...mbi enverin qe e klasifikojn si "musliman" lol
Nuk u lane pa mbeshtetje nga porta e larte katoliket.Porta e larte,per katoliket shqiptare,lidhi marreveshje me Austrine.Pse jo me principatat italiane dhe vatikanin?Postuar më parë nga Qafir Arnaut
Sepse ato ishin te pabesa.Te pakten sic kam lexuar ne nje faqe katolike,ne vdekjen e skenderbeut,keto principata kishin gisht.Do ti rripnin mire katoliket nga ana financiare.
Pse u islamizuan shqiptaret?
Sepse nuk i detyronte njeri qe nje nate ta kishte emrin Gjergj dhe naten tjetri Jorgji(lufterat midis grekut dhe serbit ne tokat shqiptare per sundim ne keto troje).
Jo shume kohe me pare u nda nga jeta shkrimtari profesori dhe historiani me i shquar veriore z.Hamdi Bushati (Mesues i Popullit).
Vepra me e cmuar qe ia ka lene pas eshte nje liber tre-voluminoze "Shkodra dhe motet" qe u botua nga i biri i tije z.Hamdi Bushati. Liber ky qe sjell historine e gjal te shkodres, te kaluaren, njerez, familje, kultura..........e mbi te gjitha hedh drit mbi disa ndodhiva apo konflikteve mes klereve ne shkoder. Dhe duhet theksuar se shkodra njihet per nje vend ku qofte feja katolike qofte ajo muslimane kane shume ndikim tek njerezit, dhe aq me teper qe thuajse i gjith populli jane njerez qe besojn dhe ani-komunista e anti-ateista.
Ajo qe vlen te theksohet dhe te vihet ne dukje eshte kur autori pershkruan si si disa familje shkodrane u konvertuan ne musliman. Dhe ajo qe eshte me interresante eshte fakti se shume nga keto familje u konvertuan shume vone pasi kishte hyre perandoria osmane ne shqiperi, e ketu diskutohet rreth shekullit te 18 apo me vone. eshte interresant shume fakti se ne shkodre njihen edhe shume fisa qe kan te njejtin mbiemer por qe njeri edhte fis katolike e tjetri eshte muslimane. E kjo, sipas pershkrimeve te atorit, nga studimet apo pyetjet e njerezve te vjeter, eshte si rrjedhoj e faktit se edhe ne nje familje kishte raste kur njeri vlla konvertohej e tjetri jo. E eshte interresant edhe fakti se shume nga rastet qe permend, kan si shkak konvertimi , deshiren apo ndonje shkakrrethanore, dhe kurre presjone apo perdorim dhune qe mund te jete perdorur kundra tyre nga turqit apo muslimanet shqipetare.
Hiatoria tregohet aty ku ngjarjet ndodhin, e jo nga kolltuku apo posti i ndonje pseudohistorjani apo pseudoshkrimtari, qe ben komercjalitet me publikime teper abstrakte e teper antishqipetare.
E turku kishte bese!!Postuar më parë nga besimja
Bravo! Turqit kishin ardhur ne Ballkan per te sjellur demokracine. Organizuan nje referendum dhe ne menyre demokratike me vota te lira, shqiprate u bene musliman.
Te paret e mi jetonin ne male dhe nuk e kishin kuptuar kete pune, keshtu ngelen te krishtere.
Sa keq
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Postuar më parë nga besimja
Sepse, Austria e mundi Turqine ne lufte e nje nga kushtet e arme-pushimit ishte qe Austria te caktohej si 'kujdestare' e katolikeve qe jetonin ne Kalifatin Osman. Sa te pjell mendja edhe ty...."Nuk lidhi marrveshje Porta e Larte me Italine e Vatikan se qenkan te pa-besa"...tipike pjellori Islamike kjo![]()
Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit
Nuk kam pritur nga Albo që të flasë këso marrëzira.Sipas tij feja ortodokse, e paska shpëtuar kombin shqiptar pa u bërë "arnautllëk" dhe ai gjithë meritat ua hedh vetëm shqipëtarëve ortodoksë duke bërë kështu ndasi me plot vetëdije.
Dihet se është feja ortodokse që po shkakton konfuzion në identitetin e shqipëtarëve, rasti i fundit në Himarë është pasojë e fesë ortodokse.
Unë jam i kënaqur që këtu në Kosovë luftërat e pandërprera mes shkijeve dhe shqipëtarëve kanë ndarë shapin nga sheqeri.Në Kosovë identiteti është i plotë, pra 100% shqiptar, këtu nuk ka lojë, jo jam shqipe, jo jam grek, jo kështu, jo ashtu, këtu ka vetëm dy kombësi: shqipëtarë dhe të huaj.
Ndërsa atje nga jugu ka njerëz që nuk dinë nëse janë grekër ose shqipëtarë.
Albo ti gjykoje si të duash veten tënde mirëpo tentimi yt për ta vënë kishën ortodokse greke në qendër të kombit shqiptar mua më duket pafytyrësi.
Ndryshuar për herë të fundit nga alibaba : 28-09-2006 më 10:39
Ata pak jo-autokton qe jetojne ne trevat shqiptare nuk jane turq, por minoritare nga perandorija turke.Postuar më parë nga Albo
Kjo eshte nje gatese greke e sllave e pergatitur mire per opinionet e botes me qellim te spastrimit etnik te trojeve shqiptare. Por eshte aq bajate sa i ka dalur myku e kepurdha tjera qe nuk ta ha me kush per se gjalli edhe po e vrave.
- Mbi 80% te muslimaneve shqiptar i takojne besimit qe perfille plotesisht dhiaten e vjeter dhe jane sunite!
- Mbi 80% te turqve nuk jane as muslimane as orthodoks po shiite qe praktikojne edhe sufizmin.
Cfare do te thote kjo?
Kjo do te thote se:
- shqiptaret nuk kane fe turke!
Si u be atehere qe shumica absolute e shqiptareve musliman nuk e paskan fene turke?
Kur te jipni pergjegjen ne kete pyetje mund te vazhdojme me tutje.
Mirembetshi.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Orthodhoksine e gjen ne flamurin tone kombetar, e gjen ne himnin tone kombetar, e gjen ne jeten e heroit tone kombetar, e gjen ne rilindjen kombetare, e gjen ne 28 nentor 1443, e gjen 500 vjet me vone ne 28 nentor 1912 ne Vlore, e gjen ne Beselidhjen e Lezhes, e gjen ne gjysmen fisnike te kombit te larguar drejt brigjeve te Italise e Greqise, e gjen ne mes te Amerikes, e gjen ne Muzeun tone Kombetar ne Tirane, e gjen ne kishat e manastiret shekullore si ne Shqiperi edhe ne Kosove.Albo ti gjykoje si të duash veten tënde mirëpo tentimi yt për ta vënë kishën ortodokse greke në qendër të kombit shqiptar mua më duket pafytyrësi.
Pafatyresine dhe driteshkurtesine duhet ta kerkosh jo tek une por tek vetja qe nuk arrin te shohesh te dukshmen.
Albo
Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 28-09-2006 më 21:06
Cili eshte dallimi ne syte e nje shqiptari midis minoritareve te perandorise turke dhe turqve?!Ata pak jo-autokton qe jetojne ne trevat shqiptare nuk jane turq, por minoritare nga perandorija turke.
Nje minoritar egjiptian shqiptar (jevg) kur erdhi ne Amerike e kish bere zakon qe sa here qe shihte zezake ne rruge i perbuzte me fjale nga me te keqijat. Kjo ishte menyra e tij si per te thene "une nuk jam i zi si ata" dhe per ta renditur sadopak veten nga "krahu i rraces se bardhe". Mirepo nje dite te bukur me diell, ky jevgu e gjen veten perballe nje amerikani te bardhe te nxehur qe e shan kete mikun keq ashtu sic shante ky dikur zezaket.Si u be atehere qe shumica absolute e shqiptareve musliman nuk e paskan fene turke?
Qe nga ajo dite, jevgu shqiptar nuk i shante e perbuzte me zezaket, por shante e perbuzte te bardhet, pasi e kuptoi se sado qe te perpiqej te portretizonte veten ndryshe nga cfare ishte, ne syte e njerezve ai nuk do te kualifikohej si i bardhe por si i zi.
Albo
Krijoni Kontakt