Mbrojtėsi kosovar i vlerėson miqėsoret e ekipit kavajas jo nga rezultatet, por nga paraqitja.
Gjendja mjaft e mirė e Besės nė kėtė fazė pėrgatitore nuk ėshtė shoqėruar me rezultatet teknike tė pritshme. Po ēfarė nuk ka shkuar nė kėto miqėsore nė lojėn e Besės? Ēfarė mendon mbrojtėsi kosovar Dragusha lidhur me kėtė fakt? Ēfarė pėrbėn primare pėr Albanin nė momentin qė kalon Besa? A ka ndopak qejmbetje Dragusha se pse nuk ėshtė thirrur nga trajneri i kombėtares, Oto Bariē? Pėr tė gjitha kėto ja pėrgjigjet nėpėrmjet linjės telefonike nga Ulqini tė qendėrmbrojtėsit kosovar Alban Dragusha:
Dy miqėsore dhe asnjė fitore pėr Besėn nė Ulqin. Si i gjykoni?
Atė qė trajnerėt vlerėsojnė mė pak, sipas meje, ėshtė rezultati nė njė miqėsore. Mjafton t'ju kujtoj se Partizani na mundi neve dhe Teutėn thellė. Vallė kujtoni se kjo ėshtė diferenca reale nė cilėsi loje midis kėtyre klubeve? Trajneri ynė Bici ka realizuar mjaft zėvendėsime nė tė dy takimet, duke u dhėnė mundėsi tė gjithėve tė tregojnė vlerat e tyre. Njė motiv tjetėr i mungesės sė fitores ėshtė edhe kujdesi i secilit prej nesh pėr tė mos u dėmtuar. Mos harroni se kėto miqėsore janė kryer gjatė marrjes sė ngarkesave fizike me dy seanca stėrvitore nė ditė.
Po nė tėrėsi si i gjykoni pėrgatitjet e ekipit tuaj?
Ka njė angazhim model tė tė gjithė futbollistėve. Secili mundohet tė pėrfitojė sa mė shumė pėr formėn e tij nė kėto ditė ulqinake. Nga ana tjetėr, trajneri Bici ia ka bėrė tė qartė tė gjithė grupit se do tė luajė ai qė ėshtė stėrvitur mė mirė dhe qė do tė bindė stafin. Duke filluar nga porta, ku Mustafa e Dura po djersijnė, deri te mesfusha, ku tashmė me ardhjet e reja njė vend nė formacion kėrkon tjetėr paraqitje.
Po vetė Albani a ndihet mė i sigurt nė lojėn e tij?
Nuk jam aq modest tė pranoj se kjo fazė ka pasur ndonjė ndikim tė madh te forma ime. Pėr formėn time sportive unė investoj nė stėrvitje e disiplinė gjatė gjithė vitit. Mund tė saktėsoj se Albani nė kėto ditė nė Ulqin po stėrvitet pėr t'u pėrshtatur me variantet e ndryshme taktike qė po aplikon trajneri Bici. Mė shumė se pėr gjithēka Besa ka nevojė pėr forcimin e lojės nė grup. Ishte kjo, sipas meje, dobėsia kryesore e ekipit nė vitin 2006, pasi elementėt nuk munguan dhe as qė mungojnė.
Ndėrsa Kraja ka shprehur hapur keqardhjen pėr mosthirrjen nga trajneri Bariē, po Dragusha ka diēka pėr tė shtuar?
Ajo qė mė bashkon me Krajėn ėshtė gjykimi se Bariēi ėshtė nisur vetėm nga renditja e Besės nė kėto 17 javė kampionati. Them kėshtu pasi besoj se kam dhėnė mė tė mirėn time, pavarėsisht lojės apo rezultateve tė ekipit. Kjo nuk mė pezmaton edhe aq, pasi besoj se kėtė vit Kosova fiton pavarėsinė dhe vendi im me siguri ėshtė me ngjyrat e Kosovės sime. U thirra nė ekipin kombėtar tė Kosovės dhe mjafton kjo qė Bariēi tė mė jepte njė mundėsinė tė tregoja edhe para tij se sa vlej.
Do t'jua shtojė kjo "inatin" qė me fillimin e kampionatit tė jeni akoma mė mirė me lojėn tuaj?
Pėr momentin Besa mbetet kombėtarja ime. Dje Elbasani plot tė drejtė thoshte: Dede, Elbasani ėshtė kombėtarja jote! Besoj se kjo do tė shkonte edhe pėr mua. Nuk jam nė moshė tė madhe qė tė pezmatohem. Rezultatet pozitive tė Besės nė pjesėn e mbetur tė sezonit do tė ishte ajo ēfarė do tė mė gėzonte mė shumė. Dragusha ju garanton se do tė mbetet gjithnjė i angazhuar me shpirt pėr fitoret e Besės. Prania e mjaft patriotėve tė mi ma shton moralin dhe dėshirėn pėr punė.
Krijoni Kontakt