Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 29 prej 29
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga alko71
    Me ate postimin tend edhe me shum me binde per axhamillekun tend X-files.
    Pa shikoje kete teme a po e njeh veten njehere:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=61667

Krahaso postimet e tua #5 ,#162 dhe #172.Nese do lexoi te gjitha postimet tua dhe me trego cili je ti.
    une jam ne te gjitha postimet qe kane emrin tim.

Nese shoh se ajo ne te cilen besoj eshte vetem nje genjeshter atehere e braktis ate besim, nuk e mbaj thjesht sepse eshte mendimi im dhe ta mbroj kot.

Pastaj kur allahu(muhamedi) juaj ka nderruar politiken e vet nderkohe qe behej me i pushtetshem ē'pret nga nje qafir jo-besimtar si une?
    Analizoni ne fillim zotin dhe profetin tuaj pastaj flisni per mua.

P.S.A mund te me shpjegosh se ēdo me thene axhamillek se fatkeqesisht nuk e flas mire shqiptaro-turqishten.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 25-08-2006 mė 04:07

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Shiu
    Ka qene vec metode per t'i mashtruar muslimanet dhe me pas per t'u dhene shembull se si gjoja ka pesuar "iluminim" ne nderkohe nga mesimet e misionareve te forumit (dihet cilet jane). Me shkurt, nje mashtrues, por shume naiv. Nje Zero-files.
    Kur nuk me ke njohur nuk mund ta dish se isha mysliman.
    Nuk kam dashur ndonjehere te kthej ndonje mysliman ne jo-mysliman,
    kush eshte i tille koken te ēaj nuk me intereson, nuk qenkan shuar te gjithe sa jane ne bote.

Cudi sa shume paska degraduar kjo teme. Se pari emrin e paska gabim sepse presion ketu spo i behet askujt sa pashe une, perveq qeverise per ndryshimin e nje ligji.

Gjithashtu ketu qenka zhvilluar nje lufte e vertete fetare dhe nuk pashe te kishte ndonje arsye te vertete.

Tani po dal te tema. Ky personi ne fjale ska pse ankohet fare sepse ajo po lufton per nderrimin e nje ligji ne nje shtet te caktuar dhe nese gjykohet per kete gje eshte krejtesisht normale. Sidomos nese kihet parasysh se behet fjale per nje ligj qe per shtetin ne fjale eshte i rendesise jetike. Ky shtet eshte Islam, dhe ka nje sistem Islam dhe tani kjo qe lufton kunder parimeve themelore te nje shteti normalisht qe do te gjykohet.

Normalisht qe kjo nuk do te munde te priste qe te gjykohej me ligje amerikane ne nje shtet Islam. Eshte sikur te shkosh ne amerike te ndermarresh dicka kunder sistemit amerikan ose kunder kishes e pastaj te thuash mua deshiroj te me gjykojne me Kuran sepse jam mysliman.

Absurditete te tilla ndodhin cdo dite. Shpesh kam degjuar te jene ankuar jo myslimanet ne shtete myslimane sepse jane gjykuar me ligje Islame. Do me thene ne shtetin e caktuar ligjet behen sipas shumices dhe duhet respektuar ose duhet larguar per ne shtetin tjeter ku te pelqejne ligjet.

Nese shumica sundon mbi pakicen eshte sundim kolonial dhe meqe keto shtete jane te lira normalisht qe kane ligjet e veta dhe se lejojne askend te sillet si kolonizues aq me shume duke kerkuar te nderrojne ligje qe jane bazike per ate shoqeri shumice dhe per ate shtet.

Te behej fjale se qenka keq trajtuar vetem pse nuk eshte myslimane kjo nuk do te ishte e drejte sepse feja eshte zgjedhje personale, mire zonja ne fjale eshte promovuese e fushates per heqjen e emrin Islam nga leternjoftimi, pra ne nje shtet Islam. Kjo eshte absurde !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Shpresoj te mos i keni kuptuar keto fjale si pjese e debatit fetare qe qenka zhvilluar sepse une nuk desha te inkuadrohem aty vetem desha te paraqes gjerat siq jane ne te vertete ne baze te fakteve.

Respekt per te gjithe!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Absurde eshte te vritet dikush sepse del nga feja.
    kjo eshte absurde.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Redmond, WA, USA
    Postime
    181
    Tė parėt e mi ishin katolik krenarė dhe luftėtarė tė malėsisė.

Erdhėn myslimanėt nga azia dhe i vranė. Njėri qė mbeti gjallė, pėr turp, pranoi fenė e aziatėve, dhe e tradhtoi fenė shqiptare.

Ai dhe gjithė katolikėt e ligė si ai janė tradhtarė. Si mendoni qė ndihemi ne pasardhėsit mysliman tė njė katoliku tė ligė? Tė bijtė e tij?

Duhet tė veprojmė si Lina Joy, se tash turku ka ikur, nuk ka mė rrezik ti kthehemi fesė sonė.

P.S. Nuk e kam fjalėn pėr myslimanėt qė kanė prejardhje nga Jeniēerėt qė pėrdhunuan gratė shqiptare jo.

Une mendoj qe ka shume jo mysliman ne vende Islame qe nuk kane probleme per shkak te fese. A parashihet denim per dike vetem pse del nga feja kete nuk e di dhe nuk e besoj se do te vritej dikush vetem pse del nga feja. Mirepo dikush qe del nga feja dhe pastaj punon kunder asaj feje dhe atij shteti me qellimin qe te nderroj ligje te caktuara qe jane jetike, apo si te them te provoj te jap shembull tek te tjeret me ane fushatash per nderrim feje. Kjo denohet sepse shkon direkt ne dem te popullsise, ne dem te shtetit, ne dem te sistemit ne ate vend.

Ajo nese e ka nderruar fene le ta mbaj si bindje personale por mos te mundohet ti shet mend nje populli te tere.

Demokraci quhet e drejta per te bere cfare te duash deri ne momentin kur nuk pengon demokracine e tjetrit.

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga Agron_ca
    Tė parėt e mi ishin katolik krenarė dhe luftėtarė tė malėsisė.

Erdhėn myslimanėt nga azia dhe i vranė. Njėri qė mbeti gjallė, pėr turp, pranoi fenė e aziatėve, dhe e tradhtoi fenė shqiptare.

Ai dhe gjithė katolikėt e ligė si ai janė tradhtarė. Si mendoni qė ndihemi ne pasardhėsit mysliman tė njė katoliku tė ligė? Tė bijtė e tij?

Duhet tė veprojmė si Lina Joy, se tash turku ka ikur, nuk ka mė rrezik ti kthehemi fesė sonė.

P.S. Nuk e kam fjalėn pėr myslimanėt qė kanė prejardhje nga Jeniēerėt qė pėrdhunuan gratė shqiptare jo.
    Ti kthehu per vete edhe me mbrapa, nisja e lutju ndonje guri, druri a ndonje sorre sepse ka religjione edhe me i lashta se krishterimi. Edhe ata paraardhesit qe i permend, e kane tradhetuar fene ilire, edhe iliret kane tradhetuar ndonje besim tjeter... Prandaj: Shkoni MBRAPA, aty e keni vendin! Mos harroni ta merrni Xfiles me vete...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-02-2006
    Postime
    182
    Mos debatoni per persona por per fenomene. Te gjithe muslimaneve ne forum u them te mos bini ne kuthe kalamanjsh dhe te harxhoni kohe se pse nje person beri keshtu apo ashtu. Me e dobishme eshte te trajtohen fenomene serioze, qe me sa duket ketu jane shume te pakte.

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Ore si kam pare keta myslimanat tju vije keq kur ndonje evropian behet myslim, por tani hidhen perpjete kur e njejta gje ndodh me ta.

Ma shpjegoni pak se si nuk quhet kjo pafytyresi?

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  2. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  3. KADAREJA mbi Fene ne Shqiperi !!
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 126
    Postimi i Fundit: 01-07-2006, 00:09
  4. Kryeministri i Kosovės jep dorėheqjen
    Nga rudo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •