Close
Faqja 8 prej 24 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 232
    SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Cool

Citim Postuar më parë nga BlackEagle Lexo Postimin
    Kujdes me fjalët ofenduese si Injorant,Analfabetët e Jugut etj etj se s'mundesh ti apo askush tjetër të flas për një krahinë të tërë.
    Neqofte se Baptist ka thene vertet keto qe kolegu me sisiper citon atehere me vjen keq ta them por ka bere nje sjellje prej plehre dhe nuk e prisja prej tij................ ketu diskutohet per nje emer krahinor qe nga do qe ta kete prejardhjen nuk duhet ta degjeneroje debatin ne te tilla percaktime komb-percarese edhe pse me keqardhje duhet te pranoj se shume nga parafolesit nuk kane dije reale mbi temen dhe shpesh ja fusin por.dhes!
    Ndryshuar për herë të fundit nga labi i maleve : 31-03-2008 më 17:34
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Cool

Citim Postuar më parë nga Pashai_A Lexo Postimin
    me behet qejfi qe paska nje tem per Laberin
    a e dini ju se fjala Lab vjen nga epoka kur banoret e kesaj krahine(ne kohen e Ali Pashes)lidhen nje bes d.m.th La Bene(ose lan besen)
    me rruaçi
    Ca flet or vella,po pse tallesh???????!!!!!!!!!!!!!!
    Pir.th o prift thuaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kombi shqiptar do te njohe nje zhvillim me te madh, kur te ringrihet nacionalizmi i leberve!
    Tash ata po rigrejne ekonomine dhe shpejt do te dijne te shfaqin forcen e vertete te karakterit qe i ka falur natyra gjate gjithe ekzistences-shpirtin e lire dhe dinjitetin kombetar!

Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Smile

Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Kombi shqiptar do te njohe nje zhvillim me te madh, kur te ringrihet nacionalizmi i leberve!
    Tash ata po rigrejne ekonomine dhe shpejt do te dijne te shfaqin forcen e vertete te karakterit qe i ka falur natyra gjate gjithe ekzistences-shpirtin e lire dhe dinjitetin kombetar!
    Ma ke prekur zemren vertet thelle mor vella nga shqiperia!

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Dydrinas, labet (leberit, meqe ketu po behet me shume sherr simentik) nuk jane specie me vete.
    Nacionalizmi, me sakte atdhedashuria e labeve/leberve (lool) eshte ne te njejtin nivel me krahinat e tjera ne Shqiperi, ose ose, sipas teje, eshte ne ulje dhe duhet te ringrihet?!
    Keto ndarje krahinore, me apo padashje, nuk i bejne mire askujt.
    Gjithesesi, kjo teme po shkon dem, mesa po shoh. Po prisja nje histori te krahines, zakone, tradita e jo sherr germash, apo me keq akoma percmim te popullates te kesaj zone.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga BlackEagle Lexo Postimin
    Ti ore kokëqip
    Kujdes gjuhën.
    Lexo fjalorin e mos pjerdh shume djalo. Ashtu-keshtu nuk kam pasur aq respekt per ty, tani me binde se as qe duhet ta kem.

Ne fjalor shkruan:
    LAB, ~I, ~Ë, ~ËT (dmth: LAB; LABI; LABË; LABËT)
    1. Banor vendes i Laberise ose ai qe ka prejardhjen nga Laberia.
    2. Si mb. ~,~E. Qe lidhjet me Laberine, qe eshte karakteristik per labët ose eshte krijuar prej tyre; i Laberise, ose i labëve.
    Ti po deshe quaje edhe BALËRI, eshte e drejte e jotja. -Por nuk eshte e sakte, nuk eshte e drejte dhe nuk eshte ashtu!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Hero i Popullit Lexo Postimin
    Ore ti Baptist megjithe respektin qe kam per ty po u be kjo puna jote : Hajde bir tregoi arrat babait! Ore po e dine te zoterit e punes emrin e tyre apo ti? Historikisht ata jane therritur leber ne shumes. Dhe ne fjalorin e gjuhes shqipe dhe ne Fjalorin Enciklopedik Shqiptar thuhet: Lab, Leber, Laberi/a. Nashi ti si njohes i mire i gluhes shqipe duhet ta dish se jo te gjithe emrat apo mbiemrat kur kalojne ne numrin shumes nuk marrin te njejten prapashtese. Edhe ne gjuhet e tjera te huaja ndodh i njejti proces.

Baptist e ke gabim prandaj degjoi dhe forumiaret e tjere. Nuk besoj se ti je me i zgjuar se akademiket tane dhe populli i tere qe u thote: ne njejes- Nje lab apo nje labe dhe shume Leber apo Labe (ne shumes per femerore).

Ti je i pari dhe i fundit qe thua ne shumes Laber.. E kuptoj ku mbeshtetesh ke llogjika jote mbi drejteshkrimin, por ja qe ka disa fjale qe thuhen ashtu jashte llogjikes tate. Besoj se dhe keto fjale duhet te jene te pranueshme ne fjalorin tend...

Baptist popullit vetem pordhet mos i degjo kurse fjalet degjoja
    Po ti o gjeniu i forumit, qysh kur qenkan fute prapashtesat ne rrokjen e pare te emrave?!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    . Ashtu-keshtu nuk kam pasur aq respekt per ty, tani me binde se as qe duhet ta kem.

!

Harbutit ktheja përgjigjen harbutshe . Populli

E kujt i plasi për respektin tënd ? badtips
    Vazhdo dhe fol me vet'hen tani se s'po i hedh më sytë të lexoj gomarlliqet që shkruan.
    Dhe herës t'jetër mos cito ato që unë i shkruaj kushëririt tim, cito ato që të shkruaj ty.badtips

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Laberia......lab..........labet.............laberi t.........

nuk e di si i thone vetes se tyre laberit,por une keshtu e kam degjuar,dhe une nga toskeria jam,sigurisht jo nje prej laberve.

ps.baptist, sigurisht nuk ka nevoje per avokaturen time,sepse i vetem perballon nje ushtri te madhe me injorante,por kini kujdes kur e fyeni.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 01-04-2008 më 05:33
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,372
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Laberit e jo Leberit o injorant. Per ke kam shkruar sqarimin siper, per derrat?!!
    Në këtë temë ti mund të lexosh e mësosh në heshtje, pasi nuk ke se cfare diskuton pasi ti nuk ke takuar një lab në jetën tënde, e jo më të dish se si quhen apo historine e tyre. Dhe kur një lab të thotë që quhemi lebër e jo labër në shumës, ti nuk insiston si budallai në tënden.

Po te hyme shume thelle , edhe Ismail eshte emer turk , edhe Bej eshte emertim turk.
    Tani ti kthehem citimit. Mos valle fakti qe ka dashur te ktheje Shqiperine ne identitetin pre-Otoman e ben te pabese? Se ti ke thene qe leberit jane te pabese.
    Me keto qe ke shkruajtur, duket se sa e njeh jeten e Ismail Bej Vlores apo kendveshtrimin e turqve per te. Njeriun nuk e përkufizon emri apo mbiemri që mban por qëndrimet dhe punërat që bën. Shko e rremo ne ato arkivat e Stambollit pasi jeton ne Turqi dhe meso per "qafirin" Ismail Bej Vlora.

Pas Gjergj Kastriotit, Ismail Bej Vlora është shqiptari më i urryer në gjithë historinë nga këndvështrimi turk. Ismail Bej Vlora nuk ishte "turk", Ismail Bej Vlora ishte dhe është mishërimi i të qënit shqiptar: rikthimit në identitetin e të parëve, atij identiteti të ngritur në liri e jo nën pushtim.

Ajo që është më e bukura është kur shtron atë pyetjen tjetër: Ismail Bej Vlora mbahet si babai i shtetit shqiptar në 28 nëntor 1912 në Vlorë. Por a ishte Ismail Bej Vlora një "lab i vërtetë" sipas standardeve të këtyre lebërve më lart që kujtojnë se të jesh lab i vërtetë duhet të dish ti biesh gjoksit tënd fort?!

Albo

Faqja 8 prej 24 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-01-2012, 18:28
  2. Vllezerit Bluz Skripti ne Shqip.
    Nga Antitrup në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-08-2005, 17:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •