Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 106
    Ulknir Maska e POthuajPOet
    Anėtarėsuar
    23-09-2005
    Vendndodhja
    Nė makthe!
    Postime
    156
    Me vjen keq qe disa gjenden me mendje dhe shpirt andej nga Meka.
    Mendoj se shplarja e truve qe eshte bere neper xhami keto 15 vite, mund te matet deri me propaganden komuniste 50 vjecare.

Thote nje shprehje: Pa pare, s'kno hoxha n'minare! Ndoshta ne kete kategori perfshihet dhe Orientalisti i nderuar, i cili kendon kaq bukur!

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga Orientalist
    Identitet "shqiptar", per mendimin tim as nuk ka pasur, e as nuk do te kete, por ajo eshte vetem nje psikoze mendore e ideuar nga te huajt ne fillim te shek.XX
    Take Care
    Se cila eshte historia e shqiptareve dhe elmenteve, qe ndertojne shqiptarizmin, me siguri se nuk mund te na flase nje arabofil, turkofil, grekofil dhe sllavofil.

Se si eshte perhapur islami ne trojet shqiptare, me se miri do te na tregonte ai paraardhesi yt i krishtere, por fatkeqesisht kjo nuk eshte e mundur, vec shko nganjehere bisedo me gjeneratat me te vjetra qe kane bartur mesazhin e pashkruar brez pas brezi “muslimanizmin e kemi marr nga shpata e turkut”.

Ka dicka te vertete ne kete porosi, se nese mund te rrejne dhe te mashtrojne individet, per qellime te caktuara, me siguri populli nuk mashtron dhe nuk rren.

Sa per identitetin islam te shqiptareve, keto propaganda mund t’i shesesh ne disa qarqe arabofile e turkofile, por jo ne mesin e atyre qe kane identitet shqiptar.

Hajt tash shko lutju zotit, ndoshta te fal mekatin qe ke thyer rregullat fetare, pasi qe ke perdorur internetin dhe mjetet elektronike, qe jane haram!

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Hahahahaha e vertete kjo Rina !
    Ja nje ide e moderuar :
    "Screw indentitetin mysliman te shqiptareve!"
    Shqiptari eshte zot i vetvetes dhe e ka treguar kete duke mbijetuar si komb deri me sot. Ne jemi fillimi dhe fundi i fatit tone dhe kemi nje perendi. Token!

viva voce
    Anėtarėsuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    O zoteri i nderuar!
    Pikerisht kjo eshte ajo qe kisha per qellim, qe perandoria osmane me Islamin, nuk i ka "detyruar" shqiptaret qe ta pranojne Islamin me "zor", sic na e ka mesuar "historia" jone..., por ai qe nuk ka dashur ta pranoje Islamin, ka qene i detyruar te paguaje vetem nje takse te quajtur xhize, e cila ka qene shume me e vogel ne raport me sa na e ka "futur" sot bashkia dhe "kombi" yne shqiptar...
    E di si e kuptoj une kete?
    Na vjen ky otomani me nje shpate"lodre" ne dore dhe i thote shqiptarit: Pse nuk behesh me fene time? Dhe shqiptari duke pare qe islami ishte me i mire??? pranon me qejf. Keshtu eshte or mik?
    Jo! Mos i zbut gjerat!
    Otomani erdhi me zjarr dhe krime. Vrau, dogji, perdhunoi, mori peng femijet, theri me thike nenat dhe pleqte. Ja kete beri.
    Nje pjese u tremben dhe pranuan te kthehen ne fene e pushtuesit, dhe pjesa tjeter pranoi martirizimin dhe nuk u kthye.
    Si thua ti tani, kush veproi drejt?
    DP
    sereno

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Pershendetje Ali Baba (pa dyzet hajdutet )
    Une nuk po them se ka edentitet islam shqiptar, por gjate historise ne e kemi ruajtur Islamin ne keto troje te Europes per me shume se 600 vjet, prandaj Islami e ka krijuar vete identitetin islam te shqiptaret, dhe do te ekzistoje InshaAllah deri ne fund te botes...
    Identiteti islam ekziston te ndonje shqiptar por jo te te gjithe, kete mund ta shoh me shume si injorance, kur per katoliket flasin si per ndonje popull te huaj.Dhe e perseris se ajne pakice.
    Nga keto 600 vite, per 500 vjet ka sunduar Turqia prandaj ajo e ka ruajtur kete identitet por jo me ate sukses qe ka dashur, pasi njerezit ne ato kohe kan jetuar kryesisht neper fshatra dhe kane qene me shume pagane se sa muslimane.
    Une ve bast me koken time se populli jone ne ate kohe me shpesh ka permend ato zanat, oret e malit, e shume qenie tjera mistike ne ta cilat ka besuar se sa emrin Allah.Dhe festat e tyre kane qene pagane.
    Nese identiteti islam eshte ngaterruar ndonjehere me identitetin shqiptar atehere kjo duhet te shihet si injorance per vete faktin se Muja e Halili nuk kane qene "turq" qe marrin abdes ashtu si paraqiten ne kenget kreshnike, por edhe keta kane qene ilire ndoshta pagane ndoshta te krishtene.Per fat te keq na kane lene pasoje edhe ne folklor.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alibaba : 29-08-2006 mė 08:24

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Nė zemėr tė Tiranės (pėr disa kohė)
    Postime
    256

Hi Rina!!!

Citim Postuar mė parė nga Rina_87
    Se cila eshte historia e shqiptareve dhe elmenteve, qe ndertojne shqiptarizmin, me siguri se nuk mund te na flase nje arabofil, turkofil, grekofil dhe sllavofil.

Se si eshte perhapur islami ne trojet shqiptare, me se miri do te na tregonte ai paraardhesi yt i krishtere, por fatkeqesisht kjo nuk eshte e mundur, vec shko nganjehere bisedo me gjeneratat me te vjetra qe kane bartur mesazhin e pashkruar brez pas brezi “muslimanizmin e kemi marr nga shpata e turkut”.

Ka dicka te vertete ne kete porosi, se nese mund te rrejne dhe te mashtrojne individet, per qellime te caktuara, me siguri populli nuk mashtron dhe nuk rren.

Sa per identitetin islam te shqiptareve, keto propaganda mund t’i shesesh ne disa qarqe arabofile e turkofile, por jo ne mesin e atyre qe kane identitet shqiptar.

Hajt tash shko lutju zotit, ndoshta te fal mekatin qe ke thyer rregullat fetare, pasi qe ke perdorur internetin dhe mjetet elektronike, qe jane haram!
    Ja ku na dolet edhe kengetaret si "bilbili" nga kosova me "arme" ne dore???!!!
    Ju lutem, mos me tregoni per Kosoven se me ka dale prej hundesh per 6 vjet qe kam qene atje... dhe e di se cfare lesh nacionalizmi keni ju, qe nuk e dini se kush jeni...
    Ti goce me sa duket qenke katolike nga kosova, dhe bashkepunetore e fshehte e serbise...
    Dhe te lutem, mos ofendo ne forum, por lexo me shume... pls
    Pacim!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256

Hi

Citim Postuar mė parė nga dp17ego
    E di si e kuptoj une kete?
    Na vjen ky otomani me nje shpate"lodre" ne dore dhe i thote shqiptarit: Pse nuk behesh me fene time? Dhe shqiptari duke pare qe islami ishte me i mire??? pranon me qejf. Keshtu eshte or mik?
    Jo! Mos i zbut gjerat!
    Otomani erdhi me zjarr dhe krime. Vrau, dogji, perdhunoi, mori peng femijet, theri me thike nenat dhe pleqte. Ja kete beri.
    Nje pjese u tremben dhe pranuan te kthehen ne fene e pushtuesit, dhe pjesa tjeter pranoi martirizimin dhe nuk u kthye.
    Si thua ti tani, kush veproi drejt?
    DP
    O zoteri, lexoje gazeten "Koha Jone" te sotmen, dhe do te shofesh se kush po te vjen ne Shqiperi dhe kush po ta fut... italiani dhe greket...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256

Rrofte Shqiperia!!!

Citim Postuar mė parė nga alibaba
    Identiteti islam ekziston te ndonje shqiptar por jo te te gjithe, kete mund ta shoh me shume si injorance, kur per katoliket flasin si per ndonje popull te huaj.Dhe e perseris se ajne pakice.
    Nga keto 600 vite, per 500 vjet ka sunduar Turqia prandaj ajo e ka ruajtur kete identitet por jo me ate sukses qe ka dashur, pasi njerezit ne ato kohe kan jetuar kryesisht neper fshatra dhe kane qene me shume pagane se sa muslimane.
    Une ve bast me koken time se populli jone ne ate kohe me shpesh ka permend ato zanat, oret e malit, e shume qenie tjera mistike ne ta cilat ka besuar se sa emrin Allah.Dhe festat e tyre kane qene pagane.
    Nese identiteti islam eshte ngaterruar ndonjehere me identitetin shqiptar atehere kjo duhet te shihet si injorance per vete faktin se Muja e Halili nuk kane qene "turq" qe marrin abdes ashtu si paraqiten ne kenget kreshnike, por edhe keta kane qene ilire ndoshta pagane ndoshta te krishtene.Per fat te keq na kane lene pasoje edhe ne folklor.
    O zoteri i nderuar, une nuk jam anti-shqiptar me Islamin tim, perkundrazi duhet te dini shume mire se jane muslimanet ata te cilet i kane dhene te drejta besimtareve te feve te tjera... dhe ju lutem mos e ngaterroni identitetin fetar me identitetin kombetar, dhe une nuk kam thene asgje kunder identitetin shqiptar te shqiptareve, sepse jam vete puro shqiptar...
    Ciao!

viva voce
    Anėtarėsuar
    05-09-2005
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    758
    O zoteri, lexoje gazeten "Koha Jone" te sotmen, dhe do te shofesh se kush po te vjen ne Shqiperi dhe kush po ta fut... italiani dhe greket...

Qe italianet dhe greket duan te na e futin, kjo nuk ka dyshim, jam fare i sigurte. Puna eshte se sot une nuk e leshoj ate te shkrete te ma perdorin kollaj.
    Une po flas per ata qe ua futen ju ose na e futen te gjithe neve para ca dekadash.
    Duke te share pushtuesin otoman une nuk po mbaj as anen e italianit dhe as ate te grekut. Ky reagim ty te ve fare lehte ne poziten e atyre qe thone: (po s'je me turkun atehere je me grekun).

Jo or vella! Ka edhe nje obsion te trete, i cili eshte ne fakt obsioni i pare, kryesori, me i miri, ai qe duhet te ndjekin te gjithe shqiptaret.

Te luftosh otomanine do te thote te mbrosh shqiptarizmin....dhe qe ta mbrosh shqiptarizmin mire duhet te luftosh edhe te gjitha intervencionet e kamufluara ideo-ekonomike lindore-perendimore, te cilat nuk zhvillohen ne perputhje me interesat reciproke, dhe ligjet e marredhenjeve nderkombetare

DP
    sereno

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Ti goce me sa duket qenke katolike nga kosova, dhe bashkepunetore e fshehte e serbise...
    E nėse jam pasardhese e shqiptareve te konvertuar ne muslimanizem nga shpata e turkut, a me ben kjo bashkepunetore te fshehte te turqve?

Nuk kane te gjithe logjiken tende te mendimit, prandaj nuk duhet te gjykosh njerėzit duke u nisur nga vetvetja. Nese ti je ne gjendje te besh cdo gje per “brothers and sisters in religion”, ka shume te tjere qe besimin e gjejne vetem brenda popullit, tokes, gjakut, gjuhes se vet.

Ketu eshte dallimi mes besimit ekstremist dhe atij normal! Besimi ekstremist eshte verberues dhe te ben ta mohosh edhe vetveten!

Duhet ta dish se shqiptaret nuk i ka ndare as zoti, andaj nuk do te mund t’i ndaj as faktori njeri! Lexo pak me shume

Tung tash se po me duket humbje kohe postimi ne tema pa kuptim.

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarėve
    Nga Iliriani nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Identiteti Shqiptar
    Nga ILovePejaa nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-04-2011, 15:47
  3. Identiteti shpirtėroro-fetarė
    Nga iliria e para nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-09-2006, 05:56
  4. Identiteti Kosovar dhe Bashkimi i Kosovės me Shqipėrinė
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 29-07-2004, 11:43
  5. Ceshtja shqiptare ne Kosove!
    Nga Dita nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 13-08-2002, 03:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •