Eh mer huanito, sa qyfyre te tilla ka ne vendin tone...
Eh mer huanito, sa qyfyre te tilla ka ne vendin tone...
"The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)
Turqia jo vetem qe eshte shtet laik por edhe tejet laike e pertej laike. Do te kisha thene, sa i perket Fesë, Turqia nuk eshte aspak demokratike.
Turqine gjerr tani e kane drejtuar dhe kontrolluar forca anti fetare, anti islame anti evropiane.
Pse them AntiEvropiane. sepse ne Europe (ne pjesen me te madhe te saj) Mbulesa-Shamija nuk eshte e ndaluar ne asnje institucion.
Ne Pentagonin Amerikan, ne ate Pentagon qe po sundon boten me ate ushtri te fuqishme, Ne kuader te tij (Pentagonit) gjendete edhe XHAMIJA. E cila sherben per Ushtaraket Amerikan qe i perkasin fese ISLAME, vini re, e kam fjalen per PENTAGONIN, e lere më per institucione tjera.
Per ate them se Turqia gjerr tani eshte drejtuar nga forca Anti Turke, Anti Islame dhe Anti Njerzore. Nuk eshte ajo Demokratike e as Laike.
Edhe Evropa, SHBA, e shume te tjera thiren ne Laicizem por nuk kane kesisoj probleme, nuk ju pengon praktikimi i feve, shfaqja e simboleve fetare etj ne publik.
Por, ndertohen Xhami, Kisha, Qendra dhe shkolla, etj. per te gjithe ato qe kane nevoje.
Une nuk e kuptoj pse vetem ne Turqi dhe Shqiperi eshte ky Problem.
Por mendoj se ato qe na udheheqin nuk jane ne gjendje te bejne dallime dhe te vlersojne.
Si kemi mundur qe gjerr tani te bashkejetojme ne kushte edhe me te veshtira, e tani ne kohen e teknologjise dhe shkences kur kemi te gjitha keto kushte nuk mundemi qe as edhe nje hape te bejme perpara, por merremi me akuza e fajle qe nuk zene vend askund, por vetem na lene edhe më te prapambetur.
Nuk eshte FEJA ajo qe na ben te prapambetur, por jemi vet ne, dembel-lleku jone.
Shikoni Partite se si veprojne. Asnjera nuk i permende Fete, por akuzohen njera tjetra per cdo gje, dhe nuk ndertojne, nuk bejne asgje qe ky popull te perparon, te sheh, te shijon nje jete te lumtur.
Nuk eshte as Ezani ne Xhami e as kryqy neper kodra qe e pengon Shqiperin e Shqiptarine te perparoj, por jane Partite dhe Udheheqesit tone qe e bejne nje gje te tille.
Pershendetje.
ALBANIA-I
Dakord per partite qe jane organizmat me qelbanike qe ka shqiperia nuk te kundershtoj.
Po thjesht po diskutonim fete ne Shqiperi dhe ekseset e tyre.
Flm
Te kuptoj mik i nderuar. vetem desha te jap nje sqarim per problemin tone. Mendoj se nuk eshte feja ajo qe na len te prapambetur. i ke verejtur disa njerez e institucione, kur nuk kane cka tju bejne fajtoreve te vertete ( udhehesve-drejtuesve) ateher shajne fene Islame dhe Krishtere, Fene ne pergjithsi.
Pershendetje dhe faliminderit per mirekuptim.
ALBANIA-I
nuk arrij ta kuptoj pse shqiperia ka hyre ne kete komunitet.te gjithe e dime nga historia qe feja e shqiptarit eshte shqiptaria.
fene muslumane na e kaluan turqit me dhune.njerez po pse duhet ta harrojme historine e popullit shqiptar.jam dakort qe secili te kete besimin e vet por te arrish ne piken qe te futesh ne konferenca...per cfare? per investime?? bho kete politike te marre shqiptare nuk e kam marre vesh dhe sdo e marr vesh asnjehere!!!!
po kur na kane fut mo qa islami mo se na moret ne qafe te dali sa me pare se lane nam
nqs do futej per investime,
cfare eshte bere ne shqiperi?disa xhamija...
nqs shteti yne hyn ne nje organizate te tille o hyn se ka nje popull shume besimtar o hyn per interese.
dime qe fetar nuk jemi(ne kuptimin qe shqiptaret qe luten 5 ne dite dhe cdo dite ne shqiperi per mendimin tim numerohen me gishta),investime nuk po e dime se ku jane bere....
pra kjo del si nje pyetje retorike....
pse ka hyre shqiperia ne lidhjen islamike???
Interesant mendimi juaj mirpo i gabuar (po i drejtohna postuesit të temes)
Shqipëria por edhe Kosova kanë nevojë qe të kënë marrëdhenie të mira më të gjitha shtetet e Botes
Andaj edhe hyrja në Konferencen Islamike është një plus i madhë për ne por edhe sikur Shqipëria të hynte në Konferencen Kristiane prap do të ishte në interesin tonë sepse jemi shtet me Kushtetutë Laike apo jo? eh Laik i bjen me shumë Fee e jo pa Fee sepse Ateizem i bjen të jesh i pa Fee e jo Laik
Unë për vete e shoh si hap shumë të madh inkuadrimin e Shqipërisë në Konferencen Islamike dhe dhashtë Zoti e edhe Kosova ta ndjek hapin e Shqipërisë dhe edhe ajo të bëhët antare e një Konference të till sepse për dallim prej Shqipërisë e cila i ka 70% të popullates Muslimanë.Kosova i ka mbi 90% Muslimanë dhe Religjioni nuk luan rol negativ askund në Botë vetem Ne Shqiptaret dim të bëjmë kesi marrëzira dhe të bëjmë ndasi fetare.
Hyrja në Konferencen Islamike
Hyrja në Konferencen Kristiane
etj.etj.etj. do të ishte në favor dhe në interes të vendit ton kuptojeni këtë gjë sepse Ne jemi të interesuar qe më të gjithë të kemi raporte të mira e jo me disa po e disa jo kjo nuk është në interesin tonë (d.m.th animi kah njëra pal)
Akoma diskutohet per kete,
ne nuk kemi asgje te perbashket me islamiket,
kur shoh qe nese ne nje vend te krishtere si italia te shohesh ne rruge nje femer te mbuluar eshte bere normale, ne shqiperi e shohin sikur te ishte UFO.
Kryeplaku tash por pres kur të vinë nevrastikët kristianë, e të thonë se ti je turk, për shkak të kësaj që ke shkruajtur:
Themeli i dialogut ndodhet tek fakti se ata intelektualet shqiptare qe akuzojne pushtimin osman per te gjithe te zezat e Shqiperise duket se nuk kane njohuri te thelle te historise shqiptare dhe lejne perjashta faktoret rajonale, demografike, gjeografike, gjeopolitike, klimatologjike, gjeostrategjike
Krijoni Kontakt