Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Kush thone njerezit se jam une?

Njehere Jezusi i mblodhi apostujt dhe ju drejtoi dy pyejte:
    1) "Kush thone njerezite se jam une?
    2)" Po ju kush thoni se jam?
    Keto jane dy pyetje qe vihen perballe cdo nejriu , nepermejt te cilave njeriu deshmon perzgjedhjen e tij ne lidhje me JEzus Krishtit. Por gjithsesi duhet thene se keto pyejte ju drejtohen dhe jane te vlefshme per besimtaret , ose atyre te cilet e kane perzgjedhur Jezusin si Zotin e zemers dhe Shpetimtarin e jetes se tyre.
    Kete bisede te Jezusit me apostujt e gjeme tek MAte:16:13-17.
    Le ti shohim me ne thelb keto dy pyejte te Jezusit dretjuar apostujve te tij.
    Perse JEzusi i pyeti apsotujt e tij ? Cili ishte qellimi i tij? Mos valle Jezusi i pyeti apostujt qe te merte nje informacion prej tyre?
    Bibla na tregon dhe na deshmon se Jezusi eshte Zot e Perendi dhe para tij nuk ka azgje te fshehur . Kur JEzusi erdhi ne Izrael ai e gjeti popullin e tij , jo te pergatitur per te njohur mesimin e vertete te Perendise. Drejtuesit e Izraelit duke ecur ne TRADITE, e kishin larguar popullin nga e verteta per te njohur Krishtin , te derguarin Shpetimtar. Pra verberia e prijsve te Izraelti kishte bere qe populli i Izraelit dhe ata vete, te mos ishin ne gjendje qe te dallonin dhe te pranonin Shpetimtarin e premtuar simbas Shkrimeve , Ligjit dhe Profecive.
    Pyetjet e Krishtit drejtuar apostujve jane dy pyetje qe i drejtohen cdo te krishteri. Nepermjet ketyre dy pyetjeve Jezusi na tregon se, Bota dhe dituria e saj nuk mund ta Njohe dhe ta Pranoje Jezus Krishtin si te vetmin Zot dhe Perendi. Kryqezimin qe Bota i beri Jezus Krishtit , eshte nje deshmi e qarte e verberise se saj.
    Pasi Jezusi i digjoi me kujdes apsotujt rreth opinjoneve te njerezve te ndryshem ne lidhje me Krishtin, Jezusi ju drejton atyre nje pyetje te drejtperdrejte, ballafaquese dhe konkrete. Fjalet e Jezusit ishin: " Po ju kush thoni se jam?"
    Perse Jezusi i pyet drejtpersedrejti apsotujt rreth personit te tij? Kjo pyetje ka rendesi shume te madhe. Se pari: Krishti eshte ai , ne te cilin PROVOHET cdo doktrine nese vjen apo jo nga Perendia. Perndia ne bibel thote : Ai eshte Guri i qoshes ne te cilin ndertohen te gjithe ata qe i besojne atij dhe shkatrohen te gjithe ata qe nuk besojne ne te. Kjo eshte arsyeja kryesore nepermejt se ciles ne arijme te kuptojme pyetjen e JEzusit drejtuar Apsotujve. Nese shohim mendimin e botes ne lidhje me Personin Jezus Krisht, ne kuptojme se bota nuk pranon Jezusin si Bir te Perendise, nuk pranon qe Jezusi eshte Zot e Perendi. Pra cdo doktrine apo mesim qofte i cili ne thelb te tij ka kete perfundim per Krishtin, nuk eshte gje tjeter vecse nje mesim i botes dha aspak i Perendise.
    Kurani theret me te madhe dhe deklaron se ai eshte fjala e Perendise , por ne deshmine e tij ai eshte kunder Kishtit , pra eshte ne nje linje me mendim dhe deshmine e botes. Le ta shohim konkretisht kete deshmi te kuranit tek pyejta e pare qe Jezusi ju drejton apostujve.
    Jezusi i pyeti apsotujt: Kush thone njerezit se jam une?
    Apostujt te cilit e dinin plotesisht mendimin dhe opinjonin e njerezve rreth Personit Jezus Krisht deklaruan dhe thane : "disa thone se je Gjon Pagezori, disa te tjere Elija , disa te tjere Jeremia ose nje nga profetet."
    A perputhet deshmia e kuranit me kete mendim te njerezve? Cila eshte deshmia e kruanit ne lidhje me JEzus Krishtin?
    Kurani deshmon katerciperisht se Jezusi eshte thjesht vetem nje profet. Pra mendimi i kuranit eshte ne peruthje te plote me mendimin e njrezve . Por le te vazhdojme me tej me pyetjen e dyte te Jezusit. Jezusi pasi i digjoi theniet e botes nepermejt gojes se apostujve , ju drejtua atyre direkt: "Po ju kush thoni se jam?" Pjetri pasi u ngrit deshmoi: Ti je Krishti , Biri i Perendise se Gjalle." Nese i krahasojme te dy pergjigjet e dy pyetjeve qe Jezusi ju beri apsotujve, ato jane krejt te kunderta ne thelb dhe ne te vertete. Por eshte per tu theksuar se ne pergjigjen e Pjetrit, Jezusi tregon se nga vjen njohja e Birit te Perendise tek njeriu. Jezusi i thote Pjetrit se: I lumtur je ti o Simon bir i Jonas, kete te vertete nuk ta zbuloi as MISHI as GJAKU(Njerzorja) por Ati im qe eshte ne qiell.
    vazdon.
    deshmuesi i Krishtit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 25-09-2002 mė 00:32

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Kush thone njerezit se jam une?

Shume njerez duke qene thjesht ndjekes traditash e religjionesh, perpiqen ta imagjinojne Krishtin dhe ta deshmojne ate simbas ENDJES se tyre. Apostulli Pal e paralajmeron Timoteun ne nje prej letrave te tij, qe te ruhet nga njerez te tille , te cilet i kane larguar veshet nga e verteta 2Timot:3-4. Ky rrezik eshte edhe me aktual ne ditet tona, pasi jetojme ne kohen e fundit. Njerezit rendin pas regullave te Traditave religjionoze fetare, dhe kan larguar vemendjen nga Krishti. Ata nuk kane ne zemer te tyre deshmine e Atit, ate deshmi qe Pjetri pohoi para Jezus Krishtit. Ajo deshmi eshte e vetmaj deshmi qe SKALITET ne zemer te te krishterit.
    Shume nerez kane njohuri te medhaja rreth fetarizmit dhe religjionit te cilit dhe i perkasin , por ne zemer te tyre nuk kane deshmine e Atit, nuk kane vete Zotin Krisht. Kete gje mund ta dallosh fare lehte. Shikoni me vemendje se cili eshte qellimi i tyre, ata punojne dhe jane te zellshem qe ti sjellin njerezit tek Tradita apo religjioni , sepse ky eshte edhe qellimi i zemeres se tyre.
    Por a mund ta beje kete gje nje i Krishtere? Ose me mire te themi: Aduhet ta beje kete gje nje i krishtere? Cili eshte qellimi i te krishterit ne kete bote?
    Lete hedhim nje sy tek apostujt e Krishtit , te cilet ishin ambasadoret e pare te Zotit ne toke. Qellimi i tyre ishte: te perhapnin Ungjillin , dhe te perhapesh Ungjillin do te thote: Te sjellesh njerezit tek Krishti, ne menyre qe ata te marin faljen e mekateve dhe jeten e perjetshme.
    Nese deshiron qe te njohesh te verteten rreth te qenit i krishtere, vendose veten tende perballe pyetjes qe Jezusi ju beri apostujve dhe Jezusi te pyet: KUSH MENDON TI SE UNE JAM?
    Nje njeri shkonte shpeshher ne kishe dhe nje dite nje i njojtur e pyeti:
    -Te shikoj qe shkoni ne kishe por, a jeni i Krishtere? Personi ne fjale u ndje i ofenduar dhe i tha:
    - A mund te shkoje ne kishe nje njeri qe nuk eshte i Krishtere? Por tjetri pa pertim ja priti dhe i tha:
    -Po. Dhe ky sapo e digjoi kete gje i tha:
    -Je i pari qe po digjoj qe thua, se, edhe jo te krishteret vene ne kishe. Atehere i njojturi i tha:
    -Ti je nje nga ata . Por bashkebiseduesi u ndje dyfish i ofenduar dhe i revoltuar i tha:
    -Nga e nxjer ti kete perfundim? Atehere personi ne fjale i tha qetesisht:
    - Kete e them sepse , asnjehere nje i krishtere nuk do te fyhej dhe te revoltohej nese e pyesnin je apo nuk je i Krishtere, sepse jo cdo njeri qe hyn ne ambulance eshte doktor.
    Me kete shmebull qe solla desha te tregoj se ka plot njerez te tille, qe mendojne se jane te krishtere vetem sepse shkojne ne kishe, sepse ndjekin rregullat fetare dhe zbatojne religjionin fetar , por me veprimet e tyre ata ecin ne te kundert te fjales dhe urdhreses se Krishtit. Por a eshte ndjekja dhe zbatimi i Tradites dhe religjionit nje fakt qe verteton se je nje i krishtere?
    Farisenjte ishin njrezit me te perpikte ne ndjekjen e rregullave fetare. Ata luteshin gjate neper sheshe, ata kudo dilnin te paret dhe demostronin fetarizmin e tyre. Ata ne cdo shtepi qe hynin mbaheshin si njrezit me te rendesishem sa qe njerezit ju peruleshin dhe i nderonin duke ju puthur dhe duart (lexo Mateu:23:1-39). Pra qellimi i tyre nuk ishte te deshmonin Perendine , por te tregonin veten e tyre si te perendishem.
    Me kujtohet njehere nje i afermi im i cili mori ne shtepi nje prift qe te bente nje meshim. Pasi prifti mbaroi pune dhe u largua, e pyeta: Cfare gje solli kjo gje per ju dhe familjen tuaj? Ajo mu pergjigj: Kjo eshte dicka per mire ne mernyre qe te te veje mbare. Me pas gruaja ime e pyeti: a beson se Krishti eshte Zot dhe Perendi, dhe se vdiq dhe u ringjall te treten dite nga vdekja per te te shpetuar nga mekati dhe vdekja? Ajo tha: Keto gjera qe thoni jane budallaleqe , njeriu po vdiq nuk ringjallet.
    Nuk po vazhdoj me tej me kete shembull por dua te tregoj se sa njerez te tille ka, te cilet jo vetem qe nuk e njohin Krishtin por mendojne se jane te krishtere.
    Deshmiaj e Atit ne zemeren tone dhe pranimi e rrefimi qe ne bejem para Krishtit , na tregon plotesiht se ne jemi te Krishtere. I afermi im (ne rastin pak me siper), pohoi ne lidhje me Jezusin ate deshmi qe kishte ne zemer te saj. Pra deshmia e saj nuk kishte VULEN e Atit Perendi, Jezusi per te ishte thjesht nje nejri i zgjuar dhe kishte ber te shume te mira . Pra ky opinjon perputhet plotesisht me mendimin e BOTES (Jezusi nje nder profetet).
    Qellimi i ketij shkrimi eshte: Nese deshiron qe te njohesh se sa i krishtere je, lejo Jezusin qe te te pyese : KUSH MENDONI SE JAM UNE? Nese pohon se Jezusi eshte Biri i Perndise se Gjalle , dije se kjo zbulese vjen prej Atit Perendi, dhe nuk te mbete gje tjeter vecse te besh vullnetin e Atit i cili eshte: Gjoni:6:40:
    " Ky pra eshte Vullneti i atij (Atit) qe me ka derguar , qe kushdo qe sheh Birin dhe beson ne te, te kete jeten e perjetshme, dhe une do ta ringjall ate ne diten efundit."
    Zoti ju bekofte.
    Deshmuesi i Krishtit.

Tema tė Ngjashme

1. Fatmir Limaj
    Nga ARIANI_TB nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 07-02-2015, 16:09
  2. Jeta ėshtė njė fitne
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 09:05
  3. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  4. Lumi i zjarrtė
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. A eshte feja Islame e perkryer?!
    Nga Gjoni nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 02-03-2003, 20:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •