Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 46
    Femme Fatale Maska e Poison_Ivy
    Anëtarësuar
    01-07-2006
    Postime
    121
    Per mendimin tim problemi kryesor eshte ndryshimi i se perditshmes qe hasin. Shume raste ka pasur qe kushurinj te mite kur kane ardhur me tregonin edhe gjerat me elementare fije per pe, thua se nuk ja kisha fare haberin nga dynjaja. Ndonjehere me krijohej pershtypja se mendonin se Shqiperia ishte njefare iraku apo fisi afrikan.
    Jo se e benin nga mendjemadhesia, por kujtonin se gjerat qe ata kishin pare dhe degjuar mund t'i kishin pare vetem ata. Ngaqe nuk e kishin idene e jetes qe benim ne. Po flas per ata me te perulurit, se kur tjetri te vjen me tendence te te "mesoje" per dynjane, ai e ka hallall me i thon:

U BOT JU!!!
    So the **** whaaaat??!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    24
    Une nuk mendoj se shqiptaret behen me te zgjuar kur vijne ne Shqiperi. Perkundrazi, kam mendimin se shqipetareve i duket sikur dine gjithcka. Ne vijme me mall per te pare njerezit tane, dhe edhe pse kemi per cfare te mburremi, nuk bejme keshtu.
    Meqe qenka hapur kjo teme.....
    Ne Shqiperi njerezit mendojne vetem per te shitur mend dhe t'ju japin mend te tjereve.Ato jetojne vetem realitetin mizor te Shqiperise dhe jetojne ne nje bote shume te vogel, ate te snobizmit.
    Mos harroni qe nje pjese e mire e emigranteve qe jane larguar nga vendi i tyre i shtrenjte jane intelektuale. Jam dakord qe ka edhe nga ata qe jane pa shume nivel dhe vijne e shesin mend.
    Kur kam ardhur per here te fundit ne Shqiperi, jam shokuar nga imoraliteti, tangerlliku i pajustifikuar, si dhe nga injoranca e bashkeatdhetareve te mi.
    Nje gje tjeter qe me beri shume pershtypje ishte edhe fjalori teper i pasuruar me fjale te huazuara.

Po na ofendoni rond mer jaho ca bohet kshtu!
    Po ca faji kam une tani qe LONI_VELLAI_RAMIZIT kur vjen prej Italie ecc... bon si cupi katunit .OJ

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    24
    Nuk jane te gjithe si Loni, jo. Ka nga ata qe rrijne e vetem degjojne se si Shqipetaret shesin mend, kur vertet s'kane asgje mbas shpirti.

dua ate qe me do Maska e ELDORADO
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    atje ku jam rrit qysh i vogel se u lodha tu bredh
    Postime
    817
    Nuk E Di Ne Eshte Me Kunje Kjo Tema Apo Serioze,nejse E Marrim Sikur Te Jete Seriozeo Bejne Si Te Zgjuar Sepse Kane Pare Gjera Qe Ne Shqiperi Nuk Ndodhin . Ndersa Po Qe Me Kunjeo Ca Ti Besh Kjo Lloj Gjelle Jemi Ne Kur Jemi Ne Emigrim Bojme Cdo Lloj Pune Kur Jemi Ne Shqiperi Skapim Asgjo Me Dore Se Si Na Duket Vetje Sikur Kemi Ardh Nga Hena Dhe Jo Nga Emigrimi
    DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga peace
    Une nuk mendoj se shqiptaret behen me te zgjuar kur vijne ne Shqiperi. Perkundrazi, kam mendimin se shqipetareve i duket sikur dine gjithcka. Ne vijme me mall per te pare njerezit tane, dhe edhe pse kemi per cfare te mburremi, nuk bejme keshtu.
    Ne Shqiperi njerezit mendojne vetem per te shitur mend dhe t'ju japin mend te tjereve.Ato jetojne vetem realitetin mizor te Shqiperise dhe jetojne ne nje bote shume te vogel, ate te snobizmit.
    Mos harroni qe nje pjese e mire e emigranteve qe jane larguar nga vendi i tyre i shtrenjte jane intelektuale. Jam dakord qe ka edhe nga ata qe jane pa shume nivel dhe vijne e shesin mend.
    Kur kam ardhur per here te fundit ne Shqiperi, jam shokuar nga imoraliteti, tangerlliku i pajustifikuar, si dhe nga injoranca e bashkeatdhetareve te mi.
    Nje gje tjeter qe me beri shume pershtypje ishte edhe fjalori teper i pasuruar me fjale te huazuara.

jam plotesisht dakort me kete me lart te njejtin mendim kam edhe un
    Partizoni

Tradhetar I Kombit Maska e Aldo_west_83
    Anëtarësuar
    14-09-2005
    Vendndodhja
    Ne Interrnim!
    Postime
    132
    Citim Postuar më parë nga blerta04
    kam vene re se cdo here qe vijne shqiptare nga America, Grecce ose vende te tjera behen mendjemedhenj ose duken sikur jane me te zgjuar, kur para 1 viti ose dy vjetesh ne i njihnim se kush ishin ata (dmthn cfare niveli kishin )..

Blerta te lutem mos fol ne pergjithesi!

Se ene un ne Greqi jam, ene kur shkova ne Shqiperi pas 12-vjetesh, kisha turp te thoshja qe po vi nga Greqia,(pavarsisht se e dinin te gjithe nga ku po vija)sepse kisha marr vesh qe ne Shqiperi injoronin ata qe vinin nga Greqia, edhe qe ndodheshin ne Greqi,jo se po te vija nga ndonje Shtet tjeter do isha "krenar", apo "menjemadh", po nejse. Prandaj mos fol ne pergjithesi. :P
    Ndryshuar për herë të fundit nga Aldo_west_83 : 21-11-2006 më 03:22
    Tradhetar I Kombit!

I Denuar Me Interrnim Per Agjitacion E Propagand !

Tradhetar I Kombit Maska e Aldo_west_83
    Anëtarësuar
    14-09-2005
    Vendndodhja
    Ne Interrnim!
    Postime
    132
    Citim Postuar më parë nga peace
    Nga te gjitha kto qe ke permendur ke harruar te shtosh ene Fanatizmin e jashtezakonshem :P

Shembull ; Dola ne 7-8 Kafeteria ne Elbasan se kam kushurinjte atje, nuk pash 1-femer apo 2-3 femra apo femra meshkuj shoqeri ne kafeteria.

Meshkuj ene xhaje shikoje.

Kur pyeta kushuririn, ku jan femrat mer lal?

Ne shpi tha, nuk i len te dalin !!

Ene kur dola me me nje shoqen time qe e njihja qe knej ene e takova atje,kishte shkuar ene ajo me pushime,ishim kapur dore per dore por me shaka, na shikonin te gjithe sikur te ishnim kriminela
    Ndryshuar për herë të fundit nga Aldo_west_83 : 21-11-2006 më 04:18
    Tradhetar I Kombit!

I Denuar Me Interrnim Per Agjitacion E Propagand !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    24
    Nuk jam shume dakord, me ty ketu, Aldo. Ne Tirane kishte plasur tangerllik i jashtezakonshem. Femrat jo vetem qe dilnin, por dilnin pothuaj zhveshur komplet. Une u shokova kur pashe ate imoralitet. Nje femer e virtytshme nuk del ashtu. Ka menyra te tjera, me pak seksi per te expozuar trupin e bukur (ose te shemtuar, se aty nuk pyesnin, vetem nxirr barkun e kembet).
    Nejse, ndoshta jemi bere me te vertete "katunare" ne te Amerikes.

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Varet nga personat gjithnje. S'me pelqejne pergjithesimet , sepse jo gjithnje jane te sakta. Kur jetoja ne Shqiperi, vija re sa shume mburreshin disa e sa te thjeshte e te arsyeshem ishin te tjeret. E verteta eshte qe mburracaku e llafazani nuk ndryshon kurre. Ata jane ata qe harrojne llumin ne te cilin jetonin deri dje, perbuzin vendin e tyre dhe shesin mend per nje shtet te krijuar nga duar te tjera, ku mezi fitojne kotheren e bukes duke u futur ne gjithefaresoj felliqesirash. Pastrojne halete e botes, jane te lumtur, po c'dreqin kane qe na shesin mend?-mendoja. Njeriun nuk e ben vendi, as koha, e ben sjellja. Edhe mund te kesh pare shume me teper kur jeton jashte, por ai qe eshte inteigjent di si te flase, kujt dhe kur.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  2. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •