Close
Faqja 18 prej 104 FillimFillim ... 816171819202868 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 1036

Post Pengu i shkodranit, njė titull i pafituar

Nė 18 muaj qėndrim te Tirana, Hamdi Salihi arriti tė fitonte njė Kupė Shqipėrie, njė Superkupė dhe trofeun e "Kėpucės sė artė". I vetmi trofe qė i mbeti pa shijuar, si kur luante te Vllaznia, ashtu edhe te Tirana, ishte titulli kampion. Pėr njė sulmues tė kalibrit tė Salihit, sigurisht ndihet mungesa e kėtij trofeu, qė mbetet nga mė prestigjiozėt. "E kam peng faktin qė nuk arrita ta fitoja njė titull kampion nė superligė. Bėra maksimumin e mundėsive pėr ta bėrė realitet njė ėndėrr tė tillė, por nuk ishte e thėnė tė ndodhte, sepse disa gabime qė bėmė te Tirana na kushtuan shumė."
    What Goes Around, Comes Around

Post Zemra e ndarė mes Tiranės dhe Vllaznisė

Pavarėsisht se ndodhet shumė larg Shqipėrisė, Hamdi Salihi nuk i harron ditėt e bukura qė kaloi nė kampionatin shqiptar. Vllaznia dhe Tirana ishte kulmet e tij tė karrierės, ku shėnoi njė mal me gola, teksa tashmė ėshtė kthyer nė njė idhull nga tė dyja tifozeritė. Pėrveē familjes sė tij, Hamdiu komunikon edhe me ish-shokėt e tij, nė veēanti me Vioresin Sinanin, pa harruar Devi Mukėn, Klodian Duron dhe Eldorado Merkoēin. Ky i fundit, qė tashmė ėshtė bėrė pjesė e Dinamos, foli fjalė tė mira kur drejtuesit e Riedit e pyetėn nėse Salihi ishte i pėrshtatshėm pėr kampionatin austriak. Disa vjet mė parė, Merkoēi ka qenė pjesė e Worglit, por vetėm njė dėmtim i pėsuar nė gju e ndau nga ky ekip. Ja se si shprehet Salihi pėr komunikimet qė ka me ish-shokėt e tij: "Kam folur nė telefon me Sinanin, Duron, Mukėn apo Merkoēin. Edhe pse jam larg, vazhdoj t'i ruaj kontaktet me ta, sepse kanė qenė ndėr shokėt e mi mė tė mirė nė Shqipėri. Te Vllaznia ndodhet Teli, njė tjetėr mik i imi, me tė cilin flas gjithashtu dhe e pyes se si po i shkojnė pėrgatitjet. Ėshtė e vėrtetė qė zemra ime ėshtė e ndarė mes dy skuadrave, Vllaznisė dhe Tiranės, teksa nuk e pėrjashtoj mundėsinė se njė ditė do tė kthehem sėrish aty. Profesioni ynė ėshtė i tillė qė asnjėherė nuk mund tė thuash kurrė,"- bėn tė ditur Salihi.

Post Salihi: Riedi, basti qė dua tė fitoj

Ish-sulmuesi i Tiranės, Vllaznisė dhe Panionosit tregon ditėt e para tė bashkėjetesės me skuadrėn austriake.

Hamdi Salihi nuk ndihet aspak si i huaj nė Austri. Me pritjen qė i rezervuan drejtuesit, shokėt e rinj tė skuadrės, por edhe tifozėt, shkodrani ėshtė ambientuar mė shpejt nga sa e kishte menduar. Prej 25 ditėsh, ish-sulmuesi i Tiranės, Vllaznisė dhe Panionosit ėshtė bėrė pjesė e skuadrės sė Riedit, skuadėr e cila drejtohet nga trajneri Helmut Kraft. I larguar nga bardheblutė me konsensusin e donatorėve, "bomberi" qė shėnoi plot 50 gola pėr Tiranėn nė 18 muaj bashkėjetesė, ka nisur njė karrierė tė re, e cila mund t'i hapė rrugėn pėr tė qenė titullar i kombėtares. Kalimi i Salihit nė kampionatin austriak u bė falė mbėshtetjes sė madhe qė trajneri Oto Bariē dha nė favorin e tij, duke e krahasuar me Gert Mylerin e Gjermanisė. Kur tė gjithė prisnin qė 23-vjeēari tė kalonte te Rapidi i Vjenės, ku edhe vetė kroati i kombėtares ėshtė konsulent, nė ēastet e fundit ngjarjet ndryshojnė dhe Salihi firmos me Riedin, deri mė qershor tė vitit 2009. Ėshtė pse nuk ėshtė zyrtare shuma qė shkodrani do tė pėrfitojė, nėn zė mėsohet se ajo vėrtitet te 200 mijė eurot nė vit. Nė njė intervistė telefonike pėr "Sportin shqiptar" nga qyteti i Riedit, "kėpuca e artė" e kampionatit shqiptar zbulon detaje interesante tė jetės sė re qė sapo ka nisur.
    - Hamdi, si jeni? Nga Shqipėria ju flasim dhe pikėrisht gazeta "Sporti shqiptar" ju shqetėson...
    - Pėrshėndetje. Mirė jam dhe faleminderit qė mė telefonuat. Kam kėnaqėsi tė flas pėr kėtė gazetė, qė sigurisht ka dhėnė kontributin e saj nė afirmimin e vlerave tė mia. Por njė pyetje desha t'ju bėj, ku e gjetėt numrin tim qė kam nė Austri?
    - Ia morėm Klodian Duros, po ku ndodheni tani dhe si po ia kaloni?
    - Jam nė supermarket, duke bėrė pak pazarin pėr shtėpinė time tė re. Sapo mbarova stėrvitjen dhe tani kam dalė nė qendėr tė qytetit.
    - Si ėshtė koha nė Ried dhe me se jeni marrė nė kėto ditė tė para qėndrimi atje?
    - Kėtu i gjithė qyteti ėshtė mbuluar nga bora. Sapo kam mbėrritur, nga ana e drejtuesve mė ėshtė vėnė nė dispozicion apartamenti dhe njė makinė Suzuki. Pothuajse gjithė muajin janar e kemi kaluar nė stėrvitje, me nga dy seanca ditėn. Nė Ried kemi vetėm pak ditė qė jemi kthyer nga Turqia, ku zhvilluam pjesėn e parė tė fazės pėrgatitore. Gjatė javės tjetėr do tė nisemi sėrish nė Belek, pėr tė mbyllur gjithė planin pėrgatitor dhe gjithashtu tė bėhemi gati pėr fillimin e kampionatit mė 24 shkurt.
    - Ēfarė mund tė na thoni pėr pritjen qė ju kanė rezervuar nė Austri dhe a ju ka marrė malli pėr tė afėrmit?
    - Tė them tė vėrtetėn, kam mbetur i habitur nga mėnyra se si mė kanė pritur tė gjithė, duke filluar nga shokėt e skuadrės, trajneri, drejtuesit e tjerė, por edhe tifozėt, tė cilėt tashmė mė njohin dhe mė flasin gjithmonė nė rrugė. Nuk mė ka munguar asgjė deri tani dhe pėr kėtė dua t'i falėnderoj tė gjithė, pa pėrjashtim. Nė lidhje me familjen time nė Shkodėr, ndiej shumė mall, por tė paktėn flas ēdo ditė nė telefon dhe ēmallem disi. Mezi pres qė tė rikthehem nė Shqipėri, ndoshta pėr miqėsoren e kombėtares me Maqedoninė.
    - A keni pasur ndonjė person me tė cilin jeni shoqėruar mė shumė?
    - Po, sigurisht. Bėhet fjalė pėr shokun e ekipit, shqiptarin nga Maqedonia, Emin Sulejmanin. Me tė thuajse kaloj pjesėn mė tė madhe tė kohės, ndėrkohė qė shok tė afėrt tjetėr kam edhe serbin Damjanoviē. Pastaj, kėtu nė skuadėr kanė ardhur edhe disa lojtarė tė tjerė tė rinj, kėshtu qė unė nuk jam blerja e vetme pėr kėtė sezon tė ri qė do tė nisė shumė shpejt.
    - Nė ēfarė gjuhe komunikoni aty?
    - Kėtu flitet nė gjuhėn gjermane, por unė personalisht komunikoj nė anglisht. Shumė shpejt mendoj se do tė nis tė mėsoj edhe gjermanishten, e cila ėshtė gjuhė zyrtare nė Austri.
    - Po me trajnerin Kraft, si i keni marrėdhėniet?
    - Shumė tė mira. Ai thuajse ēdo ditė mė pyet se si jam dhe ēfarė problemesh kam. Gjithashtu, mundohet tė mė udhėzojė nė detaje pėr ēdo lėvizje timen nė fushė.
    - Nė miqėsoren qė keni zhvilluar ndaj skuadrės sė kategorisė sė dytė, SC Shvanenstadit, edhe pse humbėt, keni shėnuar dy golat e parė me fanellėn e Riedit...
    - Njėrin gol e shėnova me penalltinė qė e fitova vetė, ndėrkohė qė golin e dytė me kėmbėn e majtė, pas njė gjuajtjeje brenda zonės. Pėr sa i takon humbjes, nuk na shqetėson edhe aq shumė, sepse tani jemi nė fazėn e pėrgatitjeve dhe harmonizimit tė veprimeve.
    - Sa ndryshon niveli i futbollit austriak nga ai shqiptar?
    - Nė anėn e infrastrukturės ka dallime tė mėdha, ku fushat e stėrvitjes janė thuajse tė njėjta me ato tė stadiumeve. Nė kėtė aspekt austriakėt janė profesionistė, ndėrsa pėr nivelin e futbollistėve, mund tė them se Riedi nuk ka lojtarė mė tė mirė se sa ata tė Tiranės. Kėtu nuk ka yje, por elementė tė nevojshėm pėr tė pasur njė skuadėr qė e ka forcėn e vet te grupi dhe qė do tė pretendojė shkallėt mė tė larta nė renditje.
    - Cili ėshtė moduli i lojės qė pėrdor trajneri dhe a ndiheni titullar nė ekip?
    - Deri tani kemi provuar mė shumė tė luajmė me modulin 4-5-1, ku unė jam qendėrsulmues dhe mbrapa meje vijnė dy mesfushorė me tipare sulmuese. Nė skuadėr jemi gjithsej 4 sulmues dhe lufta pėr njė vend nė formacion ėshtė e madhe. Unė sigurisht kam ardhur nė Austri pėr tė luajtur dhe pėr tė dhėnė kontributin tim nė objektivat e ekipit. Nė njėfarė mėnyre, Riedi pėr mua ėshtė njė bast qė dua ta fitoj, ku me anė tė golave qė do tė shėnoj, tė arrij tė fitoj edhe vendin e titullarit nė pėrfaqėsuesen kuqezi. Nuk do tė jetė e lehtė, megjithatė, jam i vendosur pėr tė dhėnė mė tė mirė time nė fushė, sepse tani ndihem edhe mė i pjekur nė krahasim me disa vite mė parė, kur provova tė luaja nė Greqi.

Post Xhani-Grizha, mosmarrėveshjet sjellin "divorcin"

Lezhjani nuk ka dalė dje nė stėrvitje, ndėrkohė qė askush nuk e ka justifikuar mungesėn e tije.

"Hallet" s'kanė tė mbaruar pėr skuadrėn e Partizanit. Robert Grizha ėshtė futbollisti i katėrt qė, me sa duket, nė ndeshjet qė vijnė nuk do tė jetė mė pjesė e tė kuqve. Sipas burimeve pranė klubit, lezhjani ėshtė larguar pėrfundimisht nga Partizani, pas mosmarrėveshjeve financiare me presidentin Xhani. Ndonėse lajmi nuk konfirmohet zyrtarisht nga klubi i kuq, pasi drejtuesit e stafit teknik vetėm ngrenė supet, njė gjė ėshtė e sigurt: Grizha nuk ka dalė dje nė stėrvitje, duke mos i lajmėruar drejtuesit. "Nuk di ē'tė them. Grizha nuk ka ardhur nė stėrvitje dhe unė s'e di arsyen." Kaq ka folur trajneri i Partizanit, Hasan Lika, pėr mungesėn shtatlartit lezhjan, qė nė fakt ka rėnė shumė nė sy. Arsyeja e vėrtetė, sipas burimeve pranė skuadrės, ėshtė mosmarrėveshja financiare e Grizhės me presidentin Xhani. Siē dihet, pak ditė mė parė, sapo skuadra u kthye nga faza pėrgatitore e Ulqinit, futbollistėt u paguan me kėstet e dyta tė kontratave. Grizha, qė gjatė kthimit nga Mali i Zi ndaloi nė Lezhė, u nis pėrnjėherė drejt Tiranės pikėrisht pėr tė marrė kėstin e dytė tė kontratės. Me sa duket, mes palėve ka pasur mosmarrėveshje pėr shumėn e parave qė do tė pėrfitonte futbollisti, ēka ka sjellė "divorcin" e parakohshėm. Mungesa e pajustifikueshme e lojtarit dhe ngritja e supeve nga pjesėtarėt e stafit teknik tregojnė qartė se ka ndodhur diēka serioze mes presidentit Xhani dhe mbrojtėsit Grizha. Lezhjani ėshtė futbollisti i katėrt qė me ē'shihet nuk do tė jetė pjesė e Partizanit pėr pjesėn e mbetur tė sezonit. Nė kėtė situatė tė krijuar, mbrojtja mbetet reparti mė i zbuluar, pasi edhe Henri Ndreka ėshtė larg Partizanit. Barra e mbrojtjes bie vetėm mbi supet e Tafajt dhe Pinarit, duke e detyruar Likėn tė tėrheqė edhe Beqirin, qė pjesėn mė tė madhe tė ndeshjeve e ka luajtur si mesfushor i djathtė. Nė dispozicion tė trajnerit janė edhe futbollistėt e rinj si Aliu, Miska, Capo etj., por eksperienca e tyre nė ndeshjet e superligės ėshtė e paktė. Organika e Partizanit ėshtė e pasur nė numėr, por nė kėtė grup ka lindur nevoja pėr adaptimin nė role. Kėshtu, nė mbrojtje mund tė tėrhiqen Hallaēi ose Gjyla, qė kanė dhėnė prova tė mjaftueshme nė ndeshjet e mėparshme. Takimi me Elbasanin po troket, ndėrkohė qė problemet nė formacionin e tė kuqve janė tė dukshme. Dita-ditės po veniten edhe shpresat pėr pėrforcimin e skuadrės me lojtarė afrikanė, qė kanė sjellė nė Tiranė vetėm pasaportat e tyre. Me gjithė punėn e mirė tė bėrė nė Ulqin, Partizani mbetet larg pretendimeve pėr trofetė e sezonit.

-=|ProuD`To`Be`DiNaMo|=- Maska e dinamo
    Anėtarėsuar
    13-10-2004
    Vendndodhja
    KS DiNaMo
    Postime
    90

Informacione Mbi Superligen Shqiptare

1: Nga kampi dinamovit

- Dje dinamovitėt kanė kryer dy seanca stėrvitore. Paradite blutė janė pėrgatitur nė kompleksin "Dinamo", ndėrsa seanca e pasdites ėshtė zhvilluar nė fushat e minifutbollit qė ndodhen pranė klubit. Shkak pėr lėvizjen e seancės sė pasdites ėshtė bėrė moti i keq, i cili i ka rėnduar terrenet stėrvitore tė bluve.
    - Llazi Gjika, njė nga portierėt dinamovitė, dje pėrsėri i ka ndėrprerė stėrvitjet me blutė, sepse pas njė kontrolli tė imtėsishėm mjekėsor ka rezultuar se dinamoviti ka bronshit. Kėshtu qė mjekėt i kanė dhėnė portierit njė kurė pėr tė ndjekur, si dhe e kanė urdhėruar qė tė mos stėrvitet disa ditė.
    - Dinamo kishte mbetur dje vetėm me njė portier, Alban Hoxhėn, pasi Ilion Lika ėshtė me kombėtaren, ndėrsa dy tė tjerėt janė tė sėmurė. Kėshtu qė trajneri Ilir Bozhiqi ka qenė dje nė vėshtirėsi, pasi pėr tė plotėsuar programin stėrvitor tė skuadrės i duheshin katėr portierė. Pėr tė plotėsuar kontigjentin, Bozhiqit i ėshtė dashur qė tė marrė pėrforcime nga ekipet zinxhir.
    -Goran Vinēetiē nuk ka qenė dje nė pėrgatitjet e skuadrės, pasi pėr arsye familjare ka marrė leje te drejtuesit e skuadrės. Dje mesfushori kroat ka qenė i detyruar qė tė shoqėrojė pėr nė aeroportin e Rinasit pjesėtarėt e familjes sė tij qė jetojnė nė Kroaci, tė cilėt pėr disa ditė kanė jetuar nė Tiranė me dinamovitin.
    - Klevis Bejtia, mesfushori i ri i Dinamos, pas lėndimit qė mori ditėn e hėnė, dje i ėshtė rikthyer plotėsisht stėrvitjes me ekipin.
    - Boshnjaku blu, Zoran Novakoviē, as dje nuk ka qenė i pranishėm nė ambientet e klubit. Ishte folur pėr njė rikthim tė tij pikėrisht pėr tė premten, por pėrsėri ka munguar.
    - Sot pritet qė Dinamo tė zhvillojė njė takim miqėsor me Teutėn dhe, sipas parashikimeve, kjo ndeshje do tė luhet nė Durrės. Megjithatė, asgjė nuk ka marrė trajtėn pėrfundimtare, pasi fati i kėtij takimi ėshtė edhe nė dorė tė motit, sepse nėse koha ėshtė me shi, ka shumė mundėsi qė miqėsorja tė anulohet.
    WwW.FcDiNaMoTirana.Eu

Anėtarėsuar
    13-10-2004
    Vendndodhja
    KS DiNaMo
    Postime
    90
    2 : Gudjabi: Jam lojtar kuqeblu dhe jo blu

Ēėshtja e sulmuesit senegalez El Haxhi Gudjabi ka qenė njė lajtmotiv i merkatos sė janarit dhe, kur kanė mbetur edhe 4 ditė nga mbyllja e lėvizjeve tė lojtarėve, fati i afrikanit akoma nuk ka marrė zgjidhje. Gudjabi gjatė kėsaj periudhe ka luajtur me disa porta, por edhe nė kėtė fushė senegalezi nuk po arrin tė shėnojė. Ėshtė folur shumė qė Gudjabi ėshtė lojtar i Vllaznisė, pasi pėrpara se sulmuesi tė largohej me pushime nė Senegal ka firmosur njė parakontratė me presidentin e klubit shkodran, Valter Fushaj. Por edhe klubi dinamovit e konsideron Gudjabin pjesė tė tij dhe, nėse shkodranėt dėshirojnė ta kenė nė gjirin e tyre, duhet tė paguajnė, sepse senegalezi ėshtė nėn kontratė me blutė deri nė fund tė sezonit. Ndėrsa El Haxhi Gudjabi ėshtė shprehur dje se me Dinamon nuk ka asnjė lidhje, pasi kontrata i ka pėrfunduar qė me 15 dhjetor dhe kėshtu qė ka pasur tė drejtė tė hyjė nė bisedime dhe tė firmosė pėr Vllazninė. Dje senegalezi ishte i pranishėm nė ambientet e klubit dinamovit, pasi, sipas tij, kishte ardhur pėr t'u pėrshėndetur me shokėt dhe pėr tė marrė disa gjėra tė vogla qė i kishte lėnė nė dhomėn e hotelit, sepse sot pritet qė tė niset drejt Shkodrės. "Prania ime te Dinamo nuk do tė thotė qė kam ndryshuar mendim pėr t'u kthyer, por kam ardhur thjesht pėr t'u pėrshėndetur me shokėt, pasi nesėr (sot) do tė nisem drejt Shkodrės pėr tė vazhduar karrierėn me Vllazninė. Nuk ka asnjė arsye qė tė quhem lojtar i Dinamos, pasi kontrata ime me blutė ka pėrfunduar dhe tashmė jam kuqeblu. Nė pėrfundim tė dhjetorit, pashė qė Dinamo nuk kishte interes pėr tė mė mbajtur, kėshtu duke ditur qė edhe kontrata me blutė mė kishte pėrfunduar, rashė dakord me drejtuesit e Vllaznisė pėr tė qenė pjesė e kėsaj skuadre. Shumė po flitet se kam kontratė me Dinamon, por unė jam i qartė se nuk kam asnjė detyrim ndaj bluve dhe shpresoj se edhe ata nuk do tė paraqesin ndonjė pengesė qė tė shkoj drejt Shkodrės. Prandaj zgjidhjen e kėtij problemi tė vogėl teknik do ta gjejnė presidentėt e tė dy klubeve, sepse unė nuk kam lidhje nė kėtė mes,"- u shpreh dje sulmuesi senegalez, El Haxhi Gudjabi. Gudjabi e konsideron veten njė ish-dinamovit dhe shpreson qė tek Vllaznia tė tregojė forcėn e tij tė vėrtetė. Sulmuesi ka ardhur nė Shqipėri me shumė vonesė, por sipas tij nuk ėshtė prapa me stėrvitjet, sepse ėshtė pėrgatitur nė Senegal dhe si rezultat i kėsaj pėrgatitje ka humbur edhe disa kilogramė. "Ardhja me vonesė ka ndodhur pėr shkak tė peripecive qė pata me dokumentacionet, por mendoj se jam i gatshėm pėr Vllazninė dhe te kuqeblutė shkoj pėr tė kontribuar e jo pėr tė ngrohur stolin. Mendoj se atmosfera e re do tė ndikojė pozitivisht pėr mua dhe shpresoj qė edhe golat tė mos mė mungojnė,"- pėrfundon sulmuesi senegalez, El Haxhi Gudjabi.
    WwW.FcDiNaMoTirana.Eu

Anėtarėsuar
    13-10-2004
    Vendndodhja
    KS DiNaMo
    Postime
    90
    3 : Apolonia, sot priten seleksionime tė reja

Gjatė zhvillimit tė stėrvitjes sė djeshme tė Apolonisė kanė qenė tė pranishėm jo vetėm drejtuesit e klubit, por edhe qindra tifozė, tė cilėt nga kurioziteti pėr tė parė prurjet e reja tek ekipi fierak, nuk kanė munguar. Trajneri Andrea Marko ka pasur nė dispozicion tė stėrvitjes sė djeshme rreth 26 futbollistė, tė cilėt nė ditėt e ardhshme do tė reduktohen, pra do tė kryhet njė seleksionim nė qėllimin e vetėm qė nė javėn e ardhshme ekipi tė fillojė nga puna tekniko taktike. Megjithėse grupi tashmė ėshtė konfirmuar, do tė jenė ditėt e fundit pėr t'u shprehur drejtuesit e skuadrės pėr futbollistėt maqedonas, tė cilėt kanė ardhur pėr t'u provuar. Sot do tė zhvillohet njė ndeshje testuese brenda grupit. "Mendoj se pas njė muaji tepėr tė ngjeshur pėrgatitjesh dhe seleksionimi, tashmė jemi futur nė javėn e fundit, ku nga trajnerėt e skuadrės do tė vendosin jo vetėm pėr grupin e futbollistėve qė do tė veshin fanellėn e Apolonisė, por edhe tė grupit tė 11 esh sė parė. Me ardhjen edhe tė futbollistėve nga Brazili, mendoj se kemi krijuar njė ide mė tė qartė pėr formacionin tonė, qė mund tė them do tė jetė njė grup ambicioz. Dihet synimi ynė, qė ėshtė mbetja nė superligė, ndaj nė funksion tė kėtij objektivi do tė pėrpiqemi tė bėjmė mė tė mirėn. Jemi nga tė paktėt ekipe qė nuk e kemi shpėrngulur procesin e pėrgatitjeve jashtė Shqipėrisė pėr vetė faktin se klubi ynė zotėron kushte tepėr tė favorshme stėrvitjeje. Kjo ka qenė arsyeja qė futbollistėt qė kanė ardhur pėr provė u kanė pėlqyer shumė kushtet e afruara nga klubi ynė. Kemi pasur shumė kėrkesa pėr tė ardhur tek ekipi ynė, por tashmė janė trajnerėt e skuadrės ata qė vendosin pėr emrat qė na nevojiten," shprehet sekretari i klubit tė Apolonisė, Liu Bistika. Lidhur me zhvillimin e ndeshjes pėrgatitore brendapėrbrenda ekipit, sekretari Bistika do tė shtonte: "Ora 10:00 do tė shėnojė fillimin e takimit pėrgatitor, qė ndryshe nga herėt e tjera do ta zhvillojnė brenda grupit. Do tė jetė kjo njė ndeshje testuese pėr t'i dhėnė dorėn e fundit jo vetėm seleksionimit tė futbollistėve tė ardhur sė fundi, por pėr tė krijuar njė ide edhe mė tė saktė pėr mėnyrėn e lojės. Mendoj se nė pėrforcimet qė tashmė i kemi konfirmuar do tė jemi njė ekip ndryshe nga sezoni i parė i superligės. Do tė na duhej qė qysh nė takimin e parė me Shkumbinin tė kėrkojmė tė arrijmė rezultat pozitiv, nė mėnyrė qė tė kemi mundėsi pėr tė mbijetuar nė superligė." I pyetur lidhur me largimet mė tė fundit te skuadra fierake, Bistika do tė shprehej: "Eshtė e vėrtetė qė ka pasur largime nga ekipi, por shumica e futbollistėve do tė jepen me huazim. Ardhjet e fundit pa dyshim qė kanė sjellė shumė futbollistė, ndaj nga presidenca u pa e udhės pėr tė lėnė tė lirė disa prej tyre dhe disa tė tjerė nė formė huazimi. Kjo mėnyrė bėhet jo vetėm pėr tė forcuar ekipin, por edhe pėr tė mos i larguar futbollistėt, pėr tė cilėt ėshtė investuar ndėr vite. Sot trajnerėt e skuadrės do tė kenė mundėsi pėr tė vėnė dorėn e fundit pėr sa i pėrket seleksionimit tė futbollistėve maqedonas, tė cilėt ditėt e fundit janė shtuar shumė."
    WwW.FcDiNaMoTirana.Eu

Anėtarėsuar
    13-10-2004
    Vendndodhja
    KS DiNaMo
    Postime
    90
    4 : Bylykbashi, golin e "firmės" nė miqėsore

Elbasanasi i Partizanit, Dorian Bylykbashi, ka shėnuar golin e dytė pėr skuadrėn e Krivbasit nė takimin me Nacionalin e Bukureshtit, qė ėshtė mposhtur 2-1 nga ukrainasit. Nė kėtė takim ėshtė aktivizuar edhe Henri Ndreka, qė ka pasur tjetėr detyrė, atė tė zbrapjes sė aksioneve tė kundėrshtarit. Tė dy futbollistėt e Partizanit janė aktivizuar nė pjesėn e dytė tė takimit. Bylykbashi dhe Ndreka sot do tė jenė nė Tiranė pėr tė tėrhequr dokumentacionin nga Partizani, pasi firma e tyre me Krivbasin ėshtė thjesht njė formalitet.
    WwW.FcDiNaMoTirana.Eu

Anėtarėsuar
    13-10-2004
    Vendndodhja
    KS DiNaMo
    Postime
    90
    5 : Gogunja: Elbasani tė mos lėshojė mė terren

Nė njė prononcim pėr "Sportin shqiptar", trajneri i portierėve tek Elbasani, Bujar Gogunja, ėshtė shprehur se ekipi po impenjohet maksimalisht nė ndeshjet miqėsore, pasi ato janė tepėr tė domosdoshme pėr tė konsoliduar grupin e futbollistėve dhe pėr tė qenė plotėsisht tė gatshėm pėr fillimin e kampionatit. "Po stėrvitemi pėr tė bėrė mė tė mirėn, si dhe pėr tė formuar njė grup qė mos tė ketė mangėsi, apo tė lėshojmė terren, siē kemi bėrė nė dy fazat e para tė kampionatit," thekson Bujar Gogunja. Ndihmėsi i Gėzdarit shprehet se Elbasani, me zhvillimin e fazės pėrgatitore jashtė vendit, ėshtė sot nė njė gjendje tepėr tė mirė fizike, edhe pse ish portieri i famshėm i viteve '80 ka rezerva pėr disa nga futbollistėt e tij. "Kemi dy tre futbollistė qė kanė ende mangėsi nė pėrgatitjen fizike. Nuk mund tė pėrmend emra, por janė ata futbollistė qė dihen tashmė se kanė mangėsi, pasi ata nuk janė stėrvitur prej disa muajsh, kanė mangėsi dhe kanė qenė pa skuadėr," - shton legjenda e portės elbasanase Gogunja. Ndėrkohė, duhet theksuar se kjo javė ėshtė e tejmbushur me stėrvitje dhe dy takime miqėsore pėr ekipin kampion, ku sot verdheblutė do tė zhvillojnė njė miqėsore nė fushėn sportive tė Peqinit pėrballė ekipit tė drejtuar nga strategu Sejdini. Kampionėt do ta luajnė ndeshjen e parė pėr kėtė vit nė shtėpi, ku do tė presin ekipin e Partizanit, ndėrsa deri tani trajneri Gėzdari ka dy mungesa, pasi ende pret nga presidenti edhe dy futbollistė pėr t'i dhėnė fund merkatos sė dimrit. Nė lidhje me merkaton dhe objektivat e ekipit tė tij, Bujar Gogunja shprehet se Elbasani do tė vazhdojė tė jetė aktiv nė merkato deri nė ditėn e fundit tė saj, ndėrsa thekson se ekipi i tij nuk ka rrugė tjetėr pėrveēse titullit. "Ne jemi kampionė nė fuqi dhe e kemi pėr detyrim qė tė mbrojmė titullin e fituar, kėshtu qė nuk ka asnjė logjikė tjetėr qė tė hamendėsojmė se Elbasani nuk pretendon titullin," - thotė i bindur Gogunja. Pritet qė java e ardhshme tė vendos edhe disa pika mbi "i", ku trajneri Edmond Gėzdari do tė bėjė edhe seleksionimin e futbollistėve, tė cilėt do tė qėndrojnė me ekipin, si dhe do tė vendosė edhe titullarėt e Elbasanit pėr vitin 2007. Nė pikėpyetje janė disa futbollistė, edhe pse drejtuesit e Elbasanit nuk bėjnė tė ditur asnjė emėr. Burime tė ndryshme bėjnė tė ditur se tre futbollistė pritet qė tė largohen nga Elbasani nė fillim tė javės sė ardhshme.
    WwW.FcDiNaMoTirana.Eu

Post Fati i Partizanit nė dorė tė Xhatit

Formacioni i tė kuqve ėshtė nė emergjencė nė repartin e pasmė, pas largimit tė dy futbollistėve.

As tifozi mė largpamės nuk e kishte parashikuar kėtė situatė qė ėshtė krijuar nė skuadrėn e Partizanit, kur kanė mbetur vetėm katėr ditė nga mbyllja e merkatos sė janarit. Mbrojtja e kuqe ėshtė nė pikė tė hallit, pasi janė larguar dy futbollistė tė formacionit, ndėrkohė qė zėvendėsimi i tyre nuk ėshtė bėrė ende. Nėse deri para dy ditėsh boshllėku i krijuar nga largimi i Ndrekės mendohej tė mbushej nga futbollistėt afrikanė, me ikjen edhe tė lezhjanit tjetėr, Robert Grizha, situata ėshtė bėrė e jashtėzakonshme. Trajneri Lika jo vetėm qė nuk ka futbollistė nė dispozicion pėr kėtė rol, por ėshtė i detyruar tė tėrheqė lojtarėt e mesfushės nė repartin e pasmė. Kjo u pa qartė edhe nė miqėsoren e djeshme me Erzenin, ku Beqiri nga e majta dhe Hallaēi nė tė djathtė kishin marrė mė shumė detyra mbrojtėse. Nė pėrfundim tė ndeshjes, trajneri i Partizanit e pranon gjendjen e vėshtirė qė po kalon formacioni i kuq, duke theksuar se shpreson qė tė mbyllet ndonjė "vrimė" gjatė kėtyre ditėve tė fundit tė merkatos. "Duhet ta pranojmė se kemi mungesa tė theksuara nė tė repart. Sigurisht, kampionati po troket dhe nė kėtė situatė ku jemi nuk do ta kemi aspak tė lehtė. Unė shpresoj shumė se gjatė ditėve tė mbetura tė merkatos do tė arrijmė tė gjejmė futbollistėt e duhur pėr tė zėvendėsuar ata qė janė larguar,"- ėshtė shprehur Lika. Natyrisht, trajneri i tė kuqve ka komentuar edhe largimin e Grizhės, qė, sipas tij, ka ardhur nga pretendimet e vetė lojtarit: "Nevoja pėr pėrforcime nuk ka lindur tani qė u largua Grizha. Me Grizhėn e pa Grizhėn ne kishin nevojė pėr t'u pėrmirėsuar. Lojtari nė fjalė kishte pretendimet e tij, por unė shoh punėn time." Partizani ėshtė futur prej disa ditėsh nė tratativa pėr tė sjellė nė Tiranė Elvis Krajėn, shkodranin qė aktualisht aktivizohet me Besėn. Pengesa e vetme pėr kėtė transferim ėshtė kontrata e shkodranit me ekipin kavajas. Trajneri Lika i pranon bisedimet me lojtarin dhe shpreson nė kompromisin mes presidentėve respektivė, Xhani e Bizhdili. "Duhet tė pranoj se bisedimet kanė arritur deri nė njė pikė, por nuk ėshtė ēdo gjė nė dorėn tonė. Shpresoj qė presidentėt tė bien dakord qė Kraja tė kalojė tek Partizani. Natyrisht, do tė ishte njė afrim cilėsor, sidomos nė kėtė situatė tė krijuar,"- ėshtė shprehur mė tej trajneri Lika. Kraja ka qenė nėn urdhrat e Likės nė fillim tė sezonit, teksa trajneri aktual i Partizanit ishte nė krye tė stolit tė Besės. Shanset pėr ardhjen e Krajės shtohen me kalimin e mundshėm tė Robert Grizhės tek Besa. Lezhjani nė kėtė moment po shqyrton ofertat qė i vijnė nga skuadrat e superligės.

Faqja 18 prej 104 FillimFillim ... 816171819202868 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lajme tė pėrditshme nga Kosova
    Nga Qendi nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 230
    Postimi i Fundit: 09-10-2016, 18:40
  2. Si mendoni; lajmet perdorin prapaganda apo jo?
    Nga s0ni nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 26-11-2011, 15:45
  3. Vetėm AC MILAN
    Nga kacaku basket nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 300
    Postimi i Fundit: 30-01-2007, 15:56
  4. Kampionati Shqiptar - Superliga Sezoni 2006 - 2007
    Nga Bledari nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 05:34
  5. “Trishtimi qė mė japin lajmet pėr zhdukje fėmijėsh”
    Nga Genti^Itali nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-06-2004, 09:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •