Close
Faqja 9 prej 24 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 232
    SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225
    Ore po boll me mesime,se si e quajme veten ne nga Laberia ate e dime ne dhe nuk na duhen te tjere per te na e mesuar.......... me vjen shum keq qe perpiqen sidomos te na e mesojne njerez si Baptist qe i urrejne labet deri ne ate pike sa ti quajne aziatik te ardhur,pa bese e ku di une cfare mu.ti tjeter mund te prodhoje truri i serbizuar i njerzve si ky qe me sa shof e urrejne kombin shqiptar dhe ata qe luftuan me shume per te!
    Turp te te vije Baptist,TURP!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225
    Laberia lidhet vetem dhe ekskluzivisht me fjalen Arberi dhe kjo eshte dicka e vertetuar nga shume mendjendritur qofshin keta shqipetare apo te huaj,nuk ka ketu vend per spekullime as nga Albo me "la besen" e tij e as per ndonje perralle tjeter si kjo qe do na nxjerre alien ndonje dite.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Ajo që është më e bukura është kur shtron atë pyetjen tjetër: Ismail Bej Vlora mbahet si babai i shtetit shqiptar në 28 nëntor 1912 në Vlorë. Por a ishte Ismail Bej Vlora një "lab i vërtetë" sipas standardeve të këtyre lebërve më lart që kujtojnë se të jesh lab i vërtetë duhet të dish ti biesh gjoksit tënd fort?!

Albo
    Vallai mo Albo, e ke bere si ajo lopa qe mbushi koven dhe i vuri shqelmin ne fund. Me ate fjaline e fundit, e ke thare fare, qumshin desha te them.
    Po de, labet, leberit a cfare dreqin doni te na quani, e kemi gjoksin grope. Na ka dale matane bile, aq fort i kemi rene sa Tarzani ne xhungel.

C'jane keto llogje qe lexoj per Zotin. E ke lexuar veten kur flet per Permetin? Po malesoret kur flasin per krahinat e tyre? Po te tjere e te tjere? Vetem leberit qenkan dmth standart me vete?

Per mendimin tim, kjo teme me mire te fshihet. Turp e faqe e zeze me keto llogje qe lexohen ketu, e qe s'i kane hije as titullit te temes, e as asaj krahine.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga labi i maleve Lexo Postimin
    Laberia lidhet vetem dhe ekskluzivisht me fjalen Arberi dhe kjo eshte dicka e vertetuar nga shume mendjendritur qofshin keta shqipetare apo te huaj,nuk ka ketu vend per spekullime as nga Albo me "la besen" e tij e as per ndonje perralle tjeter si kjo qe do na nxjerre alien ndonje dite.
    po harron qe edhe fisi ilir Labe ke ekzistuar ne Malin e zi e sotshme nuk do thote qe ka lidhje me Arberi...po pse duhet kete patjeter lidhje me emrin arberi?, thjeshte emri Labe eshte fis i madh shqiptar si gjithe tjerat qe jane.

Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    po harron qe edhe fisi ilir Labe ke ekzistuar ne Malin e zi e sotshme nuk do thote qe ka lidhje me Arberi...po pse duhet kete patjeter lidhje me emrin arberi?, thjeshte emri Labe eshte fis i madh shqiptar si gjithe tjerat qe jane.
    Lexo Sami Frasherin dhe do ta kuptosh shume mire persene,per sa i perket fiseve ilire mund te them qe ata me vone u perfaqesuan vetem nga albanet dhe nuk mund te thuhet nese prejardhia e labeve te sotem eshte nga labeatet apo lapet e epirit te lasht............ nuk njihet asnje zhvendosje e labeateve drejte jugut dhe nga ana tjeter dihet perqendrimi per shekuj me radhe i arberesheve ne krahinen e bregut dhe te Laberise qe i rezistonin otomaneve dhe here pas here nepermjete otrantos kalonin ne Itali per te qendruar apo per te mare ndihma ushtarake dhe te pozicionuar ne briget perballe ata i thirrnin memedheut Arberia ose L'Aberia(variacioni italian i shprehjes).
    Nuk e di se sa i qarte isha ne kete qe thash?

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Vallai mo Albo, e ke bere si ajo lopa qe mbushi koven dhe i vuri shqelmin ne fund. Me ate fjaline e fundit, e ke thare fare, qumshin desha te them.
    Po de, labet, leberit a cfare dreqin doni te na quani, e kemi gjoksin grope. Na ka dale matane bile, aq fort i kemi rene sa Tarzani ne xhungel.
    Ismail Bej Vlora, ishte Princi i Labërisë, por nuk e kish "gjoksin grope", e kish të mbushur. Po ta kish gjoksin grope, nuk do të braktiste parlamentin turk për të mos u kthyer më kurrë atje, nuk do të bëhej prijës i lëvizjes për pavarësi, që në vetvete nënkuptonte të dilte kundër klasës prej nga kish dalë, bejlerëve shqiptarë, që nuk u interesonte një Shqipëri e pavarur, por një Perandori Otomane e fortë pasi pushteti dhe pasuria e tyre ishte e lidhur me Portën e Lartë; nuk do ta prishte gjithë pasurinë e tij për hir të shtetit shqiptar dhe cështjes kombëtare për ti ngryser vitet e fundit të jetës së tij në varfëri, nuk do të kishte ngritur në Vlorë flamurin e të parëve të tij, por do të kish zgjedhur të ngrinte flamurin e Sulltanit, perandorit austriak, apo italian. Dhe nuk do të kish sakrifikuar as jetën e tij për hir të ardhmes së shqiptarëve, duke e patur fundin nga helmi italian.

Je lab(e) si Ismail Bej Vlora, apo je lab si ata që bëjnë gjoksin gropë?! Me të parin krenohet një Shqipëri e tërë, me të dytët qesh një Shqipëri e tërë.

Albo

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Ismail Bej Vlora, ishte Princi i Labërisë, por nuk e kish "gjoksin grope", e kish të mbushur. Po ta kish gjoksin grope, nuk do të braktiste parlamentin turk për të mos u kthyer më kurrë atje, nuk do të bëhej prijës i lëvizjes për pavarësi, që në vetvete nënkuptonte të dilte kundër klasës prej nga kish dalë, bejlerëve shqiptarë, që nuk u interesonte një Shqipëri e pavarur, por një Perandori Otomane e fortë pasi pushteti dhe pasuria e tyre ishte e lidhur me Portën e Lartë; nuk do ta prishte gjithë pasurinë e tij për hir të shtetit shqiptar dhe cështjes kombëtare për ti ngryser vitet e fundit të jetës së tij në varfëri, nuk do të kishte ngritur në Vlorë flamurin e të parëve të tij, por do të kish zgjedhur të ngrinte flamurin e Sulltanit, perandorit austriak, apo italian. Dhe nuk do të kish sakrifikuar as jetën e tij për hir të ardhmes së shqiptarëve, duke e patur fundin nga helmi italian.
    Albo, mua do me besh leksion per Ismail Vloren? Rri pash Zotin, cito ndonje tjeter dhe sqaroje per ate pune.

Je lab(e) si Ismail Bej Vlora, apo je lab si ata që bëjnë gjoksin gropë?! Me të parin krenohet një Shqipëri e tërë, me të dytët qesh një Shqipëri e tërë.
    Albo
    . Me kete me shkrive. Kur isha femije dhe veja ne vere ne B. Curr, me thoshin kalamajte e lagjes: "e ke gropen ne gjoks ti, meqe je nga Vlora?" Ne fillim u habita se s'e kisha idene per cfare flisnin, por s'kishin faj te shkretet se kishin degjuar nga te rriturit. Kur pyeta babin, me tha, mos u merzit te keqen babi, se keta (dmth tropojanet) i vjelin domatet kur jane jeshile, se kur behen te kuqe kujtojne se jane prishur . (Pastaj i bejne turshi.) Nuk ma tha ne sy te dajave, por dajave u thosha une kur talleshin psh me kenget polifonike (shi etj.)

Morali i fabules, "gojedhenat" miqesore midis nje krahine e nje tjetre kane ekzistuar gjithmone. Kur kalojne ne standartizime, apo karakterizim te tille, si ky me larte, jo qeshje, e jo tallje, behen te rrezikshme. Keshtu qe Albo, me kufi ca gjera, se kemi perjashtuar dhe anetare per dallime krahinore .

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Albo, mua do me besh leksion per Ismail Vloren? Rri pash Zotin, cito ndonje tjeter dhe sqaroje per ate pune.
    Une nuk i jap leksione njeriu, sidomos atyre qe as nuk dine dhe as nuk duan te mesojne. Por nga ana tjeter, po me tregon mua se ke duhet te citoj dhe cfare mendimi duhet te shpreh?

Nje djalosh nga Labëria hapi një temë dhe do të mësojë origjinën e fjalës Labëri, ti ende nuk i ke dhënë përgjigje pyetjes së tij, meqënëse je labe vetë dhe i di më mirë se ne të tjerët këto gjëra.

Morali i fabules, "gojedhenat" miqesore midis nje krahine e nje tjetre kane ekzistuar gjithmone. Kur kalojne ne standartizime, apo karakterizim te tille, si ky me larte, jo qeshje, e jo tallje, behen te rrezikshme. Keshtu qe Albo, me kufi ca gjera, se kemi perjashtuar dhe anetare per dallime krahinore .
    Unë nuk e shkruajta atë më lart për tu tallur me lebërit por për t'i ndërgjegjësuar ata. Se jo për gjë, por Ismail Bej Vlora, një lab, është për mua figura më e dashur historike pas Gjergj Kastriotit.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 03-04-2008 më 15:11

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Une nuk i jap leksione njeriu, sidomos atyre qe as nuk dine dhe as nuk duan te mesojne. Por nga ana tjeter, po me tregon mua se ke duhet te citoj dhe cfare mendimi duhet te shpreh?

Nje djalosh nga Labëria hapi një temë dhe do të mësojë origjinën e fjalës Labëri, ti ende nuk i ke dhënë përgjigje pyetjes së tij, meqënëse je labe vetë dhe i di më mirë se ne të tjerët këto gjëra.

Unë nuk e shkruajta atë më lart për tu tallur me lebërit por për t'i ndërgjegjësuar ata. Se jo për gjë, por Ismail Bej Vlora, një lab, është për mua figura më e dashur historike pas Gjergj Kastriotit.

Albo
    Pse i merr me yrysh gjerat? Gjoja namin kemi ne labet qe jemi me gjaknxehte lol. Me citove mua dhe te dhashe pergjigje. Problemin tek postimi yt e kisha me ate klishene e gropes. Jo rolin e Ismail Vlores. Ndaj te thashe, me larmi virtuale lol, qe s'eshte nevoja per leksione historie, por per te ulur pak tonin e karakterizimeve te tilla. Ja kaq.

PS: C'te them une per origjinen e emrit te Laberise, kur ta paska thene plaku nga Gjirokastra?

PPS: Nqs do beja rolin e avokatit te djallit lol, ajo pjese "Se jo per gje, Ismail Bej Vlora, lab" do ta shihja si: "Se jo per gje, Ismail Bej Vlora, edhe pse nje lab ..."

Kam vene re se:
    1- emrat ne Laberi, ata te mocmit, jane emrat me origjine te katolike (forma ortodokse e ketyre emrave eshte ndryshe):

Gjon, Gjike, Leke, Pal, Nike, Rrok kane qene shume te perdorur. Dhe jo vetem kaq, por perdorej edhe forma treemerore si Gjike Gjon Leka , e shnderruar me vone ne Gjike Gjoleka.

Mundesia qe te jene te ardhur nga zonat veriore katolike qendron, ose, qe vendasit te kene qene denaturalizuar nga te ardhurit.

2- perdorimin unikal e shume te vjeter per shqipen te nyjes shquese "i":

mik-i, krushk-i

3- formimin e mbiemrave te familjeve a fiseve fshatrave nga perdorimin unikal e shume i vjeter per shqipen i nyjes se perparme (?!) "i":

"eshte i Rrok-aj" ne vend te "eshte i biri i Rrok-ut (fisi)", e ne te njejten menyre dhe per perkatesine e fshatit: "eshte i vermikas" e jo "eshte nga Vermiku".

Pra, nese behet fjale per levizje, duhet t'i perkase periudhes se hershme te trupezimit te gjuhes shqipe.

Faqja 9 prej 24 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-01-2012, 18:28
  2. Vllezerit Bluz Skripti ne Shqip.
    Nga Antitrup në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-08-2005, 17:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •