Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 54
    ...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi
    Lutja per Jeruzalemin, nuk do te thote te lutesh per muret apo ndertesat e tij. Nuk do te thote te lutesh per myslimanet qe kane xhamine ne Jeruzalem dhe duan shkatrimin e plote te Izraelit. Lutja per Jeruzalemin ka ne qender pikerisht popullin e perzgjedhur te Perendise, Izraelin e sotem, te cilin duan ta eleminojne dhe fshijne nga faqja e dheut, por nuk dine se me ke luftojne.

Ja pra kush ka veshe le te digjoje dhe kush ka sy le te shohe, ate qe Zoti kerkon prej nesh.

Mua mė dėgjohet pak e ēuditėshme kjo thirrja apo kjo kėrkesė.

Nė fakt, mund tė lutem pėr Izraelin qė tė pranojė Krishtin tė cilin e ka mohuar dhe shumica akoma e mohojnė, por jo pėr mosshkatėrrimin e tij. Nėse do tė kėrkoja njė gjė tė tillė nga Perėndia, atėhere do i kėrkoj tė ndryshojė planin e Tij. Sepse pikėrisht plani i Perėndisė sipas Biblės ėshtė qė Izraeli nė kohėt e vėshtira qė do tė pasojnė, do tė kėrkojė ndėrhyrjen e Perėndisė dhe Ai nuk do tė vonojė tė pėrgjigjet.

Lexo pėr mė tepėr tek libri i Danielit dhe jo vetėm. Edhe nė Zbulesė mund tė shohim zhvillimin e ngjarjeve tė kohėve tė fundit dhe aty jepet mė qartė pėrpjekja pėr zhdukjen e Izraelit dhe se si ndėrhyrja e Perėndisė e shpėton nga shfarosja e plotė.

Nuk mund tė shmangim njė tė vėrtetė dhe nuk arrij tė kuptoj burimin e kėsaj kėrkese qė bėn vėlla Dėshmues.

Perėndia tė bekoftė.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi
    .

Fakti ku shume te krishtere gabojne, eshte gjithmone se, ata e ndajne biblen ne dy pjese, ku vetem testamenti i ri eshte i vlefshem, dhe i vjetri aspak.
    Biblen nuk e ndajnė tė krishterėt por Biblen janė vet judenjėt qė e ndanė dhe ngelen aty ku janė edhe sot, pra nuk e pranua Zotin edhe pse erdhi mu nė mesin e tyne sikurse kishte premtuar. Bibla eshte e ndarė ne tė Vjeter dhe tė Re, arsyen e din ti dhe secili krishterė qė ėshtė mirė i informuar. Kjo shkruan edhe nė Veprat e Apostujve.

Po sjell prej Timoteut fjalet e Palit, i cili midis te tjerash thote se, i GJITHE SHKRIMI i SHNJTE( jo vetem T.i ri) eshte i vlefshem per mesimin e te krishterit, edukimin e tij me drejtesi , binjde dhe ndreqje.
    Po po e vertetė ėshtė, por pasi qė erdhi nė botė Jezusi dhe shpalli Ungjillin i vjetri u plotėsua dhe besoj se vera dhe shėndrrimi i veres - shembėlltyrat e thėna nga vet Jezusi tregojnė qartė, besoj se i din secili qė ka lexuar Ungjillin e Jezusit....!

Pra nese do ta ndajme shkrimin ne dy pjese, ku te vleresojme vetem pjesn e dyte te tij, natyrisht qe do te bejme edhe perzgjedhje jo te plote, duke e cunguar mesazhin e Zotit.
    Jo jo por mos harro se ajo veq eshte e ndarė kur thuhet e Vjeter dhe e Re. Ajo e vjetra ishte e lagur me gjak tė qengjit apo ndonji kafshe tjeter, ndersa kjo e Reja u lag me Gjakun e Krishtit Zot. Ajo vėrtetė ishte vetem per popullin tė zgjedhur-izraelitė, por kjo e reja ėshtė pėr mbarė njerėzimin, andaj ndarja dhe dallimet janė tė mėdha, por, kjo nuk do tė thotė se BV nuk ėshtė pėr tė mos i besuar besuar, ajo vėrtetė buron nga Perendia dhe nepėrmejt tė Shpirtit (Frymės) sė Shenjtė, por pas ardhjes sė Zotit nė botė ajo u plotėsua dhe ja lėshon vendin tjetres, Beslidhje sė Re.

Shume te krishtere duke menjanuar mesazhin e dhjates se vjeter, e shohin Izraelin si nje komb aspak te rendesishem, bile si nje komb te urryer.
    Vet ai popull eshte njė popull se ka armiqsi me Zotin dhe me popujt jo judenjė, ndersa mendoj se nuk eshte mirė tė urrejsh as njė popull e jo vetem judenjėt por askė.

Po keshtu per shkak te religjionit, plot te krishtere thone se, protestantet jane ata qe e mbojne Izraelin dhe e gjithqa kjo eshte nje politike njerzore dhe aspak bilike.
    Ska lidhje kjo me Biblen, Izraeli dhe populli judenjė e kanė tradhtuar Beslidhjen dhe Zotin, ata janė qė e denuan Zotin dhe nuk e pranuan, protestanėt nuk e di se a e mbrojnė apo jo, por nese e mbrojnė duke menduar se janė nė pajtim me prefecitė dhe Biblen; ajo nuk eshte e vertė sepse Jezukrishti na ftonė qė ta ndihmojmė pa dallime njeriun, njeriu eshte njeri dhe Zoti nuk na ka ftuar qė tė dallojmė nacinalitetet. Kėshtu na mėson Jezusi i nderuar.

Me vjen keq qe ka mendime te tilla, jo se dua te mbroj protestantet ( vete jam i krishtere), por them se njohuria tek keta te krishtere, ende nuk eshte e plote, si dhe mesazhi i Zotit tek ta eshte i cunguar.
    Mesazhi i Zotit eshte tė mos dallojmė popujt dhe mos tė thirrem nė ato pėrrala tradicionale se kinse Zoti i dallon racat dhe popujt, eshte njeriu ai qe e dallon vetveten me vepra kunder njerėzimit dhe kunder vullnetit tė Zotit. Zoti i don njerėzit pa dallime, kėshtu mendoj sė paku unė. Njeriu ikė nga e Verta dhe Jeta, njeriu ik nga sytė e Zotit dhe jeton me mėkatin. Mesazhi i Perendisė ėshtė i qartė; "Ky ėshtė Biri i Im, Atė ndigjojeni"

Nuk kam qellim te gjykoj askend, por vete mesimi i tradites dhe religjionit i con plot te krishtere te mos njohin popullin qe Perendia e perzgjodhi per planin e tij.

Plani i Zotit ėshtė realizua sepse ishte plan Hyjnor, bile kėtė e thotė Jezusi nė Kryq; "Gjiēka u krye!" Pasi vėrtetė gjithēka u krye sipas planit tė Atit; e tani pra nuk ėshtė mė Jeruzalemi as Tempulli i mėparshėm, por tempulli i Zotit jemi ne dhe Jeruzalemi i Ri po ndertohet dhe njė ditė vėrtetė do tė jetojnė njerėzit sė bashku me Zotin nė Jeruzalemin e Ri, por nuk ėshtė fjala pėr kėtė jeruzalem gjakderdhės dhe vrstarėsh.

Te gjithe ju qe e shikoni Izraelin jo si nje komb te vecante te Perndsie, por njesoj me kombet e tjere, gaboni.
    Kėtė kombė i cili tash mėse dymi vjet e ka denuar Zotin dhe ende e mbanė tė perjashrtuar dhe tė mohuar, vėrtetė e shiqoj disi ndryshe nga kombet e tjera. Tė pakten kombet islame e pranojnė Jezusin si profet dhe Marinė e nderojnė dhe e respektojnė, lindjen e Krishtit e pranojnė lindje nga virgjėresha etj etj, por judenjėt aq komb i dalur nga rruga e Zotit sa qė as Krisht as virgjėreshė as apostuj as shenjtėr, as kurgja nuk pranojnė pėrveq materializimit dher pastrimit tė brrylave ....

Myslimanet thone se eshte Amerika dhe Anglijaato qe e mbrojne ate. Por le te vijem tek pyetja tjeter: Tek cilat vende kane interesin Amerika dhe Anglija, tek nje rip toke ne Gaze qe quhet Izrael, apo tek vendet perreth qe jane te mbushura me NAFTE? Perse Amerika nuk ndjek interesin, por mbron Izraelin? Kush i perdor keto shtete te fuqishme ne mbrojte te Izraelit? Ja pra Izraeli nuk eshte hequr nga vemendja dhe plani i Zotit. Perendia mban premtimin e dhene , duke u ruajtur Izraelin deri ne fund.
    Kjo ėshtė llogjikė njerėzore dhe s'ka tė bėjė me Zotin, por un tash tė pyes ty se qfar interesi kan amerikanėt dhe anglezėt pėr ne shqiptarėt qė luftuan me njė popull tė krishterė dhe na ndihmoj dhe na ēliroj nga robėria njė popull islam, per arsye tė beslidhjes...???!

Pėrkrahja e tyre ndaj popullit izrael ka lidhje me intersa politike dhe strategjike, por nejse nuk dua tė hy nė politikė, por tė siguroj se nuk ka lidhje me belslidhje fare bile.

Pyetja eshte: a eshte Izraeli i bekuar?
    Ishte i bekuar. Tani trashigimtarėt e bekimit tė izraelit janė tė krishterėt. Sot izraeli janė tė pagėzuarit e jo ata qė thirren nė emėr. Krishti i quajti tė bijt e djallit e jo tė Abrahamit...

Per mua ai eshte kombi i bekaur i Zotit, dhe nuk do te dale nga ky bekim deri sa te kthehet ne Krishtin, pra ne ditet e fundit.
    Nuk ėshtė ashtu, tani pra nėse ėshtė ashtu qenka kot besimi nė Krisht dhe po bėhemi tė gjithė judenjė.
    Krishti ėshtė Bekimi - Rruga - Jeta - dhe e Verteta, Izraeli tokėsor ka vdekur mu at ditė tė vdekjes-ngjalljes sė Krishtit Zot. Vetėm nė Krishtin ka bekim dhe Hir.

Ishte ati ai qe kishte te drejten ndaj birit te tij. Para atit ai ishte gjithemone nje bir, dhe ati e dinte se nje dite biri do te kthehet ne familje. Perse? Sepse ishte, eshte dhe do te jete gjithemone bir i atit. Ky pra eshte dhe Izraeli, i cili edhe pse ecen ne mosbesimin ndaj Birit, ai mbetet i perzgjedhuri per shkak te premtimit, sepse perzgjedhjen nuk e beri Izraeli qe te mund ta anulloje. Perzgjedhjen e beri Perendia i cili edhe e mban ate deri ne fund. Ishte Perdnia ai qe e perzgjodhi Izraelin , dhe Ai e di se ne FUND Izraeli do te rikthehet perseri ne besen ndaj Birit te tij, ashtu si dali plangprishes ne gji te atit.
    Kjo bie ndesh me mėsimet e Krishtit, kjo bie ndesh me mėsimet e Pjetrit dhe Palit dhe apostujve tė tjerė, kjo nuk ka kurrfar lidhje me realitetin. Nuk mendoj se nėse nuk e pranon Krishtin dhe ke bekim per arsye te tradites, sė paku un nuk e besoj dhe po e perserisė edhe njėher, atėher qfar kuptimi ka ardhja e Krishtit nėse vertetė qenka e njėjtė e pranove Krishtin edhe nese nuk e pranove?! Zoti vertetė bėri beslidhje me popullin izraelas, por ajo ishte njė beslidhje e perkohshme, ndersa Beslidhja e Zotit me mbarė popullin e botes eshte me gjakun e tė birit tė Tij - Jezus, por mos harro se kush nuk e ka Krishtin nuk e ka as Atin, kėshtu thot Krishti dhe apostujt e jo un.

Tek psalmi 122: Perendia permes gojes profetike me thote:
    " LUTNI PER PAQEN E JERUZALEMIT, LE TE BEGATOHEN ATA QE TE DUAN."
    Lutja per Jeruzalemin, nuk do te thote te lutesh pr muret apo ndertesat e tij. Nuk do te thote te lutesh per myslimanet qe kane xhamine ne Jeruzalem dhe duan shkatrimin e plote te Izraelit.
    Ne duhet tė lutem per paqe nė krejt botė, vėrtetė nė veqanti duhet tė lutemi Zotit tė shpetoj popullin e pa fajshėm qė vriten nga dora e judenjėve dhe Bin ladenave. Un e dua Jeruzalemin qė mė ka pergaditė Krishti dhe atė e synoj, ndersa nė Jeruzalemin e deshtuar - tokėsor, kam deshirė njėher ta vizitoj si turist vetem duke kujtuar se ku lindi Krishti. Per ndryshe per mua nuk eshte vend me i rėndesishėm se sa Athina, Stambolli apo diku nė Spanje breg Deti.

Lutja per Jeruzalemin ka ne qender pikerisht popullin e perzgjedhur te Perendise, Izraelin e sotem, te cilin duan ta eleminojne dhe fshijne nga faqja e dheut, por nuk dine se me ke luftojne.
    Populli i pėrgjedhur janė ata qė e nderojnė dhe e respektojnė Zotin nė dashuri ndaj Tij dhe njeriut, e jo ata qė vrasin dhe derdhin gjakun, Krishti kėshtu thotė dhe un dua Atė ta nderoj dhe ndėgjoj. Nuk kemi varėsi nė Jeruzalem por nė Krishtin.

Ja pra kush ka veshe le te digjoje dhe kush ka sy le te shohe, ate qe Zoti kerkon prej nesh.
    Vėrtetė fjalė e mirė dhe me vend, mė kujtove se po kėshtu u thoshte Jezusi bashkqytetarėve dhe bashkombasėve tė vet, por Ai tha edhe diēka tjeter kur i than se Nėna dhe vėllezėrit tė kėrkojnė jasht, ai mė duket se e mohoj lidhjen fisnore dhe kombin, por u drejtua me duar dhe sy nga besimtarėt dhe ata qė i shkonin mbrapa duke thėnė se; "kėta janė nėna dhe vėllezėrit e mi", mendoj se kjo qė thot Krishti nuk ėshtė nė pajtim me atė qė thua ti.

Megjithė respektin qė e kam per ty i nderuar, nuk munda tė mos tė jap mendimin tim. Edhe kur kam menduar se je frymėzuar nga Zoti nė shkrimet tua tė kam pergezuar, mendoj se do t'ma pranojsh edhe atėher kur nuk pajtohna gjithsesi duke respektuar lirinė e mendimit dhe tė shprehurit ndaj njėri tjetrit.

me respekte dhe nderime

toni
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Deshmues,

Nuk ka asgje te keqe qe te lutesh per Izraelin. E keqja eshte kur kjo i behet obligim nje te krishteri. Ne rast se ti e ndjen se duhet te lutesh per ate komb, atehere lutu. Por, kur kjo behet doktrine dhe u mesohet te krishtereve si nje detyrim, atehere kjo i fut te krishteret nen zgjedhe.

Pali u perkujdes shume qe te krishteret e kthyer nga paganizmi, te mos binin pre e mesimeve qe u kerkonin te krishtereve te perkujdeseshin per gjerat e Dh. Vjeter. Ai i sqaron te krishteret se cdo gje ne DhV ishte nje Hije dhe tani qe erdhi realiteti (Krishti), nuk ka perse te vazhdojme akoma te merremi me Hijet.

16 Prandaj askush tė mos ju gjykojė pėr ushqime ose pije, pėr festa o hėnė tė re, o tė shtuna;

17 kėto gjėra janė hija e atyre qė kanė pėr tė ardhur; por trupi ėshtė i Krishtit.

Kolosianeve 2

Per mendimin tim (i cili eshte i bazuar ne Shkrime) Izraeli ishte Hija tokesore e Izraelit te Vertete.

Sot Izraeli tokesor nuk ekziston me. Me shkaterrimin e Tempullit dhe nderprerjen e prifterise Aronike, Izraeli tokesor pushoi se ekzistuari dhe ky Izrael tokesor qe ne shohim sot, eshte nje perzjerje e asaj qe mbeti me paganet.
    Po filloj se pari me ty vella MAtrix !
    Pyetja qe une ngre eshte:
    Cfare do te thote per nje te krishtere, thirja qe Zoti i ben atij , duke i then te lutet per "PAQEN NE JERUZALEM"? Si dhe: cfare do te thote per te krishterin, "DO TE BEGATOHEN TE GJITHE ATA QE TE DUAN" ?
    Pikerisht ti ne shkrimin tend e anashkalon ket ftese te Perendise, duke thene se, ne se ti deshmues do te lutesh per Izraelin lutu. Ketu nuk behet fjale per deshmuesin, se si dhe per ke ai do te lutet. Ketu kemi te bejem me nje FTESE te Perendise, drejtuar popullit te tij qe eshte kisha. Zoti kerkon prej kishes nje lutje, te cilen ajo duhet ta kete ne qender te vemendjes, dhe pikerisht kerkon lutjen per PAQEN ne JERUZALEM. Ketu cdo gje eshte e qarte dhe pa nenkuptime. Pra nese ti e quan kete ftese te Perendise si nje mesim politik protestant , ketu gabon teresisht. Nuk me fton kisha apo politka fetare qe te lutem per Izraelin, as nuk eshte thjesht nje deshire qe vjen prej meje. Eshte pikerisht Perendia qe kerkon prej meje si i krishtere qe te lutem per Paqen ne Jeruzalem.
    Tani ndalemi ne pjesen e dyte te vargut, ku thuhet se, " ..TE GJITHE ATA QE TE DUAN DO TE BEGATOHEN.
    E di se sa te krishter ka qe e urrjen Izraelin?? Kjo sepse ata e shohin IZraelin me syte e njeriut, duke mos pare permes premtimit dhe perzgjedhjes se Zotit.
    Zoti na tregon se, lutja per PAQEN ne JERUZALEM, sjell nje BEGATI tek ata qe luten, dhe kjo vjen si resultat i DASHURISE qe ne te krishteret kemi per kombin e perzgjedhur te Perendise. "Ata qe te duan" thote Perendia, "Do te begatohen". Ja pra ketu nuk kemi te bejme me nje deshire fetare religjionoze protestante, por kemi te bejme me nje kerkese dhe fjale te Zotit. Tani une nuk mund te detyroj askend qe te lutet per Izraelin, por kur vjen puna per te sjelle mesashin e Perendise, kete do ta deshmoj te plote.
    Me poshte ti thua se, Izraeli tokesosr nuk ekziston me.
    Perseri nuk flet drejt dhe ne njohuri.
    Ja pyetjet e mija:
    NEse Izraeli nuk ekziston me , atehere: perse Perendia po e mbledh dita dites Izraelin ne token e tij te premtuar??
    Cili eshte qellimi perfundimtar i Perendise me kete popull?
    Perse Perendia nuk e le Izraelin(2miljon e gjysem njerez) te asimilohen?
    Nese Izraeli ka mbaruar misionin e tij( ashtu sic pretendon pjesa me e madhe prej jush) perse Izraeli ecen akoma nen ligj, si asnje komb tjeter mbi dhe???
    Keto jane pyetje, te cilat duan njohuri te thelle ne fjalen dhe mesazhin e Perendise.
    Gjeja tjeter ku ti gabon ne lidhej me shkrimin tim eshte dhe fakti se, ti me nxjer mua sikur une po them te ecim nen ligj si Izraeli. Nuk e kuptoj se ku do te dalesh, sepse une ne asnje vend nuk e kam thene nje gje te tille. Une kam folur kush eshte Izraeli, cfare eshte ai ne syrin e Zotit, dhe cila eshte kerkesa e Perendise ne lidhje me lutjen per Izraelin. Ne asnje vend nuk kam mbrojutr rrugen ne te cilen ecen Izraeli, dhe ta quaj ate nje rruge ku te krishteret dueht te ecin. Me vjen keq per kete. Ajo qe me beri te sjell kete teme eshte fakti se, shume te krishtere, te cilet duken edhe ne pergjigjet e temes, jane kundershtare te Izraelit duke e urryer ate. Ateher vjen pyetja, nga vjen urrejtja per popullin te cilin Perendia perzgjodhi????
    Une nuk kam thene se, shpetimi i Izraelit vjen jashte beses ne Krisht. Perkundrazi kam thene fuqishem se, Shpetim ka vetem ne Krishtin, qofte hebre apo jo hebre. Pali thote: me pare Hebreut dhe me pas Johebreut. Pyetja eshte: Perse Pali e vendos te parin Hebreun dhe nuk vendos Johebreun, kur sipas teje hebreu asqe ekziston ??
    Une e di se kjo teme eshte shmue e veshtire, per shume te krishtere, dhe kjo vjen per shkak te ndarjes qe ata i bejne mesaszhit te fjales profetike, duke e quajtur vetem testamentin e ri si testamenti qe i duhet te krishterit, ndersa i vjetri eshte i pavlefshem. Por une po te ftoj te shohim pak shembelltyrene "kacekeve me vere te re dhe te vjeter" , te cilat simbolizojne dy beslidhejt.
    JEzusi tha: Mos e shtini veren e re ne kaceket e vjeter, sepse keshtu kaceku do te cahet. Por shtjereni veren e re ne kecet e rinj, dhe te vjetren ne kaceket e vejter, dhe keshtu DO TE RUHEN TE DYJA.
    Pyetja eshte, nese beslidhja e vjeter ska me vlere (simbas jush), perse Jezusi tha TE RUHEN QE TE DYJA (Mat:9:17.)?
    Nese ec me llogjiken tuaj i bije qe, "kaceku me veren e vjeter" nuk ekziston dhe keshtu ai eshte i pavlefshem , por perse JEzusi tha te RUHEN QE TE DY dhe jo vetem njeri. Perse, dhe kujt i duhet akoma ky "kaceku me vere te vjeter"???
    Nese Kisha ka hyre ne beslidhjen e Re, qe eshte "kaceku me vere te re" (permes gjakut te Krishtit), Izraeli akoma ecen ne beslidhjen e vjeter duke mos ju mohuar e drejta e hyrejes ne beslidhjen e re( per shkak te premtimit). Nese nuk do te ruhej akoma "kacceku me vere te vjeter" qe Jezusi tha, Izraeli nuk do te mudn te hynte ne beslidhjen e re. Prandaj dhe Jezusi tha te ruhen qe te dy, sepse Ai nuk e hedh poshte popullin e tij, duke e ditur se ne ditet e fundit Izraeli mbare do ta pranoje Jezusin MESI. Keshtu ai do te hyjne perfundimisht ne beslidhjen e re, dhe kjo eshte beslidhja e PERJETSHME qe Perendia i beri Abrahamit.
    Perpiqu te shohesh Izraelin permes premtimit dhe perzgjedhjes se Zotit, ( pae gjykuar ate) dhe jo permes mishit. Mishi na con ne gjykim, dhe gjykimi nis nga veprat. Izraeli per Zotin nuk eshte nje komb pagan apo nje komb qe ecen ne nje besim te reme, ashtu sic jane kombet perreth . Izraeli eshte nje komb qe vete Zoti e perzgjodhi, mos valle Zoti perzgjedh gabim??? Mos valle Zoti mendon sot se ka bere nje perzgjedhje te gabuar? Zoti cdo gje qe ben e ben te patundur dhe te perjetshme. Cdo i krishtere nuk duhet te nencmoje ate qe Zoti ka perzgjedhur. Nese Izraeli do te ishte nje komb kot, simbas jush, atehere Jezusi nuk kishte se perse ti thoshte: Ne ditet e fundit ,kur te vije KOHA, ju do te thoni:bekuar qofte ai qe vjen ne emer te Zotit. Dhe ky qe do te vije ne emer te Zotit eshte pikerisht ardhja e dyte e Krishtit, kur ai te vije dhe te mare popullin e tij , kishen e Perendise. Po keshtu Perendia nuk kishte se perse ta rimblidhte kete komb ne trojet e tij te hershme, nese ai do ta kishte hedhur ate( gjithmone simbas jush).
    Nga mosdija mund te flasim shume gjera, por kur ne na jepet njohurija dhe vazhdojme te qendrojme ne panjohuri, atehere ketu kemi pergjegjesi.
    Peniel dhe Toni, me pas do tu pergjigjem ju.
    Zoti ju bekofte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 20-09-2006 mė 23:09

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Vella i shenjte Deshmues,

Perseri po e theksoj se nuk eshte se une e kam inat Izraelin, apo e urrej per njeren apo tjetren arsye.

Une nuk jam dakord me berjen e dickaje obligim per te krishteret.

Pra, te marresh nje Psalm, dhe ta shnderrosh ate ne nje detyrim per te krishterin eshte komplet gabim. Psalmet jane kenge dashurie per Zotin dhe veprat e Tij, te dala ne momente te caktuara. Nuk jane ligje dhe obligime!

Ne te krishteret kemi gjera shume me te rendesishme per te bere.
    Ne kemi KRISHTIN qe banon brenda nesh. Tek Ai ekzistojne pasurite, pafundesia, lartesia, thellesia dhe perjetesia!

Le te merremi me Ate!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 21-09-2006 mė 05:33
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Matrix ti e ke mire, dhe arsyetimet e tua jane te qarta.Por ajo qe ti me duket se nuk e ke kapur akoma eshte fakti se disa rryma radikale te protestantizmit(vecanerisht evangjelistet) jane ato qe predikojne "popullin e zgjedhur" dhe c'do gje qe lidhet me Izraelin ne funksion te doktrines se tyre.Me pak fjale atyre nuk i intereson fati i lindjes se mesme,por i intereson qe gjerat te shkojne sipas "profecive" te tyre.Ata mendojne se kur Jezusi te kthehet ata do te jene nga te paret qe do te shpetojne dhe do te shkojne me Jezusin,se c'ndodh aktualisht ne jeten e perditshme sot ata nuk merakosen fare.E pse te merakosen,ata luten per Izraelin dhe kaq mjafton ne logjiken e tyre.
    Me pak fjale le te vriten e le te priten,nuk kemi c'bejme.Ne fund te fundit ajo qe intereson eshte realizimi i "profecive".Fatkeqesisht shume njerez,midis tyre edhe shqiptare jane te manipuluar ne ate grade sa edhe i ati ose e ema po ti flase per te tjera alternativa jane gati gjuhen t'ja shkurtojne.Keto qe flas kam patur rastin ti vezhgoj ketu ne Amerike ku jetoj,dhe ne disa raste jane edhe persona qe i njohim,por qe populli thote "kane hik per lesh".
    Eshte me kollaj te bindesh nje narkoman te ndaloje drogen,apo nje homoseksual te kthehet ne hetero sesa te komunikosh me ekstremista Jehoviste apo evangjeliste.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Murik, une e di qe ekzistojne rryma te tilla, dhe madje keto mbeshteten dhe nga shteti amerikan per te qene para-vija apo prapa-vija e politikave shteterore.

Por ne si te krishtere shqiptare, duhet t'ju qendrojme larg cdo lloj rryme qe e perzjen mesimin e Krishtit me interesat politike te nje shteti te caktuar, qofte ky Izraelit, Amerikan, Grek apo cfaredo qofte.

Te krishteret ne Shqiperi kane rastin me te mire dhe bekimin me te madh qe te fokusohen ne Krisht dhe te mos merren me gjerat qe kane lidhje me politikat fetare dhe shteterore, per arsyen se shteti shqiptar eshte laik dhe nuk mbeshtet asnje lloj FE apo RRYME fetare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 22-09-2006 mė 03:44
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Jam 100% dakord me ty,por dashje pa dashje nen pretekstin e tolerances fetare na serviren dogma mesjetare se si duhet e c'fare duhet te besojme.Se c'fare beson eshte ne zemren e njeriut,dhe nuk ka nevoje per militantizem ne predikimet fetare,perndryshe e humbet komplet arsyen e te qenit fe.E kam thene edhe me pare se Zoti qe i qofshim fale krijoi universin dhe me duket absurde qe ky Zot paska zgjedhur nje popull ne planetin Toke si te privilegjuar.
    Njerezit jane te njejte dhe te barabarte perballe krijuesit,pra dogma te tilla nuk kane nevoje per shume njohuri qe te hidhen poshte.Nje predikim i tille eshte kontradiktor me principet e besimit dhe si rrjedhoje eshte absurd.Ruajuni prej atij qe ka lexuar vetem nje liber ne jeten e tij.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Problemi qendron pikerisht ne kete shprehje. Zoti e kishte perzgjedhur Izraelin dhe firmosi me te nje testament, nje beselidhje:

Prandaj, nė qoftė se do ta dėgjoni me vėmendje zėrin tim dhe zbatoni besėlidhjen time, do tė jeni thesari im i veēantė ndėrmjet tėrė popujve, sepse gjithė toka ėshtė imja. Dhe do tė jeni pėr mua njė mbretėri priftėrinjsh dhe njė komb i shenjtė. Kėto janė fjalėt qė do t`u thuash bijve tė Izraelit. (Eksodi 19:5-6).

Eshte shume e qarte se ne qofte se Izraeli e zbaton beselidhjen e Zotit atehere do jete popull i perzgjedhur. Izraeli ama e prishi beselidhjen dhe nuk e pranoi Krishtin keshtu qe kemi nje beselidhje te Re midis Zotit dhe nje 'populli' te Ri.

Prandaj, me pas vjen Pjetri, dhe ne Letren e Tij te pare shkruan: Por ju jeni fis i zgjedhur, priftėri mbretėrore, njė komb i shenjtė, njė popull i fituar, qė tė shpallni mrekullitė e atij qė ju thirri nga terri nė dritėn e tij tė mrekullueshme (I e Pjetrit 2:9).

Me te shtjelluar temen per prifterinjte mbreterore e kam postuar ne K. Orthodhoks.
    I nderuar Tennhauser.
    Edhe ti gabon ne te njejtin pike ku gabojne shume te krishtere.
    Ti ke sjelle keto vargje nga Eksodi, por ti e sheh profecine mbi izraelin jo deri ne fund, pra jo te plote. Kjo ndodh sepse per ty Izraeli eshte nje komb i cili e kryqezoi Krishtin, dhe si i tille, ai ka thyer beslidhjen dhe ketu maron cdo gje. Ky eshte fakti aktual qe shohin sot te krishteret, ku religjionistet ngrejne kultet e tyre. A ja ke bere ndonjeher kete pyetje vetes tende dhe nga pret ta maresh pergjigjen. Pyetja eshte: Si e sheh Perendia popullin e Izraelit: Si armik apo si te perzgjedhur? Nga shkrimi yt duket qarte se ti e sheh Izraelin si nje popull me te cilin ka mbaruar CD OGJE. Po qendroj pak tek fjalet e Krishti, kur Ai foli per dy beslidhjet, te cilat i simbolizoi me dy kaceket e dhe verat, e reja dhe e vjetra. Jezusi na deshmon plotesisht dhe qarte se qe te dy beslidhejt duhet te ruhen. Perse? Natyrisht qe Besladhja e Re eshte dhe Beslidhja e perjetshme, dhe kisha ka hyre ne te. Po Izraeli mbeti jashte?
    Nese ec me llogjiken qe ti sjell, i bije qe Izraeli te kete mbaruar cdo gje, dhe keshtu ai eshte si te gjithe kombet, te cilave nuk ju be asnje perzgjedhje dhe premtim. Por cfare i thote Pali Kishes?
    Ai thote se, persa i perekt ungjillit ata jane armiq, dhe kjo per HIRIN tuaj. Por persa i perket PERZGJEDHJES, ata jane te dashur per HIR te ETERVE.
    JA pra Pali kete mesim ja meson KISHES ku dhe ti je pjesetar. Perendia e sheh IZRAELIN jo sic e sheh ti, te humbur dhe te mbaruar. Nese do te shohesh kete fakt, kete ta jep vete Zoti Krisht, kur i thote mbare Izraelit, se ne ditet e Fundit mbare IZRAELI do te pranoj dhe do te thote BEKUAR qofte Ai qe vejn ne emer te Zotit. Nese IZraeli do te ishte ashtu sic mendon ti dhe nje pjese e te krishtereve, ateher perse JEzusi jep kete premtim? Perse Jezusi kerkoi qe te ruhen te dyja beslidhejt?
    Ndryeshimi qe ka i krishteri nga bota, nuk eshte vetem besa ne Krisht, por eshte dhe fakti tjeter se ne shohim jo me syte e botes, por me syte e Zotit. Pikerisht kjo me shtyn qe te shkruaj per Izraelin duke mos u nisur nga mesimet e religjionit por nga zbulesa e Zotit.
    Une nuk te detyroj ti qe te pranosh cka une them, por te inkurajoj qe te SHOHESH permes syrit te Zotit ate qe Zoti i deshmon, i tregon dhe thote kishes se Tij.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    zoti murik. Nuk kam qellim te te gjykoj por dicka me duhet te te them se, ne jeten time eshte e vertete qe kam lexuar vetem nje LIBER, i cili meriton te quhet LIBER. Sa per te tjera libra, te siguroj se ne shtepine time kam pasur nje bibliotek me rreth 150 libra, kur ne diktature ishte luks. Por kjo nuk do te thote se personi im eshte disi i privilegjuar. Nuk e di se cfare besimi i perekt, por me shume dukesh qe je afer atij mysliman. Nje fjale e urte thote: mos jep pergjigje dhe mos vlereso kur nuk di, sepse i mencuri hesht para diturise. Nese ti deshrion te dish rreth fjales profetike ne bibel, kjo fillon permes beses ne Krishtit, pasi vetem Ai te jep zbulesen dhe njohurine e plote. Edhe njeher te them se nuk kam qellim te keq, por nuk eshte morale dhe e denje te gjykosh dike pa e njohur. ti nuk ke iden me te vogel reth personit tim, atehere, si mund te me gjykosh dhe te dish se une paskam lexuar vetem nje liber ( marezi)?????

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Peniel
    Mua mė dėgjohet pak e ēuditėshme kjo thirrja apo kjo kėrkesė.

Nė fakt, mund tė lutem pėr Izraelin qė tė pranojė Krishtin tė cilin e ka mohuar dhe shumica akoma e mohojnė, por jo pėr mosshkatėrrimin e tij. Nėse do tė kėrkoja njė gjė tė tillė nga Perėndia, atėhere do i kėrkoj tė ndryshojė planin e Tij. Sepse pikėrisht plani i Perėndisė sipas Biblės ėshtė qė Izraeli nė kohėt e vėshtira qė do tė pasojnė, do tė kėrkojė ndėrhyrjen e Perėndisė dhe Ai nuk do tė vonojė tė pėrgjigjet.

Lexo pėr mė tepėr tek libri i Danielit dhe jo vetėm. Edhe nė Zbulesė mund tė shohim zhvillimin e ngjarjeve tė kohėve tė fundit dhe aty jepet mė qartė pėrpjekja pėr zhdukjen e Izraelit dhe se si ndėrhyrja e Perėndisė e shpėton nga shfarosja e plotė.

Nuk mund tė shmangim njė tė vėrtetė dhe nuk arrij tė kuptoj burimin e kėsaj kėrkese qė bėn vėlla Dėshmues.

Perėndia tė bekoftė.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    I shenjti vella Peniel.
    Ne fillim te temes mendova se kishe arritur te kapje thelbin e kesaj teme. Por shoh se ka dicka qe ende nuk ke arritur ta maresh ne kete mesazh. Qellimi i tems nuk eshte te detyrojme te krishtert te luten per Izraelin. Po keshtu nuk eshte te mbivleresojme IZraelin apo ta shpallim ate nje super komb. Te gjithe keto mendime nuk do ti gjesh aspak ne shkrimin tim. Arsyeja se perse tek disa te krishtere mbizoterojne keto mendime, eshte gjithmone fakti religjion. Tani do te te them se perse vendosa ta shkruaj kete teme.
    Une vazhdimisht jam shume i vemendshem ndaj fjales se Zotit, dhe gjithmone perpiqem ta mar mesazh, sepse kjo eshte e vlefshme per sherbesen tone, dhe per ecjen tone ne besen e Krishtit. Tjetra gje qe te siguroj eshte dhe fakti se, une vete nuk jam ndonje partizan dhe perkrahes i politikave prosioniste, ku disa ketu edhe perpiqen te ma veshin dicka te tille. Une jam nje i krishtere qe besoj dhe ec me Krishtin, ky eshte motivi i jetes sime.
    Sot shoh se sa vjen e me teper, kisha te ndryshme nen religjionin fetar, po kthehen cdo dite e me teper, ne kundershtare te popullit te Izraelit, duke qene proislamik ne asimilimin e Izraelit. Tani ngre pyetjen si i krishtere qe jam dhe them: O Zot a e ke braktisur Izraelin perfundimsht , per faktin se ai nuk besoi ne Krishtin? Zoti permes fjales profetike thote: JO. Aspak. Une do ta mbledh ate mdis kombeve ku e kam shperndare dhe do ta rikthej ne vendin qe i pata premtuar Abrahamit. Dhe MOSBESIMIN e tij une e ktheva si nje HIR per JU JOHEBRENJTE.
    Ky pra eshte mesazhi qe Zoti jep per popullin e tij Izrael. Tani pyetja tjeter qe une ngre eshte : O Zot po kisha e Perendise si duhet ta shohe Izraelin, si kombet e botes ( te cilat ste njohin ty), apo si nje komb te cilin ti e ke perzgjedhur nga kombet e tjere, i cili te njeh dhe beson ne ty ? Pergjigja prej fjales profetike vjen: Lutuni per Jeruzalemin dhe ata qe e duan ate do te begatohen, sepse une e perzgjodha dhe e formova vete ate komb dhe mos mendoni se e hodha poshte kombin tim. "Kjo do te jete BESLIDHJA ime me ta, kur une tju heq mekatet e tyre Rom:11:27"
    Pikerisht ky eshte motivi qe me con te sjell kete shkrim, ku ti tregoj cdo te krishteri se populli i Izraelit, eshte i vetmi popull ku beson tek i njejti Perendi ku beson dhe kisha e Perendise. Pra nese NE ( kisha dhe Izraeli) besojme tek i njeti Zot dhe kemi te njetin Perendi ateher cfare eshte Izraeli per mua: nje komb islamik, budist hinduis, pagan apo tjeter gje??? Keto jane peytje te qarta dhe permbjan nje te vertet te madhe per cdo besimtar qe beson vertet ne Krisht. Nuk jam une ai qe ju kerkoj te luteni per Izraelin, eshte Perendia i cili keron kete gje. Nuk jemi ne ata qe ruajme shkatrimin e Izraelit, eshte Perendia ai qe i ruan ata nga nje mori kundershtaresh. Por ti do te thuash, atehere perse lutemi? Lutemi ( une personalisht) se Zoti kerkon te lutemi per PAQEN ne JERUZALEM. Kush te doje e digjon ket thirje dhe kush te doje e ben kete lutje. Por, nuk mund te themi se kjo eshte nje politike fetare amerikane. Kjo fjale me ben te ndjehem keq, jo per vete, por per ata qe kane nje mendim te tille, brenda te cileve ky mesazh i Zotit nuk gjen vend.
    Deshira rreth antisimetizmit, ka hyr dhe po hyn cdo dite nder kisha, ku religjione te ndryshme te krishtere, predikojne dhe mesojne mesime te rrezikshme per kishen. Nje nder te paret e ketyre religjineve arin en eprfudnimin dhe thote se, ne jemi vellezer me myslimanet. Ka me cudi se kjo? A mund te jesh vella( gjithmone flas ne besim ) kur Perendia ku ne te krishteret besojme, nuk eshte i njejti me Allahun ku besojn myslimanet????? Nese kisha duhet te dije se ke ka vella, bibla ( dhe jo amerika) na meson se ky eshte kombi iIzraelit. Perse? Sepse Perendia ku ne besojme eshte pikerisht Perendia i vertet qe formoi Izraelin , emeri i te cilit eshte: "UNE JAM".
    Jo me kot e solla shembelltyren e djalit plankripshes, ku per mua mbetet shembelltyra me klasike e bibles. Djali i vogel, qe per mua ne simbol eshte pikerisht Izraeli, u largua prej atit ne plangprishjen e tij( ashtu si Izraeli sot), por qe nje dite do te rikthehej ne gji te Atit. JEzusi tregon se, edhe pse djali i vogel u largua prej atit, ati ne asnje meyre nuk e mohoi birerine e tij. Ku duket ky fakt? Kete e shohim ne faktin se, edhe pse djali kishte ikur larg Atit, Ati rinte dhe e PRISTE tek pragu i deres. Ne lidhje me Izraelin, Jezusi e deshmon qarte kur thote se, ne ditet e fundit, MBARE IZRAELI do te pranoje ate qe vjen ne emer te Zotit. Pra Jezusi na tregon ate qe ka per te ndodhur me Izraelin, te cilin disa prej jush e quajen izraelin te humbur dhe te shkatruar plotesisht.
    Po djali i madh ne kete shembelltyre ke simbolizon? Ai simbolizon Kishen, e cila ESHTE ne GJi te Atit dhe ben Vullnetin e Atit. Kur djali i madh u kthye ne shtepi dhe pa se po behej feste per vellane e tij te vogel nuk u ndje mire, bile u ndje xheloz. Ai i tha Atit se, une kam permbushur cdo vullnet tendin dhe ti nuk me ke dhene nje kec ta ha me miqte e mij, ndersa per kete djalin tend, i cili eci ne plangprishje, there vicin majme dhe bere gjithe kete feste. A nuk e shohim sot nje mendim te tille prej te krishtereve ne lidhje me IZraelin?? Por ja si i tha Ati birit te tij te madh. Cdo gje qe kam eshte e jotja, por ky vellai tend ishte i humbur dhe u gjnd perseri, ishte i vdekur dhe u ngjall.
    Fjala qe me jep me shume mesazh eshte pikerisht fjala: " VELLAI YT". Ne jemi vellezer me kete komb te Perendsie, por ata jane ende ne beslidhjen e vjeter, dhe kjo per hrin tone, qe ne te hynim ne te rene. Por nje dite shume te afert edhe Izraeli do te hyjne ne te rene, e cila u be jo mbe gjakun e demave por me gjalkun e Qingit qe u ther per te gjithe boten. Ja si thote Pali tek romaket11:27
    " Kjo do te jete BESLIDHJA ime me ta( ne ditet e fundit) kur une te HEQ mekatet e tyre."
    Amin.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kredia e Bankės Islamike, Shqipėria bojkoton Izraelin
    Nga alproud nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-03-2009, 19:16
  2. Rroli i Bibles ne mbeshtetjen Amerikane per Izraelin
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-08-2006, 02:18
  3. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  4. Per ata qe e krahasojne Kosoven me Izraelin
    Nga panchovilla nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 15-03-2006, 05:04
  5. Beko o Zot Perendi Izraelin.
    Nga deshmuesi nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 04:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •