Postuar më parë nga
Zëu_s
A eshte ketu duke u diskutuar per nje far Rexhep Qosja, qe duke menduar se populli shqiptare eshte nje popull i prapambetur mentalisht, budalla, pa fara ne koke hiq dhe qe nuk kupton asgje, menjehere pas luftes, ne zgjedhjet e para kosovare thoshte: "Me votoni mua, dhe une per nje vit do ta beje Kosove Zvicer" (une jetoj ne zvicer, dhe mundem ta llogaris perafersiht kohen qe i duhet Kosoves per tu bere si Zvicera. Kosoves i duhen se paku 100 vite per tu bere si Zvicra, dhe vetem nese zhvillohet ekonomia shume shpejt, perndryshe kjo eshte e pamundur, kurse ky "Akademiku" na fliste per 1 Vit). Po ti thoshte keto fjale nje fëmije kater vjeq, do te duhej t'ia mirrnim shume per te madhe, dhe do te duhej ta qortonim per ate budallallek qe del nga goje e tij. E me tregoni ju mua se cka te them une per nje njeri qe e quan veten Akademik dhe thot keshtu dicka ?
Ky zotriu qe po e lavdroni ju jasht mase, eshte ai person qe vullnetarisht shkoi tek Diktatori apo shkatrruesi i kultures, Mentalitetit dhe Moralit shqiptare ne Shqiperi, tek xhaxhi Enver ne Kongresin e Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe, më 1972 në Tiranë, per te nenshkruar zhdukjen e elementeve Gege te gjuhes shqipe (me heret thonim gabimisht qe kete e ka bere Enveri sepse ai i perkiste Dialektit Tosk, kurse sot e kemi kuptuar te gjith qe tentimi i zhdukjes se Dialektit Geg nuk kishte fare te beje me ate se ai far Shqipfolsi fliste Toskerisht, por ate e kishin kerkuar nga ai armiqt e Kombit Shqiptare, pasiqe kishin kuptuar qe Dialekti Geg eshte qelsi i deshifrimit te gjuhes Pellazge,dhe argumenti me i fort i faktit qe ne jemi populli i pare ne Europe, dhe nga ne e kan civilizimin, kulturen dhe me mijra fjale shqipe ne gjuhet e tyre keta far popujt e Europes qe na urrejn neve kaq shume, nejse.) Dhe ky far zotriu eshte ai qe ende punon per zhdukjen e Dialektit te shenjet Geg, kur thot sot se mbi 90 % e Shqiptarve po e flitkan gjuhen „letrare“, dhe vetem nja 5-6 % po flitkan Gegnisht, duke injoruar mbi 70 % te popullates Shqiptare qe flet dhe do te flas Dialektin Geg.
Ky far „akademiku“ (me disa te tjere) mendon edhe sot qe populli shqiptare eshte nje popull i prapambetur mentalisht, budalla, pa fara ne koke hiq dhe thot se gjuha letrare paska 30 % te dialektit Geg , ku ne fakt as 5 % nuk eshte, dhe ky zoteriu vet ne shtepine e tije e flet dialektin Geg, te cilin mundohet ta zhduke tersisht.
Ky far gjiganti, kolosi, intelektuali, patrioti, vigani e bla bla bla, ka budallalleqe 100 here me shume se qe ka lesh.
Ke shume te drejt zotri, me t’vertet Qent (Qosja & CO) lehin por Karavani (Shqiptaria) ecen me tutje !…
Ju pershendes
Krijoni Kontakt