E para, kujdes kur "i bini ne top" kategorive te ndryshme. Une mendoj se eshte shume me korrekte te thuash se ne Shqiperi, NJE PJESE e gazetareve jane profesioniste medioker ( per te gjitha arsyet e permendura ne shkrimet e bashkebiseduesve ) , por kurresesi qe TE GJITHE GAZETARET!!! jane te ketille. Une e njoh mire realitetin e gazetarise ne Shqiperi dhe di t'ju them se mekati me i madh qe i rri mbi koke sektorit si shpate Damokleu nuk eshte as partizanlleku, as mediokriteti apo te tjera si keto, por PASIGURIA dhe pamundesia reale per t'u shprehur lirisht.
A e dini ju sesa fitohet duke punuar si gazetar ne Shqiperi? Shume me pak ndoshta se qoftexhinjte! Athere si mund te presesh qe nje gazetar te merret me gazetari investigative apo me realizime dossier-esh precize qe cenojne ( thuajse perhere ) interesat e njerezve apo lobeve te fuqishme? Une mendoj se keto jane shkrimet qe mungojne, sepse persa i perket politikes, nuk besoj se mund te ankohet kerkush sepse deri me sot eshte thene gjithcka dhe e kunderta e gjithckaje!!!
Kaq per piken e pare. Kalojme tek e dyta. Ceshtja e drejtshkrimit. Robert Shvarci ka shkruajtur nje goxha shkrim para pak kohesh (qe eshte percjelle edhe ketu ne forum me duket) kushtuar pikerisht problemit te drejteshkrimit te sotem. Shkrimi i tij ishte thellesisht profesional, i ndezur i pasur me shembuj dhe i qarte deri ne detaj.
Ama aty nuk me zune syte asnje referim ndaj Enver Hoxhes apo ku di une se kujt qe ne emer te tij paska "dhunuar" drejteshkrimin e gjuhes Shqipe!! Dhe kjo me nje arsye. Sepse perkthyesi yne i madh, i cili per vite e vite ka ditur te shfrytezoje me se miri virtytet e gjuhes se drejteshkruar Shqipe, nuk mund kurresesi te anatemonte instrumentin kryesor te punes se tij madhore.
Sot eshte shume e vertete qe nje klase individesh po e bastardon gjuhen tone te mrekullueshme. Kjo vjen nga injoranca e thelle e tyre e asaj shkence madhore qe eshte Gjuha dhe nga shperfillja e insitucioneve Shqiptare te te gjitha niveleve (Shvarci therret ne loje madje edhe mesuesit e gjuhes ne nivele shkollore !!) qe nuk "rrebelohen" e nuk e kundershtojne kete TURP!
BA
Krijoni Kontakt