Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 46
    i/e regjistruar Maska e e-v0gela
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    76
    Citim Postuar më parë nga blerta04
    kam vene re se cdo here qe vijne shqiptare nga America, Grecce ose vende te tjera behen mendjemedhenj ose duken sikur jane me te zgjuar, kur para 1 viti ose dy vjetesh ne i njihnim se kush ishin ata (dmthn cfare niveli kishin )..
    Shqiptaret ne vend te huaj i ben vet jeta me te zgjuar sepse kane vuajtur me teper se c'duhet . Dhe nga ky fakt jane me serioz .. me te pjekur !!!

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Citim Postuar më parë nga blerta04
    kam vene re se cdo here qe vijne shqiptare nga America, Grecce ose vende te tjera behen mendjemedhenj ose duken sikur jane me te zgjuar, kur para 1 viti ose dy vjetesh ne i njihnim se kush ishin ata (dmthn cfare niveli kishin )..
    Nuk jam plotesisht dakort me mendimin tend,dhe kam mendimin se eshte pershtypje e gabuar!Njerezit ne emigrim kane mesuar te vleresojne kohen,nderkohe qe rinia ne Shqiperi kalon paraditen neper kafene,me celulare lloj lloj te ekspozuara neper tryeza dhe pasditen duke menduar se c'rroba do veshin ne xhiron e darkes dhe c'forme do i rregullojne floket!!

Edhe dicka tjeter rreth thenies tende! Pak rendesi ka kush ke qene,kohet ndryshojne,ndryshojne dhe njerezit.Mos i shikoni gjerat si mendjemadhesi.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

www.pogradecaret.com Maska e pikachu
    Anëtarësuar
    24-01-2006
    Vendndodhja
    france
    Postime
    7
    Blerta04 per mendimin tim i ke plotesisht gabim, ato qe ke thene..
    eshte e vertete qe shiqiptaret ikin shpesh jashte shtetit, po pse mendon ti se shkojne nga qejfi?? Shumica e kane nga halli, apo se duan nje jete apo nje shkolle me te mire.. Nuk eshte e thene qe ti futesh te gjithe ne nje thes, se mund te kesh njohur nej ose dy qe mund te shesin mend..
    Une jam studente jashte, po bej viti e dyte larg... dhe nuk e ke idene se sa me mungon vendlindja, familja , shoqeria... se i vlersoj shume... nuk i kam harruar akoma, edhe pse jam larg..
    Ne ketej arrijme te perballemi me shume me jeten, me veshtiresi, dhe mesojme me shume, behemi me te forte.. po nuk eshte se shesim mend kur vijme ne shqiperi, thjesht se mendojme ndryshe ne shume gjera...Sivjet kur u ktheva , shoqet e mia e kishin mendjen, si do vishem, jo cunat , jjo me the te thashe, iu pershtatesha ne muhabet, nuk eshte se iu shisja mend tiu thoja jo une keshtu jo ashtu, secila ka mendimin e vet...po kur je jashte shtetit, e provon tamam se cdo te thote te jetosh.. perderisa arrin te perballesh vete me te gjitha.. ska si vendi jot, ne nuk kemi erdhur nga qejfi ketej..kemi erdhur per me mire..
    Mendoju pak, sa te pakte jane studentet qe punojne, apo qe mesojne.. shumica mendon kopjet...
    Mgjate jemi vete ne shqiptaret qe e bejme jeten te tille, e kemi zgjedhur vete kete menyre jetese, edhe do i pershtatemi..

Vajza e trendafilave Maska e Zonjusha
    Anëtarësuar
    25-03-2003
    Vendndodhja
    Belgium
    Postime
    390
    ka nga ata qe vertet hiqen mendjemedhenj.......por per mendimin tim (nuk kam shku akoma n shqiperi dhe nuk ikam pare konkretisht ndaj mund t jap thjesht nje mendim) shumica nuke bejne kastile ata qe kane qen diku ne nje shtet jashte kane marre pak a shume edukate, kulturen e atij vendi dhe kjo ben kontrast me sjelljet e atjeshme ndaj dhe njerezve ju duket mendjemadhesi nqs nje person i shkuar nga jashte shqiperis ben nje sjellje qe per te eshte normale.......
    Une jam Puro shqipetare
    me mua nuk te ecen fare!!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-11-2006
    Postime
    54
    Citim Postuar më parë nga MI CORAZON
    Jo vetem kur shkojne ne Shqiperi, por edhe kur vijne nga Shqiperia ne USA, te njejten gje bejne, sidomos katunaria. Nuk kam ndeshur ASKEND ( pervec tionsave), qe mos shesi mend ( kjo hyn tek mendjemadhesia , apo jo?! ).

Heren tjeter, do vi me shembuj konkrete.
    Pervec tironsave?! Huh?! Kur ze tirOnsat ne goje, gjeja tjeter qe te vjen ne mendje eshte mendjemadhesia......

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Te ardhurit (ne TR) apo gjysem-Tironsit nga njeri prind ndjejne se kane me shume per te vertetuar
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-11-2006
    Postime
    54
    Citim Postuar më parë nga Leila
    Te ardhurit (ne TR) apo gjysem-Tironsit nga njeri prind ndjejne se kane me shume per te vertetuar
    Te ardhurit njifen nje milje larg. Ti lindurit dhe sidomos "den baba denet" me O-te e stergjatura, flasin ne nje menyre sikur duan te thone qe cdo gje jashte tiranes eshte katund.

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Jam dakord me ate qe ka thene Corazoni.

Shkoi dhe u kthye njeri ne Shqiperi nja dy-tre vjet pasi kish ikur. Me pas flas me nje te njohurin tim ne telefon; ishte nje nga ata qe e kishte takuar e pritur kete qe vajti.
    He, i them, si kaluat me "X"-in? U cmallet besoj?
    Po, mor djale- me tha- po; puna eshte se nuk morem vesh se c'thoshte. Fliste vetem anglisht.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga rezzy
    Nuk eshte se behen me te zgjuar blerta 04, por jeni ju qe jetoni andej i shihni me sy tjeter.

Pak a shume bashkohem me kete thenie.
    Por do thoja eshte dhe ajo perplasja e mentaliteteve sot. Dhe kur nuk i pelqen dicka ta veshin " i ka hyp pordha " pardon my french. Te shohim me sy tjeter yyy ka ardh nga amerika etc etc.

Koha kalon , njerezit ndryshojne .. domosdo mentalitetet , opinionet ndryshojne te gjitha ... por njerezit atje nuk te kuptojne.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    nah, esht anasjelltas. ata qe jan ne shqiperi trashen me kalimin e kohes

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  2. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  3. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •