Postuar më parë nga
pilu
interista e ke gabim qe thua vllehet nuk jane race evropianoide( race e bardhe) po cfare jane sipas teje?
lexo me shume te huajt, noel malkom, shufflay, etj dhe shiko se cthone per vllehet,
vllehet ne kohet e lashta jane quajtur vllehet e medhenj per arsye te skeletit trupor , por sigurisht me kalimin e shekujve kane ndryshuar,
pjesa me madhe e historianeve eshte e mendimit se vllehet jane ilir ose trake apo perzierje iliro trake te latinizuar, eshte fare e qarte qe gjuha vllahe ka fjale te perbashketa vetem me shqipen , qe nuk ndodhen ne asnje gjuhe tjeter,
gjithashtu fjalet e latinishtes ne shqip jane te latinishtes vulgare ballkanike pra shqiptaret i kane mare nga latinishtja bllkanike pra shqipja ka shume te perbashketa me vllahishten,
historia eshte shume e koklavitur dhe duhet menduar shume thelle,
nuk eshte e vertet qe vllehet nuk ngjajne nga trupi me leberit une jam ritur me leberit dhe kam pare qe edhe ne laberi ka ezmer sic ka te vllehet , dhe kam pare qe ata afronin shume me vllehet , dhe fiset e ture pra mbiemrat jane njelloj si te vlleheve,
po shtoj se fisi im ka bere krushqi me leberit qe para 100 vjetesh, me leberit, dhe dicka tjeter thellohu me shume kam shoke leber qe jam ritur me ta dhe ma kane deklaruar qe kane origjine vllahe, po po te shikosh shume mbiemra sic jane , budo, beda, gjurgji, miho, kuro,
poci, bello, ndodhen me shumice ne vllehe,
Krijoni Kontakt