UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Kali nė rolin e qenit shoqėrues pėr myslimanen e verbėr
Familja e tė verbrės Mone Ramouni nga Detroiti nė SHBA nuk e lejoi ta mbante njė qen shoqėrues, por pėr habi, ata nuk u shqetėsuan fort kur asaj i lindi ideja ta blejė njė kalė tė vogėl.
Vajza 27 vjeēare kurseu tre vjet pėr tė blerė kalin e racės sė vogėl i dresuar ta shoqėrojė atė. Kali i ndihmon tė hyjė dhe tė dalė nga autobusi, e udhėheqė nėpėr qytet, ndėrsa ka mėsuar qė i qetė tė ulet dhe tė presė nė ambiente tė mbyllura.
Mona dhe prindėrit e saj myslimanė nuk e lejuan ta mbante njė qen shoqėrues, i cili do tė jetonte me ta nė shtėpi, pasi kjo kafshė vlerėsohet si e papastėr. Megjithatė kalin trevjeēar i gjatė vetėm njė metėr dhe i rėndė 70 kilogramė e pranuan krahėhapur, shkruan gazeta Mirror.
Studentja Ramouni e humbi shikimin pas lindjes dhe gjithmonė ėshtė detyruar tė varet nė njėrin prej anėtarėve tė familjes sa herė ka dashur tė dalė jashtė shtėpisė.
Nė njė moment mendoi se jeta e saj ka marrė fund, mirėpo tash kur ka kalin Cali, Mona sėrish ėshtė optimiste dhe beson se gjithēka ėshtė e mundur.
Shumė myslimanė mendojnė se qeni mund ta prishė abdesin, por kali vlerėsohet si kafshė e pastėr. Kali mund tė jetojė deri nė 30 vjet, qė ėshtė dy herė mė shumė se qeni. /Telegrafi/
Praises due to the most high, Allah
Praises due to the most fly, Prada
Baby, I'm magic, ta-dah
Kureshtje naive nė rubrikėn "Pyetje-Pėrgjigje'' tė njė forumi islamik.
TOP 5
1.Pyetja>>PėrgjigjaA ka mundsi me di se a ėshtė e lejume mi i deponu(me shti parat ne bank)
A ka mundsi me di se a ėshtė e lejume mi i deponu(me shti pare ne bank)pare ne bank ku atu nuk ka kamat ne ato pare veq per mi i rruaj paret.2. Pyetja:Falenderimi i takon Allahut paqja dhe mėshira e Allahut qoftė mbi pejgamberin dhe mbi gjith ata qė ndjekin rrugėn e tij.
Nuk lejoht qė parat tė shtihen ose tė ruhen nė banka jo islame dhe nėse nuk ka kamat,pėr shkak se ti me parat tua i ndihmon pabesimtarėt se me parat e bankės punojn lloj lloj punėsh,tė cilat mund tė vin nė kundėrshtim me islamin apo mund tė jen jo tė lejuara etj.
Allahu e di mė sė miri
Ebu SeudaPėrgjigje s'ka akomaA lejohet tė lyhet apo ngjyroset mjekrra me kaan tė zezė?
Selamu Alejkum... Desha tju pyes e nėse kishit pas mudsi mem dhan pėrgjegje
A lejohet tė lyhet apo ngjyroset mjekrra me kaan tė zezė
3.Pyetja:>>Pėrgjigja:Me i shti gjelat me luftu mes veti, eshte haram, po a ka argument?
Es selamu alejkum.
Hoxh i nderuar ajo qka po me interson eshte:
Une e di qe mi shti gjelat me lufuar ndermjet veti eshte haram,por ka nga disa njerz(Musliman),te cilet e bjen kete gjynah,dhe nje dit kur i thash njerit ma se eshte haram,ai me tha:"A ki argument nga Kurani dhe Suneti,qe eshte e ndalume?,une i thash nuk ben me ba zullum,per shkak se Allahu ka then "Mos beni fesad ne tok",Ai ma kthey,"Allahu ka then ne Kuran,"kafshet,shpezet i kom krijuar qe per njeriun te defrehen me to",ndersa nuk ka ardh as nje argument,apo t pakten ju spo mundeni me ma gjet asnje argument konkret per ket mesele,andaj si me than qe eshte haram".
Hoxh i nderuar,pytja ime eshte a kishe pasur mundesi mem tregu argumente nga Kurani dhe Suneti,per ket mesele,dhe me qfar keshile ju kishe drejtuar atyre qe e bejne ket haram.
Hoxh i nderuar te kisha lut,qe te mos hezitosh qe te me gjesh sa me shum argumente mbi ket pun,qe e ndalojne ket veper te shemtuar.
Paqja dhe meshira e Allahut,qoft mbi te udhzuarit.
Allahu te shperbleft.
Es selamu alejkum.4.Pyetja:Alejkum selam vella i nderuar ne Nxitja e xhelave ti kacafyten mes vete, apo e kafsheve tjera eshte e ndaluar, dhe ajo qe dijm eshte se nuk ka divergjenca mesin e dijetarve se kjo gje eshte e ndaluar. Nxitja e kafsheve dhe shtazeve te kacafyten mes vete dhe shikimi i tyre ka gjakosen eshte defrim qe e bejne njerzit e pameshirshem ndaj kafsheve, kurse ne jemi obliguar te jemi te meshirshem edhe ndaj kafsheve. Eshte transmetuar nga Ibn Umeri ne hadith te saket se Pejgamberi ka ndaluar qe kafsha te mirret si shenje per te gjuajtur. Gjithashtu ka porositur Pejgamberi salallahu alejhi we selem qe njeriu te mpreh mjetin e tij kur te therr kafshen. Prandaj fjala se kafshet jan defrim per ne, nuk na jep te drejten per ti munduar. pejgamberi salallahu alejhi we selem kaloi prane nje gomari qe i kishin djegur ne fytyr (si shenj per te ditur i kujt eshte) tha Allahu e mallkoft kush e ka bere kete. Andaj nxitja e kafsheve te kacafyten mes vete eshte e ndaluar me argumente te pergjithsme sepse mundon kafshet, dhe nuk ka asnje dobi. Kjo eshte ajo qe e thone dijetaret musliman per me shum kuhs deshiron mundet ti kthehet librave te fikhut. Reth kesaj eshte transmetuar nje hadith nga Ebu Daudi dhe Tirmidhiu se ibn Abasi ka thene: Ka ndaluar Pejgamberi salallahu alejhi we selem nxitjen e kafsheve (per tu kacafytur mes vete), Shejkh Albani ne Daif Sunen ebi Daud ka permendur se hadithi ka dobesi ne zingjir. we selamu alejkum
Allahu e di mė sė miri
Hadi>>Pėrgjigja:A eshte harrame me thy imella ?
A eshte harrame me thy imella5.Pyetja:Alejkumselam ve rahmetullah
Sa i pėrket webfaqeve tė cilat nuk kanė ndonjė gjė fyese ndaj Islamit, nuk lejohet thyerja e tyre, dhe gjithashtu theyrja e emailave privat ėshtė e ndaluar, ngase ajo ėshtė nė dėm tė muslimanėve, apo nė dėm tė njerėzve nė pėrgjithėsi.
E nėse Allahu tė ka dhėnė talent nė kėtė aspekt, atėherė mundohu qė tė ndihmosh dhe ta shfrytėzosh atė aty ku Allahu ėshtė i kėnaqur, duke mos i shkaktuar dėm askujt.
Allahu e di mė sė miri
Ebu Hamza El-AlbanijS'ka pėrgjigje :/Si duhet te behet nje varr per te vdekurin me arkivol apo me drrasa ?
Es selam alejkum i kam dy pyetje rreth varrit se si duhet te behet nje varr per te vdekurin me arkivol apo me drrasa si i kam pa do do dhe pyetja e dyt esht mbi varr a esht haram me zbukuru vendin perreth me mermer te llojllojshme si.psh ne form zemre ne form te shqiponjes ne form te palmes etj etj dhe te shkruara ne to emri dhe foto es selam alejkum
Dhe pyetja e muajit :A eshte hallall mastrubimi, nese gruaja mastrubon tek burri ?
selam alejkum
a mund te me tregoni se a osht hallall mastrubimi, nese gruaja mastrubon tek burri ?![]()
Elegance is an attitude.
hahahahahahahahahahahahahahahahahah...
S'kam komente...
Edhe pse ti nuk ia arrin ta kuptosh, aty fare qarte del ne pah se femra eshte me poshte mashkullit, e dashur islamike!!Nga ana tjeter, flitet per martesen, me te njejten mendesi te kohes se Muhes,jo me fč e jo pa fč, pa marre parasysh ndjenjat e personave qe do te bashkohen per te krijuar nje familje!!
Jarigas
Krijoni Kontakt