Meqe Shqiperia eshte me shumice muslimane atehere eshte merit e muslimaneve qe ka nje bashkejetese te feve dhe nje mirekuptim mes tyre,ndaj jemi dhe shembull ndaj vendeve te tjers qe jane me shumic te krishtere.Postuar më parë nga bOndi_oo7
Katolike
Ortodokse
Muslimane
Ateiste
Meqe Shqiperia eshte me shumice muslimane atehere eshte merit e muslimaneve qe ka nje bashkejetese te feve dhe nje mirekuptim mes tyre,ndaj jemi dhe shembull ndaj vendeve te tjers qe jane me shumic te krishtere.Postuar më parë nga bOndi_oo7
me mire vone sesa kurre....
Shume gjera qe po lexoj spo me duken shume me kuptim te vertete cfare do te duhej te kishte. Tema se pari munde te quhej shqiptaret cfare feje kane dhe jo shqiperia cfare feje ka sepse fene e kane populli dhe jo vendi. Se dyti spo me pelqen qe shumica po behen tifoze te fese qe kane duke e mbrojtur me te gjitha menyrat dhe rralle shoh karakterin e nje shkrimi tamam komentues te fakteve.
Si duket edhe ky shkrim eshte nje vazhdim i replikes Kadare - Qosja, lidhur me identitetin qe beri aq buje.
Sa i perket temes gjithashtu sme duket shume se ka vend per diskutim sepse gjerat jane te qarta, do te munde tu referoheshim statistikave sipas te cilave shqiptaret kan 3 fe kryesore dhe disa te tjera me pak te perfaqesuara dhe krejt ne fund shqiptaret me shumice nuk jan fetare te flakte.
Atehere pyes veten une meqe nuk njihemi per mbajtes shum te mire te fese, atehere pse gjith ky diskutim ne kete teme te cilen shum popuj e kane harruar. Apo eshte sepse me ane te fese mundohen te tjeret te na mbajne ne kontroll.
Tani meqe eshte fjala per temen po shtoj disa fakte qe verehen shume.
Qarte shihet nje pretendim i te krishtereve per te thene ne kemi qene te paret dhe qarte shihet nje pretendim i myslimaneve duke u paraqitur si viktime e nje lufte te pa shpallur.
Une them se asnjera nuk qendron shume sepse:
Se pari nuk ka asnje dallim ne mes te pushtuesve dhe une njejt i shoh si perandorine Romake qe na dha Katolicizmin, si perandorine Bizantine qe na dha Ortoksine, dhe si perandorine Osmane qe na dha fene myslimane.
Ne gjithe kete grumbull replikash edhe ne tema tjera te fese nuk kam degjuar asnjehere te akuzohen 2 perandorite e para perveq te 3 tes, dmth Osmane.
Ne menyre te perseritur sidomos nga Perkrahesit e Kadarese behet thirrje per kthim ne fene e te pareve duke ju referuar Katolicizmit. Nese behet thirrje per kthim ne fene e te pareve atehere duhet bere thirrje per kthim ne Paganizem apo besim ne shum zotera si Iliret apo kush e di edhe me heret. Absurd apo jo!!!
Une nuk mbeshtes asnjeren pale. Se di pse kemi nevoje te bejme thirrje per kthim ne fe, apo si ne kete rast ne mbajtje te statistikave kush jemi me shume.
Pse nuk eshte e mundur qe te harrojme kete teme, mendoj edhe ne jeten e perditshme, sepse ne fakt kthim ne mase ne fe nuk pritet te kete nga asnjera pale ne kete kohe kur besimet ne fe te ndryshme jane te garantuara dhe me shtetet (te pakten evropiane) nuk jane me shtete fetare por laike.
Nuk kam degjuar asnjehere te jete bere problem per shqiperine apo Kosoven qeshtja e fese per tu pranuar ne Bashkimin Evropian, as ne ndonje organizate nderkometare. Ne fakt neve vetevetes i sjellim probleme me ateheresim ne organizata te ndryshme fetare.
Problemi i vetem qe kerkohet te rregullohet eshte qeshtja e krimit te organizuar, korrupsionit e te tjera si keto, pa pasur nevojen te mirremi me fe. Ne fakt askush deri me tani spo na akuzon si aktiviste te ndonje feje, perveq qe neve me gjith keto debate po e akuzojne vetveten. Mirepo si duket eshte dhe kjo nje dore e zgjatur e fqinjeve tane dashakeq qe gjith kohes mundohen te na shesin tek te huajt si terrorist mysliman e te tjera lloje si keto, per te permbushur ambiciet e tyre territorale. Une jam zhgenjyer shume kur lexova qe edhe Kadare e Qosja ne nje menyre apo ne tjetren po i qojne uje ketij mulliri.
Asnjehere deri me tani skemi patur konflikte fetare dhe as qe pritet te kete. Perandorite qe shkuan nuk i sollem neve por na kane pushtuar me force. Mos beni dallime mes pushtuesve sepse te gjithe kane perdorur fene per te na perqare e per te sunduar.
Pas kaq kohe perdoret e njejta karte, perqaj e sundo! Neve asnjehere se kuptojme qe me keto debate dhe probleme i bejm dobi armikut.
Perfundimisht shqiptaret qe bejne thirrje per kthim ne fe te ndryshme jane armiku jone, dhe e vetmja zgjidhje eshte te injorohen, meqe qellimi i tyre eshte te hargjojna forcat tona ne dicka qe eshte e kote, ne menyre qe dalim te perqare para armikut. Kjo teme nuk ben thirrje te drejteperdrejte per nje gje te tille, megjithate vete krahasimet e tilla, si KUSH JEMI ME SHUME, te cilat percillen me debate te ashpra mes tifozeve te feve te ndryshme qojne uje ne mullirin e huaj.
shqiperia dhe shqiptaret jane krenare qe jane shqiptare dhe feja e shqiptarit eshte miresia dhe besa
PASHKO VASO KA THENE :
MOS SHIKONI KISHA DHE XHAMIA
SE FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA
SHQIPTARET ME TE HERSHEM BESONIN NE PERENDI DHE QE ISHIN KRIJESE E TYRE
TE GJITHA FETE E TJERA JANE TE IMPONUARA
FEJA KRISTIANE NGA LATINET
FEJA K. ORTODOKSE NGA GREKET
FEJA MYSLIMANE NGA OTOMANE
DHE SI PASOJE E IMPONIMIT TE KETYRE FEVEVE
ASNJE SHQIPTARE NUK I PERKET 1 FEJE NGA ATO QE PERMENDET PAK ME LART
KJO DUKET HAPTAZI SE SHQIPTARI NUK ESHTE I DENJE PER NJE FE SE AI E NDERRON
SHPEJT KJO TREGON NJE LIBERALIZIM NE KETE DREJTIM. SEPSE KETO FE NUK NA PERKASIN NE
EDHE GREKET KANE QENE NEN TURKUN EDHE SLLAVET BULLGARET RUMUNET
PO ASNJE NUK E NDERROJ FENE
KULTURA , SJELLJA, EDUKATA ,ZBUKURON NJERIUN!!!!!!!!!!!!
Meqe po pyet per 'Shqiperine' atehere po te bej te ditur qe ne Kushtetuten Shqiptare (mesa mbaj mend) thuhet: Shqiperia nuk ka fe zyrtare! Ndersa, nese pyetja do i drejtohej fese se 'shqiptareve' meqe nuk jam expert ne kete fushe, opinioni im eshte qe, per te zbuluar fene e vertete te shqiptareve, atehere ne rradhe te pare duhet te ndash vecmas turqit shqipfoles me pashaporte shqiptare, te ardhur dhe te stabilizuar ne Shqiperi prej shume vitesh dhe po ashtu duhet bere edhe me minoritetet e vogla kineze etj! Pyetja e pare duhet te jete: Sa shqiptare jane shqiptaret!? (!??) ...e pastaj cfare feje kane (kane pasur apo duhet te kene) shqiptaret!
Shqiperia sic ka perfunduar tani s'dihet se ca eshte!
~ Success is often achieved by those who don't know that failure is inevitable. ~
ueeee,Postuar më parë nga i fundit
ça po pretendon tani se meqe jeni ju shumica na keni meshiruar ne minoritetet e krishtera?
ju shumice jeni sa per emer, se mysliman quhet edhe ai qe ka vetem babe e nene mysliman se vete nuk i rreh shume per fene.
Myslimanet e vertete qe praktikojne fene(jo ata qe festojne vetem bajramin se per festa jemi te paret ne) jane shume pak, po ashtu edhe te krishteret qe jane te krishtere me vetedije jane shume pak.
Mirkuptimi midis feve ne shqiperi i detyrohet faktit se shumices as qe ja ndjen fare se ça feje kane.
Sa mysliman ka neper xhamia? thuajse xhamijat mbeten bosh , perveç ketu ndonje xhamije te madhe ku te pakten xhamija mbushet te premteve per faljen e xhumase.
Per kishat po njesoj, te cilat mbushen vetem ne raste festash.
Merita i takon jo-besimtareve.
une di nje fakt per muslimanet islamik shqiptare me pashaporta
qe te gjith shkojne tek kisha e lacit me shprese dhe besimin qe do tju sjell fat
vijne nga te gjitha viset shqiptare
por di edhe kristiane te te gjitha grupeve qe shkojne tek hoxha me gjasma me lexu fatin e tyre
SI E ARSYETONI TE DASUR " BESIMTARE " KETE FAKT?
KULTURA , SJELLJA, EDUKATA ,ZBUKURON NJERIUN!!!!!!!!!!!!
Ti je injorante
Duhet te dish qe hoxha nuk lexon fatin,mos e ngateron me fallxhoret kete se di.Sa per ato ''te gjithe '' besimtaret islamik duhet te dish qe vendet e mira si njeh njeri e ska per ti njohur te pakten besimtaret musliman!Sepse konsiderohet SHIRK!ose me shqip per ato pak tru te tuat, ti besh Allahut shok.Kerkimi i mbrojtjes kerkohet vetem prej Allahut e jo duke vajtur ne vende te mira a ne persona ku di une!
Ti je e zgjuar ,Postuar më parë nga La_Lune
ç'rendesi ka se ne islam te shohesh fatin tek hoxha eshte gjynaf,
ajo qe parafolsja donte te thoshte ishte se njerezit ne pergjithesi nuk ja kane haberin fese, prandaj myslimanet dhe te krishteret shkojne neper vendet e mira te njeri tjetrit.
Nuk e di sesa musliman mund te quhesh kur nuk ja ke haberin fese qe ti ke pranuar por di te them qe merr e lexo me teper, se sa budallalleqe ke shkruar me lart rreth rendesise qe hoxha sheh fatin ti e di.Mund te te shkruaja shume per kete por slodh veten me diskutime pa interes edhe seshte tema ketu.Sme pelqejne shume supozimet.![]()
Krijoni Kontakt