Close
Faqja 11 prej 24 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 232
    Lavdi Deshmoreve! Maska e Hero i Popullit
    Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Ke Varrezat e Deshmoreve: Between Nowhere and Good-Bye!
    Postime
    385
    Citim Postuar më parë nga labi i maleve Lexo Postimin
    Turp per te gjithe ata qe perpiqen ti vene nje vule njeres nga krahinat me patriotike te vendit,vetem turpi eshte e vetmja qe mund te permbledhe gjithshka kam per ata qe kane konsiderata te tilla per nje popull te tere...........
    Po e pyes Albon,per cfare krenohet ai me Permetin per vec vellezerve Frasheri qe edhe ata gjithashtu e admironin Laberine............. mua ketu me duket se e ka Albo gjoksin me grope shume here me shume se labet dhe me duhet ta pranoj se eshte shume i "afte" kur vjen puna per ti vene damken dikujt bazuar ne terma qe vetem nga brenda kombit nuk vijne........... sepse greku tha per camet qe jane te pabese dhe jane po greket e sidomose ata te minoritetit ne Gjirokaster e Sarande qe i kane vene kete vule edhe labeve................ la besen,po ke bese lane,kush e lane.......... ata qe i dhane me shume deshmore vendit qofte me turqit,qofte me italianet(20-39),qofte me gjermanet.............. per ke luftuan?
    Per kete vend,per ne,per ju qe sot keni dale ballhapur pro grekeve dhe serbeve dhe na quani ne La besen.................TTTTUUUUUURRRRPPPPP
    Labi i Maleve me vjen keq qe re ne ate nivel sa perserite gabimin e atyre qe te kane prekur pa te drejte. Une jam me origjine Permetar dhe po te them qe asaj listes se vellezerve Frasheri u shtohen shume deshmore, heronj dhe patriote. Qe nga Musa Fratari qe ne betejen e Ebro-s ne Spanje la nam (per mire) sa kujtohet ende trimeria e tij nga historianet. Qe nga Hajredin Tremishti qe ti e di mire qe mes cetes se labeve u tregua me trimi, ke Kamber Benja i cili u pushkatua nga Austro-Hungarezet vetem se nuk lejoi rrembimin e objekteve arkeologjike nga Apollonia, ke Meleq Gosnishti qe mes trimave te laberise ishte i pari qe u be shembull ne betejen e Margellicit, ke prifti patriot At Stath Melani qe organizoi dhe luftoi njesoj si Cercizi kunder turqve dhe andarteve grek sa i prene dhe koken. Nuk dua me te shtoj dhe emra te tjere qe ti e di mire qe nga kjo krahine i kane dhene shume ketij kombi...

une ne kete teme kam qene kunder cdo fyerjeje per krahinen dhe njerezit e Laberise, jo vetem te saj por te cdo krahine te vendit tone. Ti bere te njejten gje fyejte nje krahine tjeter pamvaresish nese nje individ i komunitetit te Permetit mund te kete fyer. Por te shash dhe ti nje krahine nuk ta lejoj dhe te gjykoj si ato Baptistat dhe Albot
    FLANGO MA NON FLECTO

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Kjo teoria -la-besën, nuk qëndron sipas meje. Nuk e lan vetëm labët krishtërimit, po erdhe krahina të tjera toske, po për çudi nuk u quajtën la-besë .
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar Maska e Maars
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Postime
    179
    Edhe M. Velo si dikush tjeter ketu i ka quajtur Labet, Stradiote, e jenicere, me perbuzje.
    Ne fakt te gjithe historianet bien dakord se profesesioni i ushtarit apo mercenarit ka qene i preferuari i te gjithe Shqiptareve ne shekuj ( vete Mehmet Aliu p.sh. nuk ishte Lab por me origjine korcare si Velo ).
    Per mua ky profesion ka qene me i miri qe ata mund te zgjidhnin, dhe burreria e trimeria e atyre burrareve na ka nderuar ne syte e nje bote te tere e na nderon akoma perpara atyre qe e njohin historine, biles eshte nje nga vecorite e pakta Shqiptare qe na ben te shihemi me admirim nga te huajt.
    Une jam krenar si cdo Shiptar qe paraardhesit e mi kane prefurar gjithnje zanatin e luftetarit dhe jo ate te fshatarit apo te nje profesioni tjeter, por kjo eshte krenari Shqiptare e ata qe nuk kane gjak Shqiptari nuk e kuptojne dot.

Sa per fjalen Lab :

Ne Shqipen e njesuar eshte/

Nje Lab - Labet

Ne dialekt/

Nje Lab - Leberit .

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga labi i maleve Lexo Postimin
    Naimi ke thanun,sa per dienine tane:
    Mos u bej tradhetor se pastaj do te pendoj............
    Te keshilloj te mos bashkohesh me rryma antikombetare se nuk te ka hije per nga origjina jote........... nejse une nuk dua te behem preh e provokimeve sepse e dua fortt kosoven dhe kosovaret por mendimi qe ke ti per ne s'eshte aspak i drejte.... behu pak me mendjehapur dhe perpiqu te mos e fundosesh kedo qe te kritikon deri ne ate pike sa te mohosh nje pjese te kombit tend................. megjithe ate une po ta them edhe kete se nuk e mbaj dot me keto ofendime qe thoni ju ketu,qe pasi bete camet te pabese sipas direktivave greke tani po na beni edhe ne labeve......... dua te dish ti gegu i devotshem se ne besen e kemi ne gjak dhe kur urdheron ne sofren tene nuk eshte nevoja te lidhim besen per te te mare ne mbrojtje sic e beni ju sepse ne ate qe e fusim ne shtepi e kemi ne karkter dhe gjak qe ta mbrojme si vllaun ton dhe s'ka pse ja vem ne dukje nje gje qe ja detyrohemi................... ja dhe nje fjale e urte e popullit qe te bindesh:
    Besa kerkohet atje ku s'ka te tille.......... mesazhin interpretoje vete!

hej cpo na shti me qesh or cun.

tash po na fol per bes ti ne gegve lol.

a u patet dhan bes atyne qindra e mijrave shqiptarve qe i hodhet n'det si derra, masi u patet mor paret?
    apo atyne oficerve te shikut e te policis qe i pret n'spat per se gjalli e u pit gjakun?

ca o kjo lidhje bese qe ti fol per ne? Rri rahat se nuk u a ke haberin atyne punve.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar Maska e labikja
    Anëtarësuar
    17-01-2008
    Postime
    56
    Mbi te gjitha te gjithe jemi shqipetar dhe nje nga vlerat tona kombetare eshte besa,mikepritja,toleranca fetare etj dhe qe te gjitha leberit i gezojne.
    RRETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR

Anëtarësuar
    17-01-2008
    Postime
    56
    Mendoj se u larguan nga tema dhe u futem te gramatika.Megjithate ne leberit e pranojme edhe "laber"(megjithate tingellon e cuditshme) sepse jemi aq tolerant por nxjerrim gjaknxehtesine kur na thone beseprere.mos harrojme se:"feja e shqipetarit eshte shqiptaria",s'kam asgje kundra fese,perkundrazi por mos te harrojme sa e lidhur ka qene me politiken dhe sot ndikon te percaktimi i leberve.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Nëqoftëse të lësh krishterimin është besëpremje, atëherë unë me krenarinë më të madhe e them se jam besëpreri më i madh në botë.

Anëtarësuar
    17-01-2008
    Postime
    56
    PER baptistinuke u kapur pas drejtshkrimit hape teme te re.Megjithate zhvilloje si teme me vete duke quajtur gjithe kombin injorant sepse te gjithe flasin ne dialekt.ne cdo forum do te gjesh gabime ,por ne arrijme te merremi vesh sepse jemi shqiptar perndryshe do ishim dy popuj te ndryshem.Secili flet ashtu si e ndjen,kjo eshte e bukura e forumit,s'mund te gjykohen as malesoret trima e as leberit trima.

Anëtarësuar
    17-01-2008
    Postime
    56
    PER baptistinuke u kapur pas drejtshkrimit hape teme te re.Megjithate zhvilloje si teme me vete duke quajtur gjithe kombin injorant sepse te gjithe flasin ne dialekt.ne cdo forum do te gjesh gabime ,por ne arrijme te merremi vesh sepse jemi shqiptar perndryshe do ishim dy popuj te ndryshem.Secili flet ashtu si e ndjen,kjo eshte e bukura e forumit,s'mund te gjykohen as malesoret trima e as leberit trima.
    Per Albon:S'e kuptoj si mund te thuash se je shqiptar duke thene gjera te tilla.Ishte beseprere ASim Zeneli qe dha jeten per kombin ,emrin e te cilit mban nje nga gjimnazet me te mire ne vend ,emri i te cilit ben krenare mijera nxenes e ish-nxenes disa prej tyre njerez te rendesishem?Ishte beseprere Celo Picari,Tafil Buzi ,birbilenjte e mijera leber e labe te tjere?Jo s'e besoj,ata jane krenaria jone.

Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Fjala e di ti se Shqiptaret kane qene te gjithe katolike? Lexo per me teper Fan S. Nolin "Historia e Skenderbeut" ku citon se Shqiptaret i perkisnin besimit Katolik.
    Keshtu hipoteza qe ngre ti bie.E vertete qe ne Laberi mund te gjesh emra katolike si (Gjokaj, Gjokane,Gjolleshi) por kjo nuk perben kurfare argumenti sepse keta emra ishin kudo neper Arberi.
    Sa per faktet gjuhesore qe ti solle harove vecorine kryesore se lebërit perdorin me shumice zanoren /ë/ gje qe ne gegërisht perdoret shume rralle.
    Lebërit jane autoktonë ne trojet e tyre aq sa edhe jane Shqiptaret ne Shqiperi.
    Hipotezat e hedhura se / Lab/ vjen nga /la besen/ apo fisi /Labet/ jane thjesht hipoteza amatoresh.
    ?????!!!!!

O Bel Ami,
    1- deri kur kemi qene te gjithe katolike?
    2- po Bizanti (ku benim pjese) sa katolik ishte?
    3- e di ti kur u nga kisha e krishtere me dysh?
    4- kush tha qe Lab= la besen?! s'a vlen te ndalesh ne keto lloj masturbime socio-historike
    5- kur flitet per mesjeten shqiptare, qe perkon dhe me trupezimin e gjuhes shqipe, e vetmja prove shkencore ne mbeshtetje te deduksioneve te mepastajme historike, meqe na ka mberritur kaq pak material i shkruar, eshte studimi diakronik i gjuhes. Perkimi i disa formave te mocme te shqipes ne laberi (mik-i, krushk-i dhe jo mik-u, krushk-u) me ca te tjera ne veri (jug-i dhe jo jug-u), ruajtja e emrave katolike veriore, madje fjaleformimi prej tyre i fiseve dhe fshatrave te shtyn te besosh qe duhet te kete patur pa tjeter nje levizje masive demografike veri-jug
    6- me pak fjale, perpara se te kercesh perpjete e te me vesh ne goje fjale qe s'i kam thene, kupto qe ajo qe dua te them eshte se ka prova te palekundshme gjuhesore qe lidhin laberine me veriun katolik. Por, kjo eshte pak per te bere deduksione.
    7- e di ti qe piluriotet, kuciotet, himariotet etj thone vete me gojen e tyre qe te apret e tyre kane origjine krutane-mirditore?????????!!!!!!!!!!!

Faqja 11 prej 24 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 13-01-2012, 18:28
  2. Vllezerit Bluz Skripti ne Shqip.
    Nga Antitrup në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-08-2005, 17:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •