarësuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Verejtje e Moderatorit: Kujdes me fjalet qe perdorni... Nese shikoni se tema ju cenon, atehere, ne fund te cdo postimi gjendet komanda, raporto tek moderatoret.. Ju siguroj se nuk do jeni as te paret e as te fundit qe do ta shtypni kete buton dhe do gjeni zgjidhjen tuaj.

Personalisht, e konsideroj nje zgjidhje me te ndershme e me te paster, sesa pergjigjet e dhena deri tani..

Sa per dijeni, kjo teme eshte futur ne plan per tu mbyllur.. sepse askush nuk po i permbahet. Sido qe te jete, me vjen keq per kete verejtje, dhe ju uroj vazhdim te mbare e serioz.
    detyra ime është që me gjithë fuqinë time t'i shërbej këtij brezi; duke bërë kështu, njëkohësisht, kam dhënë kontributin tim më të mirë edhe pë brezin e ardhshëm... - george mueller

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Me te vertete jeni te verber.

Po kur themi paqe cfare nenkuptojme : Lufte?????????
    Nese do te kete paqe ne Izrael, kjo do te thote qe edhe ne palestine te kete paqe . Apo duhet tja u shpejgojme se, midis dyve qe luftojne, nese njeri arin ne paqe, lufta eshte nderprere midis te dyve???
    Mos valle ti Northern lutesh per lufte ne Izrael??
    Sa per Elizan.
    Se pari dot kisha deshiren qe ti te lexoje pak me siper shkrimin e Indritit, ku ai pa pritur zbuloji "koken" .
    Po te bej nje pyejte ty: Nese dikush thoshte:
    Nuk dua qe Allau te ma mare shpritin , pa vrara nje Cifut. Ti cfare do mendoje ndaj ketij njeriu, do ta quaje nje veper te paqes , apo nj akt Terrorist??
    Ky njeri e ka bere kete akt, ne zemer te tij, dhe pret vetem mundesine.
    Sulmi qe ti ben ndaj meje tregon se e mbeshtet Indritin. ne kete thenie. No coment.

Ps. qe te jemi realiste ne gjerat qe themi dhe deshmojme , po pres nga ty, te di se ku e kam Gjykuar Indritin apo kedo qofte, jashte drejtesise.
    Po pres konfirmimin tuaj, ne menrye qe akuza jote te jete jo e nisur nga besimi yt, por nga drejtesia.
    deshmuesi

Re: Nuh & Norca.

Postuar më parë nga deshmuesi
    Ju myslimanet shqiptare, qe jetoni ne PERENDIM, do te ishit te gatshem qe te jetonit ne vendet ku zbatohet besimi islam, dhe ligjet e kuranit?
    PO pra, do kisha pas qef te jetoj ne vend islamit ..
    Shkaku pse s'kam ikur ne Kuvajt (p.sh) po jam ne perendim ose Amerike konkretisht eshte ngaqe PERENDIMI(Amerika) ka shfrytezuar ekonomikisht vendet islamike.. ka krijuar pasuri , force dhe dominim ne bote (te gjithe kemi leshuar vendin per shkaqe ekonomike)dhe e ka lan Kuvajtin(qe mora per shembull me larte.. ) ne 1 gjendje qe shtetasit e vet per koren e bukes punojne(ne perjashtim te pakices prej 15% te gjith popullsise).

Po qe se vendet islamike do kishin potencjalin ekonomik ashtu sic duhej ta kene fale pasurie natyrore qe kane, po qe monedha e saj do kishte 1 vlere me te larte se dollari amerikan ne berzen ekonomike, te garantoj o deshmusi qe edhe ti andej do ikje edhe ate me qef, biles do ndroje edhe emrin ne Sahmet(nenkuptohet me qef)

Tani kerkoje 1 perjigje llogjike.. sa munda tu pergjigja llogjikisht..por si burr i mencur qe te duket vetja pse spergjigjesh ti ne pytjen e AsgjeSikurDielli-t kur te pyet pse s'ik ne Stamboll, Jeruzalem ose ne Vatikan te jetoish ti si besimtar i falkte krishter?

S'dua me shume se 1 pergjigje llogjike

Shendet dhe suksese

Postuar më parë nga Riandra
    Sipas nje studimi shqiptaret jane i vetmi komb i pa fe , edhe i pa bese ne tere boten. Kjo justifikon edhe faktin qe ne jemi njerez qe cdo gje e bejme nga frika. edhe se mjafton nje dhune qe te na maje si pula .Keshtu shqiptaret u bene muslymane , sepse si komb europian perjashtohet mundesia qe ne te kemi qene muslymane.Se si u beme , cdo kush e di mire. Edhe se kush u bene muslymane , edhe kete ju e dini mire.
    ja kalofshi sa me mire
    Dale ti nese je pa fe apo je me fe, fol per veten tende.. ose leje ate studjusin te flet ne emrin tend.. mos na fut ne thes me veten tende HEYY
    Me ca justifikon faktin ti qe bejme nga friga cdo gje ne..
    S'kam frige nga njeri i gjalle jo.. pa qefin tim s'me detyron dot njeri te bej gje (Mos u nxeni ju se s'e kam ne kuptimin qe jam zevendes i Bruce Lee)..

E the kete.. edhe 1 here brenda mundesive mos ta perseritesh me.. se na ben dem si komb qe jemi .. na ul shume posht.. sidomos para "botes perendimore"
    Mendohu mire kur poston 1 mendimin ne forum
    Shendet dhe suksese

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    Po kur themi paqe cfare nenkuptojme : Lufte?????????
    Nese do te kete paqe ne Izrael, kjo do te thote qe edhe ne palestine te kete paqe . Apo duhet tja u shpejgojme se, midis dyve qe luftojne, nese njeri arin ne paqe, lufta eshte nderprere midis te dyve???
    Mos valle ti Northern lutesh per lufte ne Izrael??
    Sa per Elizan.
    Se pari dot kisha deshiren qe ti te lexoje pak me siper shkrimin e Indritit, ku ai pa pritur zbuloji "koken" .
    Po te bej nje pyejte ty: Nese dikush thoshte:
    Nuk dua qe Allau te ma mare shpritin , pa vrara nje Cifut. Ti cfare do mendoje ndaj ketij njeriu, do ta quaje nje veper te paqes , apo nj akt Terrorist??
    Ky njeri e ka bere kete akt, ne zemer te tij, dhe pret vetem mundesine.
    Sulmi qe ti ben ndaj meje tregon se e mbeshtet Indritin. ne kete thenie. No coment.

Ps. qe te jemi realiste ne gjerat qe themi dhe deshmojme , po pres nga ty, te di se ku e kam Gjykuar Indritin apo kedo qofte, jashte drejtesise.
    Po pres konfirmimin tuaj, ne menrye qe akuza jote te jete jo e nisur nga besimi yt, por nga drejtesia.
    deshmuesi
    Une nuk lutem per paqen ne Izrael, Palestine, apo ku do qofte tjeter. Ajo per te cilen lutem une eshte drejtesia sepse nje paqe pa drejtesi nuk do te thote tjeter veçse sundimi i nje pale mbi palen tjeter duke abuzuar mbi te dhe drejtesia sjell vetvetiu paqen. Une nuk arrij ta kuptoj se ç'nenkuptoni ju ose me mire ç'nenkupton ti me paqe. Po te thellohesh pak mbi kete besoj do arrish ne dy perfundime te mundshme. Pra paqja mund te vendoset me kete menyre: ose do triumfojne palestinezet dhe do t'i debojne izraelitet duke i rimarre tokat qe u takojne ose izraelitet perfundimisht do i debojne te gjithe palestinezet nga rajoni. Menyre tjeter per vendosjen e paqes nuk ka. Une per vete lutem per te paren sepse ajo me duket e drejte. Do ta kuptoja sikur ti te mbeshtesje hapur te dyten. Ajo qe s'kuptoj une eshte se nga njera ane thua se lutesh per paqen nga ana tjeter per Izraelin a ne fund thua se s'ke gje me palestinezet pra as mundesine e dyte nuk e pranon (te pakten kete kuptoj une nga shkrimet e tua). Une kam pershtypjen se ajo qe ti deshiron eshte alternativa e dyte. Sidoqofte mund ta them me siguri te plote qe te paren nuk e pranon Tani ti kur thua se lutesh per paqe ose nuk mendohesh se per çfare lutesh pra lutesh sa per te lagur gojen ose genjen kur thua se je i paanshem ne kete çeshtje. Prandaj edhe une te akuzova per hipokrizi.
    What is it that we're waiting for?
    Looking forward to, preparing for?
    Life kicks us in the teeth
    Yet something makes us crawl back for more

Blood and tears upon the altars of our lives we shed
    Blood and tears until the sweet release we share in death
    Hours like days, weeks feel like years
    Decades of Tears
    Yet somehow everything seems so worthwhile
    For a moment

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    Edhe nje gje kisha me moderatoret. Nuk e kuptoj pse e keni censuruar shkrimin tim pasi ne te s'kishte ndonje fyerje por kishte thjesht nje konstatim te shprehur ne menyre ironike. Hajde ate e kuptuat si fyerje po ate pohimin tjeter se do ta vrisja nje ushtar izraelit s'e marr vesh pse e keni hequr. Nje sqarim te pakten.
    What is it that we're waiting for?
    Looking forward to, preparing for?
    Life kicks us in the teeth
    Yet something makes us crawl back for more

Blood and tears upon the altars of our lives we shed
    Blood and tears until the sweet release we share in death
    Hours like days, weeks feel like years
    Decades of Tears
    Yet somehow everything seems so worthwhile
    For a moment

Faqja 14 prej 24 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  2. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 12:57
  3. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2005, 09:04
  4. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-09-2005, 20:18
  5. Taksa e Xhizihase: Barazi edhe dinjitet nen ligjin islamik?
    Nga Seminarist në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-10-2002, 04:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •