Close
Faqja 14 prej 29 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 283
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    while(1) {
    Citim Postuar më parë nga alibaba
    Kush mka qit me krye në kusí?
    Më kan qít këta Wahabí
    Dojnë mem bae Arabi
    Po mu mka falë Zoti Shqipni
    Nanen arab've me u shkerdhi
    }

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,063

Shqiptarët kremtojnë 600 vite në Islam

Citim Postuar më parë nga alibaba
    Kush mka qit me krye në kusí?
    Më kan qít këta Wahabí
    Dojnë mem bae Arabi
    Po mu mka falë Zoti Shqipni
    Nanen arab've me u shkerdhi

Prishtinë – Bashkësia Islame e Kosovës (BIK) dhe fakulteti i Studimeve Islamike në Prishtinë (FSI) më 16-17 shtator do të organizojnë një simpozium ndërkombëtar në kremtim të 600 vjtorit të fesë Islame në mesin e shqiptarëve.

Qëllimi kryesor i këtij simpoziumi është që të ndriqojë dhe qartësojë mënyrën se si Islami është shpërndarë nëpër këto teritore bazuar në fakte të padiskutueshme historike,” deklaroi njëri nga organizatorët, profesor Qemajl Morina, për IslamOnline.net.

Asnjëherë nuk iu është bërë ndonjë qasje e pavarur debateve rreth kësaj qështjeje dhe rolit të Islamit në mesin e shqiptarëve, pa pasur ngjyrosje me paragjykime negative dhe ideologjike.

Organizatorët shpresojnë se simpoziumi do ta shfaq fotografinë e vërtetë të Islamit dhe rolin të tij në mesin e shqiptarëve, gjëra të cilat deri më tani janë keqkuptuar.

Morina tha se simpoziumi poashtu do ti qaset edhe sfidave me të cilat ballafaqohen muslimanët në këtë pjese të botës.

Disa nga temat kryesore do të jenë kontaktet e shqiptarëve me Islamin në kohën para-Osmane, toleranca fetare, roli i dijetarëve shqiptarë në civilizimin Islam gjatë kohës së sundimit të perandorisë Osmane dhe Identiteti Islam.

Shqiptarët janë një grup etnik që në përgjithësi asociohen me Shqipërinë, Kosovën, Maqedoninë dhe Malin e Zi.

Rreth gjysma e shqiptarëve të sotëm jetojnë në Republikën e Shqipërisë, kurse grupi i dytë për nga madhësia jeton në Kosovë, vend ky i cili është nën protektoratin e OKB-së që nga viti 1999 kur një kampanjë bombarduese e NATO-s detyroi presidentin Slobodan Milosevic ti tërheq trupat e tij.

Shqiptarët, të cilët përbëjnë rreth 90 përqind të popullatës rreth dy milionëshe të Kosovës, kërkojnë pavarësi të plotë.

Burimi: www.islamonline.net

Il padrino Maska e DEN_Bossi
    Anëtarësuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    Citim Postuar më parë nga bedriu

Prishtinë – Bashkësia Islame e Kosovës (BIK) dhe fakulteti i Studimeve Islamike në Prishtinë (FSI) më 16-17 shtator do të organizojnë një simpozium ndërkombëtar në kremtim të 600 vjtorit të fesë Islame në mesin e shqiptarëve.

Qëllimi kryesor i këtij simpoziumi është që të ndriqojë dhe qartësojë mënyrën se si Islami është shpërndarë nëpër këto teritore bazuar në fakte të padiskutueshme historike,” deklaroi njëri nga organizatorët, profesor Qemajl Morina, për IslamOnline.net.

Asnjëherë nuk iu është bërë ndonjë qasje e pavarur debateve rreth kësaj qështjeje dhe rolit të Islamit në mesin e shqiptarëve, pa pasur ngjyrosje me paragjykime negative dhe ideologjike.

Organizatorët shpresojnë se simpoziumi do ta shfaq fotografinë e vërtetë të Islamit dhe rolin të tij në mesin e shqiptarëve, gjëra të cilat deri më tani janë keqkuptuar.

Morina tha se simpoziumi poashtu do ti qaset edhe sfidave me të cilat ballafaqohen muslimanët në këtë pjese të botës.

Disa nga temat kryesore do të jenë kontaktet e shqiptarëve me Islamin në kohën para-Osmane, toleranca fetare, roli i dijetarëve shqiptarë në civilizimin Islam gjatë kohës së sundimit të perandorisë Osmane dhe Identiteti Islam.

Shqiptarët janë një grup etnik që në përgjithësi asociohen me Shqipërinë, Kosovën, Maqedoninë dhe Malin e Zi.

Rreth gjysma e shqiptarëve të sotëm jetojnë në Republikën e Shqipërisë, kurse grupi i dytë për nga madhësia jeton në Kosovë, vend ky i cili është nën protektoratin e OKB-së që nga viti 1999 kur një kampanjë bombarduese e NATO-s detyroi presidentin Slobodan Milosevic ti tërheq trupat e tij.

Shqiptarët, të cilët përbëjnë rreth 90 përqind të popullatës rreth dy milionëshe të Kosovës, kërkojnë pavarësi të plotë.

Burimi: www.islamonline.net
    falemindierit per informacionin

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga bedriu
    Sa bukur!
    Edhe pak e do ti kremtojme edhe 100 vjetorin nen okupimin e Serbis!
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar më parë nga DEN_Bossi
    falemindierit per informacionin
    Informacioni eshte i vonuar ketu ne FSH. Ketu e 2-3 dite lajmi ka marre dhene, e gjen ne te gjitha sitet propagandistike serbe dhe ne te gjitha forumet nderkombetare ku postojne serbe. Bej nje xhiro ne net dhe do shohesh vete.
    Shume entuziazem dhe ngazellim nga te dyja palet, secila per arsyet e veta.

Ahh, s'duroj dot me mallengjimin, po shkoj te qeras ndonje birre pazistanezet e lagjes dhe te kremtojme bashke...
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Anëtarësuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    Citim Postuar më parë nga D@mian
    Informacioni eshte i vonuar ketu ne FSH. Ketu e 2-3 dite lajmi ka marre dhene, e gjen ne te gjitha sitet propagandistike serbe dhe ne te gjitha forumet nderkombetare ku postojne serbe. Bej nje xhiro ne net dhe do shohesh vete.
    Shume entuziazem dhe ngazellim nga te dyja palet, secila per arsyet e veta.

Ahh, s'duroj dot me mallengjimin, po shkoj te qeras ndonje birre pazistanezet e lagjes dhe te kremtojme bashke...
    pooooooooooooooooooooo
    se ne fakt
    serbet ja kan pas pa hajrin Islamit ne shqiperi ???????????!!!!!!!!!!!!!!!!

qa kan lidhje serbet me kete tesh
    apo e urrejne Islamin ne shqiperi ?
    ok nese e urrejn, skemi qa me ba!!!!!!!!!!
    apo jo
    si thu ti

Ps. a e den edhe nji cop mish thiut me e shoqnu me birre?

e si the ti, ka 2-3 dit qe lajmi ka marr dhene?!!!!!!!!!!!!!!!!
    hahahahaaaaaaaaaaaa po edhe une 2-3 dit ka qe e kam shkru ate meszhe hahahaaaaaaaa
    Ndryshuar për herë të fundit nga DEN_Bossi : 13-09-2006 më 17:34

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    serbet ja kan pas pa hajrin Islamit ne shqiperi ???????????!!!!!!!!!!!!!!!!
    C'te te them une?! Personalisht, po te isha serb (+ me dy pare mend) do isha shume i kenaqur me 600 vjetet e islamit nder shqiptaret e do uroja edhe 600 vjet te tjera (seriozisht). Serbet e tjere do do me quanin Makiavelovic, po mua s'do me plaste shume!

Ps. a e den edhe nji cop mish thiut me e shoqnu me birre?
    Flm, bujrum, eja dhe ti te kremtosh me ne

e si the ti, ka 2-3 dit qe lajmi ka marr dhene?!!!!!!!!!!!!!!!!
    hahahahaaaaaaaaaaaa po edhe une 2-3 dit ka qe e kam shkru ate meszhe hahahaaaaaaaa
    Ok, s'eshte dhe aq per te qeshur, po nejse, hajde....hahhahhahahahhahahahhaha
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Anëtarësuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    Citim Postuar më parë nga D@mian
    C'te te them une?! Personalisht, po te isha serb (+ me dy pare mend) do isha shume i kenaqur me 600 vjetet e islamit nder shqiptaret e do uroja edhe 600 vjet te tjera (seriozisht). Serbet e tjere do do me quanin Makiavelovic, po mua s'do me plaste shume!
    arsyeja
    pak si abstrakte me duket mua kjo
    sme bind

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Hmmm, c'na kujtoni berxollat e derrit, me pak hudher e rigon. D@mian, t'i bej une berxollat, vec sill birren.

Sa per kremtimin e 600 vjetorit, une si shqiptare, vetem nje 600 vjetor kam festuar kohet e fundit, ate te lindjes se Gjergj Kastriotit. Tjeter nuk njoh.

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Degjova gje berxolla derri? ...se birren po e po, zor se me shpeton nga syte

Faqja 14 prej 29 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lufta ballkanike dhe Shqipëria
    Nga Albin në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-07-2014, 07:05
  2. Përgjigje: 500
    Postimi i Fundit: 16-10-2009, 14:46
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Janullatos: Nuk ka përparim me djegien e kishave dhe xhamive
    Nga Jesushaus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 08-04-2004, 07:40
  5. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •