Shqiptaret ne vend te huaj i ben vet jeta me te zgjuar sepse kane vuajtur me teper se c'duhet . Dhe nga ky fakt jane me serioz .. me te pjekur !!!Postuar më parë nga blerta04
Shqiptaret ne vend te huaj i ben vet jeta me te zgjuar sepse kane vuajtur me teper se c'duhet . Dhe nga ky fakt jane me serioz .. me te pjekur !!!Postuar më parë nga blerta04
Nuk jam plotesisht dakort me mendimin tend,dhe kam mendimin se eshte pershtypje e gabuar!Njerezit ne emigrim kane mesuar te vleresojne kohen,nderkohe qe rinia ne Shqiperi kalon paraditen neper kafene,me celulare lloj lloj te ekspozuara neper tryeza dhe pasditen duke menduar se c'rroba do veshin ne xhiron e darkes dhe c'forme do i rregullojne floket!!Postuar më parë nga blerta04
Edhe dicka tjeter rreth thenies tende! Pak rendesi ka kush ke qene,kohet ndryshojne,ndryshojne dhe njerezit.Mos i shikoni gjerat si mendjemadhesi.
Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.
Blerta04 per mendimin tim i ke plotesisht gabim, ato qe ke thene..
eshte e vertete qe shiqiptaret ikin shpesh jashte shtetit, po pse mendon ti se shkojne nga qejfi?? Shumica e kane nga halli, apo se duan nje jete apo nje shkolle me te mire.. Nuk eshte e thene qe ti futesh te gjithe ne nje thes, se mund te kesh njohur nej ose dy qe mund te shesin mend..
Une jam studente jashte, po bej viti e dyte larg... dhe nuk e ke idene se sa me mungon vendlindja, familja , shoqeria... se i vlersoj shume... nuk i kam harruar akoma, edhe pse jam larg..
Ne ketej arrijme te perballemi me shume me jeten, me veshtiresi, dhe mesojme me shume, behemi me te forte.. po nuk eshte se shesim mend kur vijme ne shqiperi, thjesht se mendojme ndryshe ne shume gjera...Sivjet kur u ktheva , shoqet e mia e kishin mendjen, si do vishem, jo cunat , jjo me the te thashe, iu pershtatesha ne muhabet, nuk eshte se iu shisja mend tiu thoja jo une keshtu jo ashtu, secila ka mendimin e vet...po kur je jashte shtetit, e provon tamam se cdo te thote te jetosh.. perderisa arrin te perballesh vete me te gjitha.. ska si vendi jot, ne nuk kemi erdhur nga qejfi ketej..kemi erdhur per me mire..
Mendoju pak, sa te pakte jane studentet qe punojne, apo qe mesojne.. shumica mendon kopjet...
Mgjate jemi vete ne shqiptaret qe e bejme jeten te tille, e kemi zgjedhur vete kete menyre jetese, edhe do i pershtatemi..
ka nga ata qe vertet hiqen mendjemedhenj.......por per mendimin tim (nuk kam shku akoma n shqiperi dhe nuk ikam pare konkretisht ndaj mund t jap thjesht nje mendim) shumica nuke bejne kastile ata qe kane qen diku ne nje shtet jashte kane marre pak a shume edukate, kulturen e atij vendi dhe kjo ben kontrast me sjelljet e atjeshme ndaj dhe njerezve ju duket mendjemadhesi nqs nje person i shkuar nga jashte shqiperis ben nje sjellje qe per te eshte normale.......
Une jam Puro shqipetare
me mua nuk te ecen fare!!
Pervec tironsave?! Huh?! Kur ze tirOnsat ne goje, gjeja tjeter qe te vjen ne mendje eshte mendjemadhesia......Postuar më parë nga MI CORAZON
Te ardhurit (ne TR) apo gjysem-Tironsit nga njeri prind ndjejne se kane me shume per te vertetuar![]()
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Te ardhurit njifen nje milje larg. Ti lindurit dhe sidomos "den baba denet" me O-te e stergjatura, flasin ne nje menyre sikur duan te thone qe cdo gje jashte tiranes eshte katund.Postuar më parë nga Leila
Jam dakord me ate qe ka thene Corazoni.
Shkoi dhe u kthye njeri ne Shqiperi nja dy-tre vjet pasi kish ikur. Me pas flas me nje te njohurin tim ne telefon; ishte nje nga ata qe e kishte takuar e pritur kete qe vajti.
He, i them, si kaluat me "X"-in? U cmallet besoj?
Po, mor djale- me tha- po; puna eshte se nuk morem vesh se c'thoshte. Fliste vetem anglisht.
Postuar më parë nga rezzy
Pak a shume bashkohem me kete thenie.
Por do thoja eshte dhe ajo perplasja e mentaliteteve sot. Dhe kur nuk i pelqen dicka ta veshin " i ka hyp pordha " pardon my french. Te shohim me sy tjeter yyy ka ardh nga amerika etc etc.
Koha kalon , njerezit ndryshojne .. domosdo mentalitetet , opinionet ndryshojne te gjitha ... por njerezit atje nuk te kuptojne.
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
nah, esht anasjelltas. ata qe jan ne shqiperi trashen me kalimin e kohes
Krijoni Kontakt