Labi i Maleve me vjen keq qe re ne ate nivel sa perserite gabimin e atyre qe te kane prekur pa te drejte. Une jam me origjine Permetar dhe po te them qe asaj listes se vellezerve Frasheri u shtohen shume deshmore, heronj dhe patriote. Qe nga Musa Fratari qe ne betejen e Ebro-s ne Spanje la nam (per mire) sa kujtohet ende trimeria e tij nga historianet. Qe nga Hajredin Tremishti qe ti e di mire qe mes cetes se labeve u tregua me trimi, ke Kamber Benja i cili u pushkatua nga Austro-Hungarezet vetem se nuk lejoi rrembimin e objekteve arkeologjike nga Apollonia, ke Meleq Gosnishti qe mes trimave te laberise ishte i pari qe u be shembull ne betejen e Margellicit, ke prifti patriot At Stath Melani qe organizoi dhe luftoi njesoj si Cercizi kunder turqve dhe andarteve grek sa i prene dhe koken. Nuk dua me te shtoj dhe emra te tjere qe ti e di mire qe nga kjo krahine i kane dhene shume ketij kombi...
une ne kete teme kam qene kunder cdo fyerjeje per krahinen dhe njerezit e Laberise, jo vetem te saj por te cdo krahine te vendit tone. Ti bere te njejten gje fyejte nje krahine tjeter pamvaresish nese nje individ i komunitetit te Permetit mund te kete fyer. Por te shash dhe ti nje krahine nuk ta lejoj dhe te gjykoj si ato Baptistat dhe Albot
Krijoni Kontakt