Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga Norēa.li
    *
    rapsodi
    une nuk akuzova por vetem shtrova pyetje.
    >>Nga shenjat e Kijametit: Zbritja e Mesihut<<

Mesihu=shpetimtari.
    Per cfare na duhet shpetimtari qe na ēon ne Kijamet?

Prap nuk po e kuptoj!?

Sidoqofte: iu flm te gjitheve per mundin e bere (kot!)

*
    .

Norēa.li

Mesihu a.s. do te ndaloje padrejtesine ne toke dhe do te sundoj me ligje islame.Nuk do te pranoje asnje besim tjeter perveq islamit.Do te kete njerez qe do ti ofrojne xhizjen(takse) vetem per ti lejuar qe ta mbajne besimin e deri atehershem por Isa a.s. nuk do ta pranoje.Pra e anulon xhizjen,e zhduk derrin ,i eliminon kryqat,ikonat dhe cdo gje te gabuar.Pastaj e tere bota behet nje dhe vetem me nje besim.Lulezon harmonia,lumturia,bolleku aq shume sa qe nuk do ta pranoje askush nga banoret zekatin(pjese e obliguar e pasurise per muslimane per dhenje te varferve dhe nevojtareve).Kjo do te zgjase aq sa do Allahu dhe pastaj do ta leshoj nje popull te fuqishem neper toke(Jexhuxh dhe Maxhuxh ose Gogu dhe Magogu) dhe keta do te bejne kerdi neper toke dhe jane te shumte ne numer.Keta gjenden te mbyllur ne mes dy kodrave qe nga koha e Dhul Karnejnit dhe jane duke e pritur momentin e daljes.Eshte histori paksa me e gjate kjo dhe po te interesohesh do ta gjesh ne librin Shenjat e kijametit.
    Ti bie shkurt Isa a.s. pastaj vdes dhe varroset.Muslimanet do te jetojne te atille aq sa ka dashur Allahu.Dhe keshtu vie deri tek renja e fese aq sa njerezit e harrojne te teren sa qe kur femijet e degjojne gjyshin e tyre duke thene shehadetin,e pyesin ate,cka do te thot kjo gjysh dhe ai u pergjigjet ,as une nuk e di vetem se keshtu i kam degjuar te paret e mi te thone.Pra Kur'ani terhiqet nga faqja e dheut edhe nga mbamendja edhe ne te shkruar ose zhduket nga koha dhe harresa. Ne nje gjendje te tille shtohen prapesite dhe amoraliteti shume dhe keshtu do ti gjeje banoret e tokes BUUUUUUM-i i madh.

Pra ja pse Isa pritet si shpetimtare.Qe te na shpetoje dhe bashkoje nga prapesite e kesaj kohe dhe jo nga Kijameti.Dhe paraqitja e tij eshte nje prej shenjave se Kijameti po afrohet.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Norca.li

*
    rapsodi
    une nuk akuzova por vetem shtrova pyetje.
    >>Nga shenjat e Kijametit: Zbritja e Mesihut<<

Mesihu=shpetimtari.

Prap nuk po e kuptoj!?

Sidoqofte: iu flm te gjitheve per mundin e bere (kot!)

*
    Perseri nuk arrin te kuptosh, une nuk kam marre asgje nga ty si akuze, ato qe une kam shpjeguar jane sqarime se nga vjen kjo lloj fryme apo ideologjie.
    Persa i perket pyetjes tende te me poshtme, per cfare na duhet shpetimtari qe na con ne Kijamet?
    Po te pergjigjem shkurt:
    Ne rradhe te pare emri Mesih [hebraisht apo arabisht] nuk i korenspondon emrit Shpetimtar, por eshte ''meseha'' - fshihu, meseha-l-erda mesijhan - fshihu token [fe'ijlan-mesijhan] fshirje perfekte = Mesijh =qe fshin token prej te metave te cfare do lloji - ndersa ne terminologjine Islame = 1-Mesihu, Isai i biri i Merjemes i quajtur Mesih per faktin se ka ecur kembe kembe mbi toke per te predikuar fjalen e Allahut, 2-Mesihu Daxhxhal - e kunderta e aktit hyjnor per te provokuar njerezimin, pretendues per Mesihun.
    Nga ana tjeter, Mesihu nuk vjen per te sjelle diten e Kijametit, pra nuk eshte misioni i tij, diten e Kijametit e sjell Allahu me fuqine e Tij, Mesihu eshte nje nder shenjat e medha per ardhjen e dites se Kijametit qe njerezit te dine se ajo dite po afron.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    *

I nderuar rapsodi
    Me fal qe po nderhyj pakez.
    Si ne kete shkrimit qe e ke sjellur ti, ashtu edhe ne shume shkrime tjera ku jipen te dhena mbi ardhjen e Isait a.s., nje gje nuk mund ta kuptoj dhe nuk pa pranon logjika.

Ne keto shkrime thuhet: Isai a.s. do te vije para Dites se Kijametit ose Dites se Gjykimit. Cfare logjike eshte kjo kur presim nje shpetimtar(mesih) para Dites se Kijametit? Te jete shenja e fundit e Kijametit?

Me kete rast me duhet te them se neve duhet te logjikojme vet e ta kerkojme zgjidhjen ne fjalen kijamet. Cka eshte apo, c'domethene Kijameti? Cka nese Kijameti eshte funkohe, fund i nje kohe, nje epoke, periudhe te caktuar kohore...? Mendoj se mu ketu eshte zgjidhja e te teres.

Kerkoj falje, edhe nje here, per nderhyrje.

Po i kthehemi serish fillimit (ndaj dhe po e citoj shkrimin tim te pare.
    Pergjigje nuk ka!?
    Citatet qe keni sjellur i dij/njoh edhe une vet. Pergjigjet tuaja nuk jane pergjigje por vetem citate te shkoqitura nga libra e broshura te ndryshme, te cilat gjithashtu i kam lexuar.
    Qenesorja nga ajo qe kerkoj une eshte logjika, duke logjikuar vet e jo dukse sjelle citate nga tekste te lexuara e mesuara permendesh, pa e permbrendesuar (misheruar) fare ate.
    Sic kam konstatuar une, shpesh here ia vlene me shume te lexosh sa me pak e ta kuptosh (permbrendesosh) se sa te lexosh me kamion tekstesh e te mos kuptosh asgje.
    Nuk eshte ne pyetje ajo se si besoj, duhet te besoj une, ti, ai, ky, ajo, ata, ato...Ne pyetje eshte te besosh ashtu sic je bindur nga permbrendesimi i asaj duke lene anash dogmat dhe doktrinat e njeres apo "partise" tjeter.

Dhe mos u mundohuni te gjeni kallupe/mostra/sirtare per te me futur ne to por mundohuni sinqerisht te mendoni, logjikoni e te vini deri tek ndonje perfundim/konstatim i logjikshem. E sa me pak te merreni me mua. Meqe, qellimi im nuk ishte provokimi por pyetja e shtruar drejte e me sinqeritet.

Kaloni mire.

*

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    NJe gje nga ty nuk po e kuptoj.
    Megjithese na quan autodidakt persa i perket fjaleve tona, une po te them dhe jam i bindur qe ti nuk ke lexuar aspak nga ato qe shkruhen ne kete teme. Une besoj se pergjigjet te jane dhene te qarta, te pakten kjo le te kuptohet nga pyetjet qe ke drejtuar, megjithese i je kthyer edhe nje here fillimit te temes mendoj se edhe ti vete nuk di se c'kerkon, ose ose ti nuk deshiron keto pergjigje pasiqe te eshte ngulitur ne mendje ndonje pergjigje tjeter dhe tonat te duken te papranushme, nese ke nje te tille eja dhe ta debatojme, nese jo pergjigjet tona jane te shkurtra dhe te sakta.
    1- profeti ka profetizuar per ardhjen e dyte te Isait si nje nga shenjat e medha te Kijametit.
    2- Isai nuk eshte personi qe sjell Kijamet, por shenje e afersise se Kijametit.
    3- Isai, Mesihu, eshte shpetimtar nga aspekti se ai me te veretete do te shpalle te verteten e cila prej kohesh do te ishte e fshehur mes murgjerve klerike, kristiano- hebro- cionist.
    Nese ti kerkon te dish per Kijametin, keni gabuar teme kjo flet per nje nga shenjat e ardhjes se tij.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    *

I nderuar rapsodi
    Me fal qe po nderhyj pakez.
    Si ne kete shkrimit qe e ke sjellur ti, ashtu edhe ne shume shkrime tjera ku jipen te dhena mbi ardhjen e Isait a.s., nje gje nuk mund ta kuptoj dhe nuk pa pranon logjika.

Me kete rast me duhet te them se neve duhet te logjikojme vet e ta kerkojme zgjidhjen ne fjalen kijamet. Cka eshte apo, c'domethene Kijameti? Cka nese Kijameti eshte funkohe, fund i nje kohe, nje epoke, periudhe te caktuar kohore...? Mendoj se mu ketu eshte zgjidhja e te teres.

Kerkoj falje, edhe nje here, per nderhyrje.***

Mire qe mendon se eshte zgjidhja aty,por mund te te them se nuk eshte.
    Me sa po te kuptoj une ,po flet per perfundimin e nje epoke apo ere dhe fillimin e nje ere te re apo nje zgjimi shpirterore ose nje ngritje ne nje nivel me te larte te te kuptuarit dhe dijes sic pretendojne astrologet.

Jo Norēa.li,aty eshte fundi i tere sistemit galaktik qe ne e shohim dhe jo vetem i tokes,ndersa kijameh eshte rikrijimi dhe ringjallja(ngritja nga varret) e te gjith banoreve te tokes qe kane ekzistuar ndonjehere dhe dhenja e llogarise para Krijuesit.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542

Mesihu=shpetimtari.
    Mesihu eshte Moshiak-u i Hebrejve. Myslimanet i kane marre borxh tekste gnostike Kristiane dhe e kane barazuar Moshiak-un me Jeshu/Isa. Pra le te vije Moshiaku, ose 'ai qe eshte vajosur' se vetem deren e Davidit dhe restaurimin e mbreterise Izraelite, dhe rindertimin e tempullit te Salomonit atje ku eshte ajo xhamia ka per te sjelle
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    O qafir, per cilat tekste gnostike kristiane e ke fjalen, ajo qe nuk kuptohet prej teje eshte se pse duhet te merren borxh keto "tekste gnostike" per te formuar nje doktrine e cila rrjedh dhe e ka rrjedhen shume me te hershme se vete kristianizmi.
    Muslimanet kur besojne ne nje doktrine, eshte definitivisht doktrine e shpallur ne Kur'an dhe ne Hadith, asnje prej te dyjave nuk eshte i ngjashem me tekstet parakur'anore sic mund te jene Psalmet - Zeburi, Torra - Teurati dhe Ungjilli - Inxhili, pra ato aktuale qe jane ne perdorimin e sotem. Nuk eshte fakt per te deshmuar ngjasimin apo marrjen borxh te nje X doktrine nga ndonje tekst parakur'anor vetem se aty hasen histori te njejta profetesh dhe mbreterish.
    Fakti qe ekziston ne te tre besimet idea e Mesihut nuk do te thote shume, pervecse per nga emertimi.
    Shihe Mesihun ne Judaizem, ai qe pretendojne muslimanet bashke me kristianet nuk pretendohet nga cifutet. Shihe tek kristianet, doktrina ndryshon maksimalisht ne kahje te kunderta, ata pretendojne se eshte bir i Zotit nderkohe qe tek muslimanet eshte nje profet, pretendojne se eshte kryqezur kur muslimanet besojne te kunderten, kristianet pretendojne se eshte ringjalle, muslimanet pretendojne se ai s'ka vdekur. E vetmja piketakimi mes Islamit dhe Kristianizmit eshte se Mesihu do te rivije, nderkohe qe cifutet kane te njejten doktrine por ne forma te ndryshme. E gjitha kjo nuk eshte e marre borxh, "shoku", ky eshte lajmi i Zotit te cilin ai e ka ruajtur edhe gjat deformimeve Hebro-kirstiane per t'ia shpallur Muhamedit si lajm per nje te ardhme te fundit te botes.
    nuk dua te zgjatem prandaj shnet qafir, Zoti te udhezofte!!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  2. A duhen respektuar shenjat e mira/kėqija?
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-09-2008, 17:29
  3. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  4. Marrdhėniet Izraelo-Palestineze hyjnė nė njė erė tė re.
    Nga Albo nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19
  5. Shenjat e Kijametit
    Nga Shėn Albani nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 26-02-2003, 12:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •