Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 35
    i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anėtarėsuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Pse?
    Mendoni se ka gjera te pacaktuara ne islam?
    ka gjera te padefinuara ne Islam?
    pse sipas jush shkenca e fikhut nuk eshte shkence Islame apo na qenka ceshtje meth'hebi?

nese eshte ashtu, ateher pyes: a doni te zhvillojme nje bisede vellezerore tani ne kete faqe?
    nese po, me tregoni:
    Si e komentoni hadithin e pejgamberit a.s.
    Ska namaz pa kendimin e suretul-fatiha ?
    urtėsia

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga flaibi
    selam alejkum vellezer dhe motra.
    Kam lexuar disa libra per menyren e faljes se namazit dhe shikoj disa gjera jane ndrzshe ne nje liber e ndryshe ne librin tjeter.si psh,
    diku thuhet qe ikameti para namazit farz eshte njelloj si ezani vec se kendohet me shpejt ndersa diku tjter thuhet qe eshte i shkurtuar dmth
    ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER
    ESHHEDU EN LA ILAHE IL ALLAH
    ESHEHDU ENNE MUHAMEDEN RESULULLAH
    HAJE ALA SALAH HAJE ALA FELAH
    KAD KAMETIS SALAH KAD KAMETIS SALAH
    LA ILAHE IL ALLAH:
    SI DUHET KENDUAR PERFUNDIMISHT SI EZANI APO NE KETE FORME???????
    E dyta:kur ngrihesh nga rukuja diku thuhet RABENA VE LEKEL HAMD e diku tjter rabena ve lekel hamd.hamden kethiren tejeben mubareken fihi??cila nga keto te dyja:?
    E tretabasi ben sexhden e pare dhe ngrihesh diku thuhet rabigfirli,rabigfirli e diku tjeter Allahum megfirli ver hamni vahdeni ve afeni ve rafani ve burni ver zuhni?cilen nga keto te dyja?
    dhe e fundit desha te di kur dikush falet ne shtepi vetem a kendohet ezani para namazit?dhe nese e fal namazin me vonese kendohet ezani`?Po kur falet vetem namzi farz kendohet ezyni dhe me pas ikameti?
    me falni nese u zgjata dhe me falni per pyetjet po thjsht dua te di cila eshte e pranueshme nga keto dy menyra qe thashe pak me siper.
    ju faleminderit Allahu ua shperblefte

SElam!

se pari te pergezoj qe ke pyetur te kerkosh ndihme per te tilla ceshtje. pergjigja ime eshte shume e thjeshte. KERKO NE BASHKESINE ISLAME TE CILES I TAKON NJE LIBER TE THEJSHTE QE E KA EMRIN ILMIHAL aty te tregohen me se miri se si duhet falur namazi, si therritet ezani e si ikameti, cfare thuhet mes dy sexhdeve etj etj etj.

Ky liber eshte i shkruajtur mbi bazat e shkolles se jurisprudences Hanefite ise sic njihet ndryshe Fikhut Hanefi. Nese i pembahesh atij libri je ne rregull. Kerkoje librin e lexoje vete.

Sa i perket atyre qe degjon lart e poshte se kjo eshte kshu nuk eshte ashtu etj etj... mos i lejo te te corodisin. Ti i takon grupit te muslimaneve Ndjekes, qe do te thote Dijetari i shkolles se ciles i takon (I gjith Ballkani eshte HAnefi) Ebu Hanifja ka thene keshtu edhe ti e ndjek ate qe ka thene ai. Nuk i takon nivelit te dijetareve e aq me pak te Muxhtehidinve qe te lodhesh koken me gjera te tilla.

Edhe nje here lexo ILMIHALIN e aty do t'i marresh pergjigjet.

Selam
    RIPPR

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Ti fatof !!

Nasrudin Albani eshte marre me hadithin.. disa thojne qe ka qene dijetar i madh e disa nuk e njohin per te tille.... gjithsesi nuk dua te hyj ne polemike rreth Albanit desha vetem te them qe jan Fukahate ata te cilet tregojne mbi Fik'hun .

P.S Mendoj qe hapsi i temes e ka marre pergjigjen e diskutimi ne l,idhje me kete nuk ka nevoje te vazhdoje.
    RIPPR

Anėtarėsuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Citim Postuar mė parė nga Acid_Burn
    Ti fatof !!

Nasrudin Albani eshte marre me hadithin.. disa thojne qe ka qene dijetar i madh e disa nuk e njohin per te tille.... gjithsesi nuk dua te hyj ne polemike rreth Albanit desha vetem te them qe jan Fukahate ata te cilet tregojne mbi Fik'hun .

P.S Mendoj qe hapsi i temes e ka marre pergjigjen e diskutimi ne l,idhje me kete nuk ka nevoje te vazhdoje.
    Acid Burn, perseri u takuam,
    vertet je korekt dhe i sinqert, jemi ne zort kur nuk cmohen institucionet perkatese, a nga ana tjeter flasin per unitet duke ber percamje.
    e kam fjalen per vehabijte, kadjanite, selefistet, ...
    pergjigja juaj perputhet me ate qe kam shkruar edhe une.
    urtėsia

Allahu te shikon kudo.... Maska e i fundit
    Anėtarėsuar
    22-05-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    244
    Citim Postuar mė parė nga flaibi
    selam alejkum vellezer dhe motra.
    Kam lexuar disa libra per menyren e faljes se namazit dhe shikoj disa gjera jane ndrzshe ne nje liber e ndryshe ne librin tjeter.si psh,
    diku thuhet qe ikameti para namazit farz eshte njelloj si ezani vec se kendohet me shpejt ndersa diku tjter thuhet qe eshte i shkurtuar dmth
    ESHHEDU EN LA ILAHE IL ALLAH
    ESHEHDU ENNE MUHAMEDEN RESULULLAH
    HAJE ALA SALAH HAJE ALA FELAH
    KAD KAMETIS SALAH KAD KAMETIS SALAH
    LA ILAHE IL ALLAH:
    SI DUHET KENDUAR PERFUNDIMISHT SI EZANI APO NE KETE FORME???????
    E dyta:kur ngrihesh nga rukuja diku thuhet RABENA VE LEKEL HAMD e diku tjter rabena ve lekel hamd.hamden kethiren tejeben mubareken fihi??cila nga keto te dyja:?
    E tretabasi ben sexhden e pare dhe ngrihesh diku thuhet rabigfirli,rabigfirli e diku tjeter Allahum megfirli ver hamni vahdeni ve afeni ve rafani ve burni ver zuhni?cilen nga keto te dyja?
    dhe e fundit desha te di kur dikush falet ne shtepi vetem a kendohet ezani para namazit?dhe nese e fal namazin me vonese kendohet ezani`?Po kur falet vetem namzi farz kendohet ezyni dhe me pas ikameti?

Alejkum selam ue rahmetullah ue berekatuhu.
    O vellezer nuk keni arsye perse te diskutoni nderkohe qe tema eshte e lire dhe e shpjeguar.
    Nuk ka ndonje problem nqs ne nje liber e ka diq me shume e nje tjeter me pak,nqs se keto jane te bazuara ne hadithet e Muhammedit (alejhi selam) eshte sunet qe te veprohen te dyja menyrat,pra nuk duhet ti ngushtojmje gjerat qe jo vetem keshtu dhe jo vetem ashtu,meqe Profeti yne (alejhi selam) i ka praktikuar te dyja,tre,...n menyra dhe ne do i praktikojme,dhe kjo nuk eshte e detyrushme mjaftohesh me njeren cilen do,porse nese duam qe te marim sevapin e praktikimit te je sunneti atehere duhet qe ti veprojme dhe menyrat e tjera.

Sa per flaibin te gjitha ata menyra qe ke permendur egzistojne dhe jane te transmetuara,pra mund te veprosh cilen te duash,ate qe e ke me te lehte apo te pelqen.
    me mire vone sesa kurre....

1123581321 Maska e DjJ
    Anėtarėsuar
    06-06-2006
    Postime
    58
    Ej vellezer me pergjigjet tona jam i bindur se pyetesi tashme ka dale edhe me i coroditur se me perpara.
    Prandaj them se jo me kot thone se per muslimaet e thjeshte ndjekja e nje medhhebi eshte vaxhib.
    prandaj nje qe e njeh mire medhhebin hanefij te japi nje pergjigje te sakte e te perfunduar dhe te tjeret te mos shkruajne me pasi nuk ishte qellimi te diskutonin sa forma namazi ka dhe cilen duhet ndjekur por ti jepnim pyetesit nje pergjigje ne menyre qe edhe ai te sqarohej.
    kam frike se ky diskutim ne vend qe ta orientoje do ta corodise (sic thashe ne fillim)
    rendesi per te ka qe te falet! diskutimet e tjera nuk jane per kete teme
    Gjithsesi Allahu jua shperblefte me te mira pasi jam i bindur se nijeti ishte per te mire.
    Selam

i/e regjistruar Maska e flaibi
    Anėtarėsuar
    02-08-2005
    Postime
    42
    selam alejkum
    ju faleminderit te gjitheve dhe Allahu xh,sh ua shperblefte me te mira ne kete bote e ne tjtren.
    desha te pyes dhe dicka por pa dashur te hap mini polemika ketu sepse nuk eshte mire.
    Kam lexuar qe kur myslimani falet sexhdeja eshte momenti me i pelqyshem qe besimtari te beje lutje apo te kerkoje nga Allahu dicka per kete apo boten tjter.Diku me lart lexova qe ne namzin farz nuk lejohen lutjet ne gjuhen amtare.A eshte e vertete kjo?
    selam

Anėtarėsuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Ne momentin e sexhdes besimtari apo besimtarja eshte me afer Allahut xh.sh.
    kurse lutjet behen pasi qe e falim farzin.
    Edhkuri edhkurukum, veshkuruni ve la tekfurun.
    Zoti thote: thirmeni dhe une u pergjigjem
    dmth. lutuni se une u pergjigjem.

pra lutjen e leni pas namazit kur eshe behet duaja - lutja shqip apo ne te cilen gjuhe te doni.

shpresoi se keni ngel e kenaqur nga pergjigja?
    urtėsia

Anėtarėsuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    kerkoj falje per gabimin teknik qe e kam bere me siper dhe e korigjoi me kete ajet:

Allahu xhel-le shanuhu nė Kur’anin Famėlartė thotė:

UD’UNI ESTEXHIB LEKUM” - “Mė thirrni mua (kėrkoni prej meje), Unė ju pėrgjigjem.” (Gafir, 60)
    urtėsia

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-11-2005
    Postime
    14
    Ne sexhde kerko cfare te duash ,ne cilen gjuhe ta duash.pasi te thuash "subhane rabbijel eala"kerko cfare te duash.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Medh'hebet ne Islam.
    Nga ERIKSON nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2009, 17:07
  2. Harward LAB jep mendim mbi hakers!
    Nga qoska nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-06-2006, 06:14
  3. Mendim
    Nga Veshtrusja nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 31-05-2006, 01:25
  4. Me jepni nje mendim
    Nga DKulla nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-01-2005, 03:40
  5. Pse ndryshon mendim Muhamedi?
    Nga Hyllien nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 22:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •