Njehere Jezusi i mblodhi apostujt dhe ju drejtoi dy pyejte:
1) "Kush thone njerezite se jam une?
2)" Po ju kush thoni se jam?
Keto jane dy pyetje qe vihen perballe cdo nejriu , nepermejt te cilave njeriu deshmon perzgjedhjen e tij ne lidhje me JEzus Krishtit. Por gjithsesi duhet thene se keto pyejte ju drejtohen dhe jane te vlefshme per besimtaret , ose atyre te cilet e kane perzgjedhur Jezusin si Zotin e zemers dhe Shpetimtarin e jetes se tyre.
Kete bisede te Jezusit me apostujt e gjeme tek MAte:16:13-17.
Le ti shohim me ne thelb keto dy pyejte te Jezusit dretjuar apostujve te tij.
Perse JEzusi i pyeti apsotujt e tij ? Cili ishte qellimi i tij? Mos valle Jezusi i pyeti apostujt qe te merte nje informacion prej tyre?
Bibla na tregon dhe na deshmon se Jezusi eshte Zot e Perendi dhe para tij nuk ka azgje te fshehur . Kur JEzusi erdhi ne Izrael ai e gjeti popullin e tij , jo te pergatitur per te njohur mesimin e vertete te Perendise. Drejtuesit e Izraelit duke ecur ne TRADITE, e kishin larguar popullin nga e verteta per te njohur Krishtin , te derguarin Shpetimtar. Pra verberia e prijsve te Izraelti kishte bere qe populli i Izraelit dhe ata vete, te mos ishin ne gjendje qe te dallonin dhe te pranonin Shpetimtarin e premtuar simbas Shkrimeve , Ligjit dhe Profecive.
Pyetjet e Krishtit drejtuar apostujve jane dy pyetje qe i drejtohen cdo te krishteri. Nepermjet ketyre dy pyetjeve Jezusi na tregon se, Bota dhe dituria e saj nuk mund ta Njohe dhe ta Pranoje Jezus Krishtin si te vetmin Zot dhe Perendi. Kryqezimin qe Bota i beri Jezus Krishtit , eshte nje deshmi e qarte e verberise se saj.
Pasi Jezusi i digjoi me kujdes apsotujt rreth opinjoneve te njerezve te ndryshem ne lidhje me Krishtin, Jezusi ju drejton atyre nje pyetje te drejtperdrejte, ballafaquese dhe konkrete. Fjalet e Jezusit ishin: " Po ju kush thoni se jam?"
Perse Jezusi i pyet drejtpersedrejti apsotujt rreth personit te tij? Kjo pyetje ka rendesi shume te madhe. Se pari: Krishti eshte ai , ne te cilin PROVOHET cdo doktrine nese vjen apo jo nga Perendia. Perndia ne bibel thote : Ai eshte Guri i qoshes ne te cilin ndertohen te gjithe ata qe i besojne atij dhe shkatrohen te gjithe ata qe nuk besojne ne te. Kjo eshte arsyeja kryesore nepermejt se ciles ne arijme te kuptojme pyetjen e JEzusit drejtuar Apsotujve. Nese shohim mendimin e botes ne lidhje me Personin Jezus Krisht, ne kuptojme se bota nuk pranon Jezusin si Bir te Perendise, nuk pranon qe Jezusi eshte Zot e Perendi. Pra cdo doktrine apo mesim qofte i cili ne thelb te tij ka kete perfundim per Krishtin, nuk eshte gje tjeter vecse nje mesim i botes dha aspak i Perendise.
Kurani theret me te madhe dhe deklaron se ai eshte fjala e Perendise , por ne deshmine e tij ai eshte kunder Kishtit , pra eshte ne nje linje me mendim dhe deshmine e botes. Le ta shohim konkretisht kete deshmi te kuranit tek pyejta e pare qe Jezusi ju drejton apostujve.
Jezusi i pyeti apsotujt: Kush thone njerezit se jam une?
Apostujt te cilit e dinin plotesisht mendimin dhe opinjonin e njerezve rreth Personit Jezus Krisht deklaruan dhe thane : "disa thone se je Gjon Pagezori, disa te tjere Elija , disa te tjere Jeremia ose nje nga profetet."
A perputhet deshmia e kuranit me kete mendim te njerezve? Cila eshte deshmia e kruanit ne lidhje me JEzus Krishtin?
Kurani deshmon katerciperisht se Jezusi eshte thjesht vetem nje profet. Pra mendimi i kuranit eshte ne peruthje te plote me mendimin e njrezve . Por le te vazhdojme me tej me pyetjen e dyte te Jezusit. Jezusi pasi i digjoi theniet e botes nepermejt gojes se apostujve , ju drejtua atyre direkt: "Po ju kush thoni se jam?" Pjetri pasi u ngrit deshmoi: Ti je Krishti , Biri i Perendise se Gjalle." Nese i krahasojme te dy pergjigjet e dy pyetjeve qe Jezusi ju beri apsotujve, ato jane krejt te kunderta ne thelb dhe ne te vertete. Por eshte per tu theksuar se ne pergjigjen e Pjetrit, Jezusi tregon se nga vjen njohja e Birit te Perendise tek njeriu. Jezusi i thote Pjetrit se: I lumtur je ti o Simon bir i Jonas, kete te vertete nuk ta zbuloi as MISHI as GJAKU(Njerzorja) por Ati im qe eshte ne qiell.
vazdon.
deshmuesi i Krishtit.
Krijoni Kontakt