Close

Rezultati i Sondazhit: Ēfare jemi ne?

Votues
64. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Shqiptarė

60 93.75%
  • Maqedonc

4 6.25%
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 86
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Zvicerr
    Postime
    33
    Pershendetje
    Jam nje Shqiptar nga Struga dhe kjo teme me preku pak sepse edhe une kam bere polemike me disa bashkatdhetare (jo nga maqedonia) qe shpesh si per ofendim e perdornin termin maqedonc . Kjo me prekte pa mase, sot mendoj se nese dikush e perdor kete terminologji e perdor me shume nga injoranca ose nga zilia e ashtu sot kemi mjaft.

I drejtohem nismetarit te kesaj teme :

Mendoj se nuk eshte me rendesi se cfare epiteti na japin te tjeret me rendesi eshte ajo qe ne kemi ne shpirtin tone dhe ne zemrat tona njeriu shte ashtu si ndihet.
    Pershendetje te gjith shqiptareve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,599
    Jeni shqiptare.Dini shume mire shqip e flisni me mire nga ne shqipen atehere per mua jeni shqiptare dini historine e vendit tone shume here me mire nga ne.Une jam shqiptare shtetas Grek por jam shqiptare. Keshtu jeni edhe juve jeni shqiptar me nenshtetas Maqedonas.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga Davius
    Kjo teme nuk eshte ndonje problematike, thjesht shprehi e keqe shqiptareve te Shqiperise, qe duke ditur se deri me 90-ten per to ka ekzistuar vetem Rusia dhe Kina, nuk ju merret edhe per ters. Nga ky izolim total ju eshte ngulitur ne mendje se ne jemi maqedonca!

Nje ndodhi pak absurde e imja, por shume e vertete:

Ne vitin 2002, isha per t'u regjistuar ne Tirane, ne fakultetin e mjeksise, dhe ashtu pas disa kurseve, pasi u njohem pak me rrethin dhe ambientin, dolem me ca goca per kafe atje diku kah Tirone te re, nese mbaj mend mire. Ato gocat nga dialekti qe ne flisnim kishin menduar se ne jemi te Kuksit, por duke u thelluar ne biseda njera n'a thote:

Ajo: Si eshte jeta ne veri, ne Kukes?
    Une: S'dij, s'kam idene fare se c'behet andej! Pse po me pyet mua? (une qesh)
    Ajo: Po ju a nuk jeni nga Kukesi ore?
    Une: Jo, ne jemi nga Maqedonia!
    Ajo: Pse a ka shqiptare ne Maqedoni?
    Une dhe shoku: Qeshim cmendurisht dhe mandej ja filluam ligjeratave me ato gocat per histori

Nejse, ngjarja ne shikim te pare duket tronditese, se si nje goce qe pretendon te regjistrohet ne universitet, 12 vjet pas clirimit nga komunizmi, flasim per vitin 2002, te mos kete idene se ne Maqedoni ka shqiptare! lol

Hajt me te mira...

Me sa duket kjo mikja e ka marrė gjeografinė dhe historinė me mik nė shkollė.

Ju jeni shqiptarė dhe kėtė fakt nuk mund ta ndryshojė asnjė, pamvarėsisht nga nėnshtetėsia e cila pėr mendimin tim nuk do tė thotė asgjė. Kam njohur para disa vitesh njė ēift shqiptarėsh nga Maqedonia dhe jam mrrekulluar me ta. Pėrveē shqipes qė e flisnin mė mirė nga unė ashtu si thotė edhe YaSmiN, ishin shumė miqėsorė dhe tė dashur. U ndjeva me ta sikur i njihja vite edhe pse kisha vetėm pak orė me ta.

Jemi njė popull, njė komb i vetėm me traditat tona, kulturėn tonė, historinė tonė dhe tė dytė nuk ka. Edhe pse nė hartė na ndan njė vijė, nė realitet kjo nuk ekziston.

Gjithė tė mirat,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Jeni Shqiptar E Shkuar Shqiptar
    Shqiperia Eshte I Vetmi Vend Ne Bote Qe Ne Kufijte Shtetrore Rethohet Nga E Njeta Kombesi ,pra Shqiptare Dhe Vetem Shqiptare

Biznesmen i ardhshem Maska e Tepelenas_nr_1
    Anėtarėsuar
    30-11-2005
    Vendndodhja
    Athina fck city
    Postime
    202
    Te dyja bashk ...ini shqiptar te maqedonis nuk duhet te mohoni qe ini shqiptar..as qe ini maqedonas...pra nese dikush u pyet cfare ini...ini shqiptar maqedonas...sepse nese pranon dikush te jet vetem shqiptar dhe jo dhe maqedonas atehere do krijohet pershtypja se maqedonia eshte vetem sllave dhe jo dhe shqiptare..shpresoj se isha mjaft i kuptueshem
    Mind is like a parachute it works best when it is open
    Dalai Lama

i/e regjistruar Maska e kimi_te
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Postime
    100
    Citim Postuar mė parė nga Tepelenas_nr_1
    Te dyja bashk ...ini shqiptar te maqedonis nuk duhet te mohoni qe ini shqiptar..as qe ini maqedonas...pra nese dikush u pyet cfare ini...ini shqiptar maqedonas...sepse nese pranon dikush te jet vetem shqiptar dhe jo dhe maqedonas atehere do krijohet pershtypja se maqedonia eshte vetem sllave dhe jo dhe shqiptare..shpresoj se isha mjaft i kuptueshem
    zgjodha kėtė temė pėr tu alarmuar qėshtja e shqiptarėve dhe brenga apo mllefi pėr atė qė na thėrasin maqedonca, por jo vetėm kaq nga se nga qarce tė ndryshme kan filluar tė bėjnė diferencime tė mėdha ndėrmjet shqiptarėve e dini se herave tė fundit u aktualizua shum identiteti Kosovar e kemi frig se vall njė dit do tė na ndajnė edhe neve me identitet Maqedon, tė tjerėt me identitet Malazes, Sėrb, Grek......

i/e regjistruar Maska e mr.Hoti
    Anėtarėsuar
    08-09-2006
    Vendndodhja
    Ilirid
    Postime
    43
    z.Kimi te kjo tem nuk alarmohet ne forume ku nga ki forum ka genjeshtra te kulluara ndashta edhe jan te inponuara nga sherbimet sllave ku ketu edhe pse nuk asht vendi desha te jap nje koment te shkurt per temen Lista e 813 antarve ne kerkim te interpolit ku qe aty filloin genjeshtrat dhe jo serioziteti i ketij forumi.
    Kurse ju po deshet ta beni alarmante ket pun duhet qe te beni nje peticion apo nje kerkes dhe ta dergoni ne institucionet e shqiperis dhe te kerkoni qe ai shtet te kujdeset pak per ju se at ua kan borxh qe nga koha kur Ismail Qemali u la jashta kufijve te Shqiperis.........Me mirkuptim deri te "Kimi te".

i/e regjistruar Maska e kimi_te
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Postime
    100
    Pėr tu alarmuar njė gjė duhet nisur nga shtresa tė ndryshme e unė zgjodha forumin si hapė tė parė pėr tu alarmuar sa do pak njė qėshtje qė mendoj se duhet vėrtet patur kujdes pėr pasojat qė mundė tė lindin.
    Me respekt Kimi
    Bashkohen popuj tė ndryshėm !Pse mos bashkohemi edhe ne kur jemi njė Komb

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-08-2006
    Postime
    12
    Dersa serbet e Kroacise jane serbe e jo kroate, turqit e Bullgarise jane turq e jo bullgare,hungarezet e Serbise jane hungareze e jo serbe...... shqiptaret e Maqedonise jane shqiptare e jo maqedone, shqiptaret e Kosoves jane shqiptare e jo kosovare, shqiptaret e Presheves jane shqiptare e jo serbe. Prandaj edhe perdorimi i termit "kosovare" do te ishte i gabuar sikurse edhe termi maqedone per shqiptaret e Maqedonise.

Betimi i Hipokratit
    Anėtarėsuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    po ua them perseri se ne shqiperi e thone pa te keq maqedons.tani ka ndryshuar puna jane shuuuume te rralle ato qe se dine kete gje.
    po ju them nje kuriozitet ato qe jetojne ne tirane mund ta shohin nese sju ka bere pershtypje.kete vere isha ne tirane dhe po shihja vendet qe kam pas nejt dikur (12 vjet kam jetu ne tirane) ,e nejse vajta tek behari pasticeria qe e ka nje tetovar ne rrugen e durresit dhe ato ishin ndare jane bere dy pasticeri ngjitur me njera tjetren me te njejtin emer. dhe ky miku yne nga tetova e di si e ka shkruajt tek xhami
    behari origjinal ( MAQEDONSI) o zot sa kam qesh.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  3. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  4. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  5. Ēėshtja Ēame
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •