Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 54
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Tek Mat:22: Jezusi na jep nje shembelltyre mjaft te qarte, ne lidhje me temen ne fjale. Jezusi thote se, nje mbret do te martonte birin e tij dhe keshtu ai pregatiti nje dasme te madhe. Pasi i beri te gjitha gati, ai con sherbetoret e tij per te theritur te FTUARIT. Pasi sherbetoret vajten dhe ju thane te FTUARVE qe te vinin ne dasmen e birit te mbretit, disa prej tyre refuzuan te vijne ne dasme, duke nxjere probleme te ndryshme. Pra ata pa e perfillur FTESEN e Mbretit, shkuan secili ne PUNE te vet. Bile Jezusi thote se disa prej sherbetoreve te mbretit i rrahen dhe i vrane. Keshtu mbreti kur digjoi se cfare kishin bere te FTUARIT ndaj sherbetoreve te tij, dergoi ushtrine e tij per ti shfarosur ata gjakesore.

Kjo eshte pak a shume pjesa e pare e kesaj shembelltyre. Jezusi na tregon se te FTUARIT jane pikerisht ata te cileve ju takon FTESA dhe VENDI ne DASMEN e Birit te mbretit. Izraeli eshte populli i perzgjedhur i Perendise, dhe atij i takojne FTESA dhe VENDET ne kete DASME. Perendia dergoi profetet e tij ne kete popull, te cilet ne plot raste i persekutuan dhe i vrane, per faktin se ky popull ishte "qafeforte". Vete Biri i Perendsie Zoti Krisht, ju deshmoi ASHPERISNE e zemres Izraelit, duke ju thene se, i hapa krahet e mij drejt jush, por ju me refuzuat. Cfare tregon ky fakt? Pikerisht Izraelit i ka ndodhur nje NGURTESIM ne ZEMER, thote Pali tek Romaket. Ai nuk ecen permes BESES ne Krishtin, por ecen ne drejtesine e tij, simbas veprave te ligjit. Ky fakt beri qe ata te zene Birin e vetmelindur te Perendsie dhe ta kryqezojne me duart e te pabeseve.

Perendia, edhe pse Izraeli vepro keshtu duke mosnjohur HIRIN e Perendsie i cili u rrefye me ane te Krishtit, nuk e hodhi poshte popullin e Tij. Beselidhja e tij me Abrahamin dhe pasardhjen e tij, ishte nje beslidhje e perejtshme. Kur Perendia beri beslidhjen, izraeli ende nuk ishte krijuar, pra ky fakt na deshmon se, besalidhja e Perendise nuk varet nga faktori njeri, por varet nga cka Perendia premton dhe ben. Kur ne vijme ne Krishtin duke u dorezouar ne doren e tij, ne kemi hyre ne kete BESLIDHJE duke u bere pjese e perjetshme e saj. Qe nga ky cast te gjitha "urat" pas nesh jane shkatruar, dhe nuk ka me kthim prapa. Veshtrimi dhe rruga jone eshte vetem Krishti. Ai i krishtere i cili ende nuk ka erdhur ne kete perfundim, duhet te shohe serizisht se ne besen e tij mungon JEzusi i Gjalle, Sheptimtiari i Perjetshem. Ka plot te krishtere te cilet e shohin besen ne Krisht, si nje aftesi te tyren, dhe jo si FRUT te Frymes se Shenjte.

Kjo ben qe keta lloj te krishteresh te deshmojne dhe te thone se, shpetimi eshte dicka qe i krishteri edhe mund ta humbase kur bije nga besimi. Mbase po dal pak nga tema, por nje mendim i tille, vjen gjithmone prej nje bese qe beson ne Krishtin, por qe ende Jezusin se ka TAKUAR.
    Nje dite pasi e digjova nje te krishtere, i cili me tha: shpetimin mund ta humbase i krishteri nese ai bije nga besimi. Vargu qe me erdhi nderment ishte pikerisht nga psalmisti David, i cili thote: Edhe nese Bie, Zoti do te me ngreje. Cfare na deshmon Zoti permes fjaleve te Davidit? Kete deshmi na e sqaron

Jezusi shume qarte tek ungjilli pas Gjonit, ku fuqishem dhe ne nje siguri te plote na thote:
    "Askush nuk do te mund tju rrembeje nga dora ime."

Tek fjala e Zotit kam gjithmone SIGURI, dhe pikerisht kete ma jep BESA e gjalle e Krishtit, e cila vepron tek une, jo ne saje te aftesive te mija, por ne saje te Fuqise se Perendise.

Le te kthehemi tek shembelltyra e dasmes se mbretit.
    Permes shembelltyres Jezusi i tregon Kishes, se, te FTUARIT jane pikerisht ata te cileve ju eshte bere edhe premtimi. Bibla thote se, Jezusi erdhi tek te tijte, por te tijte nuk e pranuan. Vendet ne DASME ishin te rezervuara per te TIJTE, qe ne kete rast jane Izraeli. Por cfare ndodhi me te FTUARIT? Gjithsecili e rrefuzoi FTESEN. Pra Perendia na deshmon se FTESA ishte per Izraelin dhe jo per johebrenjte. Por cfare solli RREFUZIMI i tyre?

Ne pjesen e dyte te shembelltyres Jezusi thote se, Mbreti pasi mesoi se shume te ftuar e rrefuzuan ftesen e tij, ju tha sherbetoreve te tij:
    " Dasma eshte GATI, por te FTUARIT nuk ishin te DENJE. Shkoni ne UDHEKRYQE dhe ftoni ne dasme kedo qe te gjeni."

A e kini menduar ndonjeher se, nese te FTUARIT do te kishin erdhur ne DASME dhe te kishin zene vendet, cfare do te ndodhte me ne qe rinim ne UDHEKRYQ????
    Jezusi na deshmon plotsisht se, fale RREFUZIMIT te te FTUARVE, te cileve ju TAKONTE PLOTESISHT vendi ne dasme, solli nje mundesi tek johebrenjte, te cileve nuk ju TAKONTE vendi ne dasme. Pra ne te gjithe johebrenjte, PERFITUAM ne saje te HIRIT dhe meshires se Zotit, per tu bere PJESTARE te DASMES, duke hyre ne PJESEN qe ju takonte te FTURAVE. Pra ne johebrenjve nuk na takonte AZGJE, sepse nuk na u premtua AZGJE. Kjo beri qe Jezusi ti thoshte gruas siriane se, "buka e femijeve nuk mund tju hidhet kelysheve te qenve". Shume njerez ndjene ofendim nga keto fjale te Krishtit, por kjo mban nje te vertet te madhe ne deshmi te vet. Guraja siriane, e cila ishte johebre (dmth e paftuar), e kuptoi thelbin dhe qellimin e ketyre fjaleve te Krishtit, prandja i tha: edhe kelyshet mund te hane nga therimet qe bijen nga tavolina e zoterinjve. Dhe Jezusi e tregoi kete shembull te BESIMIT ne mbare Izraelin. Ajo e kuptoi dhe pranoi se BUKA ishte VETEM per FEMIJET dmth Izraelin, por edhe te huajt mund te hanin nga ato qe binin nga tryeza e tyre. ( kuptoni mesimin)
    Izraeli ishte populli te cilin Zoti perzgjodhi, dhe i beri te gjitha premtimet. Zoti eshte i DURUESHMe( makrothimios) deri ne fund. Ai nuk mund te MOHOJE dhe te shkele premtimin dhe beslidhjen e tij. NEse Izraeli eshte ende i NGURTESUAR, kjo nuk do te thote qe Zoti ta braktise ate. Ai do ta MBAJE ate deri ne fund, sepse BESLIDHJA e tij eshte e perjetshme.

Askush prej nesh nuk e priste dasmen e birit te mbretit, sepse nuk ishmi PJSETARE te sojit te tij. Ne endeshim nder udhekryqet e jetes, pikerisht si njerez qe kishim HUMBUR udhen e JETES. Ne nuk njihnim Perendine, sepse nuk ishim me te. Por kur sherbetoret e mbretit erdhen dhe na gjeten ne UDHEKRYQ( kupto njeri me drejtim te humbur), zemra jone u HAP ne cast, dhe e pranuam FJALEN e JETES, DRITEN qe ndricon RRUGEN e perjetshme.

Tani le te vijme tek pyetja: Perse lutem per Izraelin?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 20-09-2006 mė 13:39

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pershendetje vella Deshmues,

Une mendoj se sa here ne Bibel (Dhjata e Re) permendet Izraeli, aty eshte fjala per Izraelin Qiellor (dmth per ne) jo per Izraelin e mishit.

6 Por kjo nuk do tė thotė se fjala e Perėndisė ra poshtė, sepse jo tė gjithė qė janė nga Izraeli janė Izrael

7 As sepse janė pasardhės e Abrahamit janė tė gjithė bij; por: "Nė Isakun do tė quhet pasardhja jote".

8 Do tė thotė: nuk janė bijtė e Perėndisė ata qė lindin prej mishi, por vetėm bijtė e premtimit numėrohen si pasardhės.

Romakeve 9

Pra, prej Abrahamit linden Isasku dhe Ismaeli, por vetem tek Isaku kaluan premtimet qe ju bene Abrahamit (sepse ai ishte bir i premtimit, dhe jo i mishit).

I njejti parim zbatohet dhe me pasardhesit e Isakut (dmth me Izraelin prej mishi).

Vetem ata qe lindin nga Premtimi jane Izrael, dhe keta jane ata qe kane lindur se lartazi ne Krishtin.

Dhe premtimet iu bėnė Abrahamit dhe pasardhjes sė tij. Shkrimi nuk thotė: "Edhe pasardhėsve" si tė ishin shumė, por tė njė tė vetme: "Dhe pasardhjes sate", pra Krishti.

Galatasve 3:16

Pra, Izraeli i vertete eshte Krishti dhe nepermejt Tij dhe ne
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi
    Se pari dua ti drejtohem zotit Lebeati.
    Se pari te falenderoj qe i kushon vemendje kesaj teme , si dhe qe perpiqesh te japesh ndihmesen tende permes shkrimit tend. Tani ne lidhje me ate qe thua se, lutja per Izraelin nga ana te krishtereve, eshte si shume. Une kam sjelle plot fakte nga fjala profetike ne bibel, ku behet i qarte mesazi qe Perendia i jep kishes se tij, ne lidhje me Izraelin dhe lutjen ndaj tij. E di qe ka dhe plot vargje te tjere ne bibel, ku cdo i krishtere mer mesazh edhe me te plote. Por shoh se nje pjese e te krishtereve, duke mos e vleresuar kete lutje ndaj popullit te Izraelit, qe ne fakt eshte dhe nje thirje qe Perendia i ben kishes se Tij, jo vetem qe nuk luten per Izraelin, por e urrejne ate, duke ecur ne te njejtn "UDHE" ku ecin myslimanet dhe kundershtaret e Krishtit.
    O Deshmues, as qe e pata ndermend te vijoja ket debat, madje e pata harrue, kur nji reputacion i kuq negativ prej teje ma kujtoi.
    Tashti mue nuk me bahet aspak vone per reputacionin tand, (mos kujtosh se po te ankohem) por une shpreha mendimin tim qe ty nuk te paska ardhe aspak per shtat pavarsisht fjaleve te bukura e falenderimeve.

Tashti, edhe njihere po te sqaroj se per te krishteret e vertete nuk ka dallime rracore dhe as etnike, ata jane njisoj perpara Zotit. Qenia hebre apo arab, nuk ka kurrfare randesie, te tille te ka fale Zoti e aty do japesh llogari per veprat e tua.

Tashti, misioni i kombit te Izraelit asht mbylle me ardhjen ne Toke te Jezu Krishtit, prandaj testamenti i Ri e kjarteson mire kete pune, dhe jane te krishteret ata qe kane pranue mesazhin e Krishtit qe do te meritojne edhe shperblimin.

Nese hebrejte jane te krishtere, po.
    Tashti kam une disa pyetje per ty, mundesisht mu pergjigj shkurt:

1) Izraeli i sotshem dhe hebrejte a e pranojne Jezu Krishtin si Mesiah, Zot e perendi?
    2) Nese nuk e pranojne aspak Jezusin, madje shumica e sulmon si mashtrues, atehere cfare i ban izraelitet ma te mire bie fjala se kinezet? Apo afrikanet? Ata te pakten nuke shajne Jezusin e nuk i vene epitete.
    3) A nuk ishin vete hebrejte qe e kryqezuen Jezusin? A kane kerkuar ndonjehere pendese para Zotit per ket pune?

Pra pse u dashka te krishteret te luten per Izraelin (tokesor) ne vecanti?
    Nuk shof ndoj arsye te vecante pervec militantizmit protestant qe duke e lexue Biblen ad-literam i pelqen shume pjeset luftarake te kohes se Davidit.

Shendet, edhe po nuk u pergjegje nuk ka problem...

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak
    izraeli eshte populli i zghedhur i zotit , pavaresisht se hebrejte i permbahen vec judaizmit dhe jo dhiates se re .
    zoti kur ben nje vendim nuk behet pishman dhe i permbahet fjaleve te tij.
    ke paqartesi miku im .
    Po paqartesi po na i sqaron "partia" juej. Tashti une bana disa pyetje e ti pervec emocioneve tua si "mahnitje perballe qendreses", degjimeve ne kishen lokale etj, pergjigje nuk mora.

Une besoj se Zoti i ka krijue te gjith njerezit te barabarte, e jo disa padrone (te zgjedhur) e disa sherbtore detyra e te cileve asht te luten per padronet (te zgjedhunit).

JO! "Cdo berr varet prej kambeve te veta" - thote populli, edhe secili ka me u gjykue prej veprave individuale qe ban.
    I krishteri quhet i tille sepse beson mesazhin e Jezu Krishtit - Zotit qe u vu ne kryq per mekatet e njerzimit, e u ringjall.

Ky asht thelbi!
    Tashti ti me thue, se hebrejte te cilet dikur e vune ne kryq, e sot ose E MOHOJNE, ose e TALLIN, ose e FYEJNE Jezu Krishtin, pra une si i krishter duhet te lutem per ta???!!!

A mos po me thue se ndersa une si i krishter do me refuzohej parajsa nese e mohoj Jezusin, atij qe asht hebre i lejohet, edhe sikur te fyeje e mohoje Zotin?

Ku e ke gjete kete? Se ne Bibel vetem fatkeqesina paten sa here nuk ju binden.

Nji pyetje ma te thjeshte:

1) Cfare konsiderate kane izraelitet per Jezusin SOT? A e pranojne ata ATE?

Shenim:
    Nuk kam kurrfare problemi specifik racor anti-semit. Thjesht mendoj se nuk eshte detyre e krishtere me u lute per popullin e izraelit ma shume se per cilindo popull tjeter, kudo ne bote.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I nderuar Labeati.
    Te me falesh nese je ndjere keq me reputacionin qe kem bere ne shkrimit tend. Kjo nuk ka te beje aspak me personin tuaj, pasi nuk ju njoh. Nuk ndjehem mire nese lendoj dike, qofte dhe padashur, prandaj me fal.

Fillimisht dua tju them se, nuk e kam aprovuar shkrimin tend, per faktin se, shkrimi juaj ka nje paqartesi ne thelbin e asaj qe une po shkruaj( mbase une jam pak i pakuptueshem ne shkrimin tim).
    Se pari , ne asnje vend nuk kam thene se Izraeli eshte popull me i mire se kinezet( dmth johebrenjte). Pra ji i kujdeseshem kur mer referencat. Ajo qe kam thene dhe vazhdoj ta them eshte fakti se, Perendia Zgjodhi kete popull, dhe jo Kinezet( nenkupto johebrenjte). Perendia ju zbulua ketij populli dhe jo kinezeve. Perendia solli Shpetimtiarin me ane te ketij populli dhe jo prej kinezeve. Pra kur flasim ne kete kendveshtrim, natyrisht qe ka nje ndryshim shume te madh midis Izraelit dhe gjithe kombeve.

Ti pyet se, cfare konsiderate kane sot Izrailitet per JEzusin.
    Dihet plotesisht se, ata ende nuk e kane pranuar Jezusin si Mesia, dhe Bir te Perendise. Pikerisht kjo eshte pjese e NGURTEISMIT te tyre, por qe ti dhe une perfituam nga ky NGURTESIM. Prandaj duhet te lexosh me vemendje letren e Romakeve, ku Pali thote: ".....sepse nuk dua o vellezer qe te jeni te paditur NE KETE FSHEHETESI dhe te mbaheni me te larter ne veten tuaj, se i ka ndodhur nje NGURTESIM nje pjese te Izraelit, deri sa te kete HYRE TERESIA E JOHEBRENJVE(te krishteret), dhe keshtu mbare IZRAELI do te SHPETOHET.."

Ja pra lexo fundin: "mbare Izraeli do te shpetohet."
    Asnje kombi Perendia nuk i ka bere nje premtim te tille. Kjo tregon se ne ditet e fundit mbare IZraeli do te pranoje Krishtin, dhe kjo eshte shenja e fundit, kur Krishti te vije. Ja cthote Jezusi per kete:
    " Ja shtepia juaj ( izrael)do te lihet e shkrete. Dhe une po ju them nuk do te me shihni me, derisa te vije KOHA te thoni: bekuar qofte Ai qe vjen ( Jezusi ne ardhjen e tij te dyte) ne emer te Zotit."

Tani KOHA Izraelit ende nuk i ka erdhur, dhe Pali thote se deri sa te vije kjo KOHE per Izraelin, ne Shpetim do te hyje tere PLOTESIA e JOHEBRENJVE. Pra koha per Izraelin do te vije, atehere kur te kete hyre e gjithe plotesia e johebrenjve ne shpetim. Kete kohe e di Zoti dhe numrin e plotesise se johebrenjve qe do te hyjne ne shpetim e di Zoti, prandaj dhe Pali e quan nje "FSHEHTESIRE".
    Tani te pyes: NEse Perendia ende e ruan kete komb per diten e fundit, dhe nuk e ka hedhur poshte, kush je ti apo une qe ta hedhim poshte? Nese Zoti thote: kush prek Izraelin eshte njesoj sikur te kete prekur beben e syrt te tij, cfare tregon kjo per ty dhe per mua? Zoti nuk thote kush prek kinezet apo shqiptaret, por thote :kush prek Izraelin. Pra kjo tregon se ka nje ndryshim midis Izraelit dhe kombeve te tjera. Kjo nuk duhet kuptuar sikur Perendia ben diferencime ne dashuri. Dashuria i do te GJITHA , thote Pali tek korinthasit, dhe Perendia eshte Dashuri, thote Gjoni ne letren e tij. Por ketu kemi te bejme me PREMTIM te Perendise, dhe mbajtje te premtimit deri ne realizim. Pikerisht ky eshte dhe thelbi i ketij shkrimi.

E rendesishme per ne te krishteret eshte, qe cdo kush prej nesh duhet te dije se plani i Perendise me kete komb ende nuk ka perfunduar, prandja dhe duhet te lutemi per ta. Pikerisht ky ka qene dhe mosaprovimi qe une i kam bere shkrimit tend, pasi ti thua se me ardhjen e Krishtit, gjithshka me Izraelin ka perfunduar. Duhet ta kemi mese te qarte se, Premtimi dhe Beslidhja qe Perendia lidhi me Abrahamin ende nuk eshte permbushur. Ato perfundojne kur Jezusi te vije per here te dyte dhe te mare kishen e tij, ku Izraeli, i cili do ta pranoje ne fund JEzusin, do te jete ai qe do te permbushe plotesisht premtimin e Perendsie, gjithmone permes beses ne Krisht.

Izraeli nuk eshte "dega", thote Pali tek romaket. Izraeli eshte "RRENJA dhe PEMA e ULLIRT". Vetem disa "dege" te tij jane krastitur per shkak te mosbesimit ne Krishtin , dhe ne vend e tyre, thote Pali hyte ju hebrenjte qe ishti dege prej ulliri te "eger", por qe u shartuat ne Krishtin. Perdersa Perendia ju shartoi juve qe ishit dege te "ullirt te eger", a nuk mund te shartoje deget e ullir te vet dmth Izraelit, nese ata nuk qendrojne ende ne mosbesim ne Krishtin? Persa i perket Ungjillit, ata (Izrailitet) jane armiq, por per hirin tuaj. Ndersa persa i perket ZGJEDHJES ata jene te DASHUR per HIR te ETERVE, dhe eterit jane Abrahami Isaku dhe Jakobi. A arin te kutposh se ku ndahet Izraeli nga kombet? Te kuptuarit e ketij fakti ka rendesi shume fodnamentale ne besen tone te krishtere.

Po ardhja e JEzusit cfare ben?

Jezusi, thote Pali, nga dy POPUJ,(Hebrenj dhe johebrenj) i beri NJE permes kryqezimit te tij ne kryq. Ky POPULL eshte Izraeli qiellor, Nusja e Krishtit. Kjo tregon se, nuk ka rruge shpetimi ndryeshe per Izraelin, e ndryshe per ne johebrenjte. Rruga per tek Perendia eshte vetem Krishti, si per Hebrenjte dhe per johebrenjte, si dhe hyrja ne shpetim eshte vetem permes BESES ne Krishtin, por Izraeli do ta pranoje Krishtin, thote Jezusi, kura te vije KOHA, e cila eshte dhe shenja e fundit. Amin.

I dashur MAtrix, mendoj se dhe per ty ka dicka reth atyre qe ti kerkon te dish. E rendesishme per ne te krishteret eshte: te dime perfundimisht se, per Perendine nuk ka dy lloj Izraelesh. Ashtu sic nuk ka dy lloj Matrix apo Deshmues para syrit te Zotit. Te gjithe ne, thote Pali, qe besojme ne Krishtin, Krishtin kemi veshur. Dhe ti MAtrix e thua shume bukur ne nje shkrim, kur thua se, Perendia tek ne sheh Krishtin. Keshtu e sheh dhe Perendia Izraelin e sotem. Ai nuk e braktis ate , sepse ne fund kur Jezusi te vije, mbare Izraeli do te pranoje Jezusin Mesi. Dhe Zoti e sheh kete, sepse para tij nuk ka azgje te fshehur.

Para syrit te Tij ne jemi BIJ dhe vetem BIJ. Por qe te vije Qiellori me pare duhet te vije tokesori, thote Pali, prandaj ne erdhem ne kete bote permes Adamit tokesor, dhe vdiqem dhe u ringjallem me Krishtin, ne menrye qe te behemi perjete si Adami Qiellor ( dmthJezusi). Edhe pse jetojme ne kete mish, para Zotit jemi qiellori, sepse mishori vdiq me Krishtin ne kryq. Po Izraeli? Ai ende eshte ne NGRUTESIM, por ky ngurtesim nuk e perjashton ate nga beslidhja e perejtshme. Perendia di FUNDIN, prandja na thote se, kur KOHA te vije Izraeli do te pranoje Krishtin, ne menyre qe te permbushet premtimi, beslidhja dhe fjala e Perendise. Amin.

Ps. Deshiroj qe te kemi nje bisede te hapur dhe te vlefshme, sepse Zoti kerkon qe te kemi harmoni dhe dashuri ne Krishtin Jezus.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 20-09-2006 mė 13:42

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga deshmues
    I dashur MAtrix, mendoj se dhe per ty ka dicka reth atyre qe ti kerkon te dish. E rendesishme per ne te krishteret eshte: te dime perfundimisht se, per Perendine nuk ka dy lloj Izraelesh. Ashtu sic nuk ka dy lloj Matrix apo Deshmues para syrit te Zotit. Te gjithe ne, thote Pali, qe besojme ne Krishtin, Krishtin kemi veshur. Dhe ti MAtrix e thua shume bukur ne nje shkrim, kur thua se, Perendia tek ne sheh Krishtin. Keshtu e sheh dhe Perendia Izraelin e sotem. Ai nuk e braktis ate , sepse ne fund kur Jezusi te vije, mbare Izraeli do te pranoje Jezusin Mesi. Dhe Zoti e sheh kete, sepse para tij nuk ka azgje te fshehur.
    Para syrit te Tij ne jemi BIJ dhe vetem BIJ. Por qe te vije Qiellori me pare duhet te vije tokesori, thote Pali, prandaj ne erdhem ne kete bote permes Adamit tokesor, dhe vdiqem dhe u ringjallem me Krishtin, ne menrye qe te behemi perjete si Adami Qiellor ( dmthJezusi). Edhe pse jetojme ne kete mish, para Zotit jemi qiellori, sepse mishori vdiq me Krishtin ne kryq. Po Izraeli? Ai ende eshte ne NGRUTESIM, por ky ngurtesim nuk e perjashton ate nga beslidhja e perejtshme. Perendia di FUNDIN, prandja na thote se, kur KOHA te vije Izraeli do te pranoje Krishtin, ne menyre qe te permbushet premtimi, beslidhja dhe fjala e Perendise. Amin.
    Ps. Deshiroj qe te kemi nje bisede te hapur dhe te vlefshme, sepse Zoti kerkon qe te kemi harmoni dhe dashuri ne Krishtin Jezus.
    Deshmues, pa dashur te te lendoj, mund te them se keto qe shkruan permbjane kontradikta.

Ja, me lejo te te bej nje pyetje:

Nqs Izraeli(tokesor) e paska te sigurt shpetimin, atehere perse ne duhet te lutemi per te?

Ne rast se ngurtesimi i tij vjen nga Zoti dhe me pas do jete Zoti qe do e cliroje nga ngurtesimi, atehere perse ne duhet te nderhyjme me lutje?

Prandaj unė po ju them se juve do t'ju hiqet mbretėria e Perėndisė dhe do t'i jepet njė kombi qė do ta bėjė tė japė fryt.

Mateu 21:43

Mbreterimi i takon Krishtit, dhe jo Izraelit. Krishti sheh frutat dhe jo gjethet. Izraeli i ngjau pemes se fikut qe nuk kishte fruta por vetem gjethe, prandaj mori denimin.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Dhe dicka tjeter, qe e ndjej se duhet thene:

Pali ne asnje vend nuk i mesonte te krishteret (qe konvertoheshin nga paganizmi) te luteshin dhe t'i sherbenin Izraelit. Ai u kerkoi ne nje moment qe t'i ndihmonin te krishteret e Izraelit me ndihma monetare.

Dhe e di se cila eshte arsyeja:

Sepse udheheqesit e Izraelit i kishin perjashtuar keta te krishtere nga ndihmat ne kohen e urise, dhe keta kishin ngelur mes kater rrugeve. Pali nderhyn tek ish-paganet per t'u derguar ndihma vellezerve te tyre ne Krisht, pasi uria kishte pllakosur ne Izrael.

Pra, ai nuk obligoi ne asnje moment te krishteret qe t'i sherbenin Izraelit tokesor.
    Dhe as te luteshin per te. Ai ja kishte lene Izraelin tokesor Krishtit. Ky eshte kuptimi dhe i atyre fjaleve qe thote: Se Izraeli u ngurtesua qe ju te hyni ne shpetim!

Jo, vella Deshmues. Keto thirrje: "lutuni per Izarelin", nuk vijne prej Krishtit, dhe Frymes se Atit. Ato vijne nga politikat pastorale protestante te lidhura me Shtetin Amerikan. Ata i fusin te krishteret nen zgjedhe dhe per kete do marrin denimin e merituar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Vella Matrix.

Se pari te falanederoj qe e jep mendimin tend hapur, dhe e di se nuk ke qellim te me lendosh as mua e askend. Pra me pelqen diskutimi dhe mendimi i lire, gjithmone pa e gjykuar njeritjetrin. Le te hyjme tani ne teme, dhe ndiqe me kujdes ate.

Me duhet te them se, ende nuk eshte kapur thelbi i kesaj teme, mbase kjo dhe per fajin tim. Une jam perpjekur te sjell nje shkrim mbi Izraelin, si dhe lutja e te kishterit per kete popull. Fakti ku shume te krishtere gabojne, eshte gjithmone se, ata e ndajne biblen ne dy pjese, ku vetem testamenti i ri eshte i vlefshem, dhe i vjetri aspak. Po sjell prej Timoteut fjalet e Palit, i cili midis te tjerash thote se, i GJITHE SHKRIMI i SHNJTE( jo vetem T.i ri) eshte i vlefshem per mesimin e te krishterit, edukimin e tij me drejtesi , binjde dhe ndreqje. Pra nese do ta ndajme shkrimin ne dy pjese, ku te vleresojme vetem pjesn e dyte te tij, natyrisht qe do te bejme edhe perzgjedhje jo te plote, duke e cunguar mesazhin e Zotit. Jo pa qellim Pali ja deshmon kete fakt Timoteut, kjo per faktin se, Timoteu ishte nje predikues nder kishat e Perendise. Pra Timoteu duehej te predikonte te PLOTE mesazhin dhe fjalen e Perendie, pa bere ndjarje apo perzgjedhje te ndryshme.

Shume te krishtere duke menjanuar mesazhin e dhjates se vjeter, e shohin Izraelin si nje komb aspak te rendesishem, bile si nje komb te urryer. Po keshtu per shkak te religjionit, plot te krishtere thone se, protestantet jane ata qe e mbojne Izraelin dhe e gjithqa kjo eshte nje politike njerzore dhe aspak bilike. Me vjen keq qe ka mendime te tilla, jo se dua te mbroj protestantet ( vete jam i krishtere), por them se njohuria tek keta te krishtere, ende nuk eshte e plote, si dhe mesazhi i Zotit tek ta eshte i cunguar.

Nese do te niseshm prej nismave religjionoze, me duhet te them se, popujt me perkatesi orthodhokse, jane me antisemitet ne bote. Pyetja eshte: nga e ka burimin gjithe kjo urrejtje? Jezusi tha: duajini ARMIQTE tuaj. Nuk kam qellim te gjykoj askend, por vete mesimi i tradites dhe religjionit i con plot te krishtere te mos njohin popullin qe Perendia e perzgjodhi per planin e tij. Do te isha dakort me disa, ne lidhje me Izraelin, dhe do ta konsideroja ate si nje nder kombet e tjere, nese ky popull nuk do te ishte akoma ne planin perfudnimtar te Perendise. Te gjithe ju qe e shikoni Izraelin jo si nje komb te vecante te Perndsie, por njesoj me kombet e tjere, gaboni. Mbase do te me kundershtoni. Por le tju referohem konkretisht fatkeve sot, dmth mbas ardhejs se Krishtit. Nese Izralei do te ishte si nje nder kombet e botes, pra jo i vecante ne syrin e Zotit, atehere po ju pyes: Kush e rimblodhi dhe perse e rimblodhi perseri izraelin ne vendin e tij? Kush e mbron ate nga asimilimi? Kush i ruan protat e tij nga miljona arabe te cilet duan ZHDUKJEN e tij? Kush e drejton sot ekonomine e botes? Ka dhe plot pyetje te tjera, por keto jane mjaft.

Nese shohim Izraelin e sotem, ai nuk eshte vecse nje popullsi sa gjysma e Athines, dhe miljona e miljona armiq e rrethojne ate, si dhe kerkojne zhdukjen e tij, por megjithate nuk munden. Perse? Myslimanet thone se eshte Amerika dhe Anglijaato qe e mbrojne ate. Por le te vijem tek pyetja tjeter: Tek cilat vende kane interesin Amerika dhe Anglija, tek nje rip toke ne Gaze qe quhet Izrael, apo tek vendet perreth qe jane te mbushura me NAFTE? Perse Amerika nuk ndjek interesin, por mbron Izraelin? Kush i perdor keto shtete te fuqishme ne mbrojte te Izraelit? Ja pra Izraeli nuk eshte hequr nga vemendja dhe plani i Zotit. Perendia mban premtimin e dhene , duke u ruajtur Izraelin deri ne fund. Po une i krishteri, si duhet ta shoh IZraelin, si tere kombet e tjere, apo si te vecuarin e Perendise? Nese per Perendine, ku une besoj, ky popull mbetet i vecante dhe ne mbrojte te Perendise, kush jam une qe te vij kunder vullnetit dhe perzgjedhjes se Zotit? Perendia me ke dhene nje mesash te qarte rreth kombit te tij te perzgjedhur Izrael, duke me thene: Perzgjidh dhe beko, ate qe Perendia ka pezgjedhur dhe bekuar.

Pyetja eshte: a eshte Izraeli i bekuar?

Per mua ai eshte kombi i bekaur i Zotit, dhe nuk do te dale nga ky bekim deri sa te kthehet ne Krishtin, pra ne ditet e fundit. Arsyeja qe ne shpesh here gabojme eshte se, ne shohim jo me syte e Perendsie, por me syte e njeriut. Shikoni Izraelin dhe kombet perreth, dhe BEKIMI duket qarte. Perendia nuk e ka mohuar dhe braktisur per asnje cast popullin e tij, edhe pse ky popull e kryqezoi Birin e Perendise. Pikerisht ky ka qene dhe NDESHKIMI, i cili nuk i eshte ndare perasnje cast Izraelit. Si mendoni ju, nje prind i dheshmur dhe i dashur, e hedh jashte birin e tij, edhe nese ai ecen ne te kunder te vullnetit te prinidit? Shemblletyra e djalit plangprishes eshte shembulli me ideal qe JEzusi ju tha dishepujve te tij. Djali plangprishes eshte nje simbol i qarte per Izraelin. Ai iku prej atit, dhe gjeti vetem ndeshkim. Por kur ai u kthye tek ati i tij, e rimori bekimin. Perse? Sepse ISHTE BIR. Edhe kur ai iku ne plangprishje, para atit ishte dhe mbetej nje BIR, por edhe kur erdhi ne gji te atit, ai peseri ishte bir. Birerine ai e humbi ne plangprishje, prandaj dhe i tha te jatit se, nuk jam me i denjte te jem biri yt. Por a varej birera prej tij? Ishte ati ai qe kishte te drejten ndaj birit te tij. Para atit ai ishte gjithemone nje bir, dhe ati e dinte se nje dite biri do te kthehet ne familje. Perse? Sepse ishte, eshte dhe do te jete gjithemone bir i atit. Ky pra eshte dhe Izraeli, i cili edhe pse ecen ne mosbesimin ndaj Birit, ai mbetet i perzgjedhuri per shkak te premtimit, sepse perzgjedhjen nuk e beri Izraeli qe te mund ta anulloje. Perzgjedhjen e beri Perendia i cili edhe e mban ate deri ne fund. Ishte Perdnia ai qe e perzgjodhi Izraelin , dhe Ai e di se ne FUND Izraeli do te rikthehet perseri ne besen ndaj Birit te tij, ashtu si dali plangprishes ne gji te atit.

Pikerisht ky esht edhe thelbi i gjithe kesaj teme, ku plot te krishtere as qe e dine dhe as qe e pranojne, por e shohin Izralein me syte e njeriut dhe jo me syte e Perendise.
    Lexoni psalmet dhe shkrimet profetike ne dhjaten e vjeter dhe do te shihni se cfare ishte dhe eshte Izraeli per Perendine.

Shikoni cfare thote psalmisti per Izraelin e koheve te fundit. Psalm:83.
    " Thurin gracka kunder popullit tend dhe bejne komplote kunder ATYRE( Izraelit) qe ti MBRON. Ata thone:Ejani ti shkatrojme si komb, emri i Izraelit te mos kujtohet me."

A mos valle ketu behet fjale vetem per Izralein e kohes para Krishtit, apo thuhet edhe per Izraelin e sotem? A nuk shikoni se cfare thone kombet rreth Izraelit per ta zhdukur ate nga faqja e dheut. Une ju them se, nese Izraeli do te ishte si nje nder kombet e dheut( sic ju thoni) dhe jo i perzgjedhuri i Perendise, atehere ai do te ishte asimiluar prej kohesh. Por kush e mbron Izraelin dhe perse e mbron?

Profeti tek psalimi 147 thote:
    " Levdo Zotin o Jeruzalem, kremto Perendine tend o Sion. Sepse Ai ka perforcuar shufrat e protave te tua dhe ka BEKUAR bijte e tu ne mes teje. AI RUAN PAQEN BRENDA KUFIJVE TE TU DHE TE NGOP ME GRURIN ME TE MIRE."

Eshte Zoti ai qe ruan dhe mbron Izraelin nga te gjithe armiqte. Kjo sepse ishte Zoti ai qe e formoi dhe e perzgjodhi ate per planin e Tij.

Cili duhet te jete prononcimi im ne lidhje me Izraelin?

Per mua Izraeli nuk eshte si kombet e tjere, kjo per shkak te perzgjedhjes. Dua qe ky mendim te moskeqperdoret. Nuk them se Izraeli eshte nje super komb apo nje komb mbi te tjeret. Ai eshte nje komb te cilin Zoti e ka perzgjdhur, dhe si i tille ai qendron vecuar nga kombet e tjere, per tu perdorur prej Perendise, ne realizim te planit te tij, ku qellimi eshte shpetimi i njeriut, qofte izrailit apo joizrailit. Cfare mesazh me jep Perendia mua si i krishtere, ne lidhje me kombin e tij te perzgjedhur?

Tek psalmi 122: Perendia permes gojes profetike me thote:
    " LUTNI PER PAQEN E JERUZALEMIT, LE TE BEGATOHEN ATA QE TE DUAN."

Lutja per Jeruzalemin, nuk do te thote te lutesh per muret apo ndertesat e tij. Nuk do te thote te lutesh per myslimanet qe kane xhamine ne Jeruzalem dhe duan shkatrimin e plote te Izraelit. Lutja per Jeruzalemin ka ne qender pikerisht popullin e perzgjedhur te Perendise, Izraelin e sotem, te cilin duan ta eleminojne dhe fshijne nga faqja e dheut, por nuk dine se me ke luftojne.

Ja pra kush ka veshe le te digjoje dhe kush ka sy le te shohe, ate qe Zoti kerkon prej nesh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Peniel : 20-09-2006 mė 13:12

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Citim Postuar mė parė nga deshmues
    Ai eshte nje komb te cilin Zoti e ka perzgjdhur, dhe si i tille ai qendron vecuar nga kombet e tjere, per tu perdorur prej Perendise, ne realizim te planit te tij, ku qellimi eshte shpetimi i njeriut, qofte izrailit apo joizrailit.
    Problemi qendron pikerisht ne kete shprehje. Zoti e kishte perzgjedhur Izraelin dhe firmosi me te nje testament, nje beselidhje:

Prandaj, nė qoftė se do ta dėgjoni me vėmendje zėrin tim dhe zbatoni besėlidhjen time, do tė jeni thesari im i veēantė ndėrmjet tėrė popujve, sepse gjithė toka ėshtė imja. Dhe do tė jeni pėr mua njė mbretėri priftėrinjsh dhe njė komb i shenjtė. Kėto janė fjalėt qė do t`u thuash bijve tė Izraelit. (Eksodi 19:5-6).

Eshte shume e qarte se ne qofte se Izraeli e zbaton beselidhjen e Zotit atehere do jete popull i perzgjedhur. Izraeli ama e prishi beselidhjen dhe nuk e pranoi Krishtin keshtu qe kemi nje beselidhje te Re midis Zotit dhe nje 'populli' te Ri.

Prandaj, me pas vjen Pjetri, dhe ne Letren e Tij te pare shkruan: Por ju jeni fis i zgjedhur, priftėri mbretėrore, njė komb i shenjtė, njė popull i fituar, qė tė shpallni mrekullitė e atij qė ju thirri nga terri nė dritėn e tij tė mrekullueshme (I e Pjetrit 2:9).

Me te shtjelluar temen per prifterinjte mbreterore e kam postuar ne K. Orthodhoks.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Tannhauser : 20-09-2006 mė 05:30

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Deshmues,

Nuk ka asgje te keqe qe te lutesh per Izraelin. E keqja eshte kur kjo i behet obligim nje te krishteri. Ne rast se ti e ndjen se duhet te lutesh per ate komb, atehere lutu. Por, kur kjo behet doktrine dhe u mesohet te krishtereve si nje detyrim, atehere kjo i fut te krishteret nen zgjedhe.

Pali u perkujdes shume qe te krishteret e kthyer nga paganizmi, te mos binin pre e mesimeve qe u kerkonin te krishtereve te perkujdeseshin per gjerat e Dh. Vjeter. Ai i sqaron te krishteret se cdo gje ne DhV ishte nje Hije dhe tani qe erdhi realiteti (Krishti), nuk ka perse te vazhdojme akoma te merremi me Hijet.

16 Prandaj askush tė mos ju gjykojė pėr ushqime ose pije, pėr festa o hėnė tė re, o tė shtuna;

17 kėto gjėra janė hija e atyre qė kanė pėr tė ardhur; por trupi ėshtė i Krishtit.

Kolosianeve 2

Per mendimin tim (i cili eshte i bazuar ne Shkrime) Izraeli ishte Hija tokesore e Izraelit te Vertete.

Sot Izraeli tokesor nuk ekziston me. Me shkaterrimin e Tempullit dhe nderprerjen e prifterise Aronike, Izraeli tokesor pushoi se ekzistuari dhe ky Izrael tokesor qe ne shohim sot, eshte nje perzjerje e asaj qe mbeti me paganet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 20-09-2006 mė 07:39

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kredia e Bankės Islamike, Shqipėria bojkoton Izraelin
    Nga alproud nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-03-2009, 19:16
  2. Rroli i Bibles ne mbeshtetjen Amerikane per Izraelin
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-08-2006, 02:18
  3. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  4. Per ata qe e krahasojne Kosoven me Izraelin
    Nga panchovilla nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 15-03-2006, 05:04
  5. Beko o Zot Perendi Izraelin.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 04:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •