Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20

Tema: Transit viza

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2006
    Postime
    68

Transit viza

Pershendetje,
    Si shume prej jush ne kete forum dhe une jam nje bashkeatdhetare qe jetoj ne Hollande.
    Ne vjeshten e ketij viti kam planifikuar te shkoj me pushime ne Shqiperi, kete here kam planifikuar te shkoj me makine nga Gjermania, Austria,Slovenia, Kroacia, Bosnia Hercegovina, Mal i Zi, por nuk jam e sigurt nese kam nevoje per transit visa.
    A di ndonjeri pre jush nese duhet trasi visa, pra une kam leje qendrimi ne hollande qe mund te udhetoj ne shtete e EU, por nuk e di nese ne Kroaci, Bosnia, kam nevoje per vize.
    Do te ishte ndihmese per mua nese ju do te kishit ndonje informacion ne lidhje me kete pyetje, ose qofte dhe ndonje koment ne lidhje me udhetimin me makine ne shqiperi, pra nese keni eksperienca te tilla do te ishit te mirepritur ti tregonit.
    Me respekt lela

i/e regjistruar Maska e zenusi
    Anėtarėsuar
    10-08-2006
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    30
    Pėrshendetje e nderuar.
    Pėr kėtė qėshtje mundė lehtė dhe sigurtė tė konsulltohėsh me pėrfaqsit diplomatike dhe konzullore tė vendeve pėrkatėse nė vendin ku jetoni.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2006
    Postime
    68
    Shume faleminderit per per pergjigjen,
    Kam kontaktuar konsullatat perkatese te shteteve ne te cilat duhet te kaloj dhe nje njera (kroacia) me thone qe nuk kam nevoje per vize transit dhe konsullata e Bosnies me thone qe kam nevoje per vize transit.
    Do tju isha mirenjohese nese dikush ka experienca te kete udhetuar nga kroacia, Bosnia dhe te me tregonte dicka rreth transit viza apo qofte dhe udhetimi ne pergjithesi.

i/e regjistruar Maska e zenusi
    Anėtarėsuar
    10-08-2006
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    30
    Ėshtė ma se e sigurt se nėse ke leje qendrimi nė njė shtet tė BE,atėher gjithėsesi mundė tė kalosh pa pengesa edhe nė shtetet tjera qė synijn tė hyjn nė BE, e posqėrishtė nė ato qė i cekėt mė lartė.
    Tė deshiroj rrugė tė mbar dhe pushim tė kė kėndshėm.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2006
    Postime
    68
    Citim Postuar mė parė nga zenusi
    Tė deshiroj rrugė tė mbar dhe pushim tė kė kėndshėm.
    Faleminderit shume

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Citim Postuar mė parė nga Lelab
    Pershendetje,
    Si shume prej jush ne kete forum dhe une jam nje bashkeatdhetare qe jetoj ne Hollande.
    Ne vjeshten e ketij viti kam planifikuar te shkoj me pushime ne Shqiperi, kete here kam planifikuar te shkoj me makine nga Gjermania, Austria,Slovenia, Kroacia, Bosnia Hercegovina, Mal i Zi, por nuk jam e sigurt nese kam nevoje per transit visa.
    A di ndonjeri pre jush nese duhet trasi visa, pra une kam leje qendrimi ne hollande qe mund te udhetoj ne shtete e EU, por nuk e di nese ne Kroaci, Bosnia, kam nevoje per vize.
    Do te ishte ndihmese per mua nese ju do te kishit ndonje informacion ne lidhje me kete pyetje, ose qofte dhe ndonje koment ne lidhje me udhetimin me makine ne shqiperi, pra nese keni eksperienca te tilla do te ishit te mirepritur ti tregonit.
    Me respekt lela
    Ne se je nenshtetas Hollandes , nuk ke nevoje fare per vize , e ne se ke pashaport Shqipetare me vize Hollandese duhet te marresh patjeter vize ne ambasaden Kroate dhe Bosnje si tranzit . Do kesh parasysh dhe dekumentat e makines te jene te rregullta dhe sigurimi per jasht shtetit per makinen , dhe sidomos per Kroacin , Bosnjen dhe Malin i zi duhet te jete i shenuar ne kete sigurim , pasi ne sigurimet normale nuk i perfshijn disa shtete te Jugosllavise qe jane ndare vitet e fundit .

Udhetimi eshte pak i lodhshem , pasi eshte rreth 20 ore , por po te kesh dhe nje person te dyte qe mund te nderroje ne udhetim , mund ta kesh me te lehte .

Udhetimi eshte pa probleme , rruga eshte shume e mire , dhe ne kufi te Shqiperise hyn pa pritur radhe si ne Durres apo Kakavije qe presin rradhe te gjata .

Planifikoje qe Jugosllavin ta pershkosh diten , jo per ndonje gje po te jesh i sigurte .

Duhet te interesohesh mire per nje harte te mire per kete udhetim , pasi diku afer Kroacis eshte nje kalim me anije qe te nxjerr me shpejt dhe te fut ne atostrate , ne se nuk arrin te gjesh kete rruge , do detyrohesh te pershkosh nje vend malor qe nuk ka mbarim . Ky udhetim mund te jete afersisht aty ke 1963 km Amsterdam deri ne Shkoder .

ps . Me kane thene se dritat e makines duhen te jene ndezur dhe diten , ndryshe ka mundesi te hash ndonje gjobe .

Kaq , per sa kam degjuar nga nje miku im qe udhetoi me familjen e tij per dy jave dhe pershkoi kete rruge .

Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2006
    Postime
    68
    Shume faleminderit Alba,
    Akoma nuk jam e sigurt nese kam nevoje per vize sepse une kam leje qendrimi (residence permit) ne Hollande per nje periudhe 4 vjecare (dmth, eshte e vlefshme deri ne 2010.
    Dhe si shkruajta me siper qe kur kontaktova konsullatat perkatese te ketyre shteteve, Kroacia me tha qe nuk kam nevoje per vize dhe Bosnjia me thote qe kam nevoje per vize, pra se di se cfare duhet te bej, dhe aq me teper qe konsullata e Bosnjes ne Hollande eshte nje zyre formale qe nuk di te te jape asnje lloj pergjigje dhe te drejton te konsullata ne Bruksel,

Shume faleminderit te gjitheve

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anėtarėsuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Shume faleminderit Alba,
    Akoma nuk jam e sigurt nese kam nevoje per vize sepse une kam leje qendrimi (residence permit) ne Hollande per nje periudhe 4 vjecare (dmth, eshte e vlefshme deri ne 2010.
    Dhe si shkruajta me siper qe kur kontaktova konsullatat perkatese te ketyre shteteve, Kroacia me tha qe nuk kam nevoje per vize dhe Bosnjia me thote qe kam nevoje per vize, pra se di se cfare duhet te bej, dhe aq me teper qe konsullata e Bosnjes ne Hollande eshte nje zyre formale qe nuk di te te jape asnje lloj pergjigje dhe te drejton te konsullata ne Bruksel,

Shume faleminderit te gjitheve
    Nuk do te kushtoje asgje nese e nxjer vizen tranzite te Bosnjes..Nese te kerkojne bere ashtu sic thone ata...

p.s Gjate ardhjes ne Shqiperi mund te shmangish Bosnjen si vend tranzit..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2006
    Postime
    68
    [QUOTE=p.s Gjate ardhjes ne Shqiperi mund te shmangish Bosnjen si vend tranzit..[/QUOTE]

Nenkupton udhetimin me target Itali - Shqiperi apo ke ndonje ide tjetere?

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anėtarėsuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Nenkupton udhetimin me target Itali - Shqiperi apo ke ndonje ide tjetere?
    Nese Bosnja te paraqet problem mund te shfytezojsh rrugen Kroaci -Serbi-Maqedoni-Shqiperi.

Ja nje link eshte autokarta e Evropes besoj se do te ndihmoje pak rreth orientimit ne hapsire kurse per tranzit vizen nuk mund te ndihmoj asgje.

http://www.viamichelin.com/viamichel...MaHomePage.htm

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Plaga e prostitucionit
    Nga ALBA nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 90
    Postimi i Fundit: 03-12-2004, 15:09
  2. Sic Transit Gloria...Glory Fades
    Nga Lit nė forumin Krijime nė gjuhė tė huaja
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-01-2004, 18:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •