Provo prap Tirana i ka dyert e hapura.Postuar më parë nga mario_kingu
Provo prap Tirana i ka dyert e hapura.Postuar më parë nga mario_kingu
Ne cilat fusha vendlindja ka me shume nevoje per investime?
Do mendoja ate qe di me mire Turizmin edhe qe e kam punuar me njerez te pershtatshem por kjo eshte dicka qe ne Shqiperi tani per tani nuk behet sepse nuk ka Aerodrom edhe Port.
Cili eshte investimi juaj personal per nje te ardhme me te mire ne shoqerine shqiptare?
Investimi im per mendimin tim do ishte ajo qe thashe me lart cfare ka te beji me Turizmin edhe me Hotele por per kete duhet nje mundim edhe nje dicka qe une duhet te punoj 24 ore per 1 vit ne Shqiperi atehere tani per tani nuk e mendoj se do ta beja sepse dua te punoj me Grupe keshtu qe asnje hotel Shqiptar mendoj qe te jet dakort te mbaji grupe nga nje Travel Agency.
Shqiperis me shum i duhet nje rrjet modern rrugor. sistem modern elektrifikimi, ujsjellsash. Por keto nuk behen me investime personale, por me investime nga banka me kredi. Por parat per keto vin vetem nga cdo individ qe esht i interesuar te investoj kapitalin e tij per nje fitim qe ja vlen. Si mund te besh fitim duke bler kart me vler per te ndertuar rruget? Nje ide esht qe porcione te ketyre rrugve te jen me pages (tolls), per nje periudh disa dhejtra vjecare.
Te tjerat vin vet kur jan rruget, dritat, uji, porte dhe aeroporte
investimi ne vendlindje do te thot aktivizim i ekonomis,e ekonomia me pleq nuk aktivizohet, e rinia shqiptare eshte ne gurbet ,ska investim pos korupcion
Po do te investoj ne fushen e turizmit sipas dhe origjines qe kam
Dote filloj qe vitin e ardheshem 2008 te vazdoj punimet ne ndertimin e hoteleve ne bregdetin e Jonianit
Borshi ne e migrim
shqiperia ka nevoje per gjithcka duke filluar qe tek gjerat me elementare .
Ne cilat fusha vendlindja ka me shume nevoje per investime?
Vendlindja sot nuk ka ndoj nevoje,ajo ka uri.Per cfardo gjeje.Sepse ajo sot eshte ''black hole''.Ajo thith cdo gje i absorbon, i zhduk.Edhe rruget sado te mira...qe eh sikur te ishin...po do i benin lazem me teper ndima financjare,para...
ja di kimene paras...Kjo eshte gjendja,por si duhet te jete?
Shqiperia sot sidomos ka nevoje per mënd,pastaj per shendet,pastaj per pasuri
Mend
-Shqiperia sot ka nevoje per kulture,
te pergjitheshme, kjo kuptohet...pastaj
spirituale qe eshte shkalla me e larte e kultures e qe mund te jete privilegj
por vetem i elites,asaj te vertetes e jo cfardo shkollaxhiu te cfardo niveli
pastaj
fetare, qe eshte kurora e kultures spirituale,kjo do nja tre faqe koncentrat,
jo e ndonje feje te caktuar po themi ne ketu,se dihet qe ndonje musliman
menjehere do thonte''nenshtrimi ndaj Zotit...'' e komenti, pra Islam,Islam ....... te vertete e jo çfaqje siperfaqsore
Shendet
. ...mendja e shendoshe ne trup te shendoshe,ky vjen vetiu, esht sjellja qytetare e demokratike me parametra te vetishem socjalë,qe socjalisti idealist me extrem s do kishte ndoj ankese
Pasuri?
ana materjale do ishte pasoje e sa me siper, sa e plotsuar aq e pa vene re apo per t ju kushtu vemendje,e nuk mund te kishte asnje shperdorim,
Cili eshte investimi juaj personal per nje te ardhme me te mire ne shoqerine shqiptare?
Kam bere nja dy libra te vegjel nga formati e numuri i fleteve por te mdhenj
nga permbajtja e sidomos nga qellimi,qe i kam botuar me paret e pakta te mijat
me tirazh disa qindra,e ja kam shperndare miqve e te njohurve si kontribut e borxh qytetarije...
...por qe kam frike se nje numur me pak se gjysma as qe i ka çfletuar po i ka hedhur mbi dollap apo
televizor
Ndryshuar për herë të fundit nga i humburi : 14-01-2007 më 22:46
Primare jane investimet ne kapitalin human (arsimim, edukim), mandej infrastukture e te tjera vijne ngadal
Barca
Nga ana ekonomike ka shume pak mundesi per tu afermuar e per te dhene nje kontribut edhe modest.
Infrastrukturat,qe permbledhin rruget,kanalizimet,perpunimin e ujerave te zeza.
Informatika per momentin eshte nje fushe ku mund te investohet.
Por urgjente eshte qe shteti te nderhyje ne fushen humane.
Po krijojet nje hendek ne shoqeri,midis atyre shume te pasur 10%,dhe pjeses tjeter te shoqerise.
Rinia duhet te edukohet qe jeta nuk eshte pub e diskoteka por mundim e djerse per nje te ardhme me te mire per te gjithe.
Duhet te mesoje qe edukata dhe kultura jane investimet per te ardhmen e jo te mbarosh studimet duke paguar,e ne rastin me te mire te behesh politikan.
Deshira ime eshte te shikoja shume nga ata qe jetojne jashte,qe te ktheheshin per ti dhene nje fytyre tjeter vendit.Por duhen krijuar kushtet per nje gje te tille.
Hapja e shkollave,asistenca ndaj te moshuarve,rreptesia me ligje kunder ndotjes se mjedisit duhet te jene prioritete ne axhenden e politikes.
Si individe nuk besoj te kete mundesi per te bere investime, por te japim ate çka kemi mesur ne keto vite.
Per te investuar ne biznese duhen shuma qe nuk besoj ti kene emigrantet qe punojne neper bote.
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Postuar më parë nga friendlyboy1
jam dakort me kete shokun me lart shqiperia duhet te bej keto me lart qe te kerkoj dicka me teper
gjithashtu nese ne emigrantet qe jemi stundet jahst shtetit disa usa europ rusi etc
do ktheshim ne shqiperi nese shqiperi ofron dicka tani aty per poltik te heqin edhe qafe me pak fjal te vrasin![]()
Partizoni
Krijoni Kontakt