Close
Faqja 12 prej 24 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 232
    Sa per debatin Labe-Leber:

Rregullat e drejteshkrimit i bejne gjuhetaret ne nje moment te caktuar. Por gjuha s'eshte dicka statike, e vdekur. Gjuha eshte e gjalle, ndryshon. Mjaftojne disa disa vjet qe nje norme gjuhesore te tejkalohet nga perdoruesit e gjuhes: shqipfolesit. Gjuhetaret jane te shtrenguar te ndryshojne normen gjuhesore ne perputhje me keto ndryshime.
    Ata qe bejne ligjin (normen) pra jane perdoruesit (krijuesit) e gjuhes. Nese shqiptaret, pothuajse te gjithe, thone Leber, s'ka norme gjuhesore t'i detyroje te thone Labe, apo anasjelltas. Perkundrazi, eshte norma gjuhesore qe do te pershtatet me vullnetin e shqiptareve. Mjafton te mendoni per zhdukjen graduale te habitores, te e-se fundore ... s'kemi pse te cuditemi nese pas shume vitesh gramatika e gjuhes shqipe te pasqyroje keto ndryshime.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    - e di ti qe piluriotet, kuciotet, himariotet etj thone vete me gojen e tyre qe te apret e tyre kane origjine krutane-mirditore?????????!!!!!!!!!!!
    Kruja e Mirdita kanë me dhjetëra kilometra largësi nga Labeatët.

Tash duhet të vendosësh një herë e mirë, se a kanë prejardhjen nga Labeatët apo nga Mirdita??

SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Unhappy

Citim Postuar më parë nga Hero i Popullit Lexo Postimin
    Labi i Maleve me vjen keq qe re ne ate nivel sa perserite gabimin e atyre qe te kane prekur pa te drejte. Une jam me origjine Permetar dhe po te them qe asaj listes se vellezerve Frasheri u shtohen shume deshmore, heronj dhe patriote. Qe nga Musa Fratari qe ne betejen e Ebro-s ne Spanje la nam (per mire) sa kujtohet ende trimeria e tij nga historianet. Qe nga Hajredin Tremishti qe ti e di mire qe mes cetes se labeve u tregua me trimi, ke Kamber Benja i cili u pushkatua nga Austro-Hungarezet vetem se nuk lejoi rrembimin e objekteve arkeologjike nga Apollonia, ke Meleq Gosnishti qe mes trimave te laberise ishte i pari qe u be shembull ne betejen e Margellicit, ke prifti patriot At Stath Melani qe organizoi dhe luftoi njesoj si Cercizi kunder turqve dhe andarteve grek sa i prene dhe koken. Nuk dua me te shtoj dhe emra te tjere qe ti e di mire qe nga kjo krahine i kane dhene shume ketij kombi...

une ne kete teme kam qene kunder cdo fyerjeje per krahinen dhe njerezit e Laberise, jo vetem te saj por te cdo krahine te vendit tone. Ti bere te njejten gje fyejte nje krahine tjeter pamvaresish nese nje individ i komunitetit te Permetit mund te kete fyer. Por te shash dhe ti nje krahine nuk ta lejoj dhe te gjykoj si ato Baptistat dhe Albot
    Une nuk jam njeri i pallogjikshem dhe mbi te gjitha di te vleresoj kontributin e cdo shqiptari per atdheun sepse jam atdhetar,pavaresisht nga krahina apo feja qe perfaqeson.......... sa me larte thene nga une ishin thjeshte per te prekur paksa sedren e semure te Albos pa patur asnje paragjykim per vlerat dhe kontributet e Permetit per te cilin kam shume respekt dhe nese ndokush eshte prekur nga ajo qe thash,une ndihem i penduar dhe i kerkoj falje kujdo qe eshte nga ajo zone ketu ne forum e sidomos ty Hero i Popullit,megjithate shpresoj ta keni kuptuar sado pak se sa i fyer mund te ndihesh kur te vendosin damka qe nuk mund ti mbash mbi vehte.
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Wink

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    hej cpo na shti me qesh or cun.

tash po na fol per bes ti ne gegve lol.

a u patet dhan bes atyne qindra e mijrave shqiptarve qe i hodhet n'det si derra, masi u patet mor paret?
    apo atyne oficerve te shikut e te policis qe i pret n'spat per se gjalli e u pit gjakun?

ca o kjo lidhje bese qe ti fol per ne? Rri rahat se nuk u a ke haberin atyne punve.
    Edhe ty o geg i dashtun te kerkoj falje..... se ne jemi nje gjak e nje shpirt por duhet te kuptosh sa i zemeruar isha ashtu sic besoj u ndjeve edhe ti me mua kur lexove ate me siper,megjithe ate po te lexosh se c'keputi Baptisti me larte do me kuptosh me mire!Sa per ata te detit ti e di mire se ka patur edhe ne Durres edhe ne Lezhe edhe ne Tropoje,sepse ata jane kriminela............ me fal por une nuk njoh kriminela te beses dhe qe te vrasin diten e balle per balle!Ti njeh ndonje?????!!!!!!!!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga labi i maleve : 05-04-2008 më 22:20

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Luanesha e ka me keq se gjithe te tjeret ketu. lol Edhe labe qe la besen eshte, edhe kaure derri, edhe maloke. ahahahahaha.
    Vallai, keq e kam punen, s'me ze gjumi naten .

Per temen, mire do ishte te mos kapemi me gjera te vogla, dhe per me teper, pak me tolerante, se Laberia s'eshte ne hene, por ne Shqiperi. Kjo vlen dhe per krahinat e tjera.

Lavdi Deshmoreve! Maska e Hero i Popullit
    Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Ke Varrezat e Deshmoreve: Between Nowhere and Good-Bye!
    Postime
    385
    Citim Postuar më parë nga labi i maleve Lexo Postimin
    Une nuk jam njeri i pallogjikshem dhe mbi te gjitha di te vleresoj kontributin e cdo shqiptari per atdheun sepse jam atdhetar,pavaresisht nga krahina apo feja qe perfaqeson.......... sa me larte thene nga une ishin thjeshte per te prekur paksa sedren e semure te Albos pa patur asnje paragjykim per vlerat dhe kontributet e Permetit per te cilin kam shume respekt dhe nese ndokush eshte prekur nga ajo qe thash,une ndihem i penduar dhe i kerkoj falje kujdo qe eshte nga ajo zone ketu ne forum e sidomos ty Hero i Popullit,megjithate shpresoj ta keni kuptuar sado pak se sa i fyer mund te ndihesh kur te vendosin damka qe nuk mund ti mbash mbi vehte.
    Labi i maleve respekte lol! Rralle kush e ben ketu ne forum te kerkoje ndjese (perfshi dhe mua), kjo eshte burreri dhe kulture nga ana jote.
    Sa per ata qe the ti ngacmoje ne seder, ata nuk kane, se po te kishin nuk fyenin nje krahine te tere. Mua vetem me erdhi keq qe pse re ne nivelin e tyre. Ata kenaqen kur njerezit flasin me pasterti dhe nxefen pak. Mos ua jep ate kenaqesi!

Respekte edhe njehere miku im i dashur, Labi i Maleve!
    FLANGO MA NON FLECTO

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Vallai, keq e kam punen, s'me ze gjumi naten .
    Ej, po lere besen naten. E ze prape ne mengjes.
    Tre kunguj nen sqetull nuk mbahen...
    Ezekiel 25-17.

i/e regjistruar Maska e labikja
    Anëtarësuar
    17-01-2008
    Postime
    56
    Pershendetje te gjithe forumistave lab.Dihet se Cjjane leberit.jane burra te beses,trima,patiot e me njemije vlera te tjera.
    RRETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR

i/e regjistruar Maska e labikja
    Anëtarësuar
    17-01-2008
    Postime
    56
    Mendoj me mire ti leme te lehin qente qe s'na duan te miren sepse ne fund te fundit nuk kafshojne dhe te flasim per prejardhjen tone fisnike ne kuptimin me te mire te fjales.
    RRETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR

Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Smile

Citim Postuar më parë nga Hero i Popullit Lexo Postimin
    Labi i maleve respekte lol! Rralle kush e ben ketu ne forum te kerkoje ndjese (perfshi dhe mua), kjo eshte burreri dhe kulture nga ana jote.
    Sa per ata qe the ti ngacmoje ne seder, ata nuk kane, se po te kishin nuk fyenin nje krahine te tere. Mua vetem me erdhi keq qe pse re ne nivelin e tyre. Ata kenaqen kur njerezit flasin me pasterti dhe nxefen pak. Mos ua jep ate kenaqesi!

Respekte edhe njehere miku im i dashur, Labi i Maleve!
    Hero,faleminderit qe e pranove ndjesen time,mendoj ashtu si ty qe te kerkosh falje nuk eshte dobesi por burreri........... kam qene gjithmone partizan i gjerave qe na bashkojne dhe jo i ndasive,rrespekte edhe ty o mik e vella.

Faqja 12 prej 24 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-01-2012, 18:28
  2. Vllezerit Bluz Skripti ne Shqip.
    Nga Antitrup në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-08-2005, 17:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •