Pyetje: Cili eshte qendrimi i nje muslimani ne lidhje me biblen dhe jezusin (Isain) alejhi selam?
Pyetje: Cili eshte qendrimi i nje muslimani ne lidhje me biblen dhe jezusin (Isain) alejhi selam?
me mire vone sesa kurre....
Bibla konsiderohet si nje liber i shkruar nga dora e njeriut, Isai eshte profet i atij nolt por jo i biri i tij sic pretendon Bibla.
But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...
Si ka mundesi qe nje liber i shkruajtur nga dora e njeriut ka permbajtje mjaft te ngjashme me ate te derguar prej Krijuesit ?
Bibla ne baze eshte prej Zotit,porse kjo qe keni sot ju ne duar e keni shume te devijuar,dhe them qe kane mbetur ca versete te pa ndryshuara mbase nepr bibla te llojeve dhe sekteve te ndryshme,kush ka ndryshuar me shume e kush me pak,ju keni me mijera lloje biblash dhe nuk mund te flasesh i prere per kete.
Qendrimi i cdo besimtari te konfesionit Islam eshte:
Inxhili eshte liber i zotit qe iu dergua Isaut a.s. ose siq thoni ju Krishtit.
Inxhili me i sakte eshte sipas apostolit Bernabe.
Prej momentit kur romaket dhe vete Cezari futen gisht ne bibel duke shti si fjal te Zotit fjalet e veta me qellim te pushtimit te afrikes, ajo veq ska te bej me fjalen e zotit, por lirisht mund te themi se aty eshte fjala e zotit dhe cezarit. E cka eshte bere me pas allahu alem bi muradihi.
urtësia
Postuar më parë nga i fundit
Muslimani biblen si liber e beson qe ishte prej zotit dhe ate e zhvlefesoi kurani pasi ajo kishte pesuar ndryshime te medha,kurse isai Alejhi selam ishte njeri dhe profet i Zotit per nje kohe te caktuar ne nje populll te caktuar.
Pyetja: Qellimi i agjerimit te muajit te ramazanit? ku gjendet kjo?
M'fal, por Bibla (Inxhili) konsiderohet si fjala e Zotit xh.sh. po ashtu sikur Kur'ani, Teurati dhe Zeburi.Postuar më parë nga bayern
Njeri nga kushtet e mUslimanizmit eshte qe te besohet ne kater librat e Zotit xh.sh.
(Keto kushtet e mUslimanizmit quheshin nga Turqit "shartet e turqnise", duke shfrytzuar apo keqperdorur féne islame per te asimiluar popullaten shqiptare, pra ishin keqperdorime dhe keqinterpretime te fjales se Zotit xh.sh per interesa politike per popullin e tyre, sikur Talibanet e Bin Ladenat sot qe po manipulojne me féne islame per interesa politike dhe personale.)
Mirpo sot dalin (vet nga te krishteret) argumente te shumta qe argumentojne faktin se Bibla (Inxhili) eshte ndryshuar nga disa njerz te pandergjegjshem per interesa politike dhe per interesa personale (per te kenaq epshet e tyre).
Kurse Jezusi (Isai) a.s konsiderohet si Profet i Zotit xh.sh te cilin e krijoi Zoti xh.sh si Adamin (Ademin) ne barkun e Marias (Meremes), dhe ndoshta eshte Profeti më me vlere, pasiqe misioni i tije nuk ka perfunduar ende. Pra atije Jezusit (Isait) a.s i eshte caktuar shpetimi i njerzimit nga nje krijes me emrin Dexhall qe ka fuqi mbinatyrore dhe e quan veten Zot, i cili do ti nenshtroj te gjitha regjimet dhe mbreterite e botes duke detyruar qe ti falen atije sikur nje Zoti, ku me ne fund Zoti xh.sh. do ta dergoi Jezusin (Isain) a.s. qe te na shpetoj.
Kjo nuk ka ndodhe ende, dhe do te ndodhe ne te ardhmen, pas dy luftrave te medha qe do te zhvillohet ne mes te njerzve. Njera lufte eshte Krishter dhe Musliman sebashku kunder nje armiku te perbashket, ku pasi te fitojne luften Muslimanet dhe Krishteret do te fillojne nje luft te re ne mes vete.
Ah besa edhe diçka.
Ne gjuhen shqipe thuhet mUsliman e jo mYsliman, ne nuk jemi Turq te themi mysliman. Me sa e di une ne gjuhen arabe (prej nga vjen edhe kjo fjale) nuk ekziston shkronja Y dhe thuhet mUsliman.
Ju pershendes
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 04-09-2006 më 12:34
Edhe une kam nje pyetje, sa per fillim.
Çka do te thot fjala Allah ne shqip, dhe si e quajn Zotin arabet e krishtere ?
Allah = I Adhuruar.
Kurse te krishteret arab nuk e di si i thone.
me mire vone sesa kurre....
Postuar më parë nga Zëu_s
Kam degjuar se edhe te krishteret e quajn Allah ose Ilah njesoj si muslimanet sepse tjeter fjale nuk kane ne gjuhen arabe.
Why do people with closed minds always open their mouths?
Krijoni Kontakt