Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 106
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Nė zemėr tė Tiranės (pėr disa kohė)
    Postime
    256
    Me fal zoteri, mos je gje Sajmiri nga Shkodra...?

i/e larguar Maska e Traboini
    Anėtarėsuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    Per fat te keq nuk e ruajta artikullin origjinal. por kryesisht dje lexova ne nje faq interneti per nje nga gazetat ditore nga Shqiperia se nje perfaqsues i BE u paska terhek verejtjen shtetit shqiptar se anatersia ne Konferencen Islamike mund te paraqese problem per anaetarsimin e Shqiperise ne BE. Kjo argumentohej me faktin se parimet e BE nuk perputhen me ato te vendeve islamike, dhe i thuhej Shqiperise qe te kete kujdes se cka nenshkruan.................Ne qofte se gjej artikullin do e sjedhi ne Forum...........

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256

Hello Kiniku!!!

O kosovar (o vella shqiptar)
    Sa per ato vite qe une kam qene atje (dhe qe per mua ka qene nje fatkeqesi e madhe), kam qene student, dhe e njoh mire si kosoven, si "shqiptaret" e Kosoves.
    E di shume mire qe injoranca dhe degjenerimi kane arritur kulmin, saqe edhe motrat tuaja i lejoni te dalin ne ate menyre te cilen e permende me heret.
    Sa per mua qe mendon qe jam nga Orienti, ke te drejte.
    Se pari duhet ta dish se nga ana gjeografike Shqiptaret bien ne Juglindje te Europes kurve.
    Se dyti dije se eshte ai Orient i cili i ka dhene kulturen dhe edukaten perendimit, dhe perendimi i ka shume borxhe Islamit ne Orient.
    Ciao!
    Allahu te ruajte mendjen!!!

Citim Postuar mė parė nga kiniku
    Unė do tė tregoj pėr Kosoven, o njeri nga Orienti. Kush e di se ku ke qendruar nė Kosovė gjatė ketyrė 6 vitesh; pastaj, nderlidhet edhe me identitetin 'JO - Islam' tė Kosovarve.

Nė Kosovė, xhamitė vizitohen rrallė dhe kryesisht nga njerez qė kanė ndonjė perfitim material e jo shpirtror; tė rrallė janė ata qė gjejnė prehje nė lutje.

Nė Kosovė, kafiteritė nuk mbyllen deri nė agim dhe aty mund tė gjesh vasha tė gjysmė-lakuriquara tė cfardo moshe. Aty, ka live muzikė tė zhanreve tė ndryshme. Mund tė shohesh njerez duke u puthur, prekur, vallzuar, bertitur, qeshur etj etj.
    Diten mund tė shohesh xhinse tė madhsisė sė ndryshme, cifte duke u perkdhelur nė rrugė, parqe, sheshe, duke u mbajtur pėr duar duke mos care koken pėr rrethin. Nė Kosovė njerezit lejohen tė kenė vetem njė grua (edhe teper bile), nuk lejohet poligamia, shtypja e gjinise sė butė ėshtė duke u luftuar nė shumė forma dhe nepermes shumė Asociacioneve, punėsimi i grave inkurajohet, dallimet ndergjinore janė nė favor tė grave. Kosovaret shkojnė nė plazha, zhvishen, ekspozohen, nuk janė tė ngurtė.

Njerezit nuk agjerojnė sikur perpara. Bajrami falet kryesisht nga brezat e vjeter. Dogmat fetare qė para lufte me verberi praktikoheshin nė banime rurale janė nė zhdukje e siper. Para luftes ka pasur shumė Hoxhallare\Sheh\Magjistar tė cilet sheronin me 'syrin' e trete ndersa sot numri i tyre, mjekve popullor, ėshtė nė minimum.

Nė Kosovė njerezit janė tė vetedijshem pėr pasojat e sundimit turk. Janė tė vetedijshem pėr lirinė, pėr vlerat e saj, pėr vleren e tė drejtes sė shprehjes sė lirė.

Nė Kosovė, nė cdo mbramje verore, mund tė gjesh vasha tė shumta me vetem 20cm fustan, kėmbė tė rruara, take tė larta dhe me njerez per-rreth tė cilet nuk e konsiderojnė kurvė, por, e duan dhe e respektojnė.

Femra Kosovare nuk ėshtė e frustruar, mund tė shpreh dhe 'ushtron' seksualitetin e saj. Nė Kosovė ka edhe njė grimcė art.

Kam edhe shumė; nese nuk mjaftojnė, kendej-pari jam. Morra shembull vashat Kosovare, mund tė flas edhe pėr ndonje segment tjeter tė jetes Kosovare qė mohon pohimin se Kosovaret kanė identitet musliman.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga kiniku
    I - Kosovaret kanė identitet modern, tė pakten tendencat\deshirat janė tė tilla nė planin e madh. Modern; d.m.th pranojnė vlerat bashkohore, privilegjet bashkohore, sekularizmin, fqinjesinė, transparencen etj etj. Kjo nuk ka tė bejė asgje me politken; flas per shumicen e njerezve tė thjeshtė qė nuk ushtrojnė zejen e politikes. Pastaj, lufta qė perjetuam nuk do tė zhduk ndjenjen e Shqiptarisė edhe pėr njė kohė tė gjatė dhe nuk do lejojmė fanatizmin fetar tė dal nė siperfaqe cdo here duke kujtuar se shpetimi per ne Shqipet e Kosoves erdhi nga perendimi. Nga lindja erdhen hurmat. Ende kundermon era e hurmave.

II - Shumica e Kosovarve janė tė lindur Musliman, mirpo, nuk praktikojnė jetė Muslimane. Cfare i bėn kjo; ėshtė subjektive. Ne leter mund tė jesh edhe nga Jupiteri mirpo nė realitet mund tė jesh tarak; cila e mbipeshon tjetren, ėshtė individuale.

III - Ushtrimi i seksualitetit dhe seksit janė dy gjera tė ndryshme. Mbase njė konsultim i vogel me fjalor mund tė tė ndihmojė. Pasi perfshive seksin, unė jam ithtar i ligjit tė Njutnit, se me lehtė 'bjen' njė me fustan tė gjatė sesa tė shkurter. (thrras edhe gjininė e bukur tė (mos) pajtohet me ligjin e cekur)

Pozita e femres ėshtė e ndryshme nė secilen ideologji fetare dhe ajo bart pasojat e saj. Tash, tė them se jam apo nuk jam krenar pse vashat Shqiptare e lakuriquara shijojnė edhe tė pa-synetuarit; tė genjej sepse aq mė bėn. Si shoqeri, mendoj se cdo kush ka tė drejtė tė zgjidh. Nuk janė aq tė numerta vashat qė hapin kėmbet para tė huajve kur krahasohen me numrin total tė tyre. Shumica e tyre janė me pervoje dhe janė nga ato qė veshtire do tė gjenin partner Shqiptar mu per shkak tė kaluares sė saj. Me pengon se mendon se nese ia sheh gjurin, ke parė cdogjė. Me pengon se nese sheh njė mė tė huaj; ke parė tė gjithat.

Varferia ėshtė e ėma e se keqes dhe mund tė nxjerrė nė pah tė gjitha tė kqijat. Por, nuk guxon tė i gjykosh.
    Po ku e di ti se cfar dmth identiteti Islam. Dije qe ai identiteti Islam i dha Kosoves ADEM JASHARIN o idiot . Se te kishte qene Adem Jashari kristian kur nuk do te kishte luftuar kunder serbise.
    Dhe me vjen ketu e me shem mjugulla . Nuk paskan shkuar kosovaret ne xhamija . Ke te drejte qe nuk shkojne ne xhamija . E di pse, sepse ti nuk shkon vete ne xhami qe ti shikojsh se sa shum mbushen xhamite me njerez. Mendon " une nuk shkoj ne xhami edhe tjeter nuk shkojn" !!!
    Nese ti nuk e ke kry shkollen fillore psh , nuk dmth se krejt kosovaret nuk e kane kry shkollen fillore.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gostivari_usa : 01-01-2007 mė 20:05

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2005
    Postime
    360
    Citim Postuar mė parė nga Orientalist
    I nderuar zoteri, edhe une pajtohem me ju mbi ate qe nuk mund te identifikohemi kurre nepermjet baballareve ose gjysherve tane qe kane emra muslimane, por une insistoj ne ate qe cfare identiteti fetar kemi ne ne te vertete.
    Derisa dikush ose disa kerkojne qe ne te kthehemi perseri "me deshire" ne katolike, kjo nuk besoj se ka per te ndodhur kurre, sepse dihet shume mire qe eshte Islami ai qe e ka shpetuar nga asimilimi yne ne greke ose romane.
    Do te keshilloja qe te lexonit librin "Shtate Endrrat e Shqiperise", nga Hafiz Ali Korca, botim i vitit 1944, ose me mire prisni edhe pak deri sa te dale nga shtypi kete vit, dhe do ta gjeni ne te gjitha librarite kryesore ne Tirane. Aty do ta merrni vesh mire se si na ka shpetuar Islami ne shqiptareve dhe se cfare kerkon Europa dhe shtetet prane kufirit tone per ne...
    Gjithe te mirat...
    Ti o nuk merr vesh nga historia ose nuk je shqiptare po te ishte per islamin ti nuk do te flisje shqip more kok derr.

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Gostivari_usa
    Po ku e di ti se cfar dmth identiteti Islam. Dije qe ai identiteti Islam i dha Kosoves ADEM JASHARIN o idiot . Se te kishte qene Adem Jashari kristian kur nuk do te kishte luftuar kunder serbise.
    Sipas ketyre qe thua ti, del qe lufta kunder serbeve ishte e natyres fetare dhe se kosovaret u ngriten te mbronin fene e tyre.
    Me duket se ti qenke idioti ne kete mes , Ose e gjitha kjo mund te jete e vertet?! Me thuaj tani cilat nga keto de dyja qendron?

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Po ka te drejte ky "Gostivarsi", se Serbine e bombarduan arabet e jo te krishteret.
    Ky per USA dhe NATO kurr nuk ka degjuar, edhe pse jeton ne USA. Ky cdo here flet te verteta dhe din per historine, religjionin....dhe te gjithe tjeret jane idiote. Keto fjalet e tij i flisnin edhe serbet, donin ta paraqisnin luften si lufte fetare. Por kur nuk kupton me shume duhet ti falet. Sic duket nuk e ka kuptuar se as ku eshte duke jetuar!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256

Cool O psikopat!!!!

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa
    Dhe me vjen ketu e me shem mjugulla . Nuk paskan shkuar kosovaret ne xhamija . Ke te drejte qe nuk shkojne ne xhamija . E di pse, sepse ti nuk shkon vete ne xhami qe ti shikojsh se sa shum mbushen xhamite me njerez. Mendon " une nuk shkoj ne xhami edhe tjeter nuk shkojn" !!!
    Nese ti nuk e ke kry shkollen fillore psh , nuk dmth se krejt kosovaret nuk e kane kry shkollen fillore.

Hey o injoranto nga Gostivari i Maqedonise!!!
    Se pari une nuk te kam kthyer pergjigje ty more cun, por atij Kinikut!
    Se dyti, sa per mua dije se une jam nje musliman praktikant, dhe merrem me studime islame.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256

Thumbs up Hello man!!!

Citim Postuar mė parė nga detiad
    Ti o nuk merr vesh nga historia ose nuk je shqiptare po te ishte per islamin ti nuk do te flisje shqip more kok derr.
    Hey stupid man, sa per historine mendoj se e njoh me mire sesa ty, dhe sa per Islamin, dije se eshte ai qe i tha drite Shqiperise dhe gjithe Europes, dhe prandaj studjo me mire rreth perendimoreve te cilet po behen muslimane cdo dite dhe cdo minute rritja e tyre eshte shume e madhe.
    Dhe dije se Islami nuk ka zbritur vetem per nje vend ose popull te caktuar, por ka zbritur per te gjithe njerezit dhe per te gjithe popujt ne bote si nje fe universale dhe meshire per boterat.
    Selam!
    Paqja qofte mbi ju!!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256

Smile Pershendetje!!!

Citim Postuar mė parė nga Traboini
    Per fat te keq nuk e ruajta artikullin origjinal. por kryesisht dje lexova ne nje faq interneti per nje nga gazetat ditore nga Shqiperia se nje perfaqsues i BE u paska terhek verejtjen shtetit shqiptar se anatersia ne Konferencen Islamike mund te paraqese problem per anaetarsimin e Shqiperise ne BE. Kjo argumentohej me faktin se parimet e BE nuk perputhen me ato te vendeve islamike, dhe i thuhej Shqiperise qe te kete kujdes se cka nenshkruan.................Ne qofte se gjej artikullin do e sjedhi ne Forum...........
    Pershendetje!
    Hyrja e Shqiperise ne Konferencen Islamike eshte nje hap perpara per ne shqiptaret te cilet i perkasim besimit islam.
    A mendon ti, se sipas parimeve te KE, nese ne shqiptaret do te kthehemi ne te krishtere dhe cifute, do te jemi "shqiptare" me te mire, vetem pse e do Europa.
    Aspak!!!
    Do te marrim disa gjera materiale te kesaj bote, dhe do te humbim identitetin tone shqiptar, dhe vecanerisht Islamin, si fene tone dhe te me shume se 1 miliard e gjysem njerezve ne te gjithe boten.

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Identiteti Shqiptar
    Nga ILovePejaa nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-04-2011, 15:47
  3. Identiteti shpirtėroro-fetarė
    Nga iliria e para nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-09-2006, 05:56
  4. Identiteti Kosovar dhe Bashkimi i Kosovės me Shqipėrinė
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 29-07-2004, 11:43
  5. Ceshtja shqiptare ne Kosove!
    Nga Dita nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 13-08-2002, 03:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •