Close
Faqja 22 prej 24 FillimFillim ... 122021222324 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 232
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    37
    interista e kegabim kur thua qe gjuha shqipe i ka fjalet latine nga latinishtja e foler ne perendim pra ajo dalmate,asnje historian nuk e pranon kete, shqipja i ka fjalet e latinishtes te mara nga latinisjtja lindore pra ajo vulgare( ballkanike).pervec kesaj ajo ka fjale te perbashketa veten me vllahishten, pra te njejta, kjo tregon qe shqipja eshte zhvilluar shume afer me vllahishten,
    a e di ti se shqipja ka mungese ne fjalet e bregdetit , dhe te agrokultures, pra i ka huazuar nga te tjeret .
    ctregon kjo?
    se kjo gjuhe eshte zhvilluar larg bregdetit adriatik, ne zona malore,
    eshte e vertet qe vllehet kane qene barinj te zote por jane mare dhe me karvane , dhe tregeti, a e di ti se karvanet e tyre arinin nga venecia deri ne poloni apo rusi, sepse ata mereshin me tregeti, nuk di shume gjera akoma per vllehet , se ata kane dhuruar shume vepra , ne shtete te ndryshme , pra kane investuar shume , deri ne hungari jane degjuar ,
    per themelimin e akademise se hungarise apo uren e budapestit nga sina me origjine korcare
    po te jap vetem nje shembull te fjales pull nga vjen?
    nga latinishtja paludem qe kthehet ne padulem ne vllahisht paduri shqip pyll
    shikoje se si rjedh kjo fjale.
    po me cudit me ate vleresimin qe i ben vlleheve sipas skeletit trupor , po a e di ti se vllehet jane emeruar me emrin vllehet e medhenj per arsye te trupit te tyre
    keshtu i pershkruan ata benjamin de tudela ( origjine cifute) ne vitin 1160 me emrin vllehet e medhenj per arsye se ata qene trupa te gjate , si pellazget,
    ti po permend disa emra vllehesh ketu , duke i share e duke i krahasuar si aziatike,
    po mire mund te me thuash po bashkim fino , apo ilir meta , me ke ngjajne?
    po cjane keto krahasime qe po ben,me qe je nga gjirokastra po te them per du familje me emer aty dhe te medha, cocoli, karauli, se e kam lexuar ne internet origjinen e familjes se tyre te deklaruar nga vete ata.
    a di ti se ata kane origjine arabe, dhe kane ardhur ne kohen e turkut ketu aty jane martuar me myslymane te tjere dhe jane shqiptarizuar perfundimisht, pra shume veshtire te gjesh origjinen nga pamja fizike sic po ben ti.
    dhe nq se shqiptaret kane origjine ilire do te ishte qesharake te mendohej se shqiptari i sotem eshte i njellojte me ate para 1500 vjetesh, shume qesharake,
    me respekt pilu

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    Pilu, nuk kam lexuar ndonje material per vllehet por jam rritur mes labeve dhe çobaneve.
    Di te te them se dallohet nje lab dhe nje çoban nga menyra si flet e shume e shume gjera te tjera te pa rendesishme me syrin e pare po kush i njeh te dyja palet e kupton dallimin.
    Sa per konstruktin e trupit ke te drejte jane trupmedhenj, kurse labet kane tipare me te spikatura me te mprehta..

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anëtarësuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    O pilo,patjeter je vet coban ose vlleh,qe nga vet nicku.Dhe mire bene qe vendos nicknames te till,sepse keshtu mban gjalle te kaluaren e te parve te tu.
    1-Me qe ke studiuar libra te vjeter,ju lutem mund te na permendni disa syresh?
    2-A je i sigurt se Lunxheria e Gjirokastres hyne ne Laberi?ne cilin liber te vjeter e ke lexuar ket budallallek shume te trashe?
    mendoje se me keto xhevahire qe po shkruan ketu,me beni te mendoje se ju nuk e njihni mire ndarjen gjeografike te krahinave te Shqiperise.Si duket edhe ti je bere tellall i sillogjeve Vorio-Epirote qe hingellijne ne FSH.Me nje ndryshim nga ata qe jane me agresive ne virtualitet, ju jeni nje mole e bute.
    Mesoje nga mua,sepse nuk ka per te te ecur dhe misioni juaj eshte i deshtuar.
    Krahina e Lunxherise nuk bene pjese ne krahinen e Laberise.
    If friends were flowers,I'd pick you!E]

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    37
    nestorp po une nuk e permend diku qe lunxheria eshte laberi , une te dhashe nje shembull se si mund te ndryshojne ne periudha te caktuar njerezit pra te deklarojne origjina te ndryshme per hir te interesave po edhe te racizmit qe ekziston , sidomos ne ballkan
    pra e di shume mire se kush eshte laberia, kurveleshi i siperm e i poshtem. etj
    une permenda qe nje shqiptar sot sic jane lunxhiotet mund kene qene vlleh apo greek e ku e di une para 100 vjetesh
    me kuptove besoj ,
    me respekt pilu

Anëtarësuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    O pilo ci face?Ketu po flitet per Laberine,prandaj duhet ti ndash gjerat mos ja fut katundit.Me kujtove nje coban nga Korca me te cilin kam bere shtrine nja tre muaj,te cilin e quanin Spiro Katundi.Kur flasim per laberine duhet te koncentrohemi atje,jo ne gjithe krahinen malore jugore more djale.Hiqe nga mendja se ne laberi ka popullsi me origjine vllehe.Ne mos gaboj eshte nje fshat i Tepelenes qe eshte ngjitur me Lunxherine qe ka vlleh.Ky fshat nuk eshte i Laberise.
    Tregona nje nga ata librat jashtshkollor o pilo se na i le enigme.Mos i ke lexuar ne Gerqi ato libra?

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga pilu Lexo Postimin
    edlin,qe te arij ne keto konkluzione kam kohe qe merem me historine , duhet te lexosh libra te vjeter , jo ato qe mesojme ne shkolle, se ato te shkolles jane vetem propagande dhe sgje tjeter, percec kesaj kam pyetur shume banore, te jugut, dhe ma kane pranuar qe kane pasur origjine vllahe,por eshte nje dicka shume nuk e tregojne origjinen e tyre , dhe ndryshojne sipas situatave , pra deklarohen per te tjere, eshte shume e veshtire te zbulosh per origjinen . po te bej nje krahasim , nuk e di nga jeni por nqs jeni nga jugu e dini ku bie lunxheria, pra
    ne qeverine e vorio epirit kryetar i saj ishte kristaq zografi me origjine nga lunxheria, sot niperit e tyre jane nacionaliste shqiptare
    interesi eshte mbi te gjitha, nuk eshte e cuditeshme qe te kete ne shqiperi te deklarohen edhe per italiane nqs shikojne ndonje perfitim andej,
    ka shume toponime edhe vllahe ne jug por une po te them nje fshati gusmari perbehet nga fjala gus apo gush dhe fjala mari ( e madhe) pra perkthehet qafe madhe , dhe vertet ky fshat eshte ne qafe
    persa i takon fiseve po mar nje fis psh poci qe eshte fis vllah dhe ka disa familje dhe shqiptare, n q s do ishte shqiptar ky fis do kishte shume familje pra do kishte renjet e tij si fis por ky fis vllah ka te pakten 300 familje ne shqiperi se eshte shume i madh , gjithashtu ndodhen edhe pak familje ne laberi me kete mbiemer , pyetja ?
    ku eshte origjina e tyre se ata mbase jane 10 apo 15 familje.
    une e kam diskutuar me shume leber dhe jam i bindur qe kane pasur origjine vllahe,
    po te lexosh libra te vjeter do te shikosh se sllavet kur kane ardhur ne maqedoni apo epir
    shkruajne se kane gjetur aty nje popullsi romanisht foles pra vllehet, por sot ti te duket cudi ,
    jo thellehu pra lexo shume libra dhe do shikosh se cfare ka ndodhur me pare ,
    lexo psh noel malkom, shufflay, etj
    shiko ne gjirokaster kemi lagjen dunavat, po nga vjen ky emer , ?
    nga danubi ne greqisht quhet dunavi, dhe aqndej dunavat , po pse u quajt kjo lagje dunavat?
    I gjithe Epiri ka qene per shkekuj me rradhe ne pushtimin sllav. Dunav eshte emri sllav i Danubit, por lagje te tilla i gjen kudo ku ka sllav, nga Beogradi ne Sofje.

Citim Postuar më parë nga pilu Lexo Postimin
    interista e kegabim kur thua qe gjuha shqipe i ka fjalet latine nga latinishtja e foler ne perendim pra ajo dalmate,asnje historian nuk e pranon kete, shqipja i ka fjalet e latinishtes te mara nga latinisjtja lindore pra ajo vulgare( ballkanike).pervec kesaj ajo ka fjale te perbashketa veten me vllahishten, pra te njejta, kjo tregon qe shqipja eshte zhvilluar shume afer me vllahishten,
    a e di ti se shqipja ka mungese ne fjalet e bregdetit , dhe te agrokultures, pra i ka huazuar nga te tjeret .
    ctregon kjo?
    se kjo gjuhe eshte zhvilluar larg bregdetit adriatik, ne zona malore,
    eshte e vertet qe vllehet kane qene barinj te zote por jane mare dhe me karvane , dhe tregeti, a e di ti se karvanet e tyre arinin nga venecia deri ne poloni apo rusi, sepse ata mereshin me tregeti, nuk di shume gjera akoma per vllehet , se ata kane dhuruar shume vepra , ne shtete te ndryshme , pra kane investuar shume , deri ne hungari jane degjuar ,
    per themelimin e akademise se hungarise apo uren e budapestit nga sina me origjine korcare
    po te jap vetem nje shembull te fjales pull nga vjen?
    nga latinishtja paludem qe kthehet ne padulem ne vllahisht paduri shqip pyll
    shikoje se si rjedh kjo fjale.
    po me cudit me ate vleresimin qe i ben vlleheve sipas skeletit trupor , po a e di ti se vllehet jane emeruar me emrin vllehet e medhenj per arsye te trupit te tyre
    keshtu i pershkruan ata benjamin de tudela ( origjine cifute) ne vitin 1160 me emrin vllehet e medhenj per arsye se ata qene trupa te gjate , si pellazget,
    ti po permend disa emra vllehesh ketu , duke i share e duke i krahasuar si aziatike,
    po mire mund te me thuash po bashkim fino , apo ilir meta , me ke ngjajne?
    po cjane keto krahasime qe po ben,me qe je nga gjirokastra po te them per du familje me emer aty dhe te medha, cocoli, karauli, se e kam lexuar ne internet origjinen e familjes se tyre te deklaruar nga vete ata.
    a di ti se ata kane origjine arabe, dhe kane ardhur ne kohen e turkut ketu aty jane martuar me myslymane te tjere dhe jane shqiptarizuar perfundimisht, pra shume veshtire te gjesh origjinen nga pamja fizike sic po ben ti.
    dhe nq se shqiptaret kane origjine ilire do te ishte qesharake te mendohej se shqiptari i sotem eshte i njellojte me ate para 1500 vjetesh, shume qesharake,
    me respekt pilu
    Palude nuk do te thote "pyll". Shqipja "pyll" rrjedh drejt e perdrejte nga Ilirishtja "Byll" qe ka et njejtin kuptim.

Palude > "Kenete" ne shqip.

Pilu ta perseris mos u kap me mua per asnje fakte historio grafik, se kane hequr dore edhe keta "gjenite" e Macedonia on the Web(faqe greke) , duke u terhequr jo vetem nga "shqiptaret nga kaukazi" , por madje duke vene ne dyshim edhe Epirin .

Sot e kesaj dite, gjenetika e ben ligjin. Antropologjia vlen vetem kur nuk ka gjenetike.

Meta me Finon jane shtat shkurter por te bardhe, sidomos Fino. Qe ka tipare te Evropes qendrore, pra nuk ngjan as me Mesdhetaret.

Thraket ngjajne me shume me Shqiptaret sesa me rumunet gjenetikisht.

Sa per shqipen, mos te flasim kot. Se shqipja nuk ka sesi te kete muarre influenca nga Rumanishtja. POR Rumanine e bene Gjikat, edhe nuk dua te merrem shume me identitetin etnik te Gjikave, mjafton te kujtosh Elena Gjiken.

Dakort?
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    37
    gjikajt jane me origjine vllahe,jane vllehe te larguar nga shqiperia, po i beni te gjithe vllehet shqiptare sic duket, interesohu per gjikajt ne rumani dhe shiko se cfare thone ata per origjinene e tyre , une kam qene vete ne rumani dhe jam interesuar per origjinen e shume figurave vllahe, shiko gjithashtu ne interenet emrat e vlleheve te degjuar ne bote,
    akoma ka gjika ne permet qe flasin vllahisht dhe pranojne origjineen vllahe te tyre
    po si ka mundesi qe te gjithe shqiptaret qe ndihmuan shqiperine pra me emer shkuan ne rumani dhe jo ne bullgari? qe ishte me afer,
    ka pase nje shumice me origjine vllahe te larguar nga shqiperia

Anëtarësuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    pilo a mund te na sjellesh ndonje dokument ku Elena Gjika te thote se eshte me origjine vllahe,cobanke apo sarakacanke?Nqse po na trego ku mund ta gjejme.Po Gjikajt ne Terbac te Vlores,coner jane?Po ata ne Himare,Qeparo cobener jane.Pse ja fut kot mor djale?Si duket edhe ti si mole e bute po ndihmon Janullatusin dhe sillogjet V-E greke.
    Une kam biseduar vet me Gjikaj te vjeter dhe askush nuk me ka pohuar se jane vllehe mor i uruar,por shqiptar qekur nuk mbahet mend!
    Te gjitha keto qe thua jane ne kuadrin e antishqiptarizmes qe te karalkterizon ty dhe drejtues te ketij forumi.
    Mos na fol fjale ne ere,por na trego burimet nga i merr keto mashtrime dhe i hedh per konsum!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    37
    te gjithe gjikajt vllehe jane por jane shqiptarizuar , nuk e pranojne qe jane vllehe
    poe jam i sigurt se ata e dine origjinen e tyre, po ti pyesesh nuk e pranojne menjehere , kam pyetur shume dhe ka nga ata qe e kane pranuar po ka nga ata qe nuk e pranojne , bile ka fise qe jane ndare dhe ne mes, persa i takon himares pjesa me e madhe jane vllehe , po ashtu dhe bregu i detit , do te duket qesharake fillimisht ashtu sic me dukej edhe mua para 15 vjetesh por mbas shume stiudimeve dhe intervistave te mara jam bindur qe jane vllehe me origjine
    shiko thellohu me shume , se ke te drjte nuk eshte e lehte ta pranojne , por do gjesh nga ata qe e pranojne, une kam gjetur por nuk do te deshiroja te permendja emra se ata vete nuk duan te deklarohen per te tille,
    ka gjikaj ne permet qe e pranojne qe jane vllehe bile flasin dhe vllahisht,
    ne rast se jeni nga jugu , mund ti gjeni me lehte keto gjera akoma.

Anëtarësuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Mos ja fut kot!Ore e di qe ne pPermet ka cobenj,por historikisht vllehet kane rreth tre shekuj qe banojne ne territoret tona.Po himariotet jane shqiptare autoktone dhe nuk kane lidhje fare me cobenjte.te kam kerkuar qe te me tregosh nje rast te vetem kur Elena Gjika(,Dora d'Istria) te jete shprehur qe eshte vllahe.As historianet apo studiues si Cabej,Demiraj etj nuk na kane permendur ne studimet e tyre gjera te tilla.Vetem nga ty po i degjoje per here te pare.Fole me fakte mos na trego perralla me perendite e Greqise se lashte, e cila ka folur shqip.

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-01-2012, 18:28
  2. Vllezerit Bluz Skripti ne Shqip.
    Nga Antitrup në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-08-2005, 17:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •